Antena 3 CNN Actualitate Social Legea taximetriei se schimbă din nou. Şoferii Uber pot fi amendaţi mai uşor

Legea taximetriei se schimbă din nou. Şoferii Uber pot fi amendaţi mai uşor

Legea taximetriei se schimbă din nou. Şoferii Uber pot fi amendaţi mai uşor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Mai 2017   •   10:43

Ministerul Trannsporturilor a emis un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică legea taximetriei. Scopul declarat: să poată amenda pe cei care practică servicii de transport public, contra cost, fără autorizaţie, scrie economica.net.

Proiectul de act normativ schimbă litera h al punctului 3 al articolului 55 din Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, referitor la sancţiuni În vechea formă, se putea da o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei,"aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fara respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, dupa caz, ale art. 7 alin. (3)".

În noua formă a legii, amenda este "aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul, fără respectarea prevederilor art. 7 alin. (2) sau, după caz, ale art. 7 alin. (3).ʺ Dacă acest proiect va fi aprobat în această formă, şi şoferii care folosesc Uber vor putea fi sancţionaţi mai uşor.

×
Subiecte în articol: amenzi Uber
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close