Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Agriculturii anunță: „Creşterea porcului în gospodării se va continua sigur, imediat ce trece boala”

Ministrul Agriculturii anunță: „Creşterea porcului în gospodării se va continua sigur, imediat ce trece boala”

Ministrul Agriculturii anunță: „Creşterea porcului în gospodării se va continua sigur, imediat ce trece boala”
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    20 Sep 2018   •   11:20

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că se va continua sigur creşterea porcilor în gospodăriile oamenilor unde au fost sacrificaţi din cauza pestei porcine africane, interdicţiile în acest sens fiind valabile numai pe perioada prezenţei focarelor de boală.

„Este exclusă această interdicţie, se va continua sigur creşterea porcului în gospodării (...) Virusul nu ne-a învins şi nu ne oprim aici. După ce trece acest val de boală, în condiţii evidente pe care trebuie să le respectăm, condiţii de securitate sanitar-veterinare care trebuie respectate, în aşa fel încât să nu mai avem un asemenea necaz”, a declarat ministrul Agriculturii.

El a mai adăugat că nu poate estima cât va dura valul, iar gospodăriile se vor popula imediat ce trece boala.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în prezent în 227 de localităţi din 13 judeţe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale) şi 62 de cazuri la mistreţi, în total fiind eliminaţi 311.869 de porci afectaţi de boală, a informat joi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close