Antena 3 CNN Actualitate Social În ce condiții se deschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial

În ce condiții se deschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial

Au fost publicate măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor şi afterschoolurilor. Este un ordin comun al ministerelor sănătăţii, educaţiei şi al muncii care a fost deja trimis la Monitorul Oficial.

În ce condiții se deschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial
Sursa foto: pixabay
15 Iun 2020   •   16:05

Documentul arată că în fiecare creşă, grădiniţă şi afterscool trebuie să se pună accent pe activităţile din exterior şi pe distanţarea între copii, de cel puţin 2 metri.

În plus, materialul pentru activităţile sunt grădiniţe vor fi asigurate individual, jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă iar nu vor pot aduce jucării de acasă. Pentru grădiniţele şi creşele de stat părinţii pot depune cereri de înscriere a copiilor pe perioada vacanţei de vară începând de azi, iar lista cu unităţile disponibile va fi afişată la inspectoratele şcolare judeţene.

Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor Ordinului comun.

În ce condiții se deschid creșele și grădinițele. Măsurile, publicate în Monitorul Oficial

Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate

De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Documentul arată că părinţii pot depune de azi cereri pentru înscrierea copiilor la grădiniţe pe perioada verii.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.

 

×
Subiecte în articol: Monitorul Oficial gradinite crese
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close