Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE

11 Dec 2016   •   16:31
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SATU MARE
Sursa foto: foto: pixabay.com

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Sprijinirea autorităţilor locale în vederea dezvoltării infrastructurii pe care o au în administrare, dar şi a micilor afaceri, a tinerilor întreprinzători şi a agriculturii reprezintă principalele priorităţi pe care le au candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice din Satu Mare şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

Romeo Nicoară - candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Votul colegilor, pe care l-am primit în organizaţia PNL Satu Mare, a vizat experienţa în administraţia centrală şi sprijinul pe care l-am acordat mereu administraţiei locale din Satu Mare în legăturile cu Bucureştiul. La nivel intern, colegii au apreciat, probabil, şi faptul că am reuşit în doi ani de zile să refacem din temelii, cu succes, organizaţia PNL Satu Mare, reconectând-o cu oamenii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. Prioritatea naţională şi a mea, ca parlamentar, este recâştigarea încrederii românilor în Parlament şi politică. Este nevoie de o reformă totală a Parlamentului, concomitent cu alt comportament din partea tuturor membrilor săi, mai responsabil. În plan guvernamental, este nevoie de un sprijin al investiţiilor în educaţie şi sănătate - ca servicii ale statului, precum şi în autostrăzi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. Cred că pune mai bine în evidenţă proiectul de echipă şi munca în echipă (votul pe liste -n.r.). Sunt favorizate în acest fel viziunile coerente, de partid, naţionale, deasupra intereselor particulare ale unor candidaţi. În plus, aşa cum s-a întâmplat la PNL, sistemul permite o reformă internă, o schimbare rapidă din mers a celor trimişi să candideze, având în vedere că orice candidatură trebuie validată naţional. În acest mod, PNL a promovat 100 de candidaţi noi pe locuri eligibile, reuşind să completeze schimbarea începută cu Klaus Iohannis şi apoi cu alegerile locale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

Andrei Paşca - candidat PNR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Selecţia internă a candidaţilor Partidului Noua Românie, pentru Camera Deputaţilor şi Senat, din fiecare judeţ, s-a realizat printr-un interviu. Comisiile Naţionale de selecţie au luat în calcul patru criterii: studiile, activitatea din cadrul PNR, capacitatea de a enunţa şi prezenta una sau două propuneri legislative care să aibă un impact benefic asupra populaţiei României şi capacitatea de a vorbi liber, fluent şi argumentat. Toţi candidaţii PNR care se regăsesc pe listele noastre au promovat acest examen-interviu şi au demonstrat că sunt pregătiţi oricând pentru a face parte din Parlamentul României şi pentru a reprezenta cetăţenii din judeţele lor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. Programul de guvernare PNR a fost conceput pornind de la premisa omul înaintea statului. Pentru că totul pleacă de la legislaţie, ne axăm pe schimbarea şi simplificarea legilor în toate domeniile socio-economice. Cu prioritate, programul PNR are la bază zece piloni: TRANSPARENŢĂ, DREPTATE, COPII, MUNCĂ, MEDIU, SĂNĂTATE, CULTURĂ, APĂRARE, ECONOMIE şi INFRASTRUCTRĂ.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Personal, printre cele mai importante măsuri consider reducerea numărului de senatori şi deputaţi la 215 parlamentari, la care se adaugă mandatele de deputaţi pentru minorităţile naţionale. Această măsură va reduce cu 60% cheltuielile anuale de funcţionare a Parlamentului României şi va eficientiza activitatea legislativului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Tot prioritar pentru mine, ca deputat, va fi începerea lungului proces de transparentizare a activităţii instituţiilor publice. Acestea vor fi obligate să afişeze lunar, pe site-ul oficial, cheltuielile efectuate şi contractele încheiate. Aceeaşi regulă se va aplica şi ONG-urilor şi companiilor care derulează programe şi activităţi cu bani publici.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Nu în cele din urmă şi la fel de prioritar, este pentru mine domeniul educaţiei. Noua Românie propune un sistem educaţional modern, în care materiile vocaţionale, dezvoltarea personală şi sportul să aibă o importanţă mai mare.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. Consider că actualul sistem nu este corect faţă de alegători, deoarece ei, acum, pot stabili doar numărul de locuri pe care le va obţine fiecare partid, nu şi persoanele care le vor ocupa. Din cauza acestui sistem, cele mai multe mandate sunt câştigate înaintea alegerilor, în spatele uşilor închise şi pe sume mari de bani.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

