Antena 3 CNN Alegeri locale 2020 Alegeri locale 2020. Un fost ministru candidează la Primăria Brașov

Alegeri locale 2020. Un fost ministru candidează la Primăria Brașov

Alegeri locale 2020.Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomiţianu, s-a înscris în ALDE şi va fi candidatul formaţiunii pentru Primăria Braşov, a anunțat, joi, președintele partidului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Alegeri locale 2020. Un fost ministru candidează la Primăria Brașov
de Cristina Tudorache    |    03 Iul 2020   •   07:00

Ialomiţianu va fi contracandidatul actualului edil al municipiului Braşov, George Scripcaru.

Gheorghe Ialomiţianu va candida la Primăria Brașov din partea ALDE, deși înainte de pandemie, surse politice, declarau că fostul ministru a fost convis să candideze din partea PNL, partidul din care și-a dat demisia anul trecut.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit şi despre politica de alianţe, la nivel local, pentru alegerile din toamnă.

Tăriceanu a precizat că se duc negocieri, cu PSD, pentru alianţe, însă filialele au libertatea de a decide dacă merg singure în alegerile locale sau împreună cu socia-democraţii.

Ialomiţianu va fi contracandidatul actualului edil al municipiului Braşov, George Scripcaru, fost membru PDL, care va candida din nou ca independent, dar susţinut de PSD.

Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanțe

Gheorghe Ialomiţianu a fost ministru de Finanţe în guvernul Boc, în perioada 2010-2012, şi membru PDL, înainte de a ajunge la liberali.

Pe 24 iunie 2019, acesta a demisionat din PNL, pe fondul unor conflicte cu actuala conducere a PNL, după ce a fost lăsat pe dinafară atunci când s-au împărțit locurile la alegerile europarlamentare.

Ulterior, a fost marginalizat în partid, cu toate că are o experiență bogată pe zona de finanțe. Ialomițianu a avut două mandate de deputat în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016.

Discuții cu mai multe formațiuni politice

În martie 2020, surse politice menționau că actualul premier Ludovic Orban şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea l-au convins pe Gheorghe Ialomiţianu să fie candidatul PNL la Primăria Braşov, după ce acesta purtase anterior negocieri cu lideri naţionali de la ALDE. 

Ialomițianu are 60 de ani și este licențiat al Universității de Vest din Timișoara, având și un doctorat la Universitatea Babeș-Bolyai.

Înainte de Revoluție, Gheorghe Ialomițianu a fost, timp de doi ani, economist la Întreprinderea de Scule Râșnov, iar în perioada 1985-1993 a fost profesor la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”.

În 1993 și-a început cariera universitară ca lector în cadrul Universității Transilvania din Brașov, unde începand din 2008 ocupă funcția de conferențiar.

×
Subiecte în articol: gheorghe ialomitianu Brașov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close