Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE  SIBIU. Află primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   16:36

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Dezvoltarea economică a judeţului Sibiu, atragerea de noi investiţii, proiectele de infrastructură, educaţia şi sănătatea sunt principalele priorităţi avute în vedere de candidaţii de pe primele locuri ale listelor depuse de partide în judeţ şi un independent care au răspuns întrebărilor AGERPRES. ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Întrebările AGERPRES au fost:

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Pentru candidaţii independenţi, prima întrebare a fost: 'Care sunt motivele care v-au determinat să intraţi în această competiţie electorală?'

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ion Ariton, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Cred că experienţa şi proiectele duse la bun sfârşit. Nu e uşor să răspunzi la o asemenea întrebare. Sunt multe lucruri de luat în calcul atunci când un partid îşi stabileşte lista de candidaţi. În ceea ce mă priveşte, vă pot spune, am lucrat mereu în politică asumându-mi obiective concrete şi am evitat să dau declaraţii doar de dragul declaraţiilor. Dar ceea ce mi-am asumat am şi atins.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Concret: sprijinul pentru mediul privat prin intermediul iniţiativelor legislative dar şi al susţinerii diferitelor proiecte de la acest nivel, urmărirea şi sprijinul pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Acest din urmă proiect este foarte important nu doar pentru sibieni. Este important pentru România. Numeroşi investitori prezenţi deja în România sunt încurcaţi, în planurile lor, de lipsa acestei investiţii în infrastructură. De asemenea, numeroşi investitori mai stau pe gânduri înainte de a investi în România tocmai din cauza aceasta. Nu în ultimul rând, trebuie să spun, e necesară o mai mare preocupare cu privire la dezvoltarea care să fie mai prietenoasă cu mediul. Îmi asum acest lucru în mandatul următor, în cazul în care sibienii îmi vor acorda încrederea lor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Eu am candidat şi atunci când în România era implementat votul uninominal iar acum candidez, iată, într-un sistem de listă. Ambele au avantaje şi dezavantaje. În sistemul uninominal parlamentarul este mai legat de circumscripţia electorală de care aparţine. Dar acel tip de uninominal, după redistribuire, ducea la rezultate care sugerau, mai degrabă, un sistem de listă, proporţional. În sistemul de listă organizaţia politică are un cuvânt mai mare de spus în procesul de selecţie. Cred că răspunsul trebuie dat doar în contextul în care reformăm întreg sistemul electoral pornind de la realităţile româneşti.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Gabriel Gheorghe, candidat ALDE pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. După o carieră de ani în administraţia publica locală şi centrală, colegii mei de partid, au considerat ca am capacitatea şi maturitatea necesară de a ocupa această poziţie. De asemenea la baza alegerii a stat şi faptul că în funcţiile pe care le-am avut la cel mai înalt nivel în administraţia publică centrală şi anume director al Corpului de Control al Ministerului Economiei, şeful Direcţiei Antifraudă - Anticorupţie al Ministerului Economiei, vicepreşedinte cu rang de secretar de stat al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, am reprezentat întotdeauna interesele cetăţeanului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Primul proiect la care mă gândesc pentru alegători, după cum am mai declarat, este cel cu privire la impozitarea forfetară a afacerilor mici, astfel încât să se simplifice relaţia acestora cu Fiscul. Mai puţine declaraţii către instituţiile statului şi o evidenţă contabilă mai uşor de condus. Consider că astfel s-ar reduce evaziunea fiscală pe acest segment, iar administratorul afacerii i-ar aloca mai mult timp şi, implicit, ar reuşi o dezvoltare a acesteia. De asemenea, voi susţine proiecte care să ajute la dezvoltarea continuă a Sibiului. Ca de exemplu, proiectul 'Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019' va beneficia de susţinere din partea ALDE şi sunt convins va ajuta Sibiul să se facă din nou cunoscut în lumea largă. Când zic acest lucru, fac o comparaţie cu proiectul 'Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007', ale cărui beneficii sunt evidente.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Consider că votul pe liste permite partidelor să aibă o selecţie mult mai bună asupra candidaţilor pe care îi propune pentru a reprezenta cetăţeanul care alege, ţinând cont atât de numele celui propus cât şi de partidul din care face parte.