Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD
Sursa foto: foto: Pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:36

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă, susţinerea agriculturii, stoparea defrişărilor ilegale de păduri, educaţia şi sănătatea sunt principalele priorităţi ale candidaţilor aflaţi pe primele locuri ale listelor depuse de partidele din judeţul Arad şi un independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Florin Galiş, candidat ALDE pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Fără falsă modestie, consider că experienţa politică acumulată de-a lungul anilor mă recomandă drept un candidat promiţător, cu principii liberale. Activitatea mea de până acum, politică respectiv profesională, a pus arădenii - din rândurile cărora provin - pe primul plan. Nu vreau să le înşel aşteptările, ci să le întorc încrederea pe care sper să mi-o acorde, asigurând astfel un trai mai bun persoanelor cu iniţiativă privată, celor cu profesii liberale, precum şi cetăţenilor care muncesc în mod onest, cinstit, în calitate de simpli angajaţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Proiectul, desigur, va fi unul liberal. Liberalismul este o caracteristică la care nu am renunţat niciun moment şi la care nu mă gândesc să renunţ. Voi sprijini activitatea persoanelor cu profesii liberale printr-o serie de măsuri favorabile acestora. De asemenea, intenţia mea este să transform Aradul de astăzi, aflat aproape de moarte clinică, în oraşul strălucitor de odinioară, să redau mândria concitadinilor mei, de a fi cu adevărat locuitori ai 'micii Viene'. Ca prioritate legislativă, susţin că trebuie să întocmim un pachet de legi care să încurajeze rămânerea în ţară a tinerilor şi oprirea exodului de forţă de muncă din România. Fără aceste măsuri, riscăm ca pe termen mediu să nu mai aibă cine plăti pensiile generaţiei actuale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Personal, la alegerile trecute am câştigat un colegiu uninominal cu un scor de aproximativ 46%, cu toate acestea nu am obţinut mandatul, care s-a redistribuit. Niciun sistem nu este perfect, din acest punct de vedere cel mai apropiat de respectarea voinţei electoratului, în plan politic, este votul pe listă de partid. Totuşi, consider că sistemul cel mai bun ar fi scrutinul de listă cu vot preferenţial, în care electorul poate vota atât lista, cât şi persoana. Voi susţine implementarea acestui sistem dacă voi ajunge în Parlament, pentru că este cel mai avansat la nivel european, fiind şi cel mai apropiat de voinţa electoratului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Angel Popescu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Am fost selectat pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor a Partidului Alianţa Noastră România, pentru faptul că am dovedit că sunt un bun patriot şi m-am implicat în mai multe cazuri de retrocedări ilegale de teren şi pădure, bineînţeles şi defrişări ilegale. În acest sens pot da ca exemple: cazul Nadăş, cazul Luncşoara, cazul Zădăreni, iar mai nou am fost contactaţi de săteni din localităţile Lalaşinţ şi Ususău, aflaţi în situaţii similare cu cele menţionate mai sus. A face ceva pentru cetăţeni, necondiţionat, fără interese, eu cred că aşa dovedeşti ce fel de om eşti, dacă îţi pasă de ţara şi Neamul Românesc, căt şi de cetăţeni.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. În ceea ce priveşte proiectele ce mă gândesc să le promovez dacă voi fi ales în Camera Deputaţilor, cel dintâi ar fi un proiect de lege care ar interzice defrişarea pădurilor şi înstrăinarea terenului agricol în România. Totodată, aş propune revizuirea tuturor retrocedărilor care sunt dubioase, mai ales către moştenitorii grofilor care au fost despăgubiti de Statul Roman, iar acum, prin interpuşi vin şi prin anumite metode neortodoxe preiau zeci de mii de hectare ilegal cu concursul politicienilor şi al magistraţilor corupţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD De asemenea, un alt proiect de lege pe care aş dori să-l promovez ar fi legat de condamnarea celor care aduc ofensă Drapelului României, Statului Român şi conducătorilor de instituţii ale Statului care nu arborează Drapelul României pe instituţiile Statului Român, conform legilor în vigoare. Pentru ofensă adusă Statului Român aş propune o pedeapsă cuprinsă între 15- 25 ani închisoare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Totodată, aş propune formarea unei comisii de control care să controleze şi să scoată la suprafaţă DEVALIZAREA ROMÂNIEI şi condamnarea celor vinovaţi sub acuzaţia de genocid împotriva poporului român. Aş propune ca Serviciul Român de Informaţii să controleze tot ceea ce înseamnă antene GSM pe blocurile locuite, dar mai ales aş solicita analiza calităţii apei potabile, care este în opinia mea, factorul principal al îmbolnăvirilor de cancer. De