Antena 3 Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

11 Dec 2016   •   20:15
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR
Sursa foto: foto: pixabay.com

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR. Modificarea articolului din Constituţie privind căsătoria, finalizarea Autostrăzii Transilvania, continuarea descentralizării, creşteri de pensii şi diminuări de taxe, sunt, alături de Sănătate, Educaţie şi Justiţie, printre priorităţile candidaţilor partidelor politice din Bihor aflaţi pe primele locuri pe listele depuse şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor/ Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR George Doca, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Fiecare partid are capacitatea de a-şi selecta oamenii potrivit criteriilor pe care partidul le consideră importante. Studiile juridice mă recomandă pentru această funcţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Ca şi prioritate absolută, acum, ţinând cont de realitatea prezentă din România, vreau să contribui la modificarea articolul 48 din Constituţie, a sintagmei privind căsătoria. Noi vrem să o modificăm cu sintagma "căsătoria este uniunea liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie". Sunt convins că, împreună cu colegii de aceeaşi convingere, creştină, vom putea să o realizăm. Apoi, orice lege care vine în favoarea cetăţeanului şi pentru binele său va fi o prioritate absolută pentru mine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Odată ce există o lege electorală votată în Parlament, precum cea prezentă, adică votul pe liste, trebuie să ne supunem legii. Părerea personală... Sunt avantaje sau dezavantaje la ambele tipuri de sisteme de vot. Ce este important e că, până la urmă, cetăţeanul decide care partid intră în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Constantin Nechita Burculeţ, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Partidul are un fel al său de a căuta, identifica şi selecta persoane deja implicate în lumea patriotică şi creştină din România, persoane capabile în domeniile lor de activitate şi neimplicate în politică până la acest moment. Mă bucur că Alianţa Noastră România a considerat că îndeplinesc criteriile de mai sus pentru a mă selecta pentru funcţia de candidat la Camera Deputaţilor. Evident, această funcţie presupune şi o mare responsabilitate şi sper că mă voi ridica la înălţimea aşteptărilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. După investire, nu voi mai răspunde în faţa partidului, ci în faţa alegătorilor, fie că ei m-au votat sau nu. Misiunea mea şi a colegilor mei va fi să culegem probleme din teritoriu şi să elaborăm legi prin care acestea să fie rezolvate, chiar dacă aceste probleme vor face parte din sfera obiectivelor pe care ni le-am asumat sau nu în campanie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Proiectul Alianţei Noastre România constă în 7 puncte clare despre cum vedem noi România ideală. Pe scurt, pentru că detaliat acestea pot fi găsite pe site-ul nostru, sunt:
- Un stat românesc demn şi puternic;
- Oprirea înstrăinării pământului;
- Educaţie responsabilă;
- Crearea unui puternic capital românesc;
- O puternică reţea de policlinici şi spitale;
- Armată naţională bine înzestrată şi antrenată;
- Păstrarea identităţii creştine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Pe plan local, voi acţiona pentru dezvoltarea afacerilor micilor fermieri, a agroturismului şi dezvoltării micilor afaceri, iar pentru că judeţul Bihor are un potenţial uriaş în dezvoltarea turistică, voi încerca realizarea unui cadru legislativ care să încurajeze iniţiativele private din acest sector şi a celor conexe lui. Promovez colaborările locale încurajate de stat. Putem fi într-o mare măsură auto-suficienţi dacă suntem capabili de muncă şi ne ajutăm între noi, iar bugetul n-ar avea de suferit în urma unor astfel de deduceri, dacă circulaţia banilor ar fi mai rapidă prin întregul sistem.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Votul pe liste creşte responsabilitatea partidului la centru. Votul uninominal dă posibilitatea personalităţilor locale să crească procentul unui partid. Ca votant şi adept al disciplinei doctrinare în partide, acest vot pe liste mi se potriveşte mai bine. Pentru a nu zăpăci alegătorul ar fi important ca partidele să nu mai jongleze din stânga în dreapta doar din populism, ci să-şi respecte propriul electorat cu măsuri predictibile.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Mihai-Cristian Costin, candidat ANR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Motivele pentru care partidul meu, Alianţa Noastră România a decis să-l reprezint sunt multe, dar, vedeţi dumneavoastră, de 26 de ani, de la partidele tradiţionale am auzit numai vorbe mari, îndulcite şi promisiuni utopice. Prin urmare, am să vă dau câteva caracteristici:- cetăţean de rând; - pregătit profesional; - luptător al valorilor tradiţional creştine; - conştient de responsabilitatea funcţiei pentru care candidez; - umil.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. În primul rând, proiectul pe care eu şi colegii mei îl susţinem şi promovăm se regăseşte în cele câteva punctuleţe expuse pe site-ul nostru (http://www.aliantanoastra.ro/alianta/programul-partidului-alianta-noastra-romania/):
- respectarea drepturilor civile şi politice ale cetăţenilor României;
- restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetăţenilor României;
- susţinerea muncii şi a iniţiativei româneşti printr-un parteneriat puternic între stat şi mediul economic;
- apărarea şi susţinerea activă a drepturilor identitare naţionale;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Mai explicit, sunt cele 7 obiective politice prioritare pe care le găsiţi pe aceeaşi pagină.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Dacă mă întrebaţi: Cum vom face acest lucru? Vă readuc aminte vorbele dlui Marian Munteanu care ne-a asigurat că există în spate o echipă de patrioţi care lucrează zi şi noapte la pachete de legi care să ne poată duce la îndeplinirea acestor obiective, dar iarăşi vă aduc aminte că timpul vorbelor a trecut. Am auzit vorbe mult mai elaborate şi mai sofisticate cu programe politice la fiecare campanie din aceşti 26 de ani şi vă rog să priviţi cu atenţie în jur. Îi auziţi pe candidaţii tradiţionali cum vă spun vrute şi nevrute, vă pun o mână pe umăr şi vă aruncă o privire gravă cum că vă înţeleg, vă iau copiii în braţe şi îi pupă pe frunte sau pe obraz şi vă promit marea cu sarea şi vă mai spun că voi meritaţi mult mai multe şi că acum ei, prin programele lor, vă răspund la nemulţumiri. Dar nu uitaţi: noi toţi suntem aici tocmai fiindcă lor nu le-a păsat de soarta noastră decât acum 'la alegeri', iar după ce îi alegeţi... uită de voi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR De aceea am apărut noi: Să spunem GATA! Nu ne mai anulăm voturile! Nu mai lipsim de la vot! Ne-am săturat de teatrul politic, avem nevoie de legi simple şi explicite, avem nevoie de norme de aplicare a lor date imediat, ca să nu mai existe interpretări, avem nevoie de jurisprudenţă, avem nevoie să umanizăm anumite Instituţii ale Statului care au fost transformate în Instituţii de Forţă! Cum facem asta? Prin lege şi prin educaţie, nu prin sancţiune şi pedepsire. De asta am ajuns aici. Avem nevoie de stabilitate şi avem nevoie de linişte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Am venit să spunem NU atunci când o lege e dată împotriva poporului şi să prevenim dezastrul care ne paşte când e pusă în aplicare, cum avem deja o grămadă de legi, şi am venit să spunem DA când e o lege dată pentru popor. Am venit să spunem DESTUL la taxele care se dau şi se inventează în fiecare an şi să ridicăm birul în care ne aruncă cei care ar trebui să vegheze la bunul mers al vieţii noastre de zi cu zi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Am venit să vă spun împreună cu colegii mei că dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva în viaţa noastră, atunci Alianţa Noastră România este alternativa! Şi nouă chiar ne pasă! Dar pentru ca această schimbare să se întâmple e nevoie să fim cât mai mulţi. Acesta e ultimul tren!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. În clipa de faţă, în România, avem o societate instabilă politic, iar la capitolul valori politice nu avem ce să alegem deoarece avem o listă lungă de "penali". Din clasa actuală, dacă spunem că mai există persoane valoroase care să iasă în faţă, avem 99% şanse să constatăm că şi acele persoane au măcar un schelet în dulap... În mare parte, putem spune că nu e vina lor, săracii! Că sistemul e de vină! Dar ei oare nu au fost oamenii sistemului? În clipa de faţă, oricât am vrea să spunem că votul uninominal e soluţia noastră, unica alternativă viabilă este votul pe listă. Un dezavantaj, aici, trebuie avut grijă: pe liste se pot strecura persoane al căror trecut nu este tocmai alb. (Adică nu sunt penali, ci numai urmăriţi, sau de abia azi am aflat că a fost invitat la DNA şi el este numai 'martor'. Oare?)

