Antena 3 CNN Actualitate Social Cu poliţia pe WhatsApp! Numărul la care poţi trimite poze cu cei care nu poartă mască

Cu poliţia pe WhatsApp! Numărul la care poţi trimite poze cu cei care nu poartă mască

Poliția Capitalei încurajează bucureșteni să reclame la TelVerde 0800 800 165 pe cei care nu poartă mască. De asemenea, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei surprinşi că sfidează regulile sanitare.

Cu poliţia pe WhatsApp! Numărul la care poţi trimite poze cu cei care nu poartă mască
Sursa foto: Politia Romana
de Georgiana Adam    |    08 Oct 2020   •   20:16

Tot mai mulţi bucureşteni sună la poliţie pentru a sesiza cazurile în care cei care sfidează reguiile de protecţie îi pun în pericol pe cei din jur.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), dacă la sfârşitul săptămânii trecute, mai puţin de 10 cetăţeni au apelat în Bucureşti numărul TELVERDE  0800 800 165, miercuri, au fost sesizate nereguli în 27 de apeluri.

Pentru a încuraja acest tip de sesizări şi pentru a descuraja pe cei care sfidează regulile pandemiei, Poliţia  Capitalei pune la dispoziţia bucureştenilor şi un număr de WhatsApp, respectiv 0755.021.218, unde pot trimite fotografii sau imagini video cu cazurile surprinse.

„De la operaţionalizarea acestei linii telefonice, cetăţenii şi-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spaţii sau mijloace de transport în comun au observat persoane, care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecţie. Pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectare, Poliţia Capitalei a intensificat controalele în toate zonele Municipiului. Acum facem un apel la cetăţeni, să ne sprijine în identificarea locurilor, şi mijloacelor de transport unde, anumite persoane, nu respectă normele de protecţie individuală”, arată Poliţia  Capitalei.

Oamenii legii promit să şi verifice cazurile semnalate. 

„Verificăm cele sesizate şi mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinţi, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecţie, zone care vor face obiectul unor verificări amănunţite”, se arată în comunicat.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800 800 358. La această linie telefonică pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.
 

 

 
 

×
Subiecte în articol: Poliția Capitalei tel verde COVID-19
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close