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ilie Creţu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. CV-ul. Realizările profesionale şi CV-ul în principal.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Priorităţile legislative pentru că nu avem legi statutare după 27 de ani. O ţară condusă prin ordonanţe de Guvern şi nu avem legile statutare de bază.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Este un pic complicat să răspund la întrebarea asta, pentru că, aşa este procedura în momentul de faţă. Votul uninominal are alte implicaţii, cu totul altele. Deci, fiecare partid trebuie să îşi prezinte o listă cu candidaţi şi pentru care răspunde.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ioan Gligor, candidat ANR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Poate au considerat că, la alegerile trecute, în 2012, când am mai candidat, am obţinut un procent foarte bun, aproape 22 %, am luat peste 7,8 % peste media partidului. Şi pornind şi de la considerentul acesta că am o notorietate, sunt cunoscut în Sibiu, nu am avut probleme cu legea, am deţinut nişte funcţii destul de importante în Sibiu, am fost comandant de unitate, am fost directorul Direcţiei Sport, am înfiinţat Casa de Comerţ Balcanică, sunt preşedintele ei, poate pe aceste considerente, au hotărât că, da, domnule, poţi să candidezi pentru noi, de pe locul unu. Trebuie să mai aveţi în vedere că este şi un partid nou şi noi nu suntem o armată în partidul acesta, suntem un număr restrâns, dar valoroşi. Poate mai e şi un alt criteriu: patriotism şi credinţă în Dumnezeu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Bineînţeles, că eu aştept să ajung parlamentar. Când am decis să candidez la Senat din partea ANR, am avut în principal, obiectivele partidului, cele şapte obiective care mă reprezintă. Ce voi face eu în Parlament? Poate că voi pune şi eu umărul să stârpim furtul din ţara asta, (...). În primul rând, să dăm o lege foarte clară să nu mai putem înstrăina pământul ţării (...). Resursele naturale trebuie să aparţină poporului. Şi trebuie să mă gândesc foarte bine, cum putem rezolva problema să nu mai exportăm profitul, că la ora actuală, România exportă profitul. Chiar dacă capitalul românesc în procent de 70 % nu e al românilor, profitul măcar să ne rămână în ţară sau măcar o parte din profit, să nu mai exportăm şi profitul.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Eu cred că e mult mai bun votul pe listă, faţă de uninominal din următorul motiv: în primul rând eu am în spate o echipă formată din încă cinci colegi. Eu i-am ales pe sprânceană, pentru că vor aduce şi ei voturi, deci voturile nu sunt numai ale lui Gligor, sunt voturile echipei. Fiecare candidat că e pe locul 2, 3,4,5, 6, va aduce voturi către ANR. (...) Şi nu se strecoară orice element negativ pe o listă, la uninominal, da.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Simona-Diana Popa, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. A fost o selecţie în funcţie de rezultatele pe care le-am avut la alegerile locale. Eu sunt preşedintă PMP de doi ani de zile. Fac politică de trei ani, m-am implicat pentru prima dată, în PMP, în partidul lui Traian Băsescu, am ales acest partid şi cred într-o politică cinstită.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Am trei mari proiecte. Unul ar fi, reforma în sistemul medical, ceea ce înseamnă o nouă lege a sănătăţii, care să permită accesul tuturor la medicamente şi servicii medicale de calitate. Să recompenseze medicii în funcţie de calitatea şi dificultatea actului medical. Şi în ceea ce priveşte Sibiul, îmi propun să sprijin demersul de finanţare de către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a centrului de tratare a bolilor cardiovasculare, în principal a infarctului miocardic acut şi a celorlalte intervenţii de chirurgie cardiovasculară. În prezent, pacienţii sunt duşi la Târgu Mureş. Militez, de asemenea, şi pentru deschiderea de cabinete medicale specializate în comune, care să aducă serviciile medicale mai aproape de oameni.
O altă prioritate este promovarea şi susţinerea produselor tradiţionale româneşti, găsirea de soluţii printr-o legislaţie bună, pentru valorificarea produselor, pentru că acum este o problemă, oamenii care produc au o problemă cu piaţa de desfacere. Şi am în vedere să fac o legislaţie ca să-i ajut pe micii intreprinzători privaţi, pe producătorii din fermele tradiţionale ţărăneşti, pe producătorii autohtoni, să îşi vândă produsele, să le poată desface în ţară. De asemenea, doresc să susţin agroturismul.
Nu în ultimul rând, susţin construcţia de autostrăzi. Autostrada Sibiu - Piteşti este o prioritate. De nu ştiu cât timp se tot promite şi nu se face nimic.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. La votul pe listă contează mai mult partidul şi mai puţin persoana, din păcate, acesta este un dezavantaj. Un avantaj ar fi că se mai poate transmite şi mesajul de la centru şi noi îl avem pe domnul preşedinte, Traian Băsescu.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ion Popică, candidat PMP pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Ţinând cont de propunerea colegilor şi de rezultatul bun avut la alegerile locale, am fost propus pentru funcţia de primul loc la Senat. Deşi la început am refuzat, după aceea am acceptat, că am zis asta este, o dată în viaţă ţi se oferă şansa asta şi de ce nu aş pune şi eu umărul la facerea legilor pentru ţară.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Aş lucra mai mult pe legile existente şi să venim cu amendamente la ele, să fim în favoarea cetăţenilor şi nu împotriva lor. Aş însista mult pe susţinerea micilor întreprinzători. Aş insista mult pe dezvoltarea agriculturii. Aş insista mult pe modernizarea localităţilor din zona rurală. Ar fi o grămadă, dar nu ştii deocamdată în ce buget te poţi încadra şi deocamdată sunt propuneri. Ar fi bine să punem umărul la ele, să ştim că lucrurile merg mai bine, în aşa fel în aşa fel încât toţi oamenii de rând să o ducă un pic mai bine. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Într-adevăr votul pe listă este un vot (...) la care acţionează tot partidul, deci ai o comunicare mare. (...) la votul uninominal, lupta era mult mai mare şi mult mai grea, şansele erau mai mici. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Raluca Turcan, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Activitatea de până acum, soluţiile concrete oferite oamenilor, munca susţinută şi responsabilă. Nu sunt mulţi oameni politici care când trag linie au proiecte concrete, pentru care au luptat, care marchează viaţa oamenilor de zi cu zi. Vă dau doar câteva exemple: transportul gratuit integral pentru elevii navetişti, manualele gratuite pentru toţi elevii din învăţământul de stat, relansarea învăţământului profesional şi întărirea acestuia prin facilităţi acordate investitorilor care doresc să-şi formeze forţa de muncă, înlocuirea programului cornul şi laptele cu o masă diversificată pentru 30.000 de copii şi de la anul pentru toţi copiii. În plus, consider că integritatea trebuie să fie definitorie pentru orice om politic şi pentru mine nu se negociază. Pentru niciun coleg din organizaţia pe care o conduc.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Pe lângă sprijinirea proiectelor de dezvoltare locală la nivelul judeţului Sibiu, în plan parlamentar doresc ca educaţia să devină un domeniu cu adevărat prioritar. Cred că educaţia de calitate este cel mai bun program antisărăcie. Aşadar, proiectul meu politic se suprapune cu viziunea pe care PNL o are pe educaţie.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Voi susţine investiţia în profesor prin creşterea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoţită de evaluarea corpului didactic, pregătirea şi crearea corpului profesoral prin aplicarea masteratului didactic şi a dublei specializări sau a creditelor transferabile.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Voi urmări creşterea numărului de absolvenţi de şcoli profesionale, cu calificări reale şi adaptate la cerinţele pieţei muncii prin:
ˇ întărirea şi dezvoltarea liceelor profesionale la standarde moderne în parteneriat cu mediul economic;
ˇ oferirea de facilităţi fiscale investitorilor care doresc să facă parteneriate cu şcolile profesionale. Şcolile profesionale nu mai trebuie să fie un refugiu pentru cei care nu reuşesc la un liceu teoretic, ci un traseu voluntar de carieră. Cred în generalizarea învăţământului obligatoriu de la 4 ani cu asigurarea de locuri în grădiniţe şi suplimentarea cu 18.000 a locurilor în şcoli, astfel încât să ajungem la învăţământ într-un singur schimb în toate şcolile!