Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAŞ-SEVERIN. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAŞ-SEVERIN. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAŞ-SEVERIN. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:30

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Servicii educaţionale şi de sănătate mai bune, demnitate pentru pensionari, dar şi o dezvoltare reală a turismului şi reindustrializarea judeţului Caraş-Severin sunt principalele priorităţi avute în vedere de candidaţii de pe primele locuri ale listelor depuse de partide şi un independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 

Doina Frunzăverde, candidat ALDE pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  1. ALDE propune electoratului din Caraş-Severin pentru Senatul României o listă de candidaţi tineri, dar totodată cu o recomandare profesională deosebită, care au acumulat suficientă experienţă în sferele lor de competenţă pentru a putea acţiona în Parlament în vederea îmbunătăţirii cadrului legislativ, care reglementează domeniile pe care le reprezintă. Eu am onoarea de a deschide această listă, selecţia mea pentru această poziţie bazându-se pe faptul că mă bucur de notorietate şi apreciere nu numai în regiune, ci şi la nivel naţional. Pe durata celor două mandate de rector al Universităţii 'Eftimie Murgu' din Reşiţa, m-am confruntat inevitabil cu problemele pe care le ridică legislaţia actuală în faţa dascălilor şi a celor ce conduc o instituţie de învăţământ şi am toată determinarea pentru a contribui la rezolvarea acestora. În plus, poziţiile mele publice, în toate forurile din care am făcut parte în calitate de rector, privind necesitatea susţinerii de către guvern şi minister a învăţământului regional, stau mărturie pentru modul în care înţeleg să-mi asum cu responsabilitate o poziţie de reprezentare în care am fost investită prin vot. Cu siguranţă că, în cazul în care electoratul caraş-severinean mă va trimite în Parlamentul României, voi fi nu numai un senator al judeţului Caraş-Severin, ci şi un senator pentru judeţul Caraş-Severin.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  2. România are nevoie de servicii educaţionale şi de sănătate mai bune, iar pentru aceasta este nevoie de revizuirea legislaţiei aplicabile, precum şi de o alocare adecvată de fonduri. Părinţii şi bunicii bine-merită tot respectul nostru şi au dreptul la un trai decent, iar pentru aceasta este nevoie de pensii adecvate şi revizuirea Legii pensiilor. Şi, nu în ultimul rând, parlamentarii de Caraş-Severin, indiferent de formaţiunea politică din care fac parte, trebuie să gândească profund româneşte şi să acţioneze pentru binele celor care îi aleg, ori de câte ori se va pune problema alocării de fonduri pentru infrastructura judeţului, existenţa instituţiilor de învăţământ şi asigurarea condiţiilor legale de funcţionare pentru acestea sau pentru alte domenii de interes pentru Caraş-Severin. Drept urmare, priorităţile mele sunt: servicii educaţionale şi de sănătate mai bune, demnitate pentru pensionari şi susţinerea tuturor proiectelor de dezvoltare a judeţului Caraş-Severin.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  3. Votul uninominal creează o legătură mai puternică între alegător şi candidat. Din păcate, sistemul de vot uninominal practicat în România la alegerile parlamentare din 2008, respectiv 2012, a fost unul nefericit conceput, dintr-o circumscripţie electorală putând să ajungă în legislativ şi candidaţi care ocupau locurile doi, trei sau chiar patru. Acest sistem a compromis ideea de vot uninominal pentru Parlamentul României şi, mai mult, a făcut posibil ca în 2012 numărul parlamentarilor să crească foarte mult, motiv pentru care în 2016 s-a revenit la votul pe listă. Personal consider că România ar trebui să adopte un sistem de vot uninominal pur, la care în Parlament intră candidaţii cei mai bine plasaţi din fiecare circumscripţie electorală sau un sistem de vot mixt, unde unii dintre parlamentari sunt aleşi uninominal, iar cealaltă parte pe o listă politică, după modelul sistemelor de vot practicate de alte ţări europene.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN  Lucian Ionescu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Un răspuns la această întrebare consider că poate veni de la persoanele datorită cărora eu mă aflu acum în această poziţie, in special domnului Marian Munteanu. Răspunsul, din punctul meu de vedere, ar fi rezultatul bun la alegerile locale din vară, comparativ cu celelalte organizaţii PNŢCD din ţară, şi anume, locul al doilea pe ţară ca şi coeficient.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Una din principalele noastre ţinte este să sprijinim promovarea unor oameni de valoare, cinstiţi, competenţi, patrioţi, de asta este nevoie în România. Alianţa Noastră România a prezentat cele şapte obiective prioritare în ultimele săptămâni, aceste obiective sunt: un stat românesc demn şi puternic, cu autorităţi eficiente şi loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetăţenilor săi şi respectarea drepturilor şi libertăţilor acestora; pământul României este al românilor; bogăţia naţională, pe care statul trebuie să o protejeze în mod eficient. Dorim oprirea înstrăinării pământului ţării şi irosirea resurselor, dorim recuperarea terenurilor şi bunurilor înstrăinate fraudulos, dorim oprirea distrugerii pădurilor şi a mediului înconjurător; o temeinică educaţie poate garanta propăşirea României şi a neamului nostru.