menţionat că judeţul Arad, cu peste 20.000 de cazuri, se află pe primul loc al numărului îmbolnăvirilor de cancer din România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD De asemenea, ar trebui să exprime un punct de vedere tranşant cu privire la FAMILIA TRADIŢIONALĂ, formată din BĂRBAT şi FEMEIE. Nu în ultimul rând, ca viitor legiuitor, voi solicita colegilor din Camera Deputaţilor să revizuim cele 40.000 de legi şi acte normative şi să simplificăm actul legislativ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Votul pe liste de partide a fost folosit până în anul 2012, când s-a inventat votul uninominal, pe colegii, ea ce a avut ca rezultat un Parlament supradimensionat, cu aproape 600 de parlamentari. În opinia mea, viitorul Parlament va trebui să găsească o formulă reprezentativă şi modernă, iar în Parlament ar trebui să ajungă numai oameni patrioţi şi de valoare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Silviu Dimofte, candidat PMP pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Mă aflu la prima candidatură şi asta consider că este un avantaj, deoarece se vorbeşte despre o înnoire a clasei politice româneşti. Eu consider că pot fi un politician de tip nou, dedicat intereselor alegătorilor mai presus de propriile mele interese. Provin dintr-o zonă a judeţului Arad unde tradiţiile cântăresc greu şi unde oamenii de ispravă sunt preţuiţi. Faptul că am câştigat încrederea colegilor mei înseamnă că ei au apreciat calităţile mele şi au considerat că merită să îmi acorde şansa de a promova în politica mare. Acolo, în Senat, este nevoie de voci noi, puternice, de oameni care să cunoască realităţile României de azi. Faptul că sunt un om cinstit, dedicat muncii şi familiei, credincios şi patriot sunt argumente solide care au cântărit greu în decizia organizaţiei judeţene Arad a PMP de a mă plasa pe primul loc pe lista pentru Senat în judeţul Arad. Apreciez şi respect idealurile partidului pe care îl reprezint şi pentru mine cariera politică a liderului nostru, Traian Băsescu, un om vertical, iubitor de neam şi dispus la sacrificii pentru binele patriei este un model demn de urmat. Consider deci că sunt demn de onoranta poziţie pe care partidul mi-a conferit-o şi voi lupta pentru a convinge cât mai mulţi arădeni că atât eu cât şi PMP reprezentăm cea mai bună soluţie pentru România în acest moment dificil al istoriei noastre.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Proiectul pe care îl ofer eu este proiectul partidului pe care îl reprezint. Programul politic al PMP cu care se prezintă în faţa alegătorilor în această campanie electorală vine cu soluţii pentru toate problemele ţării. Evident că pe structura generală am adaptat cadrul programului nostru pentru arădeni. Vom milita pentru a reprezenta cât mai bine interesele alegătorilor din judeţul Arad. În spiritul transparenţei, al corectitudinii, al respectului faţă de alegători, noi propunem soluţii pentru arădeni, care să le readucă speranţa şi bunăstarea pe care le merită şi pe care programul PMP le poate garanta. Eu voi fi garantul pentru cei care îmi vor acorda încrederea că voi fi un senator al lor, pentru ei şi nu doar un personaj ahtiat după privilegii şi avantaje.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Votul uninominal a fost, din păcate, un eşec deşi la ora când a fost adoptat părea o soluţie potrivită pentru democraţia românească. Algoritmul de desemnare a câştigătorilor de colegii a condus la situaţii aberante, când au fost trimişi în parlament politicieni aflaţi pe locul doi, trei sau chiar patru în anumite colegii, cu mult mai puţine voturi decât câştigătorii colegiilor respective. Mai mult, deşi la referendumul pentru limitarea numărului de parlamentari la 300 populaţia României s-a pronunţat în proporţie covârşitoare pentru diminuarea numărului de aleşi, aplicarea votului uninominal a condus la creşterea acestui număr, în contradicţie vădită cu dorinţa electoratului din România. Votul pe listă, cu toate minusurile sale, pare la ora actuală o măsură menită cel puţin la a conserva un număr definit de parlamentari, în aşteptarea momentului în care numărul parlamentarilor va ajunge cel cerut de români, de 300.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Florin Remeţan, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Am fost desemnat să conduc lista candidaţilor PMP pentru Camera Deputaţilor în judeţul Arad. Este o recunoaştere a vastei mele experienţe politice şi administrative. Am ocupat funcţia de subprefect al judeţului Arad, deci sunt familiarizat cu modul în care trebuie asigurată respectarea legalităţii la nivelul administraţiilor locale dar şi cu coordonarea unor instituţii deconcentrate ale judeţului. Am şi experienţa asigurată de funcţia de consilier judeţean şi cunosc foarte bine atât necesităţile judeţului Arad cât şi soluţii pentru probleme cărora actuala administraţie nu le doreşte rezolvarea. Deci, am o experienţă care se va dovedi extrem de utilă în activitatea mea de viitor deputat. Sunt convins că aceste argumente au contat atunci când partidul mi-a acordat onoarea de a candida pentru un post de deputat pe listele sale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Cunosc principiile care stau la baza programului electoral cu care PMP se prezintă în faţa alegătorilor şi doresc să le particularizez la nivelul necesităţilor judeţului Arad. Vreau să demonstrez electoratului că sunt un politician onest, competent, care doreşte binele României şi care vrea ca România să fie condusă de români. Ofer alegătorilor proiectul unei naţiuni libere şi demne, partener de nădejde în angajamentele internaţionale în care ţara este implicată, aliat dar nu subordonat, care îşi cunoaşte şi apără interesele în respect faţă de necesităţile cetăţenilor proprii. Pentru arădeni voi fi acea voce în Parlament care îi va reprezenta cu onoare şi demnitate. Voi demonstra că, alături de echipa PMP, vom lupta pentru România şi vom lupta pentru Arad.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. S-a revenit la varianta votului pe listă de candidaţi deoarece s-a dovedit că modul în care a fost aplicată varianta votului uninominal a fost un eşec. S-a dovedit că nu a fost respectată voinţa alegătorilor din cel puţin două motive. Primul, pentru că aşa cum a funcţionat sistemul, au ajuns în Parlament oameni care nu şi-au câştigat colegiile şi care au avut în unele cazuri cu mult mai puţine voturi decât câştigătorii. În plus, deşi românii au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, sistemul votului uninominal a produs nu scăderea şi chiar mărirea numărului de parlamentari. Votul pe listă conduce la situaţia unui vot politic, pentru partidele care îşi desemnează candidaţii, sistem care după cum se ştie a mai funcţionat în România. Avantajul ar fi că se recunoaşte situaţia de fapt, că oricum partidele desemnau şi candidaţii uninominali pe colegii, deci votul uninominal de la noi era de fapt un sistem mixt om-listă. Dezavantajul este că lista poate trage în Parlament şi politicieni cu probleme, aflaţi pe locuri considerate eligibile dar care poate nu ar fi fost aleşi în sistem uninominal.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Ioan Cristina, candidat PNL pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Am fost selectat pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi a Partidului Naţional Liberal - filiala Arad pentru Senatul României datorită activităţii mele politice în cadrul partidului. Sunt membru al acestui partid de 18 ani find singurul partid în care am activat vreodată. Consider că am avut o activitate politică solidă şi constructivă, răspândind valorile liberale în toţi aceşti ani, neintrând vreodată într-un conflict cu legea.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. România se află într-un proces de schimbare profund, mai ales în sfera politică. Astfel, pe langă necesitatea de a avea o clasă politică curată, consider că România ajunge la maturitatea politică necesara pentru a schimba şi gândirea actuală cu privire la activitatea parlamentară. Nu numărul de legi votate va conta, ci calitatea acestora! Proiectul meu pentru alegători se va baza astfel, pe predictibilitatea iniţiativelor parlamentare. Pentru că nu orice sună bine are efectul scontat! Avem nevoie să facem o evaluare clară, să vedem unde suntem, unde vrem să ajungem şi ce trebuie să schimbăm pentru a obţine rezultatele cele mai bune, dar punând accentul pe stabilitatea legislativă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Personal, nu sunt un adept al votului uninominal, ci al celui pe liste de partide. Consider că persoanele care cunosc cel mai bine calităţile şi defectele unei persoane sunt chiar cele din interiorul unui partid, cele care au şi un cuvant de spus în întocmirea acestor liste de candidaţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Glad Varga, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. PNL îşi respectă promisiunea de a aduce în prim plan oameni noi, tineri, dar cu experienţă în domeniul lor de activitate. Activez în zona societăţii civile, a ONG-urilor şi toate proiectele pe care le-am iniţiat şi gestionat au fost şi sunt destinate tinerilor, pentru că am simţit că trebuie să ajut comunitatea din care provin şi să ofer şanse tinerilor, asemenea celor pe care le-am primit la rândul meu. Sunt un om de echipă, responsabil şi corect. Toată activitatea mea este clădită pe baza bunului simţ, a educaţiei permanente şi a muncii susţinute împreună cu colaboratori de valoare de la care învăţ în fiecare zi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Principalele acţiuni parlamentare vor fi în domeniul Educaţiei, Tineret şi Sport, zone în care am derulat o serie de proiecte de succes şi în care cred că pot veni cu o contribuţie consistentă. De asemenea, voi susţine toate propunerile colegilor, propuneri care vor contribui la creşterea calităţii vieţii, la asigurarea unui climat economic şi social necesar dezvoltării durabile.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. În condiţiile unei rate de participare relativ scăzute la vot cred că este preferabil votul pe liste. Cred că astfel sunt şanse mai mari ca oameni cu adevărat competenţi să ajungă în Parlament. În condiţile unei participări de peste 60% ar fi, poate, de analizat posibilitatea unui vot mixt, uninominal şi pe liste.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Viorel Boldiş, candidat PRM pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Cunoscând îndeaproape problemele românilor din Diaspora, cred că ar fi trebuit să fiu primul pe lista de candidaţi pentru Senat în Circumscripţia 43. Datorită problemelor PRM din ultima vreme, nu s-a reuşit depunerea la timp a semnăturilor pentru a avea candidaţi şi în Diaspora. PRM consideră total greşită atitudinea Parlamentului şi Guvernului României faţă de românii care trăiesc dincolo de graniţele ţării. Dacă voi fi ales, voi reprezenta interesele Aradului în Senat, dar voi încerca deasemenea să reprezint şi Diaspora din care fac parte de peste 21 de ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. România este un paradox al Uniunii Europene. Conform statisticilor, în ultima parte a acestui an avem cea mai mare creştere economică din Europa, dar suntem ţara din care se pleacă cel mai mult. Niciodată în istoria României nu s-a produs un asemenea exod ca şi cel care se produce de 26 de ani încoace. Practic, un sfert din populaţia României a luat drumul pribegiei. Dacă România stă atât de bine la capitolul creşterii economice, de ce fug oare românii din ţară? Acum, ori statisticile mint, ori ceva nu este în regulă. Adevărul este că statisticile nu mint, doar că de acea creştere economică de care se vorbeşte în statistici, beneficiază foarte puţini români, deoarece peste 80% din capitalul României nu mai este de fapt al românilor, ci al unor companii străine.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Acesta este adevărul despre care partidelor care au guvernat şi guvernează ţara nu le place să vorbească. România nu mai are industrie, România nu mai are agricultură şi riscă să rămână şi fără pământ, aşa cum riscă să rămană şi fără păduri. Toate acestea ar putea fi oprite imediat, făcând şi aprobând legile necesare. Oprirea vânzării pamântului către străini şi oprirea imediată a tăierii pădurilor, concomitent cu o campanie de împădurire masivă sunt priorităţi ale PRM. Alte priorităţi sunt readucerea acasă a românilor din Diaspora, o reformă agricolă care să-i pună în prim-plan pe ţărani şi implicit, repopularea satelor României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Într-o ţară cu o democraţie reală ambele sisteme pot fi adecvate, dar într-una unde corupţia este moneda de schimb generalizată, orice sistem de vot poate fi la rândul lui corupt şi neavenit. Acolo unde lipseşte corupţia, votul uninominal ar trebui să premieze personalităţi, dar la noi, acest tip de vot a făcut ca în Parlament să ajungă tot felul de indivizi, a căror singură calitate era aceea că aveau bani. Vot uninominal da, dar atunci când ţara va intra într-o normalitate şi va fi curăţată de corupţi. Votul pe listă poate fi un factor de promovare a unei proportionalităţi la nivel reprezentativ, atât pe plan naţional, cât şi în interiorul partidelor. În acelaşi timp, acest tip de vot ar trebui să premieze în primul rând partidele şi doctrina lor şi, abia pe urmă, personalitatea candidatului. Dar se ştie că lucrurile nu stau chiar aşa, tot datorită corupţiei care se practică cu înverşunare atât la nivel de partide, cât şi la nivel de personalităţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Raul Folea, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Motivul principal al nominalizării mele se regăseşte în faptul că Partidul România Mare re- întinereşte, mai precis acordă tinerilor un vot de încredere. Până acum, am fost obisnuiţi să ascultăm vocile unor dinozauri politici. Este timpul unei schimbări , este timpul să fie ascultaţi şi tinerii!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Principala prioritate o constituie acel lucru în care nu mai crede nimeni, mai precis bunăstarea românilor. În toţi aceşti ani de după Revoluţie, a fost doar o promisiune neonorată. Sunt conştient că nimic nu se poate schimba peste noapte, dar doar împreună putem schimba ceva. Un vot de încredere acordat tinerilor, cred că reprezintă un pas înainte în regăsirea identităţii noastre.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Poziţia PRM faţă de legea votului pe listă este identică cu cea faţă de votul uninominal: ambele sunt bune. Dar, desigur că acest fapt este valabil doar în situaţia în care votul se desfăşoară în condiţii de normalitate, ceea ce în România nu a fost cazul în toţi aceşti ani de'demoKratură' , ca să-i citez promotorii democraţiei de după 1989.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Mihai Fifor, candidat PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. În ultimii doi ani, de când am venit la Arad la propunerea preşedintelui organizaţiei arădene, Dorel Căprar, am reuşit, alături de acesta care mi-a acordat încrederea şi prietenia sa, dar şi de o minunată echipă PSD, să concretizăm o serie de aspecte consistente pentru cetăţenii acestui municipiu şi judeţ. Consider că am o datorie morală faţă de aceşti oameni să continui şirul acestor politici publice din postura de senator şi de intelectual implicat şi responsabil în viaţa comunităţii locale arădene.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. În calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, afirm cu toată tăria că ne asumăm prin programul de Guvernare naţional, ca peste 4 ani, România să nu mai fie tratată ca ţara cu avantajul competitiv al forţei de muncă ieftine cu salarii mici, ci ţara cu avantajul unei forţe de muncă calificate şi bine plătite. Din păcate, ultimul an a fost unul pierdut din perspectiva ridicării nivelului de trai al românilor. Incompetent şi lipsit de experienţă, Guvernul Zero a fost un eşec: Zero fonduri europene atrase, recolte pierdute pentru că fermierii au primit subvenţiile cu 8 luni întârziere, preţul medicamentelor păstrat ridicat pentru a beneficia marile companii farmaceutice. Este foarte clar că numai o guvernare social- democrată poate asigura o dezvoltare echilibrată a României în următorii patru ani. Noi credem că România trebuie respectată pentru potenţialul său uriaş, pentru istoria sa, pentru cultura sa, pentru tot ce înseamna ea ca stat european. şi avem în mod cert soluţii pentru ca tot mai multi români să facă parte din clasa de mijloc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Sigur că se pretează o analiză nuanţată relativ la acest subiect, însă în condiţiile date, cetăţenii sunt chemaţi în faţa urnelor să îşi exprime opţiunea într-un sistem electoral bazat pe votul pe liste. şi pot să vă asigur că abordarea PSD în ceea ce priveşte întocmirea listelor de candidaţi a plecat de la premisa repartizării de competenţe pe întreg spectrul resprezentativ al domeniilor, cu specialişti capabili să gestioneze orice tip de problematică în sectorul lor lor de activitate. Este important pentru autorităţi şi cetăţeni să fie reprezentaţi de un parlamentar cu experienţă, atât în fonduri europene, cât şi în bugetul de stat şi nu numai care să-i ajute. În programul nostru economic bunăoară, domeniul sănătăţii are prioritate zero.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Dorel Căprar, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. În mod sigur datorită rezultatelor obţinute în calitate de deputat în mandatul curent. Dacă este să ne referim strict la partea legislativă, principala activitate a unui deputat, pot să vă spun că sunt iniţiator a 52 de proiecte de legi, dintr-o gamă largă de domenii, de la sănătate, educaţie şi voluntariat, la economie, probleme sociale, agricultură, transporturi şi aşa mai departe. Sunt o serie de proiecte care ulterior s-au transformat în legi şi care au adus un plus în viaţa multor români. Pe lângă activitatea legislativă, în calitate de parlamentar de Arad am încercat să mă implic în mod constructiv în problemele comunităţilor locale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Proiectul cu care venim în faţa electoratului este practic şi de drept Programul de Guvernare al PSD, iar cu aceasta o să vă răspund şi la partea a doua a întrebării ce vizează priorităţile. Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi banii pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie. PSD vrea să readucă România pe creştere ec onomică şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa mijlocie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Cred că are mai puţină relevanţă, în condiţiile date, dacă alegerile se desfăşoară în sistemul de vot uninominal sau de vot pe listă de candidaţi. În ceea ce priveşte PSD, vorbim de peste 67-68% candidaţi noi pentru Parlament şi de asemenea de o medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste. De asemenea, tinerii sunt reprezentanţi foarte bine, mult mai bine decât au fost reprezentanţi în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să fie populate cu reprezentanţi ai PSD-ului care să fie foarte bine pregătiţi pe acea specializare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Gabriela Tripon, candidat PSR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Conducerea Partidului Socialist Român a apreciat seriozitatea, fidelitatea şi activitatea pe care am desfăşurat-o. Nu am aptitudini speciale de lider. Sunt însă fidelă socialismului şi nu m-am plimbat dintr-un partid într-altul.