Antena 3 CNN Actualitate Social E nevoie ca persoanele care ies la terasă să dea CNP-ul? Premierul Orban a dat răspunsul

E nevoie ca persoanele care ies la terasă să dea CNP-ul? Premierul Orban a dat răspunsul

Ludovic Orban a declarat, luni seara, că nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon, șeful Executivului precizând că aceste date sunt utile într-o eventuală anchetă epidemiologică.

E nevoie ca persoanele care ies la terasă să dea CNP-ul? Premierul Orban a dat răspunsul
Sursa foto: Wikipedia
01 Iun 2020   •   22:11

„Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Șeful Executivului a precizat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

„Îi vom ajuta să înțeleagă (pe patronii de restaurante - n.red.). (...) Toate acest lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate - n.red.) (...) E nevoie să poți să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să știi nume, prenume și măcar un număr de telefon sau adresa.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Conform legii, reprezentanții teraselor trebuie să ceară clienților date de identificare, iar unii angajați au cerut chiar și CNP-ul celor ce au făcut rezervări.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban cnp
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close