Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

11 Dec 2016   •   16:36
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT
Sursa foto: foto: pixabay.com

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT Infrastructura rutieră şi cea de irigaţii, sănătatea, agricultura şi susţinerea fermierilor pentru crearea unor centre de colectare şi depozitare a legumelor, politicile economice, reducerea birocraţiei şi justiţia sunt priorităţile vizate de candidaţii de pe primul loc al listelor depuse la alegerile parlamentare în judeţul Olt şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Mihai Niţă, candidat al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. Selecţia pentru prima poziţie pe o listă a candidaţilor se face după criterii de profesionalism, pregătire politică, moralitate, corectitudine, onestitate. Am motive să cred că cei care au aprobat poziţia mea pe listă au considerat că îndeplinesc aceste criterii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Principalele priorităţi ale noastre sunt: aplicarea Legii irigaţiilor, 269/2015; modificarea Legii 268, în vederea eliminării discriminării din rândul pensionarilor; alocarea a 6% din PIB pentru investiţii; dezvoltarea capitalului autohton.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Votul pe listă este foarte corect. Votul uninominal nu respectă ordinea valorilor, în timp ce listele oferă această posibilitate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Dumitru Niculescu, candidat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. Pentru că lupt pentru România, pentru că nu am avut şi nu voi avea niciodată dosar la DNA, pentru că nu am şi nu am avut niciodată, prin firma la care sunt acţionar, contracte din bugetul public.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Lupt pentru un Olt popular, în care Constituţia să fie respectată, în care egalitatea în faţa legii să constituie unul dintre principalii piloni care stau la baza unui stat democratic, asta însemnând şi o lege a răspunderii magistraţilor şi un legislativ cu 300 de parlamentari. Lupt pentru un Olt popular, sănătos, cu medici mulţumiţi, pentru o lege a sănătăţii care are soluţii pentru resetarea sistemului sanitar. Lupt pentru un Olt în care dezvoltarea să ofere oportunităţi certe de muncă şi carieră atât pentru tinerii noştri rămaşi acasă cât şi pentru cei plecaţi în afară. Lupt pentru un Olt popular în care garantarea apei de calitate şi sistemul de irigaţii să fie o certitudine, nu o promisiune.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Am fost un deputat ales prin vot uninominal, în mod cinstit, mandatul fiindu-mi dat de alegătorii judeţului Olt din Colegiul 5 Caracal. Asta nu m-a împiedicat să fac, pe toată durata mandatului, 96 de întrebări şi interpelări, să fiu semnatar al 73 de iniţiative legislative dintre care şase au devenit lege şi al aproximativ 100 de declaraţii politice, cu subiecte din întreg judeţul, nu doar din colegiul în care am fost ales. Votul pe listă nu înseamnă pentru mine o obligaţie în plus de a reprezenta alegătorii din tot judeţul, fiindcă deşi am fost ales prin vot uninominal eu asta am făcut în cei patru ani de mandat: am reprezentat întreg judeţul. Nu contează forma de alegere, ci încrederea celor care ţi-au acordat votul şi voi reprezenta Oltul la fel de bine, dacă nu mai bine şi în viitor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Siminica Mirea, candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. PNL nu a desfăşurat o selecţie standardizată pentru a-şi alege candidaţii la alegerile parlamentare. Eu cred că în desemnarea mea s-a ţinut seama de următoarele aspecte: loialitate, devotament, încredere în cauza liberală. Le mulţumesc încă odată celor ce şi-au manifestat încrederea în mine şi nu-i voi dezamăgi!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. La nivelul Senatului României voi fi un apărător corect al intereselor comunităţilor din Olt. Cred că în domenii cum ar fi: agricultura, infrastructura, e nevoie de un impuls legislativ, pentru a da dreptul oltenilor la o viaţă mai bună, acasă la ei. Văd actualizarea legislaţiei privind zonele defavorizate pe o nouă formulă de lucru, în aşa fel încât sudul României să devină atractiv pentru investitori, în aceeaşi măsură în care se află zonele limitrofe Bucureştiului. Şi asta repede, pentru că fenomenul depopulării este adevărata tragedie socială a momentului! Vreau să fiu un senator care să contribuie activ la reforma administrativă a României, după mine prima necesitate pe drumul debirocratizării acestei ţări!