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN De aceea, Alianţa Noastră România va susţine, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut, finanţării învăţământului naţional, precum şi o nouă strategie de dezvoltare a acestuia; crearea unui puternic capital românesc, în condiţiile în care statul va păstra în proprietatea sa, pe cât se poate, utilităţile şi o importantă parte a resurselor. O naţiune puternică este o naţiune sănătoasă. Iar o naţiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică reţea de policlinici şi spitale moderne, finanţate corespunzător şi cu un personal remunerat în mod corect.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Aflată la frontiera sud-estică a NATO şi UE, România va fi un stat cu adevărat puternic, doar în măsura în care va dispune de o armată naţională, bine înzestrată şi antrenată, şi de o industrie de apărare de prim rang. România este şi va rămâne o ţară creştină care aşează la temelia sa familia, creată în baza căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Statul trebuie să asigure Bisericii posibilitatea şi cadrul legal de a se dedica în viitor, aşa cum a făcut-o în trecut, binelui naţiunii, operelor de caritate şi de învăţământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conştiinţele, Cuvântul Domnului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Fac doar câteva referiri pe care eu le văd mai importante, la uninominal avantajele, iar la votul pe liste, dezavantajele. Votul uninominal asigură o mai bună cunoaştere de către alegător a celui ales, iar cel ales poate fi sancţionat mai bine de către alegători. Consider că votul uninominal asigură cea mai strânsă legătură între cel ales şi alegător. Votul pe liste presupune ruperea legăturii între ales şi alegătorii săi, aceştia din urmă votând o listă cu numeroase persoane, cu un program stabilit la nivel de partid.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Marcel Bolovedea, candidat ANR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Îmi place să cred că motivele pentru care sunt acum în această poziţie derivă din faptul că vin cu cele mai bune intenţii, cu o calificare şi cu o experienţă din activitatea mea personală şi îmi doresc să aplic aici ceea ce am învăţat şi am văzut că funcţionează la alţii. Pe de altă parte, un răspuns mult mai argumentat la această întrebare consider că poate veni de la persoanele datorită cărora eu mă aflu acum în această poziţie. La ora actuală, ca să avem o clasă politică responsabilă e nevoie să depăşim etapa numirilor de sus în jos şi să sprijinim apariţia leadershipului în mod natural, de jos în sus, la toate nivelurile. Cel puţin asta încercăm noi, în Alianţa Noastră România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Ca întregul partid, avem în vedere şapte obiective prioritare la nivel naţional. În ceea ce priveşte judeţul Caraş-Severin, prioritatea zero, cu siguranţă, o reprezintă dezvoltarea unei reţete rutiere, dezvoltare ce trebuie făcută astfel ca, în primă fază, să se asigure conservarea capitalului local şi a locurilor de muncă, iar într-o a doua fază să se încerce dezvoltarea acestui capital şi apariţia unor noi locuri de muncă. Dar, atenţie! Nu este bine ca această reţea de drumuri să se dezvolte fără logica mai sus menţionată, pentru că o astfel de reţea aduce cu sine cheltuieli de mentenanţă care vor trebui asigurate şi susţinute. O altă prioritate, o reprezintă reinvestirea posibilelor câştiguri sau măcar a unei părţi, în educaţie şi sănătate. Pe scurt, acestea ar fi priorităţile mele, poate puţine, dar sunt conştient şi sper că şi cei ce vor alege sunt conştienţi că nu vom putea rezolva, într-o legislatură de patru ani, probleme ce trenează sau sunt nerezolvate de peste 20 de ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Datorită experienţei mele în lupta politică, (nici măcar un an de zile), cu greu aş putea avea o părere pertinentă, ba chiar aş recunoaşte că sunt aspecte pentru care acum mi-ar fi chiar imposibil să-mi dau cu părerea. Avantaje şi dezavantaje... Voi încerca acest exerciţiu ca să vi le expun din punctul meu de vedere, dar nu înseamnă că aşa şi este. Avantajele votului uninominal constau în faptul că asigură cea mai strânsă legătură între cel ales şi alegător; este un sistem simplu şi presupune o înţelegere mai bună a procesului electoral din partea cetăţenilor. La nivel naţional, se poate asigura o majoritate parlamentară stabilă, favorabilă ţărilor cu sistem bipartid şi asigură o mai bună cunoaştere, de către alegător, a celui ales. În plus, cel ales este sancţionat mai bine de către alegători. În ceea ce priveşte dezavantajele, votul uninominal nu corespunde pluralismului politic; micşorează caracterul politic al Parlamentului, se pierd voturi ca urmare a aplicării acestui sistem; măreşte numărul circumscripţiilor electorale în funcţie de numărul de locuri în dispută; implică cheltuieli mai mari din partea candidaţilor pentru susţinerea campaniei electorale şi sprijină tendinţa de centralizare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Votul pe listă, însă, la formarea unui parlament care reprezintă destul de exact şi fidel cetăţenii, avantajează şi permite reprezentarea în Parlament a tuturor opiniilor, intereselor şi opţiunilor, în raport cu forţa lor în electorat; propunerile de candidaţi sunt făcute numai de partide şi formaţiuni politice. De asemenea, votul pe liste duce la un raport just între procentul voturilor obţinute şi mandatele parlamentare atribuite şi dă prioritate programelor şi platformelor politice, ideilor, şi mai puţin personalităţii şi promisiunilor unuia sau altuia dintre candidaţi. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că se impune prin rigurozitatea calculelor matematice în împărţirea voturilor. Sunt şi dezavantaje în ceea ce priveşte votul pe liste, şi anume, presupune ruperea legăturii între ales şi alegătorii săi, aceştia din urmă votând o listă cu numeroase persoane, cu un program stabilit la nivel de partid şi nu o persoană anume, un candidat; împărţirea voturilor şi atribuirea mandatelor presupune numeroase calcule şi operaţiuni la nivel naţional şi local, uneori greu de înţeles de către alegători.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ion Tabugan, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Motivul pentru care Partidul Mişcarea Populară m-a solicitat pentru a ocupa prima poziţie pe listă, la Camera Deputaţilor, sunt performanţele realizate de mine, când am candidat pe Colegiul 3 Sud, în 2008, şi cu forţe proprii am obţinut 38% din voturi, iar în 2012, cel mai mare procent pe colegiu, din Alianţa de centru stânga, PSD - UNPR, de 57,26% din totalul voturilor valabil exprimate, precum şi calităţilor mele de bun manager şi de bun organizator. Totodată, am contribuit major la îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul silviculturii, exploatării pădurilor şi industriei mobilei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Câteva din priorităţile care fac parte din proiectul pe care îl ofer alegătorilor sunt: revizuirea Codului silvic (Legea 46/2008), revizuirea radicală a Ordonanţei nr. 51/2016, privind contravenţiile silvice, Legea sănătăţii, Legea construirii de creşe şi grădiniţe, dezvoltarea infrastructurii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Nu agreez această lege, ea neaducând vreun avantaj, prin faptul că nu ajunge în Parlament omul pe care îl doreau alegătorii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ion Marcel Vela, candidat PNL pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Nu am mai fost parlamentar şi am o experienţă în administraţie de 24 de ani, ca şi consilier local, viceprimar, prefect, iar mai apoi ca primar, timp de 12 ani. Cred că acum pot pune umărul în mod concret şi autorizat la tot ceea ce înseamnă reformă administrativă şi la îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul administraţiei publice locale şi centrale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Voi avea trei priorităţi, în calitate de parlamentar. Activitatea guvernamentală, activitatea legislativă şi activitatea de reprezentare a cetăţenilor din judeţul Caraş-Severin, toate trei fiind la fel de importante. Referitor la guvernare, am două proiecte principale. Primul priveşte susţinerea programului de guvernare liberal şi platforma "România 100", propusă de către premierul Dacian Cioloş, astfel încât să putem forma o majoritate parlamentară, pentru a vota noul guvern care să implementeze toate aceste măsuri. Cel de-al doilea proiect legat de guvernare este de a înainta, ca senator, în următorii patru ani, măsuri, interpelări şi propuneri concrete către acest nou executiv, care să vină în ajutorul primarilor, în susţinerea investiţiilor, cât şi pentru modernizarea localităţilor şi a instituţiilor din judeţul Caraş-Severin.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Ca prioritate legislativă, voi susţine proiectele de legi noi, promovate de către PNL sau de Guvern, dar şi alte proiecte care vor corecta sau reforma unele legi complicate şi neclare, existente în prezent. Totodată, voi avea propriile mele iniţiative legislative, care să vină în sprijinul românilor. Acestea vor fi dezbătute mai întâi aici, în judeţ, cu toţi cărăşenii, apoi, dacă am susţinerea alegătorilor mei, ele vor fi propuse în Parlamentul României. De exemplu, două proiecte dragi mie, pentru care voi milita, sunt cele legate de descentralizarea administraţiei publice şi susţinerea regiunilor de dezvoltare, care vor fi cel mai bun motor de investiţii şi creştere economică şi, respectiv, un proiect legat de măsuri concrete pentru susţinerea absolvenţilor de şcoli profesionale, licee şi facultăţi, pentru a-şi găsi aici, în România, un loc de muncă salarizat decent.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Eu am o părere personală foarte clară legată de votul pe liste. Nu sunt adeptul acestui mod de vot şi susţin soluţia votului uninominal. Ca primar, am constatat direct că votul uninominal este cel mai sincer şi democratic. Votul pe liste nu reprezintă o legătură personală, sentimentală şi responsabilă directă cu alesul, iar voinţa majorităţii cetăţenilor poate fi deturnată atunci când se fac majorităţi de conjunctură, gestionate de aleşi şi nu de alegători. Este un vot cu multe dezavantaje, iar cel mai bun exemplu sunt alegerile de la consiliile judeţene din acest an.