Antena 3 CNN Actualitate Social Scandal la audierea fostului preot Cristian Pomohaci. Imagini din mijlocul susținătorilor

Scandal la audierea fostului preot Cristian Pomohaci. Imagini din mijlocul susținătorilor

Scandal la audierea  fostului preot Cristian Pomohaci. Imagini din mijlocul susținătorilor
19 Sep 2017   •   13:30

Update: La ieșirea de la audiere, fostul preot Cristian Pomohaci a fost așteptat de sute de persoane care l-au aplaudat încontinuu, îmbrâncindu-se chiar să ajungă la el. Mașina lui Pomohaci s-a strecurat cu greu printre susținători.

Știre inițială:  Apelul lui Cristian Pomohaci va fi judecat marţi de către Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. Consistoriul a admis martorii propuşi de fostul preot şi i-a oferit acestuia posibilitatea de a-şi alege un apărător bisericesc dintre cei atestaţi de Patriarhia Română.

”Având în vedere principiul judecăţii echitabile şi al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis citaţie persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuşi de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze şi de dreptul său de a se apăra în faţa instanţei bisericeşti de judecată. Totodată, instanţa i-a oferit posibilitatea apelantului de a-şi alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citaţie, apărători bisericeşti atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”, au anunţat reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

Potrivit News.ro, până la data fixată pentru termenul de judecată, la instanţa bisericească au putut fi depuse şi alte mărturii concrete în apărarea sau în acuzarea apelantului.

Consistoriul Mitropolitan a precizat că prin aplicarea măsurilor canonice ”nu se urmăreşte pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăinţă, ci numai apărarea instituţiei Bisericii, a ordinii şi a disciplinei canonice, a moralităţii şi a sacralităţii vieţii bisericeşti”.

×
Subiecte în articol: judecata Patriarhie Pomohaci apel
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close