Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ

11 Dec 2016   •   16:29
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ
Sursa foto: foto: pixabay.com

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Sănătatea şi educaţia, românii din străinătate, sprijinirea capitalului autohton, fiscalitatea şi apropierea politicianului de cetăţean sunt principalele priorităţi pe care şi le-au propus în cazul în care vor fi aleşi pentru viitoarea legislatură candidaţii de pe primele locuri ale listelor depuse de partidele din judeţul Cluj şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Radu Silaghi-Dumitrescu, candidat ALDE pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Motivele despre care am cunoştinţă sunt: activitatea profesională în general, relativa notorietate publică, activitatea de simplu membru în organizaţia Floreşti (redactare programe, proiecte de hotărâri de Consiliu Local etc)... şi, nu în ultimul rând, o cerere scrisă (în care însă nu am specificat nici lista, nici locul pe care le-aş dori, ci mi-am exprimat doar disponibilitate de a candida). Ordinea pe listă a fost stabilită prin vot de un comitet format din 30-40 de persoane.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Măsurile pe care le propun vizează creşterea eficienţei cu care sunt gestionate sistemul de educaţie şi cel de învăţământ, şi creşterea importanţei pe care ştiinţa o joacă în societate. Printre măsurile concrete se numără o lege a lustraţiei în educaţie, crearea unui organism naţional de luptă împotriva pseudoştiinţei, programe de sprijinire a tinerilor absolvenţi şi proaspeţilor angajaţi (acces la credite bancare speciale, linie specială de angajare pentru şefii de promoţie ai marilor universităţi din ţară etc), schimbarea finanţării în educaţie din "per elev/student" în "per calitate", propunerea adresată Preşedintelui Academiei Române de a deveni membru din oficiu al guvernului, separarea mai clară a învăţământului profesional de învăţământul universitar centrat pe cercetare ştiinţifică, şi altele.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Pentru mine contează mult faptul că votul pe listă permite mai multă reprezentativitate: un partid care reprezintă opiniile a aproape jumătate dintre contribuabili poate altfel risca să aibă zero parlamentari în sistemul uninominal. Pe de altă parte, eu personal sunt adeptul sistemului democratic american - pur şi simplu pentru că a şi-a dovedit cel mai clar robusteţea şi productivitatea. Prin urmare sunt un adept al votului uninominal, în care este mult mai clar pentru fiecare contribuabil din fiecare localitate cine cu cine se confruntă la alegeri şi este mult mai clar cine poate fi tras la răspundere la finalul a patru ani de mandat sau la fiecare vot din Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Avram Fiţiu, candidatul ANR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Datorită faptului că vin în politică cu propria viziune asupra dezvoltării României pe o componentă sectorială, structurată într-un proiect de ţară: România stat suveran, agroalimentar, agroenergetic şi agromilitar.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Datorită faptului că specializarea mea profesională corespunde uneia dintre cele 7 priorităţi ale Alianţei Noastre România (ANR) şi anume prioritatea numărul 2: Pământul României este al românilor (www.aliantanoastra.ro). Prin acest obiectiv ANR îşi propune să oprească înstrăinarea pământului ţării şi irosirea resurselor, recuperarea terenurilor şi bunurilor înstrăinate fraudulos, oprirea distrugerii pădurilor şi a mediului înconjurător.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Priorităţile proiectului meu de ţară (prezentat pe www.avramfitiu.ro) derivă din provocările agriculturii româneşti în perioada 2014-2020:
- Înlocuirea conceptului de securitate agroalimentară cu cel al suveranităţii agroalimentare (Conceptul de securitate alimentară este depăşit de incidentele apărute pe lanţurile alimentare lungi);
- Stoparea vânzării terenurilor agricole şi silvice către străini şi recuperarea pământurilor şi proprietăţilor funciare înstrăinate;
- Realizarea cadastrului şi organizarea unui sistem de comasare a pământului şi de organizare funciară specific fermei familiale;
- Stoparea concesionării de cursuri de apă către străini şi organizarea unui control riguros al acestei resurse cu scopul asigurării apei potabile şi apei pentru irigaţii;
- Reîntoarcerea din pribegie de peste hotare a circa 1 milion de tineri ţărani şi integrarea acestora în economia rurală;
- Schimbările climatice şi impactul acestora asupra rezervelor de apă în fermele agricole;
- Exodul rural şi necesitatea menţinerii unui ţesut social echilibrat în mediul rural;
- Aşteptările consumatorilor faţă de alimentaţie şi necesitatea organizării unei economii locale printr-o agricultură de proximitate;
- Prezervarea biodiversităţii, agrobiodiversităţii şi utilizarea energiilor regenerabile în fermele agricole;
- Necesitatea remunerării serviciilor publice furnizate societăţii de către ţărani;

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2.1. Asigurarea suveranităţii agroalimentare a României cu produse din zona montană:
-Producţie (450 000 de ferme cu o medie de 5-10ha/UVM): produse de calitate conform R 1151/2012: certificare ecologică; certificare etică; certificare locală; certificare montană; certificare produse tradiţionale (DOP; IGP; TSG); alte certificări voluntare;
- Procesare: 6500 unităţi de procesare/depozitare (10 unităţi/comună) montană;
- Distribuţie: 65 de unităţi de distribuţie aferente unităţilor de procesare depozitare din fiecare bioarie.

2.2. Asigurarea capacităţii de agroexport a României

2.3. Asigurarea suveranităţii agroenergetice a României

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2.4. Asigurarea suveranităţii agromilitare a României. Concept: Completarea sistemului de siguranţă naţională a României se va realiza cu o componentă de apărare montană structurată pe o reţea de 100 000 ferme familiale montane ecologice (după modelul Elvetiei). Ministerul Apărării Naţionale va avea atribuţii legate de logistica de apărare delegate Ministerului Muntelui; Ministrul Muntelui va fi membru al CSAT; Se va realiza o logistică militară în fermele din cadrul Reţelei agromilitare. Fermele din cadrul reţelei agromilitare vor avea şi atribuţii militare stabilite de către Ministerul Apărării; Fermele asigură şi servicii medicale şi educaţionale în caz de necesitate;