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Voi susţine introducerea examenelor de admitere la licee, diferenţiate, în funcţie de liceul pe care-l urmează. Introducerea Bacalaureatului diferenţiat, în funcţie de profilul liceului, cu acces diferit spre universităţi, modificarea conţinutului manualelor, a modului de predare, simplificat, adaptat la cerinţele şi sistemele de evaluare (naţionale şi internaţionale). În învăţământul superior avem nevoie de evaluare externă a universităţilor concomitent cu introducerea criteriilor de etică şi profesionalism în activitatea academică şi susţinerea cercetării aplicative cu impact economic pentru întărirea domeniilor de competitivitate.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Cred că este o variantă acceptabilă. Eu cred că cea mai buna variantă este cea a votului preferenţial pe listă, prin care alegătorii să aleagă din rândurile candidaţilor unui partid pe cei mai buni. Riscul votului de listă vine din incapacitatea unor partide de a avea exigenţe de integritate şi profesionalism pentru candidaţii lor. Noi am înţeles exact mesajul pe care l-a dat o societate întreagă atunci când a dat jos un guvern. A zis nu corupţiei, indiferenţei, cinismului şi satisfacţiei personale a politicienilor în detrimentul cetăţeanului de bună credinţă din această ţară. Am înţeles mesajul şi am făcut eforturi serioase să corectăm ce n-a mers. Am pus oameni integri pentru Parlament. Iar colegi cu suspiciuni de corupţie au făcut pasul înapoi. Sau au plecat la alt partid.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Mircea Cazan, candidat PNL pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Experienţa pe care am dobândit-o în Parlament şi implicarea în toate proiectele PNL din Camera Deputaţilor. Expertiza pe care o am în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, proiectele în care m-am implicat în aceste domenii.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Dezvoltarea la nivelului oraşului Sibiu a unui HUB tehnologic pentru îmbunătăţirea, dezvoltarea şi ajutarea start-up-rilor, a firmelor noi de IT (capital românesc etc.). Creşterea ratei de utilizare a serviciilor e-guvernare în oraşul şi judeţul Sibiu. Creşterea acoperirii cu infrastructură în bandă largă de mare viteză, acoperirea "zonelor albe" inclusiv cu servicii de comunicaţii telefonice. Încurajarea dezvoltării şi construirii de reţele de comunicaţii electronice, prin crearea unui regim de autorizare a construirii acestora mai relaxat, derogatoriu de la prevederiile Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, şi să nu blocheze acest proces. Trecerea programelor TV de la analogic la digital în sistem MP4 la nivelul întregului judeţ şi recepţionarea lor terestru - DVBT.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Votul pe listă este un vot de partid, unde şi candidatul poate aduce plus valoare. Avantajul votului pe listă este că numărul parlamentarilor rămâne acelaşi, în caz de demisie/deces/etc. Nu se mai fac alegeri, vine următorul pe listă; campaniile se fac în echipă şi la nivelul întregului judeţ; dacă în cazul votului uninominal campania se concentrează pe candidat şi apoi pe partid, în cazul celui de pe listă, este invers.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Gheorghe Frăticiu, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Cred că principalul motiv este experienţa dobândită în administraţia locală şi în mandatul de deputat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Am participat la stabilirea ofertei electorale a partidului şi cred că românii merită o viaţă mai bună. Vreau să punctez infrastructura rutieră, respectiv cele două autostrăzi Sibiu-Piteşti şi Sibiu-Braşov, întabularea gratuită a terenurile agricole şi forestiere, alocaţia pentru copii de 450 de lei, pensia minimă de 900 de lei, salariul minim pe economie de 2.000 de lei. Desigur o să fiu un sprijin pentru primarii din judeţul Sibiu, indiferent de culoarea politică.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Cred că votul uninominal pe colegii avea avantajul unei legături mai strânse între parlamentar şi alegător. Parlamentarul avea o responsabilitate mai mare faţă de alegătorii din colegiul unde a fost ales. Legătura cu primarii din colegiu era mult mai strânsă. Votul pe listă creează posibilitatea conducerilor centrale să numească pe locurile eligibile candidaţi care nu au nicio legătură cu colegiul dar sunt cunoscuţi.