Vești proaste în cazul ostaticului român: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de autoritățile din Burkina Faso

de A.M.P    |    02 Noi 2016   •   22:18
Vești proaste în cazul ostaticului român: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp de autoritățile din Burkina Faso

Autorităţile din Burkina Faso nu au primit nicio cerere de răscumpărare şi nicio revendicare în cazul ostaticului român Iulian Gherguţ, răpit în aprilie 2015, în nordul ţării, a declarat miercuri ministrul de externe Alpha Barry, citat de AFP și Agerpres.

"Am văzut înregistrarea video în presă ca toată lumea. Burkina Faso nu a primit nicio cerere de răscumpărare şi nicio revendicare în legătură cu ostaticul român", a declarat Barry. "Nu am primit nicio cerere de răscumpărare. Nu am primit niciun fel de cerere pentru moment", a adăugat ministrul de externe din Burkina Faso.

Iulian Gherguţ a fost răpit acum mai bine de un an de către jihadiştii grupării al-Mourabitoun, condusă de islamistul algerian Mokhtar Belmokhtar, şi a apărut luni într-o nouă înregistrare în care cere guvernului României să facă tot ce i se cere pentru a-l elibera.

Ofiţer de securitate la o mină de magneziu din Tambao, în nordul Burkinei Faso, în apropierea frontierei cu Nigerul şi Mali, Gherguţ a fost răpit la 4 aprilie 2015 de către cinci bărbaţi înarmaţi. Un jandarm din Burkina Faso şi şoferul maşinii în care se afla Gherguţ au fost răniţi în timpul atacului. Răpirea a fost revendicată de gruparea Al-Mourabitoun, care se scindase cu puţin timp în urmă din Al Qaida în Maghreb.

Prima reacție a MAE după mesajul românului răpit în Burkina Faso

În înregistrare, Gherguţ, care poartă o barbă aranjată în stil islamist, afirmă că a fost filmat pe 21 septembrie. El mai spune că este în stare de sănătate bună, că se gândeşte la familie şi cere guvernului să facă tot ceea ce îi stă în putinţă să îl elibereze.

AFP scrie că niciun responsabil local al companiei britanice Pan African Minerals (PAM), care îi aparţine omului de afaceri australian de origine română Frank Timiş, unde lucra Gherguţ, nu a putut fi contactat pentru a confirma dacă firma a primit sau nu o cerere de răscumpărare.

Parteneri
x close