Antena 3 Actualitate Social Cum sunt păcăliţi românii care merg în piaţă după fructe şi legume româneşti

Cum sunt păcăliţi românii care merg în piaţă după fructe şi legume româneşti

08 Mai 2017   •   08:55
Cum sunt păcăliţi românii care merg în piaţă după fructe şi legume româneşti
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Ministerul Agriculturii anunţă controale drastice în pieţele din toată ţara. Sunt foarte mulți comercianți și agricultori care păcălesc cumpărătorii și le vând legume şi fructe din import cu eticheta de produse româneşti, potrivit gandul.info.

La ultimul control făcut în Piaţa Obor din Capitală s-a demonstrat că pe etichete este scris doar prețul, nu și țara de provenineță a legumelor si fructelor. Vând pe aceleaşi mese, la grămadă, produse de import şi produse autohtone, aşa că nimeni nu mai ştie ce cumpără.

Mai mult, unii comercianți nici nu au toate actele puse la punct. Amenzile i-au convins doar pe unii dintre ei să respecte legea.

Controale vor fi făcute în pieţele agro-alimentare şi în cele engros și vizează etichetarea corectă, cu indicarea provenienţei fructelor şi legumelor, legalitatea atestatelor şi delimitarea clară a spaţiilor pentru comercianţi şi producător, aşa cum cere legea.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close