x close

Surse UE: Băsescu a anunţat că România renunţă la iniţiativa de blocare a acordării statutului de candidat Serbiei

de Antena3.ro    |    01 Mar 2012   •   18:28
Surse UE: Băsescu a anunţat că România renunţă la iniţiativa de blocare a acordării statutului de candidat Serbiei 429 Foto: Intact Images

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, la Bruxelles, că renunţă la iniţiativa de blocare a acordării statutului de candidat Serbiei, anunţă surse oficiale, citate de AFP.
  
Protocolul privind minorităţile între România şi Serbia a fost semnat, joi, la Bruxelles, de ambasadorii la UE ai celor două state.
   
România a blocat marţi, în cursul reuniunii miniştrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei.
   
Miniştrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat, marţi, acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală.

"Miniştrii recomandă acordarea statutului de candidat Serbiei şi aşteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată de Consiliul European de acordare sau nu a acestui statut", conform unui comunicat al UE.

Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27.

România exercita presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanţii în privinţa etnicilor vlahi, explică un diplomat, catalogând drept "o surpriză" opoziţia Bucureştiului.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati