Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:11

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Autostrada care să lege Moldova de Transilvania şi implicit de Europa, dezvoltarea transportului aerian, crearea de parcuri industriale, dezvoltarea domeniului IT&C, susţinerea capitalului autohton şi a fermierilor, protejarea mediului, educaţie şi sănătate la standarde europene sunt printre priorităţile candidaţilor de pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice din judeţul Bacău pentru alegerile parlamentare şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Constantin Avram, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Faptul că, în actualul mandat de parlamentar am avut o activitate bună, concretizată prin 105 declaraţii politice, 113 luări de cuvânt, 18 interpelări, 59 de iniţiative legislative din care 9 transpuse în legi, dar şi pentru performanţa filialei judeţene ALDE Bacău, pe care o conduc, una dintre cele mai bune din ţară, a contat cred în desemnarea mea primul pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Proiectul politic pe care ALDE îl are pentru Programul de guvernare. În plan personal am drept priorităţi modificarea Codului Fiscal în sensul plafonării cuantumului penalităţilor, majorarea dobânzilor şi amenzilor calculate de stat până la maximul debitului datorat către stat de către persoanele fizice ori juridice. Vizez, de asemenea, modificarea Legii 215/2001 a Administraţiei Publice Locale şi a Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, dar şi susţinerea şi accelerarea demersurilor specifice privind demararea proiectului autostrăzii Bacău - Braşov, cuprinsă în Masterplanul pentru Transporturi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Avantajele votului pe listă sunt de ordin calitativ şi cer răspunderea partidelor politice faţă de propunerile de candidaturi. Marele dezavantaj va fi înregistrarea unei prezenţe la vot foarte scăzute pentru că electoratul nu va fi edificat asupra celor trecuţi pe liste decât doar în parte, iar de multe ori opţiunile lor sunt îndreptate către persoane aflate în coada listelor şi, deci, fără şansa de a ajunge parlamentar. Faptul va inhiba, în opinia mea, participarea la vot. Mă alătur necondiţionat iniţiativei de revizuire a Constituţiei României în sensul definirii clare a familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Iulia Ştefănescu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. În primul rând, sunt un om care nu are nicio pată în viaţa personală sau profesională, iar acest lucru este rar, din păcate, printre politicienii din România anului 2016. Un alt motiv este că nu am făcut niciodată compromisuri umane, politice sau financiare şi am trăit fără să-mi negociez principiile. Nu în ultimul rând, am o carieră de medic şi cadru didactic universitar de care sunt mândră. Toate acestea m-au adus pe primul loc al listei pentru Camera Deputaţilor şi cred că este, de fapt, încununarea unei vieţi de muncă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Eu văd Educaţia şi Sănătatea, cu litere mari, ca un tot unitar. Nu se poate una fără cealaltă. Mai mult de jumătate dintre copii şi tineri trăiesc în condiţii de sărăcie extremă, fără condiţii de minimă igienă, dar şi lipsiţi de posibilitatea de a merge la şcoală. Locuinţele cu apă curentă şi canalizare şi şcolile cu clase primitoare sunt obligatorii pentru a avea generaţii sănătoase, dar şi educate. O altă urgenţă este asigurarea pentru tinerii medici a condiţiilor obligatorii în ţară pentru a nu mai pleca în străinătate. Şi nu mă refer doar la salarii şi dotări în spitale, ci şi la sprijin pentru achiziţionarea unei locuinţe, la grădiniţe şi şcoli pentru copiii lor, la tot ceea ce înseamnă o viaţă normală, care să le permită să se concentreze pe vindecarea oamenilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Pentru mine, nu ar fi fost o problemă să candidez uninominal, pentru că am şi notorietate şi credibilitate. Însă în echipa Alianţei Noastre România din Bacău suntem oameni valoroşi, care ne completăm reciproc. Pentru