Antena 3 Actualitate Social Uber vrea să facă pace cu taximetriștii! Ce fel de amendament a fost depus

Uber vrea să facă pace cu taximetriștii! Ce fel de amendament a fost depus

24 Mai 2017   •   16:20
Uber vrea să facă pace cu taximetriștii! Ce fel de amendament a fost depus
Sursa foto: Foto: pinterest.com

Furnizorul de servicii online Uber a anunţat miercuri că a depus un amendament la proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care se intenţionează modificarea legii ce reglementează activitatea de taximetrie, în linie cu angajamentul luat recent de reprezentanţii Guvernului, care au agreat că Uber este un serviciu diferit şi că are nevoie de un cadru de reglementare distinct, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Uber au afirmat miercuri, în cadrul comunicatului, că, pe lângă reprezentanţii Guvernului, şi reprezentanţii COTAR sunt de acord că platforma este un serviciu diferit şi complementar celui de taxi şi că este nevoie de un cadru de reglementare distinct.

“Având în vedere că avem acest consens general, solicităm Ministerului Transporturilor includerea acestui amendament. Până când va exista această reglementare clară şi pentru serviciile ca Uber, vrem să ne asigurăm prin depunerea acestui amendament că partenerii noştri, oameni care îşi împart ocazional maşina prin intermediul tehnologiei, transparent, sigur şi 100% fiscalizat, nu vor avea de suferit pe nedrept şi că, implicit, cei peste 300.000 de oameni care folosesc Uber vor avea în continuare acces la cât mai multe opţiuni” au declarat oficialii companiei.

Textul amendamentului prevede ca platformele tehnologice ce funcţionează potrivit legii române, precum şi ”deplasarea persoanelor cu autovehicule proprietate personală care s-au organizat în vederea deplasării prin intermediul platformei tehnologice” sunt exceptate de la aplicarea prevederilor legii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close