Antena 3 CNN Actualitate Social Elevii români premiaţi de NASA nu pot ajunge în Statele Unite din cauza costurilor: "Construim şi un satelit în paralel cu acest proiect"

Elevii români premiaţi de NASA nu pot ajunge în Statele Unite din cauza costurilor: "Construim şi un satelit în paralel cu acest proiect"

Opt elevi din București i-au uimit pe experţii de la NASA. Liceenii români au proiectat o staţie spaţială şi au câstigat locul al doilea la nivel mondial.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   09:38

Deşi au învins aproape 3.000 de echipe, cei 8 liceeni din România nu pot ajunge peste ocean. În loc să mergă în Statele Unite ale Americii să prezinte proiectul lor lumii întregi, vor fi nevoiţi să rămână acasă. Ei nu dispun de banii necesari pentru transport şi pentru cazare.

Pasiune, inteligenţă, inventivitate şi muncă, aşa s-au propulsat cei 8 elevi de la Liceul de Informatică pe podiumul unui concurs organizat de NASA.

Alex este îndrăgostit de astrofizică de la 4 ani. Zi de zi a studiat, s-a pregătit pentru olimpiade, dar, mai ales, pentru viitorul lui de cercetător, iar cunoştinţele acumulate au făcut diferenţa.

 

Ceea ce cred eu că ne-a făcut câştigători a fost faptul că noi avem o experienţă mai bogată în fizică. Majoritatea dintre noi suntem olimpici la fizică. Noi construim şi un satelit în paralel cu acest proiect, spune Alex. 

Citeşte şi: Elevi români premiaţi de NASA după ce au proiectat o staţie spaţială

Două luni, Alex, Maria, Vladimir şi alţi 5 colegi au lucrat la proiectarea staţiei spaţiale, un aşezământ care ar putea găzdui pănâ la 10.000 de locuitori. Au botezat+o Zgriptor, numele unui zeu dac, stăpân al cerului.

Au fost invitaţi de NASA în Statele Unite ale Americii pentru a prezenta proiectul lor celor mai mari oameni de ştiinţă. Drumul şi cazarea îi costă, însă, 20.000 de euro, o sumă de care nu dispun. Vor să facă performanţă, să revoluţioneze viitorul şi să ducă numele României în lume şi, mai ales, în spaţiu.

Pentru ca visul celor 8 tineri să nu se oprească aici, îi puteţi sprijini cu o donaţie în contul Asociaţiei VREAU SĂ ÎNVĂŢ - RO55 RZBR 0000 0600 2427 7048

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: nasa elevi romani premiati Statele Unite
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close