mine, patriotismul înseamnă faptele bune de zi cu zi, nu lozinci fără pic de credibilitate. Dacă sunt un medic bun, care a ajutat zeci de mii de băcăuani, indiferent de nume şi de stare socială, înseamnă că îmi pot spune patriot băcăuan. Dacă mi-am crescut copiii cu dragoste de învăţătură, iar ei au devenit medici specialişti apreciaţi, tot patriotism înseamnă, deoarece o ţară are nevoie de puterea minţii pentru a conta. Şi, nu în ultimul rînd, dacă eu candidez astăzi doar cu bani aduşi de acasă, din clinica mea, cred că mă pot numi patriot, deoarece nu mă folosesc de finanţări venite de la firme care au câştigat din contracte cu statul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Valerian Vreme, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Experienţa pe care o am ca parlamentar, dar şi în Executiv, ca ministru, probabil că au fost apreciate de colegii mei de partid, care m-au propus să deschid lista Partidului Mişcarea Populară din judeţul Bacău, pentru Camera Deputaţilor. Probabil a contat că, în perioada în care am condus Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, am reuşit să introduc internetul de mare viteză, care a transformat România în ţara cu cel mai bun trafic de internet din Europa. Am implementat platforma de plată electronică, unde am avut nu doar iniţiativă, ci şi o implicare tehnică directă. Am fost iniţiator al proiectelor de informatizare a spitalelor din România şi a proiectului ,,Biblionet', de informatizare a bibliotecilor publice din ţară. La aceste demersuri se adaugă iniţiative legislative în diferite domenii, în special legate de educaţie, tehnologia informaţiei, sănătate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Militez pentru un stat mult mai responsabil şi mai implicat, în care instituţiile să îşi exercite rolul pentru care au fost înfiinţate. Consider că se impune o analiză serioasă a marilor contracte de privatizare şi a modului în care acestea au fost respectate şi, acolo unde se constată nereguli, statul trebuie să-şi recupereze bunurile, indiferent dacă vorbim despre rafinării, fabrici din diverse domenii sau despre companii de electricitate. Există serioase indicii că, spre exemplu, companiile care distribuie energie electrică şi gaze naturale nu şi-au respectat programele de investiţii, iar efectele se vor vedea în curând, dacă statul, prin instituţiile sale, nu intervine ferm.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Protecţia capitalului autohton şi echilibrarea raportului cu marile companii multinaţionale este un alt subiect care trebuie reglementat. Jucătorii străini de pe piaţa românească obişnuiesc să exporte profiturile către ţările de provenienţă, în dauna bugetului de stat, care este susţinut de firmele româneşti. Aceleaşi firme româneşti care se plâng de un regim deloc favorabil, de controale aspre, de care multinaţionalele sunt ferite. O reglementare clară privind procentul pe care orice firmă străină care operează aici trebuie să îl lase în România este o necesitate şi o prioritate a viitorului Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU O altă prioritate o reprezintă proiectul ,,Niciun elev fără tabletă!', ce presupune dotarea fiecărui elev din România cu o tabletă conectată la internet. S-ar evita crizele de manuale şcolare, atât de frecvente, dar şi ghiozdanele împovărătoare cărate zilnic de elevi. Am realizat un calcul şi o astfel de iniţiativă ar costa aproximativ 300 de milioane de euro. O sumă suportabilă pentru buget. Spre comparaţie, se estimează că numai la rafinăria Rafo Oneşti s-a furat un miliard de euro!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Militez pentru un Parlament cu 300 de parlamentari, aşa cum au cerut românii, la referendumul din 2009. Declararea domeniului IT&C ca domeniu de prioritate naţională, pentru că acesta aduce un proces însemnat din PIB, în creştere, iar resursa umană este recunoscută, le plan mondial, atât în domeniul comunicaţiilor, cât şi al societăţii informaţionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Ambele forme de vot au limite, avantaje şi dezavantaje. Votul pe listă are avantajul că asigură coerenţa unui grup parlamentar, a unui partid, faţă de anumite proiecte şi legi, care sunt susţinute identic de cele două grupuri din Camera Deputaţilor şi din Senat. Votul uninominal aduce o mai mare diversitate de opinii faţă de un singur subiect, chiar în cadrul aceleiaşi formaţiuni politice, pentru că cei care ajung în parlament sunt votaţi ca persoane şi ţin cont şi de specificul zonei pe care o reprezintă. Personal, optez pentru sistemul uninominal, care permite să îţi exprimi şi opinia celor care te-au ales, a electoratului care şi-a trimis propriul parlamentar în forul decizional. Lista înseamnă voinţa şi interesul politic al unui partid, nu a unei comunităţi, iar cei care se află pe listă sunt mai obedienţi faţă de conducerea partidului care i-a propus.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Ion Melinte, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Faptul că mi-am înţeles misiunea pentru care am fost trimis de băcăuani, prin vot uninominal, în Parlamentul României, în actuala legislatură, probabil că a contat pentru colegii care m-au nominalizat pe primul loc la Senat, pe listele PMP pentru judeţul Bacău. Consider că am privit activitatea parlamentară responsabil: m-am implicat în 145 de iniţiative legislative, multe dintre ele concretizate în legi care vizează reglementarea pieţei produselor agricole, apicultura, pomicultura, acordarea de sprijin financiar federaţiilor din sectorul agricol, stabilirea relaţiilor contractuale din sectorul laptelui şi al produselor lactate şi multe altele. Am militat pentru protecţia producătorilor români, pentru intabularea terenurilor şi restructurarea cercetării agricole şi am iniţiat peste 36 de declaraţii politice care au avut drept temă modernizarea agriculturii, vânzarea terenurilor agricole sau programul naţional de dezvoltare rurală. Am avut iniţiative nu doar în agricultură, ci pe pe mai toate domeniile de interes. Mai bine de un sfert dintre demersurile mele ca parlamentar au vizat economia şi finanţele, administraţia publică şi mediul, altele s-au axat pe probleme de muncă, de sănătate, de educaţie şi tineret, transporturi ori cultură.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Există o serie de priorităţi pe care le am în vedere, în special legate de domeniul agricol, dar nu numai. De altfel, am demarat o serie de iniţiative, aflate în diferite stadii de realizare. Prioritară este Legea agriculturii şi fondului cinegetic, prin care s-ar rezolva o problemă cu care agricultorii din toată ţara se confruntă de mult timp. Puţini ştiu ce pagube însemnate fac animalele sălbatice în culturile agricole şi, la acest moment, nu există nicio variantă de a despăgubi proprietarul. Micii fermieri au ajuns să doarmă pe câmp, să-şi păzească porumbul, dar chiar şi aşa, rămân fără pâine pe masă, în timp ce marii fermieri ajung la faliment. Legea vânătorii, prin prevederile sale, va schimba această stare. Alte iniţiative legislative vizează pescuitul şi acvacultura, completarea legii concurenţei, a legii registrului agricol, aprobarea unor scheme de plăţi pentru agricultură, reglementarea vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, instituirea unor scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură subvenţii mărite, egale cu cele pe care le primesc agricultorii din celelalte ţări din Uniunea Europeană, dar şi costuri zero pentru apa folosită la irigaţii. Militez pentru reintroducerea învăţământului tehnic şi profesional, care să pregătească tineri în meserii care se cer pe piaţa muncii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Votul uninominal este o modalitate mult mai democratică de a alege parlamentarii, dar şi o cale de a-i responsabiliza. Când ştii că eşti trimis în Parlament de alegătorii dintr-un anumit colegiu, legătura cu ei este mai strânsă, oamenii te cunosc pe tine, ca parlamentar, şi te întreabă ce faci pentru ei. În cazul votului pe liste, preşedintele organizaţiei de partid este cel care decide ordinea pe liste, pe cine pune şi pe cine, nu. Procedurile de democraţie internă privind desemnarea celor de pe listă sunt, în general, mimate la mai toate partidele. Dacă eşti prieten cu preşedintele, ai şanse, dacă nu, rămâi acasă, oricât de valoros ai fi şi ce idei ai vrea să promovezi. Ca parlamentar în actualul mandat, când am văzut că votul pe liste nu mai poate fi evitat, am propus un vor individual pe listă, adică alegătorul să poată pune ştampila pe un anumit nume de pe listă, iar cei cu cele mai multe voturi să ajungă în Parlament. Amendamentul meu a fost respins. Personal, optez pentru votul uninominal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Ionel Palăr, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Am îndeplinit împreună cu ceilalţi candidaţi PNL criteriile de integritate şi de competenţă profesională. Selecţia mea s-a realizat, cred, atât în baza activităţii mele ca parlamentar în legislaturile trecute, dar şi a unor proiecte politice în care am însumat şi asumat obiective importante atât pentru viitorul activităţii mele în Camara Deputaţilor, cât şi pentru PNL.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Obiectivul principal al mandatului meu îl va reprezenta scoaterea Bacăului şi Moldovei din sărăcie, prin atragerea fondurilor necesare pentru infrastructură. Bacăul nu trebuie să rămână în izolare şi sărăcie pentru că aşa convine unora ori altora.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. La fel ca votul uninominal şi scrutinul pe listă prezintă atât avantaje, cât şi dezavantaje. Nu există o formulă electorală pe deplin echilibrată. Consider că votul pe listă din 11 decembrie va scoate la lumină modul în care partidele, prin oferta electorală, au înţeles să se reformeze. Dacă punem în balanţă oferta PNL şi cea a PSD, e lesne de observat că social-democraţii nu au învăţat nimic din realităţile ultimilor ani, ba mai mult, au sfidat vocea străzii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Daniel Fenechiu, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Prezenţa mea pe lista de candidaţi a Partidului Naţional Liberal pentru Senatul României se datorează, cu siguranţă, orientării mele de dreapta. Orientare manifestată pe tot parcursul actualului mandat şi care a fost atât premiza cât şi liantul colaborării dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Naţional Democrat. Mă onorează atât propunerea pe care mi-a făcut-o doamna Alina Gorghiu, cât şi încrederea şi solicitudinea pe care o manifestă întreaga filială PNL Bacău.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Politica este o activitate de echipă, în care proiectele de anvergură naţională sunt rodul viziunii şi experienţei unei echipe. În primul rând susţin cele două proiecte care reflectă chintesenţa viziunii politice a PNL. Şi mă refer la ,,România 100' şi ,,România Înainte' - cuprinzând 100 de măsuri liberale. Cotă unică de 16%, realizată prin reducerea TVA-ului şi a contribuţiilor sociale la acest procent - atât la angajat cât şi la angajator, o nouă lege a salarizării unitare, care să rezolve inechităţile din sistemul public, să genereze respect şi eficienţă şi, nu în ultimul rând, să stimuleze performanţa. Restructurarea sistemului medical prin construirea a opt spitale regionale, a 900 de ,,case ale medicului', evident însoţite de dublarea salariilor medicilor şi creşterea reală a tuturor salariilor din acest sistem. O nouă lege a educaţiei, care să rezolve problemele din ce în ce mai acute ale învăţământului românesc: subfinanţarea, abandonul şcolar, salarizarea batjocoritoare a dascălilor, performanţa precară şi aş putea continua. În fine, nu pot încheia fără a mă referi la infrastructură, în opinia mea autostrăzile, trenurile de mare viteză şi aeroporturile fiind priorităţi absolute, fără de care România şi implicit judeţul Bacău nu pot merge înainte. În context, susţin pentru implementarea proiectului regional ,,Moldova se ridică', evident având în prim plan interesele specifice ale Bacăului. Aş începe cu proiectele de infrastructură - autostrada Bacău - Braşov, centura ocolitoare a municipiului