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ovidiu-Ioan Sitterli, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Cred că profesia mea, de jurist, m-a recomandat în primul rând, pentru prima poziţie pe lista de candidaţi ai PSD Sibiu pentru Camera Deputaţilor. De asemenea, seriozitatea, deschiderea pentru dialog, tinereţea, entuziasmul, capacitatea de analiză, răbdarea şi perseverenţa, dar şi respectul pentru ceilalţi sunt câteva dintre calităţile apreciate. Cred, de asemenea, că funcţia de prefect al judeţului Sibiu, pe care am exercitat-o în perioada 2012 - 2016 mi-a asigurat o oarecare notorietate în judeţ, aceasta constituind un avantaj în campania electorală.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Echipa PSD a venit în faţa alegătorilor cu o viziune şi un program economic clar pentru România, gândit în folosul românilor. Este un proiect ambiţios, de dezvoltare a ţării, care va însemna prosperitate pentru cetăţeni, obiectivul nostru principal fiind să aducem cât mai mulţi români în clasa de mijloc. Priorităţile noastre sunt reducerea poverii fiscale până la limita minimă impusă de Uniunea Europeană, creşterea salariilor, a pensiilor, reducerea impozitelor, protejarea fermierilor români, susţinerea mediului de afaceri, investiţiile masive în infrastructură - autostrăzi, spitale, căi ferate rapide, hidrocentrale, sisteme de irigaţii -, susţinerea tinerilor - elevi, studenţi şi absolvenţi, crearea de locuri de muncă. Cred că fiecare cetăţean al României are dreptul la o viaţă decentă, iar noi, politicienii, avem obligaţia de a face posibilă respectarea acestui drept. Datoria noastră, a parlamentarilor, este să asigurăm cadrul legal în care dezvoltarea întregii societăţi să fie garantată. Vrem ca bunicii noştri să se bucure de o existenţă liniştită, după o viaţă de muncă, vrem ca părinţii să-şi poată creşte copiii fără a avea grija zilei de mâine, vrem ca tinerii să nu-şi mai dorească să plece din România, iar cei care au fost nevoiţi să-şi părăsească familiile să se poată întoarce acasă. Am convingerea că vom reuşi să facem toate aceste lucruri pentru că, asemenea colegilor mei din PSD, eu cred în România.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Indiferent de tipul de vot (pe listă sau uninominal), importanţi sunt oamenii. Candidaţii PSD sunt profesionişti, responsabili, capabili să reprezinte interesele cetăţenilor care îi trimit în Parlament şi, mai presus de toate, îşi iubesc ţara şi sunt credincioşi poporului român.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Viorel Arcaş, candidat PSD pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Consider că este vorba despre experienţa legislativă dobândită pe parcursul a 12 ani, dar şi de rezultatele avute ca parlamentar. Timp de 3 mandate am avut o activitate plină, cu legi grele propuse şi dezbătute.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Este proiectul PSD, cu toate măsurile şi planurile de acţiune vizate de acesta, cu priorităţile de creştere economică, dar o creştere economică identificată în primul rând în buzunarul cetăţeanului, ceea ce înseamnă o creştere a nivelului de trai al tuturor cetăţenilor, cu priorităţile din domeniul sănătăţii - care trebuie să pună în prim plan interesul pacientului -, cu priorităţile din domeniul educaţiei, investiţiilor, serviciilor publice. Ne propunem o creştere considerabilă a nivelului de calitate şi eficienţă a tuturor serviciilor publice, astfel încât statul să nu mai pară că este un adversar al cetăţeanului.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Am candidat 2 mandate pe listă şi alte 2 mandate pe sistemului uninominal. Consider că sistemul pe listă este mai responsabil faţă de alegător, chiar dacă, la prima vedere, ar părea altfel. Oricât de bine intenţionat ai fi, ai nevoie de sprijinul partidului pentru a-şi putea pune în practică proiectele, ai nevoie de forţă pentru a face lucrurile...bine.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Botond Balazs, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. De-a lungul anilor am demonstrat în domeniul tineretului cât şi pe plan politic, în Mediaş şi în judeţul Sibiu că pot face lucruri bune pentru comunitate. Am considerat că este foarte uşor să facem observaţii din exterior, dar dacă dorim o reală schimbare trebuie să ne implicăm activ. Ambiţia de a schimba lucrurile în bine m-a determinat să candidez. Singurul motiv pentru care sunt pe primul loc pe lista UDMR Sibiu la Camera Deputaţilor este faptul că la şedinţa organizaţiei am primit votul de încredere al majorităţii membrilor din organizaţiile locale din judeţ. 