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Avantaje: oferă şanse şi pentru candidaţii care nu sunt extrem de potenţi financiar; crează şanse şi pentru candidaţii care nu au notorietate politică, dar au notorietate profesională.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Dezavantaje: încurajează înscrierea pe liste a unor membri cu state vechi în partid şi care nu au neapărat anvergura profesională şi politica necesară acestei poziţii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Ovidiu Adrian Culcear, candidat PER pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Partidul Ecologist Român m-a nominalizat pe poziţia 1, aferentă listelor pentru alegerile pentru Camera Deputaţilor, pentru pregătirea profesională (doctor medic veterinar), experienţa şi expertiza în urmatoarele domenii prioritare pentru PER: agricultură, fonduri europene şi antreprenoriat în rândul tinerilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Proiectul meu constă în încercarea mea (prin diferitele pârghii) de a ajuta fermieri din zonele rurale să depună şi să implementeze proiecte pe fonduri europene şi a coagula mai multe proiecte integrate pe domeniul agricol în zona judeţului Cluj şi limitrof acestuia încercând prin aceste demersuri să aducem plus valoare pe diferite lanţuri tehnologice şi totodată să limităm ca fermierii să obţină venituri preponderent din valorificarea materiilor prime agricole în detrimentul produselor finite şi/sau procesate etc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Priorităţile mele ca viitor parlamentar sunt să fac tot ce e necesar în a creşte apetitul privind accesarea de fonduri europene în rândul fermierilor şi a tinerilor. Voi încerca, de asemenea, să diminuăm birocraţia şi documentaţia stufoasă în procesul accesării de fonduri europene. De asemenea, o altă prioritate pentru mine e să încerc să atragem soluţii financiare viabile pentru asigurarea de co-finanţare pentru fermierii ce doresc să acceseze fonduri europene şi care nu au resursele financiare necesare pentru implementarea proiectelor. De asemenea, voi căuta soluţii pentru a se creea soluţii de garantare pentru proiecte START UP în rândul tinerilor antreprenori care doresc să obţină finanţări nerambursabile prin diferite programe guvernamentale. Programe existente şi în prezent, dar cu numeroare sincope şi deficienţe. O altă problema stringentă a fermierilor e încasarea cu întârziere a subvenţiilor, problemă care trebuie remediată.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Părerea mea despre votul pe lista de candidaţi: reprezintă o alegere a fiecărui partid în parte în a selecta şi nominaliza candidaţi pe listele de vot în funcţie de judeţul în care candidează. Un avantaj al acestui sistem este alegerea fiecărui stereotip de candidat adaptabil pe nevoile şi necesităţile zonei unde candidează ca ulterior acest profil să reprezinte cât mai bine necesităţile electorului din zona în care candidează. Menţionez că poate constitui un avantaj al votului uninominal şi faptul că politicienii corupţi sau compromişi nu se mai pot strecura în Parlament sub acoperirea listelor de partid. Votul direct pentru un candidat sau altul exprimă mai exact opţiunea electoratului. De asemenea, generarea unei majorităţi parlamentare are ca efect o mai mare stabilitate politică.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Şerban Rădulescu, candidatul PER pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Cred că am fost selectat pentru a fi pe prima poziţie la Senat a PER Cluj pentru experienţa mea: profesională -  medic primar chirurg în chirurgie generală şi chirurgie vasculară, şef de secţie; profesor universitar la UMF Cluj; administrativă - am fost directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj; legislativă  - am fost senator în legislatura 2008-2012. Toată viaţa am dorit să fac bine semenilor mei. În toată activitatea mea am dat dovadă de cinste şi corectitudine.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Am în vedere următoarele probleme: interzicerea tăierii pădurilor timp de 10 ani; interzicerea exploatărilor pe bază de cianuri şi fracturare hidraulică; legea lobby-ului; legea răspunderii magistraţilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Prefer votul pe listă pentru că responsabilizează partidul, care va contabiliza în cele din urmă voturile. Un dezavantaj ar fi posibila decizie discreţionară în alcătuirea listei din partea conducerii partidului. Votul uninominal are ca rezultat aspectul parlamentului actual, după părerea mea, cel mai slab din 1990 încoace.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Florin Stamatian, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Principalul motiv îl reprezintă experienţa în domeniul sănătăţii pe care o deţin de peste 40 de ani. Vreau un sistem medical şi de învăţământ care să servească generaţiei de astăzi, dar şi celei de mâine. Am experienţa necesară în medicină, în învăţământul medical, în cercetare şi administraţie, încât să pot influenţa pozitiv liniile politice ale sistemului medical. PNL a înţeles necesitatea promovării unor persoane preocupate de sistemul medical, un sistem care să servească generaţiei de astăzi, dar şi celei de mâine. Vreau să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru copiii şi nepoţii tuturor românilor, să nu mai trăiască experienţa generaţiilor de până acum care au fost mereu generaţii de sacrificiu şi care au trăit într-o tranziţie perpetuă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. În calitate de deputat voi încerca să corectez prin legi gravele carenţe ale sistemului. Sănătatea şi învăţământul trebuie să fie protejate în aşa fel încât să nu se creeze premisele legale manifestării unor interese ascunse, de grup, în detrimentul intereselor României. În concret, alături de colegii mei vrem să oprim migraţia medicilor prin dublarea salariilor de la 1 iulie 2017 şi reaşezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilă raţională. Ne mai propunem creşterea salariilor asistenţilor medicali precum şi construirea de 900 de imobile adecvate pentru asistenţă sanitară primară şi locuinţe pentru medicii din comunităţile rurale. O altă prioritate este construirea a 8 Spitale Regionale de urgenţă la Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara, Constanţa, Târgu Mureş, şi sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti. Vrem să punem pacientul în centrul sistemului sanitar prin dezvoltarea şi generalizarea unor programe naţionale de prevenţie şi educaţie pentru sănătate, gratuite pentru toţi cetăţenii, indiferent că sunt sau nu asiguraţi, o actualizare bianuală a listei de medicamente şi o protective reală a drepturilor pacienţilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Cred că revenirea la votul pe listă este un lucru benefic, cetăţenii putând vota o echipă de oameni care îşi asumă realizarea unor proiecte pe mai multe domenii precum sănătatea, educaţia, infrastructura, economia, agricultura etc, în acord cu programul de guvernare al partidului pentru care candidează. Noi venim aşadar în faţa cetăţenilor cu un pachet complet, cu un set de obiective pe care doar împreună le putem realiza în următorii 4 ani, în beneficiul cetăţenilor. Nu spun că votul uninominal nu era benefic, însă votul pe listă este din punctul meu de vedere centrat pe echipă şi pe proiecte asumate într-un mod mai coerent.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Marius Nicoară, candidat PNL pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Cred că experienţa şi expertiza acumulate în cei 26 de ani de politică şi administraţie au constituit motive solide pentru ca eu să deschid lista PNL Cluj pentru Senatul României. Am ocupat poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj în perioada 2004-2008, perioadă în care s-au dezvoltat parcurile industriale Tetarom 2 şi 3, Nokia, Emerson şi s-au creat peste 5.000 de locuri de muncă. Tot în acea perioadă, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a beneficiat de investiţii semnificative. Din 2008 până în prezent îi reprezint pe clujeni ca senator în Senatul României, unde am ocupat funcţiile de chestor, preşedinte al Comisiei pentru combaterea abuzurilor, în prezent fiind secretar al acestei Comisii. Toată această experienţă m-a recomandat în faţa colegilor pentru a ocupa prima poziţie la Senat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Partidul Naţional Liberal consideră că România are nevoie de o reaşezare corectă a statului în slujba cetăţeanului pentru a readuce românilor speranţa în justeţea promovării valorilor democratice fundamentale. Şansa României de a prospera depinde indispensabil de redobândirea încrederii şi respectului în instituţiile sale. Aceasta este condiţia primă pentru a declanşa efortul comun de reconstrucţie în spiritul valorilor pe care s-a bazat afirmarea naţională ca stat în urmă cu aproape 100 de ani, iar statul este primul care trebuie să facă acest pas spre consolidare. Ne adresăm românilor, cu maximă responsabilitate, apelul pentru a susţine dezvoltarea României bazată pe principii liberale, fiind singura cale spre bunăstare reală. Pe scurt, îmi propun alături de colegii mei ca întreprinzătorul român, întreprinderile mici şi mijlocii autohtone să reprezinte baza pentru crearea de locuri de muncă şi creştere a veniturilor. Capitalul Privat Românesc are nevoie de susţinere. Până acum a fost prioritar marele capital, iar segmentul mediu şi mic a fost neglijat. Acesta din urmă reprezintă preocuparea fundamentală a programului PNL. Întregul efort investiţional va genera antrenarea capitalului privat românesc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ PNL a identificat surse suplimentare din mediul privat pentru finanţarea investiţiilor pe lângă cele din fonduri publice. Proiectul de dezvoltare al României propus de PNL va asigura investiţia a încă 24 miliarde euro în economia României în următorii 4 ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Am experienţă ca şi candidat atât pe listă cât şi uninominal şi consider că votul pe listă este mai eficient pentru că cetăţenii au posibilitatea de a alege un pachet de candidaţi, o echipă care în baza programului de Guvernare îşi asumă realizarea unor obiective comune. În ceea ce priveşte votul uninominal, este foarte importantă notorietatea candidatului şi apoi proiectele însă în cazul listei cred că proiectele primează şi apoi notorietatea candidaţilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Dan Brudaşcu, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Bănuiesc că faptul că am fost desemnat pe poziţia numărul unu la Camera Deputatilor, pe listele Partidului România Mare, se datorează: - experienţei politice pe care o am; de remarcat că, în perioada 2000-2004 am ocupat funcţia de deputat, remarcându-mă prin activitatea desfăşurată, la nivelul tuturor deputaţilor acelei perioade;

