x close

Pensiile se dau în plic, iar poștașii vor fi echipați cu măști de protecţie și mănuși

de M.Z.    |    01 Apr 2020   •   13:58
Pensiile se dau în plic, iar poștașii vor fi echipați cu măști de protecţie și mănuși Pixabay

Poştaşii vor fi echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, iar pensiile vor fi distribuite în plic, a anunţat, miercuri, Poşta Română, care a precizat că și încearcă să finalizeze acțiunea într-un timp cât mai scurt.

În Suceava, unde mai multe localități sunt în carantină, poștașii se vor deplasa cu mașini, vor fi echipați corespunzător, iar pensiile vor fi date în plic.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1–15 aprilie. (...) Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Potrivit companiei, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate. 

„Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. 

Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicat.

Pensiile se dau în plic, iar poștașii vor fi echipați cu măști de protecţie și mănuși

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

pensii Posta coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati