Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ

11 Dec 2016   •   20:08
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ. Primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ
Sursa foto: foto: pixabay.com

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Investiţiile în infrastructura rutieră şi în educaţie, susţinerea sportului de masă, depolitizarea instituţiilor şi a întreprinderilor cu capital de stat şi stoparea furtului din banul public sunt unele dintre priorităţile pe care le au în vedere, dacă vor ajunge în Parlamentul României, candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor partidelor din Argeş care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Andrei Dominic Gerea, candidat ALDE Argeş pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 1. Dincolo de faptul că sunt vicepreşedinte al ALDE, cred că faptul că am fost cel mai activ parlamentar de Argeş în cele trei mandate. Am contribuit prin peste 170 de luări de cuvânt, peste 1.200 de interpelări şi 1.200 de corespondenţe oficiale la rezolvarea multor probleme ale Piteştiului şi ale judeţului nostru. Am avut mai multe proiecte de lege pe care le-am promovat sau le-am susţinut, atât din calitatea de parlamentar, cât şi de membru al guvernului. Am contribuit direct la recalcularea pensiilor pentru mii de argeşeni. Am sprijinit platforma nucleară de la Mioveni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ În mandatul meu la Ministerul Energiei, Hidroelectrica a redevenit una dintre cele mai profitabile companii de stat. Astfel, am putut susţine şi investiţii, precum finalizarea lucrărilor la cea mai lungă galerie hidroenergetică din România construită în ultimii 30 de ani şi demararea retehnologizării la Vidraru. În cele doar patru luni cât a durat mandatul la ministerul Economiei, am adus Oltchimul pe plus, am stabilit data licitaţiei pentru o privatizare cu investitor strategic şi am obţinut acordul de principiu al Guvernului pentru începerea negocierilor cu OMV pentru răscumpărarea rafinăriei. Ce a urmat, nu a mai stat în puterile mele, pentru că alţii au fost miniştri ai Economiei. Tot în scurtul mandat de la Ministerul Economiei am încercat să revitalizez activitatea companiilor româneşti din industria militară. În mandatul meu, Guvernul a decis ştergerea datoriilor istorice în valoare de 1,1 miliarde de lei pentru 15 companii din industria de apărare care produc sau comercializează armament, muniţie şi material de război. Toate erau companii de interes strategic pentru protejarea intereselor esenţiale şi siguranţei statului român, precum şi pentru a-şi onora obligaţiile asumate în calitate de stat membru NATO.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 2. Plecând de la experienţa de ministru, voi căuta soluţii pentru a acorda ajutoare de stat şi companiilor româneşti, pentru că, până acum, de aceste ajutoare au beneficiat, într-o formă sau alta, doar companiile străine. Lucrăm, pornind de la o iniţiativă din Argeş, la o lege a ţuicii, care să vină în sprijinul micilor producători. Eu mai am o serie de ţinte care vizează direct Argeşul. Urmăresc cu mare atenţie evoluţia proiectelor autostrăzilor Piteşti - Sibiu şi Piteşti - Craiova. La nivel naţional, susţinem Pactul pentru investiţii pe care ALDE l-a lansat şi care vizează mai multe măsuri de reducere a fiscalităţii, sprijinirea capitalului autohton, mai ales a IMM-urilor, precum şi investiţii publice de amploare de 6% din PIB în fiecare an.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Avem nevoie de infrastructură rutieră, avem nevoie de spitale, avem nevoie de şcoli şi licee pentru o educaţie cât mai înaltă oferită copiiilor noştri. De asemenea, propunem revitalizarea sportului de masă şi, pe cale de consecinţă, a sportului de performanţă. Am preluat apelul unor mari campioni şi olimpici ai României şi l-am promovat ca pe un proiect politic, la bază stând alocarea anuală a unui procent de 1% din PIB pentru sport. Evident că dorim transpunerea acestor deziderate şi la nivel judeţean.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 3. Cred că şi votul pe listă şi cel uninominal au avantaje şi dezavantaje. Din păcate, la votul uninominal, din cauza hibelor din sistem, dar şi din dorinţa de a asigura o reprezentativitate la nivel naţional raportată la preferinţele de vot ale alegătorilor, s-a ajuns la o formulă care a avut ca efect intrarea unui număr mult prea mare de parlamentari, unii cu un foarte mic număr de voturi. Un al doilea aspect negativ a fost acela că au ajuns în Parlament şi persoane prea puţin pregătite profesional, partidele înclinând la vremea respectivă mai ales spre oameni cu disponibilitate financiară. Din acest punct de vedere, alegerile pe listă permit o responsabilizare mai mare a partidelor dar şi introducerea pe locuri fruntaşe a unor candidaţi care, deşi sunt mai bine pregătiţi profesional, nu beneficiază de resurse financiare care să le permită susţinerea unei campanii electorale după modelul uninominalului. Un alt avantaj la votul pe listă este o reducere a migraţiei politice, prin faptul că în momentul în care un parlamentar îşi pierde mandatul, este înlocuit de candidatul următor de pe lista partidului care l-a susţinut. Deci am putea avea mai multă stabilitate pe scena politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Laurenţiu-Cosmin Mihăescu, candidat USR Argeş pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 1. USR şi-a propus să ofere oamenilor posibilitatea de a face în mod real o alegere, astfel încât oamenii să nu mai fie obligaţi să aleagă răul cel mai mic, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Vrem ca oamenii să aibă, în sfârşit, cu cine să voteze. Să voteze cu oameni ca ei, care ştiu ce înseamnă să trăieşti zi de zi în România. Având în vedere experienţa şi conduita mea profesională, precum şi ţinuta morală şi onestitatea, care se înscriu în criteriile pe care trebuie să le îndeplinească toţi candidaţii USR, a fost acceptată de către Biroul Naţional candidatura mea la aceste alegeri parlamentare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ În ceea ce priveşte ordinea candidaţilor, aceasta a fost stabilită în mod democratic, prin vot, în cadrul filialei judeţene Argeş a USR şi cred că se datorează implicării mele în campania de strângere de semnături, în care am demonstrat că argeşenii apreciază integritatea şi onestitatea, oferindu-ne încrederea lor prin cele peste 6.200 de semnături care ne-au oferit dreptul de a participa la aceste alegeri. Menţionez că toţi candidaţii USR suntem oameni obişnuiţi, care nu am mai făcut politică până acum, dar care ne-am săturat de corupţia şi incompetenţa sistemului politic. Suntem oameni care îşi lasă deoparte carierele personale, îşi sacrifică din timpul dedicat familiei, oameni care nu ar face nimic din toate astea dacă lucrurile în România ar funcţiona cum trebuie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 2. Vreau ca niciun condamnat pentru corupţie să nu mai aibă dreptul de a ocupa o funcţie publică pentru cel puţin 10 ani. Militez pentru un program foarte clar de împădurire a suprafeţelor forestiere exploatate şi pentru crearea perdelelor de protecţie din apropierea şoselelor, judeţul Argeş fiind unul dintre cele mai afectate de defrişările ilegale. Susţin depolitizarea instituţiilor publice, angajarea, evaluarea şi promovarea personalului urmând a fi făcute doar pe criterii de competenţă şi moralitate. Doresc readucerea sistemului calităţii în construcţii, la nivelul la care să fie garantată siguranţa în exploatare pentru toate categoriile de construcţii. Susţin informarea transparentă şi consultarea cetăţenilor privind legile ce urmează a fi votate în parlament, precum şi prezentarea de către parlamentari a unor rapoarte anuale de activitate către publicul larg.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 3. Atât sistemul de vot pe lista de candidaţi, cât şi sistemul de vot uninominal, au avantaje şi dezavantaje. Sistemul de vot uninominal poate reprezenta soluţia ideală de recunoaştere a performanţelor unei persoane şi promovarea acesteia în Parlament, prin intermediul notorietăţii de care se bucură. Din păcate, în România ultimilor ani notorietatea a fost dobândită mai ales prin acţiuni care nu fac cinste unei societăţi civilizate. Au fost mediatizate mai puţin meritele intelectuale, de cercetare sau performanţele antreprenoriale, comparativ cu faptele de corupţie, abuzurile şi scandalurile. Astfel, sistemul de vot pe liste de candidaţi îi poate avantaja pe oamenii obişnuiţi ajunşi candidaţi, dacă partidul care îi propune garantează anumite criterii de integritate şi competenţă de care a ţinut cont în momentul stabilirii candidaţilor. Dacă partidele nu aplică însă astfel de criterii, se poate întâmpla ca în Parlament să ajungă oameni incompetenţi, cu grave probleme de integritate, chiar condamnaţi penal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ Liviu-Ionuţ Moşteanu, candidat USR Argeş pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 1. Anul acesta am fost parte din echipa extinsă a lui Dacian Cioloş, în poziţia de consilier al ministrului şi apoi secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Împreună cu alţi colegi din Guvern m-am alăturat Uniunii Salvaţi România, pentru că am găsit aici aceleaşi valori în care credem şi noi - transparenţă, integritate, competenţă. Fiind piteştean, am dorit să mă alătur echipei din Argeş. Echipa m-a primit foarte bine, m-a ales preşedinte al filialei judeţene USR şi m-a votat primul pe lista pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 2. Noi suntem oameni care am trăit la fel ca toţi românii. Nu am mai făcut politică şi nu am fi intrat în politică, dacă politicienii de până acum şi-ar fi făcut treaba. Aceştia însă au tras doar pentru ei şi pentru găştile lor de partid, cu singura prioritate - furtul banului public. Priorităţile mele sunt oprirea furtului şi a risipirii banului public, depolitizarea administraţiei şi a companiilor de stat, reindustrializarea României prin programe pentru IMM-uri, transformarea investiţiilor în infrastructură în prioritate naţională, adaptarea programelor de educaţie la nevoile industriilor locale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGEȘ 3. Uninominalul a adus în Parlament oameni aleşi cu 40 de voturi. Sau a avantajat oameni cu notorietate, dar fără competenţe sau integritate. Filtrul unei liste de partid adaugă o garanţie suplimentară unui candidat.

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ARGES REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
x close