Antena 3 CNN Actualitate Social Președintele Casei Naționale de Pensii „Mai mult ca sigur nu vom susține creșterea vârstei obligatorii de pensionare”

Președintele Casei Naționale de Pensii „Mai mult ca sigur nu vom susține creșterea vârstei obligatorii de pensionare”

Președintele Casei Naționale de Pensii, Laurențiu Țenț, a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că vârsta de de pensionare ar putea crește de la 65 la 70 de ani, dar numai pentru persoanele care își doresc această creștere.

Președintele Casei Naționale de Pensii „Mai mult ca sigur nu vom susține creșterea vârstei obligatorii de pensionare”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Ian 2020   •   18:02

„Încercam să avem o paletă largă de opinii, pentru a vedea consecințele unei asemenea decizii”, a spus Țenț. La nivelul Uniunii Europene, sistemele publice de pensii sunt diferite de la stat la stat, nu este un model unic european al sistemelor de pensii. Este dificil să spunem că țintim să facem ca Franța sau Italia, încercăm să luăm ce e mai bun de la toți” a precizat el.

„Trebuie văzut exact, creșterea vârstei obligatorii mai mult ca sigur nu vom susține asta, era o discuție doar de opțiune”, a dat asigurări președintele CNPP, scrie Libertatea.

Vârsta de pensionare în România ar putea crește, a anunțat, miercuri, vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Victoria.

„Se lucrează la un proiect. Dacă vă aduceţi aminte, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect prin care să poţi să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de faţă, nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani", a spus vicepremierul Turcan.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close