Antena 3 CNN Actualitate Social Românii care vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire în 2024

Românii care vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire în 2024

Românii care au investit pe cont propriu în panouri fotovoltaice sau își produc energia din surse regenerabile pot fi scutiţi de plata impozitului pe locuințe.

Românii care vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădire în 2024
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2023   •   23:45

Sibienii care investesc în energie solară vor fi scutiți de impozitul pe clădire în 2024.

Consiliul local a aprobat scutirea de impozit pentru proprietarii de clădiri noi sau reabilitate destinată locuințelor, care instalează sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice.

Această măsură vine ca un stimulent pentru sibieni să investească în panouri fotovoltaice, reducându-și astfel costurile cu energia electrică și încurajând independența energetică.

"Sibienii trebuie încurajați să investească acum în sisteme de panouri fotovoltaice pentru a simți o scădere a cheltuielilor cu energia electrică în iarna viitoare. Mai mult, ei trebuie motivați să devină prosumatori, ca un prim-pas către independența energetică", a declarat Ionuț Ghișe, consilier USR.

Citește și: PSD, despre majorarea taxelor şi impozitelor în Bucureşti: "O nebunie fără rost și fără sens"

Primarul Astrid Fodor a menționat că se lucrează la stabilirea procedurilor pentru aplicarea acestei scutiri, în conformitate cu Codul fiscal.

Potrivit legislației, proprietarii care au efectuat lucrări de intervenție pentru îmbunătățirea performanței energetice pot solicita reducerea impozitului pe clădiri.

Dosarul de solicitare va trebui să conțină acte justificative precum autorizații de construire, procese verbale de finalizare a lucrărilor și dovezi de plată.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close