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Proiectul pentru alegători se bazează pe mai multe domenii: infrastructura, învăţământ, bunăstarea familiilor. Nu este normal ca în 2016 să nu putem circula pe autostrăzi, pentru că acestea sunt făcute din hârtii, studii de fezabilitate peste studii de fezabilitate. La nivel naţional una din probleme o reprezintă învăţământul. Considerăm că sistemul trebuie regândit şi îmbunătăţit în beneficiul elevilor şi eliminarea temelor pentru acasă. Intenţia noastră este de a reduce TVA de la 20% la 9% ale cheltuielilor cu utilităţile, astfel rămânând mai mulţi bani în bugetul familiilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Consider că cel mai reprezentativ vot este cel uninominal, cu o mică propunere: toate partidele sau formaţiunile politice să poată depune o listă, care sa fie folosită pentru redistribuirea voturilor. Varianta în care a existat votul uninominal nu era unul neapărat corect. Dezavantajul votului pe listă este faptul că în majoritatea cazurilor sunt reprezentate doar reşedinţele de judeţ, în cazul judeţului Sibiu, UDMR este singura formaţiune care are pe prima poziţie pe listă pentru Camera Deputaţilor un candidat din Mediaş.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Levente-Joezsef Bandi, candidat UDMR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Prima dată, din cauză că (...) în societatea noastră, atât cea maghiară, cât şi în cea română, sunt recunoscut de comunitate (...) mai bine şi comunitatea, acum patru ani mi-a oferit şansa să ocup o poziţie în conducerea partidului din Sibiu şi astfel am ajuns pe listele candidaţilor.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Ca şi puncte, ce aş crede eu, (...) prima prioritate ar fi la nivel naţional să se investească şi să se îmbunătăţească sistemul şcolar profesional, în care (...) de mulţi ani se vede o lipsă. Şi din cauza asta, în industrie şi peste tot nu mai există oameni care să fie competenţi, pe diferite domenii şi este o lipsă. Două generaţii lipsă, între cei de 50 de ani şi cei de 40 de ani, acolo nu avem personal calificat. (...) Al doilea proiect ar fi activităţi de voluntariat de a se introduce (...) în şcoli, (...) în licee şi facultăţi, pentru că în ţara noastră, toţi aşteptăm să facem totul numai dacă ni se plăteşte, dar foarte mult putem învăţa şi din voluntariat. Eu am şi făcut şi lucrat mult ca şi voluntar pentru societate, am încercat să organizez diferite activităţi şi toate fără a fi motivat financiar (...) singura motivaţie fiind reuşita organizării (...). Un viitor mai bun şi în siguranţă pentru generaţia tânără şi cea în vârstă. Asta mă refer în sensul de a produce noi locuri de muncă, să ajungem la un nivel salariat ca să nu se mai plece dincolo (...) în ţările mai dezvoltate economic şi să rămână în ţara noastră şi astfel să avem grijă de părinţii noştri care ne-o clădit aici, un viitor, în ţara noastră. (...) Al patrulea ar fi circulaţia rutieră mai în siguranţă. Asta ar însemna autostrăzi care să se execute fizic şi nu doar în hârtii. (...) Din păcate suntem codaşii Europei din cauza de autostrăzi şi asta din cauza birocraţiei. (...) Şi o încă foarte mare prioritate, (...) redobândirea încrederii populaţiei ţării în clasa politică. Asta nu e uşor. (...) Deja foarte mulţi nu vor să meargă la vot. (...) cei care vor fi aleşi (...) trebuie să aibă grijă de ţară şi popor. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Votul uninominal este că la primul scrutin, ce se alege, rămâne. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Ilie-Dan Barna, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. A fost un proces competitiv, fiecare candidat potenţial şi-a prezentat programul şi cred că în cazul meu a contat foarte mult şi experienţa de zece ani în domeniul managementului de proiect şi realizarea cea de a fi făcut cel mai puternic site pe finanţări europene din România şi experienţa ultimului an, cele şase luni de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, care mi-a dat cumva o experienţă suplimentară a ceea ce înseamnă viaţa politică reală în România şi perspectivele ei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Priorităţile sunt cele ale USR legate de reducerea risipei şi a furtului banului public pentru că România nu este o ţară săracă, ci România este o ţară foarte prost administrată şi în mare parte, furată, după cum vedem în fiecare zi. Experienţa cu managerii din spital din ultimele zile, ştirile alea îngrozitoare sunt cel mai bun exemplu de risipire a banilor publici. Şi atunci una dintre priorităţi este de transparentizare foarte mare a achiziţiilor, ceea ce s-a întâmplat deja şi a făcut Vlad Voiculescu pe sănătate, obligând spitalele să publice de la şapte zile de la semnarea unui contract mai mare de 20.000, să publice contractele ca să se vadă de către toată lumea pe ce se duc banii, trebuie generalizat. Alt proiect pe care eu l-am asumat şi datorită experienţei mele, este accentul pe oportunităţile de dezvoltare antreprenorială. Este deja o linie de finanţare pe care eu o lansasem când eram la Ministerul Fondurilor, programul start up antreprenorial (...) care a creat mult interes, acei 40.000 de euro pentru cei care vor să demareze afaceri. Şi asta va începe anul viitor, prin aprilie - mai.