Antena 3 CNN Actualitate Social Mai multe produse de ciocolată, retrase din supermarketuri din cauza suspiciunilor de "contaminare cu Salmonella"

Mai multe produse de ciocolată, retrase din supermarketuri din cauza suspiciunilor de "contaminare cu Salmonella"

Mai multe produse de ciocolată Kinder au fost retrase de pe rafturile supermarketurilor din România din cauza suspiciunilor de "contaminare cu Salmonella". Până acum, au fost întregistrate zeci de cazuri suspecte de constaminare în peste 9 ţări, conform presei internaţionale.

Mai multe produse de ciocolată, retrase din supermarketuri din cauza suspiciunilor de "contaminare cu Salmonella"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Apr 2022   •   09:58

Agenţia europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că investighează zeci de cazuri raportate şi suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puţin nouă ţări.

"Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, au transmis cei de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Grupul italian de produse de cofetărie Ferrero a rechemat miercuri mai multe loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise şi alte produse de pe rafturile spaniole, după măsuri similare luate luni în Marea Britanie şi Irlanda. Compania Italiană de dulciuri a declarat însă că niciun produs Kinder lansat pe piață nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

Ferrero începe să retragă ciocolata Kinder de la raft și în România. Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix.  

Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat mai jos sunt rugate să nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea  acestuia", arată sursa citată.

 

 

×
Subiecte în articol: salmonella Kinder
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close