- prestigiului de care mă bucur pentru activitatea desfăurată pe linie profesională: am publicat 96 de volume de istorie şi critică literară, cursuri universitare şi numeroase dicţionare englez-român şi român-englez în domenii ca: dreptul, ştiinţei economice, medicină, religie etc., dar şi peste 2500 de articole, cu o tematică diversă, în publicaţii din ţară şi străinătate. Această activitate mi-a adus titlul de Honorary Adjunct Professpor al Universităţii Districtului Columbia - USA, dar şi calitatea de Membru de Onoare al Asociaţiei Scriitorilor Români din Canada, precum şi diplome şi diverse distincţii ale unor universităţi sau asociaţii din Brazilia, Coreea de Sud, Iran, Croatia etc.

- activităţii desfăşurată pe linie de partid, unde m-am remarcat prin înfiinţarea de noi organizaţii în judeţul Cluj

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Eu şi candidaţii PRM Cluj propunem electoratului următoarele obiective: a. reluarea unor proiecte de investiţii majore în judeţul Cluj: trecerea la reîmpădurirea zonelor afectate  de pe raza judeţului, însoţite de asigurarea unui regim rezonabil de exploatare a pădurilor în viitor; realizarea electrificării şi dublării liniei de cale ferată pe ruta Cluj-Oradea pentru care există, în acest sens, un studiu de fezabilitate realizat la ministerul transporturilor; introducerea alimentării cu gaz metan pe linia Cluj-Aghireş şi Huedin, pentru oferirea unei şanse reale de dezvoltare economico-socială a întregului judeţ, impactul acestei acţiuni ar contribui la asigurarea a cel puţin 50.000 de locuri de muncă noi, ridicarea nivelul de trai al locuitorilor din zonă, dar şi creşterea atractivităţii celor două localităţi importante pentru noii investitori interni şi externi; investiţii pentru construirea de sedii necesare instituţiilor de cultură locale, neluate în seamă de actuala conducere pedelisto-liberală a municipiului(Casa de cultură a municipiului, Filarmonica clujeană, sediile Uniunilor de creaţie, săli de expoziţii de artă etc.)