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Ideea e că programul acesta trebuie extins pe termen lung, ca şi iniţiativă legislativă. Aceste este un mecanism prin care eu sper să contribuim cumva la una din problemele Sibiului, nu este cea legată de locurile de muncă, ca în restul României, ci de stabilizarea tinerilor de a nu mai pleca din România în străinătate. (...) Un alt proiect (...) este reactivarea mişcării sportive în comunitatea sibiană. Nu mai avem terenuri sportive, nu pentru sportul de performanţă, ci pentru (...) sportul de masă. Copiii după ce îşi termină temele, să poată să iasă afară, să joace un fotbal, un volei, un tenis, pentru că sportul de performanţă trebuie să aibă o bază de selecţie mare şi noi tocmai asta am desfiinţat-o. În Bucureşti există deja nişte experienţe cu şcolile care îşi deschid terenurile de sport în zilele din week-end şi după program, ar trebui o legislaţie naţională prin care autorităţile să aibă atributul acesta de a crea astfel de terenuri publice, pentru că există varianta privată, dar e scumpă şi e doar pentru cei care ăşi permit acele terenuri cu gazon artificial. (...) Mai e şi programul (...) Ştiinţa pentru toţi. Eu sincer cred că trebuie ca să dăm copiilor şi tinerilor din România, oportunitatea să afle despre ştiinţe. (...) vor fi kit-uri de câte 5.000 de euro, prin care la nivelul şcolilor, să poată fi făcute mecanisme educaţionale, gen un corp uman de mărime de 4-5 metri, din materiale uşoare, pe care să-l viziteze şi să vadă cum funcţionează inima. (...) Nişte platforme mobile judeţene, tip caravană (...) care să meargă în oraşele mici şi la sate. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Este clar că România este în căutarea celei mai bune variante a ceea ce înseamnă tipul de vot. Ne-am mutat de la listele acelea naţionale, în care partidele făceau un mare magium de candidaţi şi îi alegeai după sigla partidului, de fapt, la uninominal care a dat rezultate super proaste pentru că nominalul acesta exclusiv a generat situaţia în care unii parlamentari au fost aleşi cu 30 de voturi şi nu aveau nicio legătură cu calitatea de parlamentar. Şi atunci am ajuns la situaţia asta cu liste judeţene, care mi se pare, cred că în momentul acesta că este o variantă care s-ar putea să se dovedească de succes şi echilibrată. (...) într-o listă judeţeană îmbini oarecum notorietatea şi notorietatea locală cu filtrul suplimentar pe care un partid ar trebui totuşi să îl aibă ca să nu avem baroni, cum s-a întâmplat data trecută, cu uninominalul acesta chel şi simplu. Mi se pare că varianta asta pe liste judeţeană, pare cea corectă. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Traian-Ştefan Belei, candidat USR pentru Senat

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Cred că au avut colegii încredere în persoana mea, mă cunosc de mult, fac parte din cei care au iniţiat grupul de la Sibiu, de acum şase luni. (...)

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 2. Proiectul meu constă în susţinerea şcolilor de meserii. (...) Proiectul meu se bazează pe o evaluare psihologică a copiilor din şcoală, măcar o dată la doi ani, în aşa fel încât părinţii, pe timpul claselor unu - opt, să aibă un feedback de la psihologul şcolii (...) ca să poată să îşi dirijeze copiii către meseriile în care aceşti copii au vocaţie. (...) Şi pentru ca aceşti copii să aibă unde să meargă, eu aş milita pentru şcolile de meserii, dar nu cele vechi, ci cele care se cer pe piaţă acum. (...) O altă prioritate este eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, care mi se pare imorală, cel puţin, dacă nu, jignitoare pentru toţi oamenii, dar nu ştiu în momentul de faţă cât este de fezabilă.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. S-ar putea să fie avantaje, în ideea în care (...) alegătorii îşi fac o idee, asupra unui partid şi atunci toţi candidaţii intră sub umbrela partidului, care poate să fie pus într-o lumină bună sau într-o lumină proastă. Cred că acesta este singurul avantaj. Cred că sunt avantaje şi dezavantaje în ambele cazuri.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU

Dănuţ Traian Osvath, candidat independent

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 1. Cineva trebuie să înceapă de undeva să schimbe ceva. M-am hotărât să încerc eu. M-am săturat de corupţia parlamentarilor şi de candidaturile nesfârşite ale acestora; Vreau schimbarea clasei politice cu oameni competenţi şi curaţi; M-am săturat de legislaţia prost făcută, care a dus la un haos legislativ, ce a dezvoltat corupţie şi furt din bugetul statului. Aceasta trebuie simplificată şi comprimată în proporţie de 80%; 27 de ani de supremaţie a partidelor politice corupte, care au decredibilizat instituţiile statului român, în special Parlamentul, şi au adus cetăţenii săi în stare de sărăcie, trebuie să înceteze. Am ajuns să fim conduşi de şefii partidelor, nu de demnitari competenţi; Trebuie sprijinit şi finanţat DNA-ul pentru a face faţă valului de politicieni corupţi şi hoţi; Trebuie să redăm Parlamentului locul şi respectul cuvenit, cu doar 300 de parlamentari.