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Cele două sisteme de vot nu au nimic în comun. Uninominalul corespunde unui alt tip de societate decât cea românească. S-a văzut din practică faptul că el (sistemul de vot uninominal n.r.) a fost introdus prematur. Dar, utilitatea lui nu trebuie renegată. E un proiect la care, cu siguranţă, cred că se va reveni. Votul pe listă ar trebui să reformeze clasa politică. Nu numai la noi, la liberali, ci şi la celelalte partide. Votul pe listă este mai bun, dar şi el are lacunele sale. Acelaşi lucru se poate spune şi despre votul uninominal. Până acolo, eu cred că noul parlament va creşte gradul de responsabilitate al aleşilor, care astăzi sunt candidaţi pentru scrutinul din 11 decembrie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Gigel Ştirbu, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. Consider că activitatea mea parlamentară a fost motivul pentru care ocup primul loc pe listă de la Camera Deputaţilor a judeţului Olt. Am fost unul dintre cei mai activi parlamentari, având 76 de iniţiative legislative şi peste 100 de luări de cuvânt în şedinţele plenare. Dacă vreţi să vedeţi măsura reală a lucrurilor, faceţi o comparaţie între activitatea mea şi a celorlalţi deputaţi de Olt, Emil Moţ şi Dan Ciocan, care au motivat "somnul" din şedinţe prin faptul că nu aveau nimic de spus.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Am mai multe proiecte pentru următorul mandat în Parlament, dar vă pot vorbi despre cele două proiecte de suflet ale mele. Primul proiect se leagă de modificarea legislaţiei în vederea înlesnirii asocierii producătorilor din zonele legumicole pentru accesarea fondurilor europene şi pentru dezvoltarea unor depozite de colectare şi refrigerare a produselor legumicole. Proiectul al doilea se referă la scăderea vârstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc în Slatina şi zonele areale, care vor fi stabilite de legiuitor, din cauza poluării excesive produse de platforma industrială a Slatinei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. S-a demonstrat eşecul votului uninominal prin faptul că în Parlament au intrat oameni nepregătiţi pentru a fi reprezentanţi ai celor care i-au trimis acolo. S-a demonstrat că votul uninominal a fost introdus prea repede în România, iar românii nu erau pregătiţi pentru aşa ceva.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Paul Stănescu, candidat al Partidului Social Democrat (PSD) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. A fost o decizie politică a organizaţiei PSD Olt şi cred că motivele care au stat la baza acestei decizii au fost în strânsă legatură cu activitatea mea politică şi administrativă. Rezultatele bune obţinute împreună cu organizaţia PSD Olt în calitate de preşedinte consider că au stat la baza alegerii mele pe prima poziţie la Senat, fapt pentru care le mulţumesc încă odată colegilor mei pentru încredere şi îi asigur că nu îi voi dezamăgi nici pe ei şi nici pe locuitorii judeţului Olt.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Proiectul PSD are ca obiectiv principal să aducă bunăstare românilor şi cât mai mulţi români în clasa de mijloc. Obiectivele mele ca parlamentar sunt strâns legate de programul PSD şi ele vizează în principal: creşterea cu 40% a salariului minim brut; o lege a salarizării unitare; creşterea punctului de pensie anual până la 45% în 2021; reformarea sistemului de sănătate şi educaţie; o lege pentru sprijinirea fermierilor români; taxe şi impozite mici şi stimularea mediului de afaceri; mai multe oportunităţi pentru tineri: locuinţe noi şi sprijin pentru demararea unor afaceri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Consider că este un vot care conferă partidelor posibilitatea de a desemna cei mai buni candidaţi pe liste. Este unul care dă legitimitate fiecărui partid de a-i reprezenta pe alegători în Parlamentul României. Responsabilitatea partidului consider că este mult mai mare decât la votul uninominal şi acest lucru cred că este