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Valeria Schelean-Şomfelean, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. În ceea ce mă priveşte, cred că a contat atât pregătirea mea profesională de avocat, cu experienţă de peste 13 ani de activitate neîntreruptă, dar şi faptul că am fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai judeţului nostru, care a luat de fiecare dată atitudine în faţa unor măsuri nedrepte ale executivului, apărând, prin pârghiile pe care le are un parlamentar, interesele cărăşenilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Activitatea mea ca parlamentar s-a conturat în jurul a două principii în care, ca şi practician al dreptului, cred cu tărie. Este vorba de independenţa justiţiei şi consolidarea statutului de drept, dar şi de protejarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, cu preponderenţă în ceea ce priveşte dreptul la viaţă şi integritate psihică şi fizică. Din această perspectivă, văzând statisticile îngrijorătoare cu privire la numărul de victime ale violenţei domestice, m-am implicat în remedierea acestor deficienţe a cadrului legislativ existent. Aşa a devenit lege propunerea mea, ca pentru solicitările legate de emiterea ordinului de protecţie, magistratul cauzei să fie obligat să pronunţe o soluţie într-un termen de maximum 72 de ore de la data învestirii sale. Actul normativ adoptat la iniţiativa mea a fost apreciat inclusiv la nivelul Departamentului de Stat al SUA.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Pe de altă parte, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, dar şi al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru revizuirea Constituţiei, am militat pentru apărarea statului de drept, cu accent deosebit pe independenţa justiţiei şi consolidarea democraţiei. În Parlament şi în toate intervenţiile mele publice, am vorbit de fiecare dată despre importanţa unei justiţii libere, înfăptuite de magistraţi în sala de judecată, şi nu de către politicieni în sala de plen, dar şi despre egalitatea cetăţenilor în faţa legii, indiferent de funcţia de demnitate publică ocupată. Ca să închei, aş spune că nominalizarea mea pentru această candidatură reprezintă şi o recunoaştere din partea colegilor mei a implicării mele constante în activitatea partidului, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Îmi propun ca în viitorul mandat să aduc în discuţia Parlamentului proiecte de acte normative pe teme esenţiale pentru cetăţean. Voi continua să militez pentru siguranţa tuturor românilor, pentru protejarea instituţiei familiei, iar, în particular, a victimelor violenţei domestice şi a drepturilor copiilor. În egală măsură mă voi implica în adoptarea unor soluţii legislative care să ducă la reducerea şomajului în rândul tinerilor, care să îi încurajeze pe aceştia să se implice activ din punct de vedere antreprenorial, astfel încât şi tinerii noştri să considere că România este cea mai bună opţiune pentru dezvoltarea lor profesională şi pentru construirea unei cariere. Nu voi neglija nici sistemul judiciar şi, prin iniţiativele mele legislative, voi continua să apăr independenţa justiţiei, să sprijin lupta împotriva corupţiei şi să contribui la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Din punctul meu de vedere, sistemul de vot este mai puţin important. Cred că ceea ce este esenţial pentru electorat este modul în care alegi să îţi desfăşori activitatea de parlamentar. Dacă o faci cu onestitate, dacă eşti în contact permanent cu cetăţenii, dacă reuşeşti să le cunoşti problemele şi nevoile, astfel încât să poţi veni cu propuneri legislative menite să le rezolve aceste neajunsuri, atunci ei te vor vota şi uninominal şi pe listă, în egală măsură. Este adevărat că o campanie pe listă avantajează şi pe cei mai nou intraţi în politică şi în viaţa publică, faţă, de exemplu, de sistemul de vot uninominal, unde notorietatea candidaţilor era esenţială pentru obţinerea numărului de voturi necesare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ionel Claudiu Pasăre, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Sunt unul dintre cei mai tineri candidaţi pentru Camera Deputaţilor. Am fost cel mai tânăr consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Reşiţa, la numai 24 de ani. Am fost consilier parlamentar şi am fost şef de birou senatorial. Aşadar, am participat la formularea unor iniţiative legislative şi am propus interpelări adresate unor membri ai Guvernului. Toate acestea s-au întâmplat în cei 36 de ani de viaţă. Cred că toate aceste aspecte au fost analizate şi s-a ajuns la concluzia că pot face faţă unui mandat de parlamentar.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. În primul rând am să susţin proiecte de reconversie profesională. Avem tineri care ies şomeri direct de pe băncile facultăţii sau avem persoane de vârsta a doua care rămân pe drumuri. Judeţul Caraş-Severin are o problemă serioasă în ceea ce priveşte acest domeniu şi, împreună cu ceilalţi parlamentari ai Partidului România Unită, voi susţine acest gen de proiecte.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Votul pe lista de candidaţi reprezintă o încurajare a muncii în echipă, dar am observat cum, la partidele mari, întocmirea listei de candidaţi s-a făcut în funcţie de donaţia la partid. Trebuie să ne gândim că putem avea oameni de calitate care nu au bani să 'doneze' şi nu ajung în Parlament. În acelaşi timp, sunt oameni cu bani, dar fără idei, pe care îi vom vedea în postura de parlamentari. Uitaţi-vă la unele judeţe, unde un fotoliul de parlamentar se lasă moştenire din tată-n fiu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Mihai-Dorel Jurchescu, candidat PRU pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Îmi desfăşor activitatea într-un domeniu de interes pentru judeţ. Experienţa mea în ceea ce priveşte administrarea patrimoniului judeţului, precum şi faptul că sunt născut pe meleagurile bănăţene, au reprezentat cartea de vizită pentru a fi desemnat candidat locul 1 la Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Mă va preocupa, în mod deosebit problema infrastructurii. Judeţul nostru are un potenţial turistic de invidiat, dar, aşa cum este uşor de văzut, infrastructura lasă de dorit. În calitate de senator al judeţului Caraş-Severin voi propune şi voi susţine proiecte de dezvoltare a infrastructurii judeţului şi voi încerca susţinerea unor proiecte de inter-conectare a judeţului la reţelele principale de transport, în paralel cu modernizarea drumurilor judeţene.