Antena 3 CNN Actualitate Social Obiceiuri care atrag țânțarii. Metode eficiente pentru a-i ține la distanță întreaga vară

Obiceiuri care atrag țânțarii. Metode eficiente pentru a-i ține la distanță întreaga vară

Mulți dintre noi apelăm la soluțiile speciale pentru a ține țânțarii la distanță, însă este bine să știm că există câteva trucuri care ne pot ajuta la fel de bine să alungăm aceste insecte.

Obiceiuri care atrag țânțarii. Metode eficiente pentru a-i ține la distanță întreaga vară
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2023   •   17:00

Europa se confruntă cu o tendință de încălzire, în care valurile de căldură și inundațiile devin din ce în ce mai dese și mai severe, iar verile devin mai lungi și mai calde, fiind un climat favorabil pentru apariția țânțarilor.

Din păcate, înțepătura țânțarilor este foarte periculoasă, pentru că, prin mușcătura lor, se pot transmite boli extrem de grave, precum malaria sau febra galbenă.

În cazul în care insecticidele sau soluțiile speciale nu ne sunt la îndemână, anumite trucuri ne pot ajuta la fel de bine să-i ținem la distanță.

Plantele aromatice pot fi de mare ajutor pentru îndepărtarea acestor insecte, iar lavanda se dovedește a fi cea mai bună soluție.

Citește și: Alertă în Europa din cauza invaziei ţănţarilor | Care este situaţia şi în România | Dr. Marinescu: "Atenţie la aceste simptome"

Pe lângă aspectul plăcut și mirosul deosebit, lavanda ține țânțarii la distanță, fiind excelentă și pentru a înfrumuseța orice spațiu.

Cimbrul, busuiocul, mărarul sau menta pot îndepărta la fel de bine aceste insecte, iar pentru cei cărora le place mirosul, usturoiul pisat este o altă metodă pentru a scăpa de ţânţari.

În plus, frunzele de nuc conțin o concentrație ridicată de iod, iar dacă sunt arse într-un bol, vor răspândi un miros pe care țânțarii îl detestă, acest truc fiind valabil și pentru frunzele de dafin.

Obiceiuri care atrag țânțarii

În general, insectele sunt atrase de culorile aprinse, dar și de mirosurile puternice, fiind recomandat să evităm aceste combinații dacă vrem să nu atragem țânțarii în jurul nostru.

De aceea, specialiștii spun că este bine ca, în timpul verii, să renunțăm la obiceiul de a folosi parfumuri putenice sau de a ne îmbrăca cu haine în culori pronunțate.

Este important ca resturile vegetale să nu fie aruncate niciodată în curte sau în spațiile în care ne desfășurăm activitatea, pentru că atrag, de asemenea, țânțarii, potrivit fanatik.ro.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close