Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Mesajul președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile parlamentare: "Dragi români, mergeți și votați!"

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile parlamentare: "Dragi români, mergeți și votați!"

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, înainte de alegerile parlamentare: "Dragi români, mergeți și votați!"
Sursa foto: Foto: Facebook / Klaus Iohannis
09 Dec 2016   •   12:05

Președintele României Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, vineri, la Palatul Cotroceni, în care a făcut apel la cetățenii români să meargă la vot, duminică, pentru scrutinul care va decide cum va arăta Parlamentul României în următorii patru ani.

"În acest moment, mesajul cel mai important pe care vreau să îl dau românilor este unul clar și simplu: Dragi români, mergeți la vot!", a îndemnat Klaus Iohannis. 

Președintele a explicat că cetățenii nu trebuie să îi lase pe alții să decidă în locul lor.

"S-a spus în ultimele zile că această campanie electorală nu a reușit să emoționeze, nu a reușit să producă o emoție, cum au reușit alte campanii. Totuși, ziua votului produce emoții. Duminică, mergem și alegem Parlamentul României pentru următorii patru ani. Este o alegere importantă. Pentru că vrem împreună să continuăm să facem România mai bună. Este importantă pentru că trebuie să construim o Românie puternică și prosperă", a continuat Iohannis.

Președintele a explicat că "absenteismul nu este o soluție" într-un astfel de moment.

"În democrație, alegătorul devine activ și participant numai în ziua votului. Nu ratați, dragi români, această ocazie! Mergeți și votați, chiar dacă vă hotărâți în ultimul moment pe cine să votați."

Președintele a explicat că ziua de 9 decembrie este Ziua Internațională a Luptei Anticorupție și a explicat că această luptă trebuie să continue și în România.

"Astăzi, 9 decembrie, se sărbătorește în toată lumea Ziua Internațională a Luptei Anticorupție. Corupția înseamnă sărăcie, stagnare, dispreț pentru cetățeni, pentru lege. Cum am mai spus: corupția ucide! De aceea, îmi doresc o Românie fără corupție. De aceea am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupție."

"Este foarte important ca în România lupta anticorupție să continue în forță. Apreciez în mod deosebit activitatea DNA și a celor care și-au făcut datoria pentru ca astăzi România să nu mai figureze pe lista țărilor corupte și să fie un exemplu de acțiune și determinare în lupta anticorupție. Lupta anticorupție trebuie să continue până când respectarea legii devine normalitate. Până când construim o societate care ea însăși nu mai tolerează corupția. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm. Și ca să continuăm bine, este nevoie să votăm", a conchis Iohannis.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close