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Am fost adeptul votului individual, până în momentul în care am constatat ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani. Candidaţi cu 49% din voturi au pierdut mandatul în favoarea unui candidat cu 5%. Numărul de parlamentari a crescut, iar costurile s-au resimţit în buzunarele românilor. Votul pe listă aduce avantajul susţinerii la nivel de echipă, dar există situaţii în care, sub pretextul unui vot intern, unele partide au demonstrat că şi-au consultat membrii de partid şi una a ieşit la vot şi altul a ajuns pe listă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Elena Delia Onescu, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Consider că partidul meu, Biroul Judeţean al PRM, m-a selectat drept prima pe lista candidaţilor în Camera Deputaţilor din mai multe motive. În primul rând, pentru tinereţea mea şi pentru faptul că n-am fost niciodată amestecată în jocuri politice murdare. Prin seriozitate şi onestitate mi-am apărat interesele partidului în plan local, fiind aleasă consilier local la Rusca Montană, în iunie 2016. În al doilea rând, curajul şi spiritul meu de iniţiativă m-au calificat să fiu administratorul unei firme. Pe de altă parte, sunt mereu alături de oameni, participând la alinarea suferinţei lor în spitalul din Caransebeş. Astfel, mi-am câştigat încrederea şi respectul colegilor mei din partid, fiind aleasă membră în Biroul judeţean al partidului şi preşedintă a organizaţiei de femei a acestei formaţiuni politice la nivel judeţean. Nu în ultimul rând, a contat faptul că mi-am exprimat permanent opţiunea pentru sprijinirea prioritară a capitalului românesc, înaintea celui străin, că am militat mereu pentru o şcoală şi o educaţie sănătoase, bazate pe morala creştină.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Dacă voi fi aleasă deputat, voi avea grijă ca în cei patru ani de mandat să rămân imaculată din perspectiva juridică, să nu existe nicio bănuială asupra mea că aş fi amestecată în afaceri murdare. Priorităţile pe care le voi urmări în timpul mandatului meu au în vedere următoarele aspecte: voi susţine şi voi promova proiecte europene, prin care să fie atrase fonduri necesare dezvoltării reţelei sanitare şi educaţionale din judeţ, dezvoltării turismului rural şi montan. Voi susţine şi voi încuraja proiectele de dezvoltare rurală durabilă, prin care satele noastre să fie iarăşi populate cu familii tinere şi care să implementeze producţie şi programe de agroturism. Voi milita şi voi vota proiectul de lege privind salarizarea unitară din România, astfel încât să nu mai fie discrepanţe între diferitele categorii socio-profesionale. Totodată, voi sprijini adoptarea unei legi în care punctul de pensie să atingă 50% din valoarea salariului nominal al contribuabilului şi voi susţine şi valida orice iniţiativă legislativă care are în vedere dezvoltarea sectorului terţiar, respectiv turismul şi serviciile. Nu în ultimul rând, voi sprijini acele iniţiative legislative care să contribuie la creşterea nivelului de salarizare din administraţia publică locală, precum şi pe cele care se referă la creşterea fondului de subvenţionare a fermierilor din agricultură.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Indiferent de tipologia sistemului de vot, fie uninominal, fie pe liste de partid, consider că este foarte important ca PRM să facă un scor bun la nivel de judeţ şi de ţară. Important este să realizăm target-ul de 5% pentru a reintra în Parlament. Consider că votul pe listă de partid la nivel naţional este mai avantajos pentru candidaţi de genul meu, deoarece acest sistem oferă o şansă mai mare tinerilor care nu au mai candidat, iar pe altă parte, determină ca organizaţiile de partid să fie mult mai implícate în timpul campaniilor electorale. Consider că în cazul votului pe listă, partidul trebuie să fie locomotiva, nu individul, chiar şi cel cu notorietate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Nicolae Almăşan, candidat PRM pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. În şedinţa Biroului Executiv al PRM Caraş-Severin s-a stabilit, prin vot, să deţin prima poziţie pe lista de candidaţi, la Senat. Această propunere a fost aprobată în unanimitate, ţinându-se cont de pregătirea mea profesională, de modul de respectare şi transpunere în viaţă a hotărârilor PRM. Sunt prof. dr. jurist, inginer, economist. De asemenea, s-a ţinut cont de funcţiile de conducere deţinute timp de peste 30 de ani şi de faptul că unitatea la care am lucrat s-a situat pe un loc fruntaş între cele de profil.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Proiectul meu vizează atât judeţul, cât şi România. Voi urmări ca Legea 263/2010, privind acordarea pensiilor, să fie complet modificată, pentru că este o lege aberantă, în detrimentul poporului. Voi căuta să promovez în Parlament un proiect de hotărâre prin care să anulez pensiile speciale şi pe cele discriminatorii, singurul principiu al acordării pensiilor să fie cel al contributivităţii, cu respectarea grupelor de muncă. Voi iniţia proiecte de lege care să privească tinerii. Aceştia trebuie stimulaţi pentru a da randamentul maxim, fie că este vorba de şcoli, şcoli profesionale sau tehnice ori facultăţi. Îmi doresc reînfiinţarea cantinelor pentru tinerii bursieri, pentru a putea servi trei mese pe zi, iar cazarea în cămine să fie pe baza bursei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Voi căuta să transpun în viaţă ceea ce se spune din 1990 încoace. România trebuie să aibă bine dezvoltate două ramuri ale economiei, şi anume, agricultura şi turismul. Nimeni, însă, nu le-a dat nicio importanţă, fapt pentru care facilităţile acordate celor două ramuri au fost aproape inexistente. Voi căuta să promovez proiecte de hotărâri pentru creşterea salariului minim pe economie, a pensiilor şi a ajutoarelor sociale, pentru a asigura un mod de viaţă corespunzător întregii populaţii. Pentru sănătate, voi promova proiecte pentru asigurarea tratamentului gratuit, pentru dotarea corespunzătoare a spitalelor cu aparatură, înfiinţarea spitalelor acolo unde au fost desfiinţate de guvernele anterioare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Voi căuta să promovez un proiect de ţară care se numeşte Constituţia Cetăţenilor, proiect realizat de dr. ec. Constantin Cojocaru, în care se arată 'cum va redeveni poporul român, stăpân în ţara lui'. Acest proiect este inspirat după Elveţia şi arată drumul spre bunăstare şi cum poate fi aceasta realizată. Preocuparea mea permanentă în Parlament va fi şi modul în care judeţul Caraş-Severin va fi ajutat pentru creşterea numărului de locuri de muncă, asigurarea unei asistenţe medicale corespunzătoare, realizarea unui învăţământ de calitate, la cele mai exigente cerinţe, realizarea infrastructurii în tot judeţul, asigurarea aducţiunii de apă şi canalizare în toate satele judeţului, realizarea electrificării corespunzătoare, acolo unde aceasta nu există.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Sigur, votul pe liste de candidaţi trebuie asigurat în continuare, dar sub o altă formă, şi anume, trebuie ţinut cont de oamenii puşi pe liste. Aceştia trebuie să fie bine pregătiţi profesional, să fie nepătaţi şi să aibă un comportament deosebit în familie şi în societate, să aibă o bună reputaţie în circumscripţia în care candidează. Avantajul acestui vot este că cei puşi pe liste pot fi selectaţi şi pot fi ţinuţi aproape de partidul care i-a promovat. De asemenea, pot fi obligaţi să respecte politica partidului care i-a promovat. Dezavantajul este că pe liste sunt puse anumite persoane care nu îndeplinesc niciun fel de criteriu de performanţă. În ceea ce priveşte votul uninominal, avantajul constă în faptul că cel care doreşte să participe la diferite forme de alegeri îşi exprimă singur această dorinţă. Referitor la dezavantajul votului uninominal, pot spune că unele persoane uneori reuşesc prin vot să ajungă unde doresc, dar nu sunt pregătiţi şi nu fac faţă cerinţelor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ion Mocioalcă, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. În calitate de preşedinte al organizaţiei PSD Caraş-Severin am muncit, alături de colegii mei, pentru a schimba în bine viaţa cărăşenilor. Cred că astăzi suntem pregătiţi pentru o schimbare semnificativă, care să aducă prosperitate în acest judeţ, în adevăratul sens al cuvântului. Cred că a contat, de asemenea, experienţa parlamentară, în special activitatea în Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională a Camerei Deputaţilor. Dar cel mai important este că mi-am pus întreaga activitate în slujba oamenilor din Caraş-Severin. Împreună vom putea face lucruri importante pentru judeţul nostru.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Sunt câteva proiecte, pe care oamenii le cunosc. Noi ştim, în judeţ, la fel de bine ca toţi cărăşenii, ce trebuie făcut. Este vorba despre nevoia urgentă de locuri de muncă bine plătite. Pentru a realiza acest obiectiv, trebuie să găsim soluţii de exploatare a imensului potenţial turistic al judeţului, dar şi de reindustrializare a întregii zone. Judeţul Caraş-Severin include oraşe industriale de tradiţie, care pot fi reînviate, dacă vom avea voinţa de a face acest lucru. Împreună cu Guvernul PSD, care sperăm că va conduce România după alegerile din 11 decembrie, vom aduce bunăstarea în Caraş-Severin. Noi avem toate proiectele de dezvoltare scrise deja, dar nu le-am putut pune în acest an, pentru că am fost blocaţi de Guvernul tehnocrat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Am ajuns la concluzia că sistemul de vot nu este atât de important, ci oamenii care candidează sunt cu adevărat importanţi. În ceea ce priveşte organizaţia PSD Caraş-Severin, avem, cred, cei mai buni candidaţi, oameni recunoscuţi în comunitatea lor, care pot aduce, în Parlament, un beneficiu real atât judeţului, cât şi ţării.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ionuţ-Narcis Chisăliţă, candidat PSD pentru Senat


ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Fac parte din echipa PSD încă din anul 1999, iar în perioada 2008-2012, am reprezentat judeţul Caraş-Severin în Camera Deputaţilor. Am experienţă în administraţia locală, fiind consilier local în municipiul Reşiţa, în perioada 2000-2004, precum şi în cea centrală, la Camera Deputaţilor. De asemenea, am deţinut funcţia de consilier al premierului Victor Ponta. Aşadar, cred că desemnarea mea pentru a ocupa prima poziţie pe lista PSD Caraş-Severin pentru Senat se datorează, în primul rând, experienţei. Ţin, totuşi, să menţionez că Partidul Social Democrat este singurul partid din România care şi-a asumat la aceste alegeri să pună pe un loc eligibil o persoană cu dizabilităţi, iar pentru acest lucru vreau să le mulţumesc atât domnului preşedinte Liviu Dragnea, cât şi domnului Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Principalul proiect pe care mă voi focaliza, dacă voi ajunge în Senat, este un amendament pentru legea ANL-urilor. Persoanele cu dizabilităţi merită mai multă atenţie şi mai multă grijă din partea autorităţilor. Vreau să cresc punctajul pentru persoanele tinere cu dizabilităţi, de la 5 la 15 puncte. Este datoria noastră să dăm şi acestor tineri şansa să beneficieze de o locuinţă ANL. Totodată, voi propune ca, în fiecare bloc ANL construit de stat, să existe cel puţin un apartament adaptat persoanelor cu dizabilităţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. În anul 2008, am fost ales pentru Camera Deputaţilor în sistemul de vot uninominal. Anul acesta candidez pentru Senat pe liste. Nu cred că sistemul este foarte important. În această campanie am stat de vorbă cu sute de oameni, le-am explicat programul PSD şi viziunea noastră pentru Caraş-Severin. Este important ca cei care votează să aibă încredere în tine şi în partidul pe care îl reprezinţi. Faptul că este vot uninominal sau vot pe listă este mai puţin important, dacă reuşeşti să creezi o legătură cu comunitatea ta.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Ionuţ Marcel Ciolan, candidat PSR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Sunt de acord cu programul şi statutul partidului. Sunt consilier local, membru al Comitetului Judeţean Caraş-Severin, sunt un tânăr de încredere, care nu a mai făcut politică şi vreau să mă implic în bunul demers al promovării Partidului Socialist Român.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Principalele priorităţi pe care mi le-am propus sunt: asocierea agricultorilor pentru a putea folosi cele mai noi şi avansate tehnologii din domeniu, creşterea economică prin dezvoltarea industriei şi agriculturii, folosirea raţională a resurselor materiale şi umane, lichidarea şomajului, eliminarea pe scară largă a sărăciei, un sistem de securitate socială corespunzător, prin asigurarea şi garantarea locului de muncă, câte o locuinţă decentă pentru fiecare familie, şanse egale în educaţie, servicii de asistenţă medicală gratuită şi promovarea platformei programului PSR. Toate guvernele care s-au succedat în ultimii ani la guvernare, indiferent de culoarea lor politică, au distrus întreaga economie naţională şi, ceea ce este mai grav, s-a vândut pământul la străini. Eu şi partidul meu ne opunem vehement vânzării pământului către străini. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Votul uninominal nu a dat randament după părerea mea. Personal, consider că pe listele de partid pot fi promovaţi oameni valoroşi în funcţii, oameni corecţi, cinstiţi, cu dragoste de muncă şi de ţară

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Leonid-Marian Gorczynski, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Candidez din partea USR pe primul loc pe listă pentru Camera Deputaţilor în judeţul Caraş-Severin. Am ales să mă alătur şi să candidez pentru USR, pentru că modul de a face politică transparent m-a convins. Prima poziţie pe lista de candidaţi a fost o decizie luată în mod deschis, în cadrul filialei locale, o decizie bazată pe experienţa mea în domeniul managementului şi pe faptul că sunt foarte hotărât să schimb ceva pentru judeţul în care m-am născut şi în care locuiesc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Intenţia mea este de a colabora eficient pentru a identifica soluţiile necesare şi potrivite, pentru eliminarea problemelor apărute în urma depopulării masive şi a lipsei investiţiilor în teritoriu. Doresc transparenţă totală şi stabilirea exactă a obiectivelor principale la nivel judeţean şi un sprijin eficient prin consultarea unor experţi pe toate planurile de acţiune desfăşurate. Îmi doresc, pentru Caraş-Severin, o dezvoltare firească a turismului, deoarece se poate observa că în toate staţiunile din zona Banatului care au avut succes, sunt acum foarte multe lipsuri, de la organizare şi până la păstrarea şi întreţinerea obiectivelor turistice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Votul pe o listă de candidaţi poate fi un avantaj, dacă lista este întocmită corect, pe baza unor valori şi principii în care cunoştinţele şi competenţele sunt cele care contează, cum este cazul USR. Un mare dezavantaj poate fi în cazul celor care urmăresc să fie votaţi în funcţii, conform altor principii decât cele care trebuie să fie promovate într-o Românie modernă. Din această cauză, dezavantajul votului pe listă de candidaţi este că astfel de oameni, unii condamnaţi penal, prin redistribuirea votului democratic, pot ajunge reprezentanţi în Parlamentul României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Miroslav Valeriu Taşcu-Stavre, candidat USR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 1. Candidez din partea USR pe primul loc pe listă, pentru Senat, în judeţul Caraş-Severin. Cred că este foarte important de menţionat că am ales să candidez pentru că sunt şi eu, aşa cum sunt şi colegii mei de partid, convins că în România se poate face mai mult decât s-a făcut în ultimii 27 de ani. Pentru că, dacă dăm la o parte corupţia şi administraţia centrată pe propriile interese, avem o ţară minunată, în care oamenii nu merită să se zbată la limita sărăciei. Legat de prima poziţie, a fost o decizie mutuală, bazată pe experienţa mea în educaţie şi, în mod particular, în politici şi integrare europeană, mai ales că vorbim despre un judeţ de graniţă, care se confruntă cu depopularea şi sărăcia.