Bacău, un drum expres Bacău - Comăneşti - Miercurea Ciuc, modernizarea aeroportului, modernizarea liniei ferate Adjud-Oneşti-Comăneşti. Apoi, proiectele de susţinere a antreprenoriatului în tot ce înseamnă producţia de bunuri şi servicii: industrie, agricultură, turism... Fostele platforme industriale din oraşele băcăuane pot constitui un punct de plecare în realizarea de noi parcuri industriale, iar educaţia în spiritul muncii şi experienţa băcăuanilor, a oneştenilor sau a moineştenilor trebuie să fie premiza creşterii economice a judeţului Bacău. Evident modernizarea şcolilor şi spitalelor şi susţinerea reală a micilor producători sunt priorităţi pentru orice om politic responsabil. Şi mă consider un astfel de politician responsabil şi implicat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU În al treilea rând, am şi câteva proiecte personale privind modernizarea justiţiei - şi aici aş vrea să fiu foarte clar - susţin garantarea independenţei judecătorilor şi continuarea luptei împotriva hoţiei generalizate, sprijinirea profesiilor liberale - cred că avem nevoie de o nouă lege a avocaturii, în consonanţă cu evoluţia societăţii, şi nu în ultimul rând - asumându-mi chiar şi critici, cred că legea fumatului trebuie modificată. Evident fără a încălca în vreun fel dreptul nefumătorului de a respira un aer curat, însă cred că pot exista şi cafenele pentru fumători.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Cred că votul pe listă este un pas înapoi pentru că obligă românii să voteze partide şi nu oameni. Întrucât ne apropiem de data alegerilor nu pot încheia fără a face un apel către români şi, în special, către băcăuani să iasă la vot. Indiferent că votează echipa PNL - echipă care promovează, în opinia mea, proiectul de care România are nevoie, un proiect realist şi coerent, fără populisme, ori candidaţii altui partid, important este să voteze... România are nevoie de un parlament legitim.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Mihai Gîrba, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. Candidaţii, inclusiv ordinea pe liste, au fost aleşi în urma unei proceduri de vot, în cadrul organizaţiei USR Bacău. Acest lucru s-a realizat conform statutului. Motivele pentru care colegii m-au votat nu le cunosc, dar cred că au decis acest fapt pentru că am pledat şi acţionat prin profesiunea mea de consultant în proiecte cu finaţare europeană, cât şi politic pentru promovarea de investiţii în judeţul Bacău, pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru dezvoltarea infrastructurii judeţului (infrastructura rutieră; infrastructura de afaceri; infrastructura de alimentare cu apă şi canalizare; infrastructura pentru educaţie; infrastructura pentru sănătate; infrastructura pentru asistenţă socială, pentru protecţia mediului, infrastructura pentru turism şi culturală). Reconectarea judeţului cu ţara şi cu lumea, în special cu Europa (autostrada şi aeroportul), dar şi transparenţa şi anticorupţie, mare ,,cheltuitoare" a banului public, promovarea pe criterii meritocratice în structurile de conducere a instituţiilor de stat au fost şi sunt alte obiective în activitatea mea politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Principala direcţie de orientare a activităţii mele în Parlament va fi eliminarea, prin legislaţie inteligentă, a risipei din banul public, recurgând şi la transparenţă şi militând permanent pentru anticorupţie. Priorităţile pe care le voi urmări pe durata mandatului constau în promovarea de investiţii în judeţul Bacău pentru crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii judeţului, reconectarea judeţului cu ţara şi cu lumea, în special cu Europa, transparenţa şi anticorupţie în cheltuirea banului public, promovarea pe criterii meritocratice în structurile de conducere a instituţiilor de stat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. Votul pe lista de candidaţi trebuie susţinut de un sistem de promovare în partide pe criterii meritocratice. Este un sistem mai simplu, deci, mai uşor de administrat şi, totodată, mai uşor de înţeles, ceea ce favorizează implicarea mai numeroasă a cetăţenilor. Are şi avantaje din punct de vedere politic, reflectând mai bine voinţa populară asupra programelor politice ale partidelor care le propun. Are şi dezavantaje prin faptul că nu permite cetăţenilor aşezarea, ierarhizarea candidaţilor, implicit a atribuirii mandatelor, în ordinea dorită de aceştia. Ca urmare, întreaga putere în acest demers este în mâna conducătorilor partidelor. Cred că se impune un mecanism de asumare a promisiunilor electorale. Se impune identificarea unui sistem prin care să fie sancţionaţi cei care nu duc la îndeplinire promisiunile electorale, în fapt aşteptările create în rândul alegătorilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU Lucian Stanciu Viziteu, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 1. In Uniunea Salvaţi România, candidaţii sunt aleşi în urma unui vot tip eurovision - fiecare delegat oferă o notă tuturor propunerilor de candidaţi şi suma notelor clasează candidaţii. Rezultatele asigură un consens şi previne dictatura unei majorităţi. Sistemul a fost creat de un matematician francez (Borda) şi adoptarea lui în cadrul USR arată modul consensual de a lua decizii şi de a ne alege candidaţii. Candidaţii USR Bacău sunt toţi foarte competenţi, iar alegerea mea a fost rezultatul acestui sistem consensual.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 2. Am, în consens cu USR, trei obiective principale: întărirea statului de drept şi oprirea furtului din banii publici; reindustrializarea României prin consolidarea industriilor existente şi prin încurajarea unor noi industrii cu mare valoare adaugată; creşterea nivelului de trai al românilor, prin consolidarea şi îmbunătăţirea sistemului de educaţie, sănătate şi servicii publice. Pentru regiunea Moldovei, prioritatea mea este reconectarea acesteia cu Europa şi zona de sud a României, prin promovarea autostrăzii Bacău-Braşov şi a drumului expres Buzău-Focşani-Bacău. Ca şi deputat, primul pas concret pentru realizarea acestor proiecte de infrastructură pe care îl voi face va fi susţinerea modificării legii organice 500 din 2002 pentru a oferi posibilitatea realizării unui buget multianual pentru proiecte strategice de mare importanţă naţională. Alocând un buget pe mai mulţi ani vom proteja aceste proiecte vitale de oportunismul electoral sau partinic al oricărei majorităţi parlamentare, creând, astfel, condiţiile suficiente pentru promovarea interesului cetăţeanului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU 3. În cadrul alegerilor parlamentare, votul pe listă este preferabil deoarece reprezintă un vot politic. În schimb legea electorală trebuie modificată, ireversibil, pentru a încuraja concurenţa politică, permiţând apariţia partidelor locale, partidelor naţionale mici şi candidatura independenţilor. Partidele vechi şi osificate nu doresc concurenţa. USR promovează concurenţa, deoarece doar prin aceasta putem avea oameni, produse şi servicii de cea mai bună calitate pentru toţi cetăţenii României. Doresc să încurajez toţi tinerii să iasă la vot deoarece opţiunea lor dă o şansă corectă în viitor. Părinţii ar trebui să vorbească tinerilor despre importanţa votului şi să îi îndrume să voteze. Îndrum toţi alegătorii să studieze programele partidelor, să urmărească candidaţii şi să decidă informat. Sper că vor observa faptul că Uniunea Salvaţi Romania este singura alegere reală. Haideţi la vot pe 11 decembrie!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACĂU * În Circumscripţia Electorală Judeţeană Bacău, 214 candidaţi, reprezentând patru partide parlamentare în prezent şi 8 formaţiuni politice care nu fac parte din forul legislativ al României în actuala legislatură, dar şi doi independenţi, îşi dispută 14 locuri de parlamentar - zece deputaţi şi patru senatori. În această circumscripţie electorală sunt 634 secţii de votare, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral fiind de 606.316 persoane.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BACAU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close