Antena 3 CNN Actualitate Social Se pregăteşte o nouă reformă în Educaţie: Elevii vor avea mai puține ore

Se pregăteşte o nouă reformă în Educaţie: Elevii vor avea mai puține ore

Se pregăteşte o nouă reformă în Educaţie: Elevii vor avea mai puține ore
23 Noi 2018   •   09:10

Se pregăteşte o nouă reformă la Educaţie. Elevii ar urma să petreacă mai puţin timp la şcoală.

Propunerea care a trecut deja de Senat a strânit controverse. Liviu Pop, fostul ministru, vrea să taie până la nouă ore din programul elevilor din clasele primare şi gimnaziale.

Specialiştii sunt speriaţi şi spun că orarul nu poate fi modificat peste noapte. Schimbările ar putea duce la dezastru în învăţământ.

Elevii de clasa a patra ar putea avea maximum 20 de ore pe săptămână de la 22 câte au acum, iar cei de clasa a opta ar putea avea 25 în loc de 34 de ore.

Copiii şi părinţii spun că la gimnaziu elevii au un program la fel de încărcat ca un adult.

Proiectul a fost votat şi de actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Abia a trecut de Senat şi au apărut controversele. Specialiştii în educaţie atrag atenţia asupra consecinţelor. Spun că nu pot fi tăiate ore din program fără să fie afectată curricula şcoalară. Unele disciplinele nu pot fi predate în acelaşi curs. Experţii spun că pentru acest nivel trebuie pregătiţi şi elevii şi profesorii.

Profesorii au mai ridicat o problemă. Spun că vor ajunge în şomaj dacă măsura se va aplica.

România are un deficit mare de profesori. 4.500 de cadre didactice necalificate si aproape 2.000 de pensionari predau acum în şcolile din ţara noastră. Asta pentru că nu are cine să îi înlocuiască.

×
Subiecte în articol: reforma
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close