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Istoria demonstrează, cu putere de exemplu, că în toate perioadele de profundă criză economică, numai partidele consecvente ideologiei de stânga au reuşit să salveze sărace şi subdezvoltate, să asigure cetăţenilor egalitate de şanse, acces la instruire şi cultură, condiţii de muncă conform nivelului de pregătire şi importanţei activităţii prestate; nivel de trai carev să permită afirmarea individului, dezvoltarea familiei, creşterea şi educarea copiilor, petrecerea timpului liber şi refacerea capacităţii de muncă, într-un cuvânt demnitatea fiecăruia şi demnitatea naţională în ansamblu. Candidez pentru Camera Deputaţilor din partea Partidului Socialist Român, partid care aşează la loc central în activitatea sa politică, omul cu viaţa sa individuală şi socială, libera dezvoltare a personalităţii umane, realizarea progresului social şi naţional. Ca viitor deputat îmi propun susţinerea unor obiective care, de altfel, fac parte din Programul Partidului Socialist Român.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD a. În plan social, îmi propun susţinerea creşterii veniturilor şi schimbarea structurii acestora conform criteriilor de competenţă. Voi susţine reducerea şomajului prin creşterea numărului locurilor de muncă; creşterea salariului minim pe economie; creşterea pensiei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Totodată, voi acţiona pentru asigurarea unei locuinţe fiecărei familii şi, după caz, celibatarilor, pe baza construirii din fonduri publice şi în parteneriat public- privat. Voi milita pentru dezvoltarea sistemului de închiriere a locuinţelor în condiţii avantajoase pentru tineri şi pentru alte persoane vulnerabile, cu venituri sub nivelul salariului mediu pe economie. Voi avea în vedere asigurarea şanselor egale de acces la educaţie şi cultură prin: refacerea structurii şcolare ca număr de unităţi şcolare şi condiţii de studiu; reconsiderarea statutului cadrelor didactice; perfecţionarea serviciilor medicale şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei; reducerea decalajelor dintre sat şi oraş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD b. În plan economic, mă voi preocupa de evaluarea corectă a locului şi rolului fiecărui sector economic,a resurselor interne şi a posibilităţii atragerii altor resurse; introducerea programării pe termen scurt şi mediu, ca instrument de stabilire a obiectivelor şi de alocare a resurselor; regândirea sistemului industrial, cu modernizarea/ crearea de noi capacităţi de producţie în sectoarele cu tradiţie.; dezvoltarea şi modernizarea agriculturii prin stimularea modalităţilor de comasare a terenurilor agricole în vederea aplicării tehnologiilor de mare productivitate, respectiv prin refacerea sistemelor de irigaţie, inclusiv prin parteneriate public - private.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Votând lista de candidaţi a unui partid se exprimă încrederea în acel partid. În acest caz, candidaţii răspund în faţa conducerii acelui partid, pe când cel ales prin vot uninominal poate profita de încrederea partidului şi să facă ce vrea, spre exemplu să migreze spre alt partid.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Andras Kiraly, candidat UDMR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. UDMR şi-a propus în această perioadă întinerirea clasei politice atât la nivel local cât şi la nivel central, fără însă să excludă posibilitatea înscrierii în competiţie a generaţiei mai în vârstă care, prin experienţă şi profesionalism a contribuit la obţinerea unor rezultate, realizări în folosul comunităţii, pe plan legislativ sau administrativ. Astfel a fost acceptată şi nominalizarea mea în fruntea listei de candidaţi pentru Senatul României, în judeţul nostru.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Am o vechime îndelungată în învăţământul preuniversitar. Am activat ca profesor de istorie - filozofie şi ca director atât în mediul rural, cât şi mai apoi în municipiul reşedinţă de judeţ. În perioada 2004- 2008, ca deputat, am făcut parte din Comisia de învăţământ, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor. Această experienţă m-a ajutat ca în 2010 să fiu propus de UDMR pentru funcţia de Secretar de Stat pentru Învăţământul în Limba Minorităţilor în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetăţii ştiinţifice, funcţie pe care o ocup şi astăzi. Deci în primul rând, voi susţine acele proiecte şi propuneri legislative care vor viza modernizarea învăţământului, prin care beneficiarul primordial să devină întradevăr elevul. Consider ca foarte importantă păstrarea unui capitol distinct privind învăţământul în limbile minorităţilor naţionale, învăţământ care are nevoie de o protecţie - discriminare pozitivă .
