Antena 3 CNN Actualitate Social Oaia ministrului Daea, ”vedetă” în Piața Obor

Oaia ministrului Daea, ”vedetă” în Piața Obor

Oaia ministrului Daea, ”vedetă” în Piața Obor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Noi 2017   •   11:42

Bucureştenii sunt aşteptaţi în acest weekend (4-5 noiembrie), în Piaţa Obor din Capitală, să guste pastramă şi tocăniţă din carne de oaie pregătite la faţa locului. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu crescătorii de ovine, în cadrul campaniei "Alege oaia!", derulată la nivel naţional pe o perioadă de trei luni, pentru promovarea consumului de carne de oaie pe piaţa internă. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent sâmbătă, în Piaţa Obor, alături de ciobani, pentru a răspunde vizitatorilor la toate întrebările legate de aceste produse. 

Potrivit MADR, în spaţiul destinat acestui eveniment, se vor pregăti mâncăruri tradiţionale din carne de oaie, ce vor fi oferite, gratuit, spre degustare vizitatorilor. Cu reţete noi sau de odinioară, cei prezenţi vor îmbia vizitatorii să deguste şi să aprecieze aromele speciale ale bucatelor româneşti. Cei interesaţi vor putea cumpăra carne de oaie proaspătă sau preparată în diferite moduri, caşcaval, brânză de burduf cu aromă de cetină de brad şi must, întrucât la târg vor fi prezenţi şi producători autohtoni, ce îşi vor expune produsele spre comercializare. 

Imaginea de târg românesc va fi completată de prezenţa unui producător de bere, într-un cadru amenajat rustic. Acesta va oferi, spre vânzare, un sortiment de bere şi va participa la activităţile târgului prin organizarea de jocuri interactive şi concursuri adresate vizitatorilor. 

Evenimentul din Piaţa Obor se va desfăşura sâmbătă, între orele 10:00 - 18:00, şi duminică, între orele 10:00 - 16:00. De săptămâna viitoare, Caravana "Alege Oaia' va putea fi găsită şi în alte locaţii din ţară. Astfel, pe 11 noiembrie, caravana va poposi la Ploieşti, pe platoul din faţa Palatului Culturii. 

×
Subiecte în articol: oaie piata obor Campanie
Parteneri
Accident feroviar grav în gara din Galați!
x close