Antena 3 CNN Actualitate Surse: Compania Black Sea Oil and Gas cere Guvernului o derogare de la plata taxei de solidaritate

Surse: Compania Black Sea Oil and Gas cere Guvernului o derogare de la plata taxei de solidaritate

Black Sea Oil and Gas nu vrea nici ea să plătească taxa de solidaritate şi propune Guvernului o derogare.

de Georgiana Adam    |    20 Feb 2023   •   10:23

Potrivit unor surse guvernamentale, compania vrea să propună Executivului o derogarea de la plata taxei şi invocă faptul că plăteşte deja impozit pe veniturile extraordinare obţinute.

Black Sea Oil susţine că nu are un an de activitate şi că nu se poate impozita. Compania spune că are doar şapte 7 luni de activitate şi invocă faptul că plătește deja impozit pe veniturile extraordinare obținute. 

Practic, compania susține că până în momentul de față a plătit pe parcursul anului trecut peste două miliarde lei la bugetul de stat, însemnând taxă de 60% pe veniturile extraordinare.

De asemenea, susțin cei din companie că dacă s-ar ține cont de ordonanța de urgență care transpune acel regulament european, atunci peste 90% dintre veniturile companiei ar trebui să ajungă la bugetul de stat, ceea ce ar fi inacceptabil.

În această după-amiază, este planificată o întâlnire între premierul României, Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cu reprezentanții companiei Black Sea Oil and Gas, tocmai pentru a încerca să vadă dacă există vreo soluție. 

Din ce spun surse din Guvern, răspunsul executivului va fi unul ferm: ordonanța de urgență este în vigoare, transpune ad litteram un regulament european și fără o reglementare venită de la Bruxelles, nu există posibilitatea ca compania să nu plătească venituri, deci vor trebui să plătească inclusiv acea taxă de solidaritate.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close