Voi susţine orice proiect care va viza o descentralizare corectă al administraţiei centrale prin care vom creşte importanţa factorului local şi a deciziei locale. Voi susţine orice proiect viabil pentru Arad.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. UDMR Arad şi eu personal am pierdut două mandate parlamentare datorită aşa zisului vot uninominal, care a contribuit în bună măsură, la pierderea încrederii populaţiei în Parlament. În opinia mea, votul pe listă reflectă mult mai bine opţiunea electoratului, iar în acest fel nu se pierde nici un vot.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Peter Farago, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. În cadrul UDMR alegerile interne sunt o etapă importantă, peste care nu se sare niciodată. Cei care doresc să candideze, îşi depun dosarul, după care sunt organizate alegerile interne. Trecând prin acest filtru am ajuns pe locul 1 la Camera Deputaţilor. Totodată, fiind preşedintele Organizaţiei judeţene UDMR Arad şi având experienţa unui mandat de deputat din legislatura 2008-2012, consider că cunosc bine problemele comunităţii noastre.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Doresc o Românie modernă, unde oamenii se simt bine, doresc mai multe drepturi pentru comunităţile locale. Doresc dezvoltarea judeţului Arad, doresc ca taxele noastre să rămână aici, pentru a contribui la bunăstarea şi siguranţa oamenilor care trăiesc şi muncesc aici. Doresc ca copiii noştri să fie competitivi atunci când termină şcoala. Dar pentru aceasta avem nevoie de o adevărată reformă în instituţiile de învăţământ. Sunt de părere că trebuie redusă materia de studiu, deoarece copiii sunt suprasolicitaţi, programa şcolară fiind foarte încărcată. Doresc o circulaţie rutieră demnă de secolul 21. Mult mai multe autostrăzi, asfaltarea drumurilor din mediul rural, reabilitarea căilor ferate sunt o prioritate absolută.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Este foarte important că nici un vot nu se pierde. Competitorul electoral care depăşeşte pragul electoral va avea în Parlament numărul de mandate conform votului primit la nivel naţional. Votul pe listă este singurul care asigură proporţionalitatea, lucru foarte important. Colegiile uninominale au creat haos în Parlament. Partidele propuneau persoane care erau bune în campanie, după care însă ajungând în Parlament nu făceau faţă cerinţelor de acolo. Pe liste se pot pune candidaţi cu o priză mai mică la alegător, însă bine pregătiţi într-un domeniu, care în timpul mandatului sunt mult mai folositori prin munca lor în Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Adrian Wiener, candidat UDMR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Am fost nominalizat de Filiala Arad a Uniunii Salvaţi România pentru locul 1 pe lista pentru Senat în urma unui proces intern de selecţie prin vot. USR este clădită pe baze democratice, din membri care înţeleg că acest proiect este menit să promoveze schimbarea felului de a face politică în România. Nici unul dintre noi nu are interese de natură personală, investim timp, energie şi resurse pentru ca mesajul USR să intre în conştiinţa publică şi să genereze o schimbare a mentalului colectiv. S-a considerat că eu sunt unul din oamenii potriviţi pentru a fi purta acest mesaj în care credem cu toţii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Uniunea Salvaţi România se vrea un recurs la normalitate. Dorim să schimbăm fundmental felul de a face politică în România. Să amendăm corupţia, demagogia şi impostura care caracterizează astăzi clasa politică din România. Dorim astfel, în primul rând, să corectâm derapajele grave de la cursul firesc al democraţiei din România. Concret propunem modificarea Legii Electorale prin revenirea la alegerea primarilor din două tururi de Scrutin, cum recomandă de altfel Curtea de la Veneţia; propunem eliminarea filtrului de 200.000 de semnături pentru a putea candida, considerând această prevedere ca fiind restrictivă; propunem nivelarea inechităţilor sociale prin eliminarea imunităţii parlamentarilor şi foştilor miniştri pentru fapte de natură penală şi prin eliminarea pensiilor speciale, care azi reprezintă 0,6% din PIB.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Una din temele cele mai importante ale Uniunii Salvaţi România este promovarea Transparenţei Decizionale în actul administrativ la toate nivelele şi modificarea în puncte cheie a legii Achiziţiilor Publice astfel încât banul public să fie cheltuit eficient şi corect.