b. rezolvarea situaţiei salariale pentru personalul instituţiilor de cultură rămas la nivele extrem de joase

c. sprijinirea adoptării Legii Cojocaru şi a adoptării principalelor modificări propuse pentru Constituţia României, prevăzute în Constituţia Cetăţenilor;

d. Înlocuirea economiei oligarhice cu o economie democratică în care majoritatea capitalului să rămână în proprietatea românilor;

d.  Scoaterea ţării din starea de colonie în care a fost adusă de guvernările de după 1989;

e. Susţinerea sistemului de educaţie naţională modernă;

f. Crearea unui sistem naţional de sănătate sustenabil;

g. Întărirea rolului BISERICII şi ARMATEI în societatea românească.

3. Consider o măsură justă revenirea la votul pe liste întrucât  acesta permite o mai bună alegere a deputa?ilor ?i a senatorilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Nicolae N. Roman, candidat PRM pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Partidul ROMÂNIA MARE a considerat că probitatea şi profesionalismul de înaltă calitate dovedit în cei 40 de ani cât am purtat uniforma ARMATEI ROMÂNE ca elev, ofiţer student, ofiţer cu grade inferioare, ofiţer cu grade superioare şi general mă recomandă pentru o poziţie de senator. Nu în ultimul rând, pentru faptul că alături de încă 50 de oameni respectabili - doamne şi domni, fiecare dintre ei cu o carieră recunoscută - am conceput şi ne-am asumat prin semnătură Proiectul de ţară, publicat în Monitorul Oficial al României, Nr. 523 din 12 iulie 2016, ca Proiect de lege privind revizuirea Constituţiei României (pg. 12 - 64).
De ce în Ardeal? Pentru că mai mult de un sfert de timp din carieră am servit ţara în aceasta zonă; soţia mea este din Maramureş, fiul nostru s-a născut la Sibiu, iar Revoluţia, în 1989, pe care am trăit-o cu riscuri majore, cu fericire, cu implicare directă şi mari speranţe, ne-a găsit la Timişoara. De ce la Cluj? Datorită faptului că aici am avut onoarea să comand structura militară luptătoare de cel mai înalt nivel, la momentul actual, din Armata Română.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. În primul rând voi acţiona pentru ca Armata Română să-şi merite numele şi renumele. Toţi cei alături de care am servit ţara şi toţi cei care mă cunosc sunt convins că ştiu că pot să fac acest lucru. Aşa cum am avut şi am încredere în ei, acum, le cer să dovedească faptul că şi ei au încredere în mine pentru că numai împreună vom fi tari. În al doilea rând, dar nu cel de pe urmă, voi sprijini "Legea Cojocaru", adaptată nevoilor şi năzuinţelor tuturor cetăţenilor români la nivelul anului 2017, care am convingerea că va face ca România să meargă spre bunăstare şi demnitate. Nu mai doresc să fim codaşii Europei şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă ca impostorii, delatorii şi incompetenţii să nu-şi mai dorescă niciodată să fie la conducerea acestei ţări frumoase şi bogate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Plecând de la respectul faţă de cuvântul dat, implicit de consideraţia faţă de electorat, personal, consider că România, prin referendum, ar trebui să adopte sistemul de vot uninominal, în două tururi de scrutin la toate nivelurile. Votul să fie obligatoriu.
Revenind la întrebare, la votul pe liste de candidaţi, partidelor li se permite să îşi selecteze candidaţi cu scopul declarat de a îmbunătăţi calitatea umană în Parlamentul Român. Oare va fi aşa?!

