Antena 3 CNN Actualitate Social Se schimbă banii în România începând de astăzi. BNR modifică bancnotele și monedele. Cum vor arăta

Se schimbă banii în România începând de astăzi. BNR modifică bancnotele și monedele. Cum vor arăta

Se schimbă banii în România începând de astăzi. BNR modifică bancnotele și monedele. Cum vor arăta
01 Ian 2018   •   12:21

BNR va lansa în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării, anunță instituția.

"În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație", se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: BNR bancnote lei
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close