Antena 3 CNN Actualitate Dr. Tudor Ciuhodaru, despre cazul femeii arse în timpul unui RMN: ”Aici este malpraxis medical”

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre cazul femeii arse în timpul unui RMN: ”Aici este malpraxis medical”

Doctorul Tudor Ciuhodaru a reacționat, în direct la Antena 3 CNN, în cazul femeii care a suferit arsuri în timpul unui RMN, iar acum are nevoie de operație.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre cazul femeii arse în timpul unui RMN: ”Aici este malpraxis medical”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    29 Mar 2023   •   10:36

Discutăm în continuare despre cazul pacientei de 52 de ani din Craiova, care a trăit o experiență traumatizantă în timpul unei intervenții de tip RMN.

Femeia s-a ales cu arsură de gradul III, iar rana provocată de aparat a fost atât de adâncă încât pacienta a fost operată de urgență.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență

”Am reușit adoptarea unui regulament european în ceea ce privește utilizarea acestor dispozitive electromagnetice și n-ar fi rău să devină regulă de aur și în România, pentru că este gândit în așa fel încât să reducă riscul unor astfel de evenimente.

Citește și: ”Am simțit că organismul meu este în șoc!” Femeia care a ajuns la spital cu o durere de umăr și a plecat cu arsuri de gradul III

Sunt cele mai frecvente efecte adverse legate de utilizare a unui astfel de aparat. Și aici vorbim despre industria electromagnetică directă.

Dacă ai electrozi pe piele, dacă ai cablurile de dispozitivele de monitorizare pot apărea astfel de arsuri. Aici este malpraxis medical și nu, nu intră niciun fel de discuție.

În al treilea rând, putem vorbi despre contactul cu bobina de radio-frecvență, mai ales a extremităților corpului, acolo unde capacitatea de inducție și încălzire este mai mare.

Și evident că și aceste lucruri legate de informare și poziționare ar trebui să fie evitate. Și mai trag un semnal de alarmă, pentru că tot mai frecvent sunt constatate acele bucle de țesut, circuite piele pe piele trebuie evitate, pentru că aceste circuite se pot încălzi și pot apărea arsuri.

Țineți cont că o evaluare corectă pre-investigație este absolut necesară, pentru că au fost astfel de arsuri declanșate și de tatuaje sau de ceea ce înseamnă microfibrele din îmbrăcăminte”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: dr. Tudor Ciuhodaru RMN malpraxis Craiova
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close