unul bun, pentru că persoanele alese pe lista unui partid vor trebui să ducă la bun sfârşit programul acelui partid. Oamenii cred că trebuie să voteze astăzi programe şi proiecte, iar cei care sunt investiţi cu votul lor de încredere să le pună în practică. PSD asta îşi propune în aceste alegeri şi oamenii aflaţi pe listele noastre, în proporţie de 85%, sunt persoane noi, bine pregătite profesional, care au drept scop punerea în aplicare a programului de guvernare al PSD. Consider că faţă de votul uninominal este un avantaj în sensul că răspunderea nu se va capacita pe persoane, individual, ci pe partide, care reprezintă oriunde în lume motorul democraţiei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Florin Iordache, candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. Faptul că deschid lista PSD la Camera Deputaţilor este un lucru care mă onorează, deoarece confirmă încă o dată încrederea pe care social-democraţii din Olt o au în mine. În acelaşi timp, cred că este şi o uriaşă responsabilitate faţă de cetăţenii acestui judeţ şi faţă de speranţele lor într-un viitor mai bun alături de PSD. Ca oltean născut aici, îmi doresc şi eu la fel de mult ca oricare dintre concetăţenii mei să avem un judeţ mai prosper şi sunt convins că alături de colegii mei din PSD vom reuşi să facem acest lucru în următorii patru ani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Prioritatea mea de zi cu zi va fi interesul cetăţenilor din Olt. Agenda mea trebuie să fie aceeaşi cu a lor, iar astăzi oamenii de aici îşi doresc locuri de muncă, pensii şi salarii decente, taxe mai mici şi o infrastructură funcţională. Programul de guvernare al PSD vine cu soluţii concrete în toate aceste zone deosebit de importate şi vă asigur că vom reuşi să dezvoltăm acest judeţ la un nivel în care oamenii să nu mai fie tentaţi să plece peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune, ci să rămână aici, acasă, alături de familie şi de cei dragi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Ştim cu toţii că sistemul de vot uninominal a permis în trecut intrarea în Parlament a unor oameni care poate nu ar fi meritat să fie acolo şi să reprezinte cetăţenii. De aceea, cred că revenirea la votul pe liste reprezintă un avantaj deoarece va creşte gradul de profesionalizare al Parlamentului. Spun acest lucru gândindu-mă la strategia PSD, care a urmărit să pună pe liste candidaţi care se bucură de o bună reputaţie profesională, indiferent dacă e vorba de jurişti, economişti, ingineri, profesori sau medici. Vrem ca în toate comisiile de specialitate ale viitorului legislativ să avem oameni care înţeleg şi cunosc foarte bine acele domenii, astfel încât legile pe care le fac să răspundă pe deplin solicitărilor şi aşteptărilor cetăţenilor, fie că vorbim de zona socială, fonduri europene, educaţie sau sănătate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Oana Osmen, candidat al Uniunii Salvaţi România (USR) pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. Nu există un motiv anume, criteriul a fost acela al competenţei şi experienţei profesionale. Sunt avocat cu peste 15 ani de activitate, iar organizaţia de la Olt a considerat că sunt omul potrivit pentru a candida pe unul dintre primele locuri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Obiectivele mele sunt şi cele ale USR, respectiv reducerea numărului de parlamentari, birocraţie zero, o transparenţă a actului decizional în ce priveşte organizarea licitaţiilor şi achiziţiilor publice. În ce priveşte judeţul Olt, voi urmări crearea unui cadru legislativ care să urgenteze conectarea Slatinei la infrastructura rutieră, respectiv realizarea unei autostrăzi Piteşti-Craiova şi a centurilor ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş. Voi urmări de asemenea modificarea legislaţiei privind asocierea agricultorilor cu scopul de a facilita organizarea agricultorilor, asocierea acestora pentru a putea intra pe piaţa marilor retaileri, pentru că avem nevoie de centre de colectare şi depozitare a legumelor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Din punctul meu de vedere, noi am făcut o campanie reală şi am fost în teren şi consider că este mult mai avantajos votul uninominal, pentru că atunci cei care candidează ar fi responsabilizaţi. În cazul nostru toţi candidaţii au fost în teren, dar în această campanie eu nu m-am întâlnit, în teren, cu contracandidaţii de la alte partide. Ar fi avantajos pentru viitor să nu mai existe liste, să fie vot uninominal, pentru că oamenii ar avea posibilitatea să-i cunoască pe candidaţi şi candidaţii să fie responsabilizaţi, ar trebui să facă o campanie reală. Repet, personal nu m-am întâlnit cu vreun contracandidat în teren. Acest vot pe listă ajută foarte mult partidele mari, unde candidaţii pot să ajungă în Parlament fără să fie cunoscuţi de alegători. Un alt dezavantaj al votului pe liste este că trimite în Parlament oameni puşi de partid şi nu oameni competenţi, iar acei oameni nu se mai întorc în teren şi nu mai sunt interesaţi de cei care i-au votat. Ei au doar nişte tăbliţe cu adresa şi numele parlamentarului, la cabinet.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT

Vlad Gheorghe, candidat al USR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 1. În cadrul USR, candidaţii au trecut printr-un proces de selecţie ce a avut două componente: CV care să conţină atât studii şi experienţa profesională, cât şi implicarea civică şi un scurt program de proiecte pe care ar dori să le implementeze ca parlamentar. De asemenea, fiecare candidat a putut să susţină în faţa colegilor o prezentare a elementelor esenţiale din cele două documente menţionate. În cazul meu, experienţa în acţiuni civice a fost un avantaj, activând în mediul ONG încă de la terminarea facultăţii, pe lângă cea pe care o am în implementarea proiectelor cu fonduri europene (inclusiv în agricultură).

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 2. Priorităţile mele pe timpul unui mandat de deputat sunt: eliminarea privilegiilor parlamentare, depolitizarea instituţiilor publice şi investiţiile în educaţie. Acestea sunt doar o parte din ceea ce intenţionez să fac în calitate de deputat, lista completându-se cu: eliminarea birocraţiei în obţinerea de fonduri europene prin introducerea noţiunii de ghişeu unic pentru obţinerea tuturor finanţărilor de aceeaşi natură (inclusiv documentaţie standardizată), program naţional de susţinere a achiziţiei de utilaje agricole de către tineri (similar cu programul Prima Casă), şi multe altele.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE OLT 3. Sistemul de vot uninominal a fost implementat greşit în Romania, în sensul că a dus la anomalia cunoscută deja de toată lumea: numărul de parlamentari a devenit astronomic, total supradimensionat faţă de nevoile reale de funcţionare ale unui for legislativ. Noi, USR, dorim limitarea numărului de parlamentari şi, prin urmare, nu susţinem niciun sistem care ar putea creşte din nou acest număr. În acelaşi timp, programul nostru este bazat pe transparenţa totală şi responsabilitatea funcţionarului / demnitarului faţă de cetăţean, ceea ce înseamnă că oricând oamenii vor avea cale deschisă de contact direct cu oricare dintre parlamentarii USR. Aşa că, indiferent că este sistem uninominal sau pe liste, noi vom asigura contactul continuu al cetăţeanului cu cel/cei care îl reprezintă în Parlament.


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 exit poll bucuresti alegeri parlamentare exit poll vrancea exit poll valcea exit poll vaslui exit poll tulcea exit poll timis exit poll teleorman exit poll suceava exit poll sibiu exit poll salaj exit poll satu-mare exit poll prahova exit poll olt exit poll neamt exit poll mures exit poll mehedinti exit poll maramures exit poll ilfov exit poll iasi exit poll ialomita exit poll hunedoara exit poll harghita exit poll gorj exit poll giurgiu exit poll galati exit poll dolj exit poll dambovita exit poll covasna exit poll constanta exit poll cluj exit poll calarasi exit poll caras-severin exit poll buzau exit poll braila exit poll brasov exit poll botosani exit poll bistrita exit poll bihor exit poll bacau exit poll arges exit poll arad exit poll alba exit-poll diaspora exit-poll 2016 exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll alegeri parlamentare exit-poll rezultate alegeri parlament rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri senat REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare rezultate alegeri alegeri parlamentare 2016 alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare
Parteneri
x close