Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Candidaţii la alegerile locale apostrofaţi de un agricultor: "Veniţi pe câmpuri doar când sunt alegeri. Veniţi doar după voturi"

Candidaţii la alegerile locale apostrofaţi de un agricultor: "Veniţi pe câmpuri doar când sunt alegeri. Veniţi doar după voturi"

România traversează o perioadă extrem de grea. Pandemia cu coronavirus şi cea mai gravă secetă pedologică care a afectat puternic agricultura, economia dar şi turismul. Agricultorii fac apeluri disperate la autorităţi să ia măsuri urgente şi speră că după scrutinul de duminică, noii edili să îşi reamintească ce au promis în campaniile electorale.

Candidaţii la alegerile locale apostrofaţi de un agricultor: "Veniţi pe câmpuri doar când sunt alegeri. Veniţi doar după voturi"
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2020   •   15:15

Din păcate, în România agricultura este total dependentă de vreme. Lipsa unor sisteme de irigaţii funcţionale au expus agricultura la cea mai grea secetă pedologică din ultimii 100 de ani.

Anul acesta milioane de culturi au fost puternic afectate de secetă şi mulţi agricultori români se regăsesc în pragul disperării şi falimentului.

Este şi cazul lui Ştefan Gheorghită, un agricultor din Brăila, ale cărui culturi de porumb au fost afectate puternic de secetă.

Întrebat dacă mai poate recupera ceva din cultură, omul răspunde resemnat:

“La ora actuală din această cultură nu mai putem face nimic, decât eventual, să o strângem pentru animale. Lanul este compromis. Avem nevoie de ajutor. Avem nevoie de implicarea tuturor aleşilor. Nu poţi să trăieşti în condiţiile în care producţia este zero”, spune revoltat Ştefan Gheorghiţă

Agricultorul aduce în discuţie faptul că nu există sisteme de irigaţii funcţionale. Noile culturi sunt deja în pericol.

„Avem probleme cu apa de irigaţii. Nu avem apă pentru a înfiinţa noile culturi. Ni s-a oprit apa de câteva zile şi stăm disperaţi fiindcă e campanie, e weekend, toată lumea stă acasă.

"O să ajungem să ne dorim să facem alegerile din an în an, poate aşa se mai face ceva. Nu se poate! Este inadmisibil!"

Întrebat apoi, ce poate face un primar pentru agricultorul de rând, Ştefan Gheorghiţă a precizat că “primarul trebuie să fie acea verigă care să ducă problemele din teritoriu la parlament, fiindcă nimeni nu se mai preocupă şi de ceea ce se întamplă în ţară. Aleşii stau mult prin parlament, stau foarte mult în guvern şi uită. Venim pe câmp doar când sunt alegeri. Venim doar după voturi şi, după aia patru ani am uitat de ce am venit.” încheie agricultorul.

×
Subiecte în articol: alegeri locale agricultori seceta
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close