2. a. Reducerea vârstei de pensionare (60 de ani la bărbaţi, 55 de ani la femei).
b. Restricţionarea vânzării terenurilor şi a pădurilor către străini.
c. Stoparea defrişărilor ilegale şi interzicerea exporturilor de lemn neprelucrat şi semiprelucrat.
d. Anularea pensiilor speciale şi a imunităţii parlamentarilor.
e. Pierderea mandatului parlamentarului în cazul condamnării penale.
f. Confiscarea extinsă a averilor nejustificate şi a celor ilicite şi recuperarea integrală a prejudiciilor.
g. Depolitizarea totală a instituţiilor şi societăţilor de stat.
h. Înfiinţarea unei societăţi naţionale pentru extragerea aurului românesc.
i. Interzicerea construirii microhidrocentralelor montane.
j. Stimularea rămânerii tinerilor în România şi repatrierii cetăţenilor români din străinătate.
k. Majorarea salariului minim pe economie la 1.000 Euro, cu reducerea contribuţiilor pe muncă.
l. Stimularea investiţiilor în zonele rurale.
m. Promovarea produselor româneşti şi interzicerea importurilor de alimente de proastă calitate.
n. Impozitarea corectă a societăţilor cu capital străin, cu impozit pe cifra de afaceri.
o. Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi a bunurilor sale.
p. Reducerea birocraţiei şi eficientizarea administraţiei publice.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU 3. Votul pe listă promovează în Parlament nonvalorile şi clientela politică, prin înşelarea alegătorilor de către conducerea partidelor, creând premisele creşterii corupţiei în Parlament. De exemplu, acum, primele locuri pe listele de candidaţi ale partidelor sunt ocupate de vechii parlamentari, aceştia ascunzându-se după tinerii puţi pe ultimele locuri, tineri care nu au nicio şansă, dar care îi va propulsa pe cei vechi încă o dată în Parlament. Aceasta nu duce la împrospătarea şi schimbarea clasei politice, ci la o perpetuare a ei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Avantajul votului pe listă ar exista numai dacă partidele şi-ar asuma responsabilitatea pentru oamenii trimişi în Parlament, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum şi nici nu se va întâmpla. Din contră fac scut pentru a-i apăra de DNA şi DIICOT.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE SIBIU Votul uninominal dă posibilitatea alegătorului de a vota în mod informat, având o minimă cunoaştere a candidaţilor, ceea ce reduce considerabil corupţia în interiorul partidelor politice şi a Parlamentului. Însă, acesta nu a dat roade, crescând inutil numărul de parlamentari, datorită unei legi electorale proaste.


 

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALBA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARAD REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR rezultate alegeri parlamentare 2016 bistrita REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BOTOSANI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRASOV REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BRAILA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CARAŞ-SEVERIN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CALARASI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CLUJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 CONSTANTA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 COVASNA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DÂMBOVIŢA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GALATI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GIURGIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 GORJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HARGHITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IALOMITA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 IASI rezultate alegeri parlamentare 2016 ilfov REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MARAMURES rezultate alegeri parlamentare 2016 mehedinti REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 MURES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 NEAMT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 PRAHOVA rezultate alegeri parlamentare 2016 satu-mare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SALAJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SIBIU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 SUCEAVA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TELEORMAN REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TIMIŞ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 TULCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VASLUI REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VALCEA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 VRANCEA rezultate alegeri parlamentare 2016 bucuresti
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close