Antena 3 CNN Actualitate Social Se modifică legea taximetriei: Uber și Taxify, obligate să obțină licențe

Se modifică legea taximetriei: Uber și Taxify, obligate să obțină licențe

Se modifică legea taximetriei: Uber și Taxify, obligate să obțină licențe
19 Dec 2017   •   16:31

Se modifică regulamentul de taximetrie în București, astfel că toate firmele de taxiuri vor avea nevoie de licență, inclusiv Uber și Taxify.

Este o modificare și o completare la un proiect de hotărâre. A fost votat cu 32 de voturi pentru și 20 împotrivă.

Potrivit acestui proiect, „activitatea de taxi se va face exclusiv prin dispecerat autorizat”. Astfel, firnele de taxi sau aplicațiile prin care funcționează acesta taxiuri vor fi nevoite să aibă un dispecerat, astfel încât clientul să poată comanda taxiul și prin acest dispecerat, care va fi autorizat.

Totodată, se vor introduce o serie de noi reguli pentru cei care practică în acest moment taximetria în Capitală și potrivit proiectului se interzice refuzul unei curse. „De asemenea, sub sancţiuni drastice, vor fi interzise solicitările de bonusuri. De asemenea, şoferii sunt obligaţi să aibă o ţinută decentă, un comportament şi un limbaj adecvate, să nu fumeze în maşină, să nu dea muzica tare, să nu vorbească la telefon, să nu angajeze cu clientul subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor acestuia, din domeniul politic, religios sau sexual”, a precizat Gabriela Firea în deschiderea şedinţei.

 

 

×
Subiecte în articol: Uber
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close