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. În primul rând, îmi doresc să ajung să cunosc îndeaproape problemele celor din Caraş-Severin. Pe scurt, ei se confruntă cu sărăcia şi depopularea, dar analizând situaţia, acestea sunt, în realitate, o consecinţă a sistemului corupt. Acest sistem, susţinut de o administraţie puternic politizată, fără expertiză în niciun domeniu de interes pentru judeţ, a dus la distrugerea industriilor zonale, blocarea finanţărilor private şi europene şi destabilizarea învăţământului local. Îmi doresc pentru acest judeţ reindustrializare, dezvoltarea comunităţilor rurale şi a micilor fermieri şi îmbunătăţirea accesului la educaţie a copiilor din zone defavorizate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Cred că votul pe listă de candidaţi oferă oportunitatea unor oameni noi, care nu au mai făcut politică, unor oameni precum cei propuşi de USR, să candideze sub umbrela unei formaţiuni politice. Este ca un fel de transfer de încredere. Cred că acesta este, totodată, şi cel mai mare avantaj al sistemului şi, în acelaşi timp, cel mai mare dezavantaj. Dacă lista de candidaţi este aleasă cu bună credinţă, voturile se duc către oameni potriviţi pentru aceste funcţii. Însă, în cazul partidelor tradiţionale, listele sunt create şi cu scopul secundar de a asigura, unor politicieni corupţi, şansa de a fi votaţi. Acest aspect este în sine un pericol, pentru că votul democratic se redistribuie către oameni condamnaţi penal, care nu au ce căuta în Parlamentul României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN

Tiberiu Mănescu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor

1. Am luat hotărârea de a candida, pentru că sunt nemulţumit de modul în care se face politică la noi în ţară şi consider că fără implicare, fără să fim noi schimbarea, nu putem aştepta ca cei care ne-au reprezentat până acum sa fie altfel de acum înainte.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 2. Îmi doresc ca pe durata mandatului de parlamentar să demonstrez că atunci când îţi doreşti cu adevărat să îţi aduci contribuţia la schimbarea în bine a comunităţii pe care o reprezinţi, rezultatele nu întârzie să apară. Îmi doresc ca oamenii să înţeleagă diferenţa între a le reprezenta interesele cu cinste şi demnitate şi a pune interesele personale pe primul plan, fără să îţi pese, aşa cum suntem, din păcate, obişnuiţi. Candidând ca independent, am posibilitatea să iau deciziile corecte pentru ţară şi pentru judeţ, lucru care în cadrul unui partid este mai greu de realizat din cauza presiunilor din partea şefilor partidului respectiv, care impun, de cele mai multe ori, sarcinile şi acţiunile parlamentarilor din grupul respectiv.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN Printre principalele priorităţi pe care îmi propun să le urmăresc se află dezvoltarea comunelor, prin intermediul fondurilor europene. Este inadmisibil ca, în 2016, să avem un mediu rural cu 200 de ani în urma ţărilor dezvoltate din Europa. O altă prioritate se referă la susţinerea sportului din judeţul Caraş-Severin, având în vedere că multe sporturi sunt cu tradiţie la noi în judeţ, însă nu beneficiază de sprijin pentru a putea redeveni competitive. Tot la capitolul priorităţi este şi încercarea de a repatria o parte din forţa de muncă calificată, plecată în străinătate, dar şi dezvoltarea turismului, fiind ştiut faptul că judeţul Caraş-Severin se bucură de multe locaţii cu un potenţial turistic fantastic, neexploatat însă. Nu în ultimul rând, mă refer la exercitarea permanentă a atribuţiilor parlamentare (control parlamentar, petiţiile cetăţenilor, dreptul senatorilor şi deputaţilor de a cere informaţiile necesare), pentru care se pot găsi soluţii în parteneriat cu administraţiile publice locale la problemele reale ale comunităţii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN 3. Din punctul meu de vedere, votul pe listă este discriminator pentru cei care candidează independenţi. Ţinând cont de faptul că alegerile se fac la nivel de judeţ, partidele au posibilitatea să pună pe liste candidaţi din toate zonele judeţului, pe când unui independent îi este mult mai greu să se facă cunoscut în toată circumscripţia electorală în care candidează. Pe de altă parte, votul uninominal a fost o problemă, din cauza numărului mare de parlamentari şi de mandate obţinute la redistribuire. Cred că un sistem corect este ca toţi candidaţii să fie trecuţi pe liste uninominal (partidul din care fac parte sau menţiunea independent să fie la siglă), iar dacă în judeţ sunt cinci locuri eligibile, primii cinci, în ordinea scorului, ar intra în Parlament. Cred că prin această formulă toată lumea ar avea aceleaşi şanse.


 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 exit poll bucuresti alegeri parlamentare exit poll vrancea exit poll valcea exit poll vaslui exit poll tulcea exit poll timis exit poll teleorman exit poll suceava exit poll sibiu exit poll salaj exit poll satu-mare exit poll prahova exit poll olt exit poll neamt exit poll mures exit poll mehedinti exit poll maramures exit poll ilfov exit poll iasi exit poll ialomita exit poll hunedoara exit poll harghita exit poll gorj exit poll giurgiu exit poll galati exit poll dolj exit poll dambovita exit poll covasna exit poll constanta exit poll cluj exit poll calarasi exit poll caras-severin exit poll buzau exit poll braila exit poll brasov exit poll botosani exit poll bistrita exit poll bihor exit poll bacau exit poll arges exit poll arad exit poll alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close