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Printre celelalte măsuri propuse de USR alegătorilor vreau să menţionez orientarea atenţiei spre Sănătate şi Învăţământ dorind să creştem progresiv ponderea alocată din PIB spre 6% pentru ambele sectoare cruciale pentru dezvoltarea unei naţiuni şi, de asemenea, reindustrializarea treptată a României cu orientarea spre industrii de tehnologii înalte. şi nu în ultimul rând, menţinerea pentru o perioadă a MCV (Mecanismul de Verificare şi Cooperare) pe Justiţie pentru a descuraja atacurile furibunde din ultima vreme ale unor politicieni, la adresa actului de justiţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Există o decuplare a societăţii faţă de fenomenul politic, o saturaţie faţă de manipulare, politicianism iresponsabil şi corupţia, care de atâtea ori s-au dovedit a caracteriza clasa politică din România. Ceea ce este important acum este promovarea oamenilor integri şi competenţi în structurile de reprezentare. Această selecţie poate fi făcută în partide oneste clădite pe baze democratice cu oameni care aleg să facă politică nu pentru vreun interes personal ci pentru a contribui prin experienţalor profesională la politici decente, în interesul cetăţeanului. Astfel, votul pe liste nu ar reprezenta în sine o problemă. Votul uninominal ar putea determina partidele să promoveze oameni cu notorietate indiferent de competenţele lor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD

Lia Ardelean, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 1. Am intrat în politică după ce m-am realizat profesional (sunt inginer) şi material (am o mică afacere), cu convingerea că astfel voi putea ajuta un număr cât mai mare de oameni. Ca deputat, consider că nu am dezamăgit arădenii, fiind între primii zece deputaţi din ţară din punct de vedere al activităţii parlamentare. În mandatul meu am iniţiat şi depus un număr de 73 de propuneri legislative cu o largă arie de cuprindere: pensionari, ţărani, familie, femei, copii, sănătate, învăţământ, agricultură, mediu de afaceri etc., dintre care 15 au devenit legi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD Nu am avut afaceri cu statul, iar la sfârşitul mandatului, declaraţia mea de avere nu s-a schimbat comparativ cu cea de la intrarea în Parlament, explicaţia fiind aceea că m-am ocupat doar de activitatea de deputat, şi nu de firma mea şi de propriile interese. Faptul că am câştigat experienţă şi rezultatele obţinute mă îndreptăţesc să îmi doresc să continui ceea ce am început, deoarece am demonstrat faptul că prin muncă, perseverenţă şi seriozitate se pot face lucruri bune şi în Parlament. Nu m-am adaptat ultimelor schimbări suferite de formaţiunea politică (PC) din care am făcut parte mai bine de douăzeci de ani şi echipei de la Arad şi nu am dorit să intru în conflicte, am ales să candidez deputat independent.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 2. Priorităţile mele legislative vor fi sănătatea, educaţia şi micii întreprinzători autohtoni, din raţiunea că o naţiune trebuie în primul rând să fie sănătoasă, educată şi să aibă bunăstare. Sănătatea trebuie îngrijită în aşa fel încât oamenii să nu ajungă la probleme grave şi forme avansate ale bolii, pentru că atunci când tratamentul este mult mai costisitor, apare suferinţa şi şansele de salvare a vieţii sunt minime. Medicina primară şi medicii de familie vor avea toată susţinerea mea. Copiii trebuie să fie educaţi şi îndrumaţi să urmeze facultăţi sau şcoli de meserii, în aşa fel încât să facă ceea ce le place. Dacă îţi alegi o meserie potrivită, îţi este foarte uşor apoi să munceşti. Capitalul autohton trebuie încurajat şi susţinut în aşa fel încât să ofere locuri de muncă cu salarii corect plătite şi să asigure veniturile necesare acordării ajutoarelor sociale. Ajutoarele sociale trebuie dirijate doar către cei care au cu adevărat nevoie de ele. Trebuie să punem capăt acordării de ajutoare sociale celor care sunt sănătoşi şi pot munci.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD 3. Consider că votul uninominal ar fi mai potrivit pentru cetăţenii României, deoarece astfel ei ar avea posibilitatea de a-şi alege în mod direct reprezentantul din Parlament. Votul pe listă de candidaţi este unul general, desemnat de formaţiunile politice, iar unii candidaţi se ascund în cuprinsul acestor liste. Nu au propriile proiecte, promovează doar programul politic al formaţiunii politice din care fac parte. Din păcate, modul cum s-au desfăşurat ultimele două scrutine parlamentare în sistem uninominal a fost defectuos, vinovată fiind legea, astfel că în Parlament au ajuns şi unele persoane care nu s-au ridicat la nivelul forului legislativ. În loc să fie modificată legea, şi să fie îmbunătăţită, formaţiunile politice au convenit să se reîntoarcă la sistemul de vot pe listă, unde omul nu are nici o siguranţă că va fi cu adevărat reprezentat. Sper să devin primul deputat independent al Aradului, şi le transmit pe această cale arădenilor faptul că îi voi reprezenta cu cinste, indiferent de culoarea lor politică.


 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close