Varianta românească a uninominalului a făcut ca în Parlament să acceadă persoane incompatibile. Dacă după ce vom supune dezbaterii şi vom adopta varianta de vot pe care o susţin, vom observa că la noi, ca şi în democraţiile cu continuitate, se va diminua drastic numărul partidelor politice şi normal, cheltuielile de la buget vor scădea. Închei cu un citat drag mie: "în naivitatea ei inima românilor nu poate fi niciodată înşelată". Aşa să ne ajute Dumnezeu!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Mircia Giurgiu, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Experienţa politică şi administrativă acumulată pe parcursul celor două mandate de deputat i-a convins pe colegii mei să îmi ofere funcţia de prim-vicepreşedinte PRU Cluj şi primul loc pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor. În ultimii patru ani am activat în diverse domenii de activitate. Ca şi consilier al Ministrului pentru Dialog Social m-am ocupat de Sindicate. Am avut foarte multe întâlniri şi discuţii, am participat la marşuri, mitinguri, proteste, greve pentru a-i ajuta şi a dezamorsa conflictele. Pentru o perioada scurtă am fost consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj şi apoi m-am întors la Imprimeria Ardealul pe care am reuşit să o salvez de la faliment.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Avem foarte multe proiecte pe care o să le susţinem. În Munţii Apuseni sunt foarte mari probleme acum. În toate satele din Munţii Apuseni a început să ningă şi oamenii nu au lemne de foc. Potrivit legii moţilor, fiecare familie are dreptul la 15 mc lemn, din păcate nu au voie nici măcar să taie lemne pentru foc. Ne propunem să aplicăm legea moţilor, deoarece moţii nu mai au dreptul să exploateze lemnul şi să îl valorifice. Producătorii de legume şi fructe nu au loc în pieţe şi nu au dreptul să intre în supermarketuri. Vom lupta pentru ca ei să aibă unde să îşi vândă produsele. Crescătorii de animale nu pot să îşi vândă animalele. Vom susţine înfiinţarea unui abator în fiecare judeţ pentru ca toţi crescătorii să poată să îşi valorifice animalele. O să susţinem existenţa unui centru medical, punct farmaceutic, medic de familie şi medic stomatolog în fiecare comună. De asemenea, vom discuta în campanie şi cu locuitorii din judeţul Cluj şi vom ţine cont şi de problemele semnalate de aceştia. Când eram parlamentar am iniţiat şi am trecut proiecte pentru a rezolva din problemele românilor. Dacă ne implicăm putem.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Votul uninominal era foarte bun deoarece oferea ocazia fiecărui candidat să arate ceea ce a făcut, să discute cu oamenii tot timpul şi să fie în mijlocul lor. Dezavantajul votului uninominal este că nu întotdeauna ajunge în Parlament cel care obţine cele mai multe voturi. Chiar dacă după numărul de voturi obţinute, un candidat era pe primul loc, nu ajungea întotdeauna în Parlament. Eu am păţit acest lucru în 2012 când am câştigat Colegiul pentru Senat şi am ajuns în Parlament ocupantul locul doi după numărul de voturi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Alexandru Cordoş, candidat PRU pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. În calitate de preşedinte al Partidului România Unită Cluj voi deschide lista candidaţilor pentru Senat. Mă recomandă pentru această poziţie experienţa celor două mandate de senator. De asemenea, Institutul de Politici Publice mi-a făcut onoarea de a mă numi cel mai activ parlamentar din România, fapt care nu face decât să consfiinţească munca depusă de mine şi resursele focusate înspre a reprezenta colegiul senatorial 4 şi judeţul Cluj la Bucureşti.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Doctrina Partidului România Unită este naţional-democraţia care se sprijină pe valorile tradiţionale româneşti. Dorim să fim un partid cu un curent naţionalist modern. Idealurile noastre sunt: credinţa, respectarea legii, respectul muncii, toleranţă. Partidul România Unită este viitorul României. Credem că putem să reprezentăm interesele românilor. Printre obiectivele pe care ni le propunem sunt: modificarea Constituţiei pentru definirea familiei, realizată în acelaşi timp cu alegerile parlamentare, susţinerea antreprenoriatului românesc, creşterea salariului minim la 2.000 de lei, stoparea vinderii de teren către străini, interzicerea exportului de lemn, respectarea legislaţiei cu privire la legea pensiilor şi asigurarea gratuită a medicamentelor pentru pensionari, Independenţa energetică a României.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Sistemul de vot uninominal responsabilizează parlamentarul, Senatorul sau Deputatul, în faţa alegătorului şi favorizează implicarea cetăţenilor atât în alegerea cât şi în sancţionarea parlamentarului. Sigur se spune că a crescut numărul de parlamentari şi a scăzut calitatea lor. Aşa este însă, ne întoarcem la sistemul de vot pe lista de partid adică ne întoarcem la sistemul de alegere a parlamentarilor pe care l-am avut până în 2008, care nici acela nu a fost considerat bun. În cazul sistemului de vot pe listă, alegătorul votează o listă propusă de partid şi nu direct candidatul.