Cristian But - candidat PNR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Selecţia s-a făcut, în primul rând, pe baza unor principii de etică, s-au luat în calcul studiile şi experienţa profesională în domeniul de activitate a fiecărui candidat, propunerea a unuia sau mai multe proiecte legislative şi consecinţele de orice fel pe care le-ar avea asupra beneficiarilor direcţi sau indirecţi a acestor propuneri sau modificări.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. În primul rând, să fiu prezent la toate şedinţele, scuzaţi ironia, să nu fiu un robot care votează în neştire. Mă prezint în faţa alegătorilor cu două propuneri legislative:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE - Modificarea legii telecomunicaţiilor electronice/ mobile şi impunerea prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) ca tarifele pentru cartele PrePay să aibă cursul de referinţă al BNR, nu un curs valutar intern. Abuzul pe care-l fac operatorii de telefonie mobilă este prin micul artificiu al schimbului valutar intern pe care-l aplică, dar care este, de fapt, un artificiu camuflat într-un serviciu şi este un abuz împotriva consumatorului de rând. Cetăţenii români care vor beneficia de această lege/modificare sunt acea clasă socială neplătitoare de TVA, care sunt majoritari în România, deţinători ai unei cartele PrePay. Mă bazez pe un precedent care a avut loc în Italia, câştigat în instanţă prin Avocatul poporului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE - Platforma Cinematografiei Române prin atragerea producţiilor cinematografice pe teritoriul României, dându-le posibilitatea de a recupera TVA-ul (ex. Ungaria şi Bulgaria). O producţie cinematografică are un impact imediat asupra zonei unde are loc filmarea, cel puţin jumătate din bugetul filmului rămâne pe plan local. Niciun producător cinematografic nu îşi va aduce din ţara de origine figuraţie, tâmplari, croitori, meşteşugari etc. - indispensabili pentru o producţie cinematografică - devenind o altă piaţă de desfacere pentru IMM-urile locale.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. S-a constatat că votul uninominal a dus la mărirea numărului de parlamentari, ceea ce e în contradicţie cu referendumul din 2009 şi cu programul Partidului Noua Românie, prin care dorim reducerea numărului de senatori şi deputaţi. Prin votul pe listă se pune în evidenţă programul de guvernare al partidelor şi nu interesele personale sau carisma "candidatului".

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

Ioana Bran, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Au fost luate în considerare mai multe criterii atunci când s-a stabilit componenţa listei de candidaţi. S-a ţinut cont şi de strategia partidului de a avea mai mulţi tineri pe listă, dar, în final, a contat şi implicarea mea în activitatea politică şi administrativă şi rezultatele pe care le-am avut în mediul privat, unde mi-am adus contribuţia la crearea unui brand naţional puternic. Faptul că am primit susţinerea colegilor mei şi ocup poziţia 1 pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor mă onorează, dar simt în acelaşi timp şi o mare responsabilitate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. Îmi propun să susţin, prin pârghiile pe care le are un parlamentar, proiectele de dezvoltare locală, a tuturor comunităţilor din judeţul Satu Mare, indiferent de culoarea politică a primarilor. O atenţie specială o voi acorda modificării cadrului legislativ, astfel încât să promovăm produsele româneşti şi să le oferim producătorilor şansa de a face faţă competiţiei cu producătorii străini. Este important să regăsim în marile magazine din zona noastră carne, lapte şi legume produse în judeţul nostru sau în împrejurimi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Voi mai milita şi pentru modificarea cadrului legislativ astfel încât să permită accesarea mai uşoară a fondurilor europene pentru înfiinţarea de noi afaceri, în special de către tineri, cu scopul de a crea locuri de muncă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. Consider că odată ales, ca deputat, trebuie să fii reprezentantul tuturor locuitorilor din judeţ. Fie că te-au votat, fie că nu ori nu au mers la vot. Eu aşa voi face dacă voi fi aleasă deputat. Voi fi reprezentantul tuturor sătmărenilor în Camera Deputaţilor, indiferent de opţiunea politică ori de naţionalitate. Votul uninominal avea avantajul că alegătorii ştiau cu precizie pe cine votează, ca persoană. În schimb, în cazul alegerilor pe liste, cum e cazul acum, ai o responsabilitate ceva mai mare. Reprezinţi întreg judeţul, nu doar o anumită zonă cum se întâmpla în cazul colegiilor uninominale. Şi, chiar dacă se votează o listă, contează în ochii alegătorilor cine e pe prima poziţie, ori pe a doua. Totodată, ai o mai mare legitimitate dată de numărul mai ridicat de voturi pe care trebuie să le obţii

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE

Gabriel Leş - candidat PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 1. Consider că m-a recomandat în primul rând experienţa pe care am acumulat-o în cei 15 ani de administraţie şi politică, în care am fost viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director al APIA Satu Mare şi secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, de anul trecut până la începutul acestei campaniei electorale. A mai contat şi aplecarea mea spre problemele judeţului Satu Mare şi a oamenilor de aici.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 2. Priorităţi sunt toate proiectele care ţin de creşterea nivelului de trai şi de dezvoltarea infrastructurii. În mod special, este nevoie de finanţarea corectă a administraţiilor locale, care trebuie să aibă mai mulţi bani la dispoziţie pentru o dezvoltare echilibrată. Este necesară o debirocratizare şi o lege a salarizării unice pentru a profesionaliza serviciile pe care statul le oferă cetăţenilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE De asemenea, îmi doresc un sprijin mai mare pentru tinerii care vor să investească în agricultură şi pentru agricultori în general.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE Nu în ultimul rând, este necesară continuarea proiectelor pentru sprijinirea industriei naţionale de apărare, private şi de stat, cu atât mai mult cu cât ţara noastră şi-a asumat să aloce anual 2% din PIB pentru înzestrarea armatei române, iar o mare parte din aceşti bani ar trebui să rămână în România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SATU MARE 3. Prin votul pe listă nu există posibilitatea supradimensionării Parlamentului, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri. Pe de altă parte, partidele pot tria listele de candidaţi prin criteriile de integritate pe care le aplică şi pot promova oameni pe care îi consideră pregătiţi să facă faţă activităţii din Parlament. Dezavantajele ar fi că persoanele neînscrise într-un partid politic pot accede greu în Parlament.


 

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
x close