Consider că votul pe listă nu va creşte calitatea noului Legislativ, ci doar puterea liderilor de partide asupra parlamentarilor în detrimentul alegătorilor. Practic în cazul partidelor mari, cei de pe primele locuri, chiar dacă nu sunt agreaţi de către electorat vor obţine un mandat şi vor intra în Parlament.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ În concluzie, consider că ambele sisteme au carenţe în modul lor de raportare la alegători. Şi de aceea, cred că un sistem de vot proporţional pe liste, adică partidele propun o listă de candidaţi aranjaţi în ordine alfabetică, iar votanţii aleg nu doar partidul, ci decid şi ordinea în care candidaţii vor intra în Parlament, ar fi o variantă mult mai bună pentru alegători.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Horia Nasra, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. În vara anului 2016 PSD Cluj a schimbat o paradigmă. S-a dorit un suflu nou, o echipă nouă, cu o viziune mai de stânga, care să pregătească un proiect politic şi administrativ social-democrat pentru clujeni. Profilul unui candidat la alegerile parlamentare a fost discutat în cadrul biroului permanent judeţean al PSD Cluj şi criteriile care au stat la baza nominalizărilor, inclusiv a subsemnatului au fost: contabilitatea proiectelor asumate în faţa cetăţenilor în cazul colegilor aleşi locali sau a parlamentarilor în funcţie, ataşamentul şi corectitudinea faţă de PSD, imaginea şi portofoliul profesional cu care sunt cunoscuţi în comunitate şi îndeplinirea criteriilor din Codul de etică şi conduită al membrilor PSD.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Mulţi prieteni îmi spun că parcă trăim într-un continuu 1984 Orwellian. În acest context, proiectul general urmăreşte mai multă decenţă şi simplitate în interacţiunea cu cetăţenii. Mai puţine promisiuni, mai puţine atitudini populiste. Alături de colegii din PSD vom sprijini soluţii legislative pentru rezolvarea problemelor din sănătate şi învăţământ, aşa cum sprijinit şi creşterile salariale în sănătate şi educaţie. Românii care lucrează în sistemul public de sănătate şi educaţie fac parte din clasa de mijloc şi trebuie să fie respectaţi! La nivel local am primit propuneri de modificare şi completare a Legii Moţilor, apoi la nivel de susţinere trebuie să grăbim pasul în privinţa finanţării Spitalului Regional de Urgenţă. Cred că îmbunătăţiri poate 'suferi' şi legea locuinţei nr. 114/1996 având în vedere că dreptul la locuinţa adecvată este un drept fundamental din domeniul drepturilor sociale şi economice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Democraţia înseamnă şi o competiţie politică între partide, care în general trebuie să fie reprezentative şi să acopere toate categoriile profesionale din societate. Sistemul uninominal de tipul 'învingătorul ia totul' duce în timp, la un sistem politic bipolar în care un partid va forma guvernul. Un guvern monocolor favorizează operativitatea procesului decizional, pentru că eludează o serie de  negocieri. Un astfel de guvern poate fi un avantaj, dar deciziile s-ar putea să fie mai puţin fundamentate, reprezentative intereselor unui segment considerabil de populaţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Vasile Ilea, candidat PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. În vară, PSD Cluj a început un nou proiect politic, mai apropiat nevoilor clujenilor, mai implicat în societate şi de ce nu mai fresh, cu oameni noi, idei noi, toţi fiind motivaţi cu cele mai bune intenţii faţă de comunitate şi organizaţia social-democrată. Alături de colegii care se regăsesc pe listele de candidaţi ai PSD Cluj la Camera Deputaţilor şi Senat am îndeplinit trei criterii de bază: respectarea prevederilor noului cod de conduită al partidului, o experienţă politică decentă, o bună pregătire profesională.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Relaxarea fiscală şi creşterea veniturilor care să determine mai mulţi români în clasa de mijloc este o prioritate pentru viitoarea echipă social-democrată din Parlament şi desigur o prioritate personală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ Aşa cum am susţinut eliminarea celor 102 taxe nefiscale ne propunem să eliminăm taxele inutile, însemnând mai puţină birocraţie, mai mult timp şi mai mulţi bani pentru români. Mai am ca priorităţi: stoparea externalizării profiturilor de către firmele multinaţionale, prin implementarea graduală din 2018, timp de doi ani, a directivei CE 1164/2016 şi oprirea urgentă a exodului tinerilor în occident, mai multe şanse pentru tinerii români de a face parte din clasa de mijloc. Cum putem să facem asta? Să vă dau un sigur exemplu pentru tinerii cu studii superioare licenţiate: "Primul Salariu" este un program care prevede o garantare salariului de încadrare 2.500 lei brut în primii 3 ani de muncă şi o subvenţionare 50% din cheltuielile angajatorului, în cei 3 ani, cu menţinerea angajării pe 5 ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Consider că în cazul sistemului de vot pe liste care era folosit în trecut şi pe care îl vom folosi şi la aceste alegeri, avem o competiţie între partide, care sunt expresia reprezentativităţii unei societăţi şi care susţin idei, principii şi oferte de programe de guvernare. Sistemele uninominale pun doctrinele şi programele de guvernare în plan secund şi transformă competiţia mai mult într-un concurs de notorietate şi popularitate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ

Mihai Goţiu, candidat USR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 1. Într-o primă fază a fost mai degrabă o întrebare venită de la Nicuşor Dan şi apoi de la membrii Filialei Cluj ai USR dacă doresc să mă înscriu şi să candidez la alegerile interne din partid. Cred că au avut în vedere implicarea mea în diferitele cauze ale societăţii civile din ultimii ani, de la Roşia Montană, la defrişări ilegale de păduri, dreptul cetăţenilor români din diaspora la vot şi altele. A contat şi faptul că sunt cunoscut ca o persoană care nu face compromisuri, indiferent cât de mari sunt presiunile şi tentaţiile (vezi cazul Roşia Montană), că profesioniştii din domeniile mele de activitate (jurnalişti, scriitori, critici literari) m-au recompensat cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, că am dovedit de multe ori că problemele celor din jurul meu sunt prioritare. Am cântărit mult propunerea primită, iar cel mai important lucru în decizia mea a fost entuziasmul membrilor Filialei Cluj, dovedit atât în perioada de constituire, cât mai ales în cea în care au reuşit să strângă un număr record de semnături, de peste trei ori mai mare decât ar fi fost necesar la nivel de judeţ. Cu astfel de oameni şi pentru astfel de oameni chiar merită să te baţi şi chiar există o şansă reală de a schimba România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 2. Completând şi prima întrebare, în USR Cluj nu a fost vorba de o selecţie 'tradiţională' - prin care conducerea partidului, după consultări şi negocieri mai mult sau mai puţin transparente, numeşte (adică 'selectează') persoanele pentru locurile teoretic eligibile. Chiar dacă a fost vorba de o propunere venită din partea USR, nominalizarea pe prima poziţie a venit în urma unei competiţii interne, pe care am câştigat-o cu mini-programul 'Jos Zidul!', 'zidul' fiind, atât cel real, care înconjoară Casa Poporului, cât şi, mai ales, cel metaforic, care îi desparte în acest moment pe cetăţeni de reprezentanţii lor. Asta ar fi prioritatea zero - un mod de a face politică prin care cetăţenii, în mod direct ori prin intermediul asociaţiilor lor instituţionalizate şi/sau informale, au acces şi pot influenţa în mod onest, corect, deciziile politice. Acest mod de a face politică îl doresc aplicat revendicărilor oamenilor care au ieşit în stradă în ultimii ani, cuprinse în documente programatice precum Carta Albă a Bunei Guvernări (2012), Proclamaţia de la Câmpeni (octombrie 2013) şi Declaraţia de la Cluj (noiembrie 2014). Punctual, ţinând cont că sunt prieteni dezamăgiţi pentru că mi-am suspendat activitatea jurnalistică şi implicarea civică, am în lucru proiecte realizabile cu bani puţini, dar care ar putea ajuta în mod substanţial presa şi cultura independente din România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ 3. Principalul avantaj ar fi trebuit să fie acela ca cetăţenii să aibă posibilitatea să aleagă informat, atât în ceea ce priveşte programele partidelor cât şi, mai ales, persoanele, atât cele de pe locurile eligibile, cât şi cele de pe locuri ne-eligibile, dar care conferă garanţia realizării unor proiecte asumate pe termen lung. Din păcate, legea finanţării partidelor politice conţine aberaţii care dezavantajează major partidele noi, blocând informarea şi dezbaterea în mediul online, pentru a conserva importanţa televiziunilor şi a intereselor celor care se află în spatele acestor televiziuni.


 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
x close