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Marioara Goga, candidat PER pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Pentru seriozitate, implicare şi dăruirea pe care o am faţă de acest partid.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Proiectul şi priorităţile mele sunt cele ale Partidului Ecologist Român care va acţiona sub genericul 'Protejăm România' şi punând în practică principiile noastre de guvernare, precum: dublarea bugetului de stat, încurajarea iniţiativei private româneşti, concentrarea dezvoltării pe domenii favorabile, folosirea avantajelor naturale şi valorificarea resurselor ţării şi toate celelalte obiective din programul PER.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Nu mă pot pronunţa, oricum nu pot influenţa cu nimic acest mod de a vota

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Ioan Hulea, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. La fuziunea UNPR cu PMP au stat la bază câteva principii care au fost puse în practică, după cum urmează: a) Preşedintele organizaţiei judeţene rezultate în urma fuziunii devine acela care a reuşit să aibă cel mai mare număr de consilieri locali la alegerile locale din iunie. b)Candidatul de pe prima poziţie, în cazul meu, la Camera Deputaţilor, va fi desemnat numai dacă îndeplineşte câteva criterii importante cum ar fi acela de a nu avea probleme de natură penală, nici măcar în trecut, de a mai avea o sursă de trai în afara Parlamentului, adică să aibă o profesie care să-i asigure traiul, astfel încât să fie independent din punct de vedere politic, să fie cunoscut şi apreciat de comunitatea din care provine, să aibă imagine bună.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Pensiile mici trebuie crescute semnificativ, chiar dublate. Învăţământul trebuie reformat urgent, să reapară şcolile profesionale şi să fie profund modificate criteriile de obţinere a doctoratelor. Infrastructura, începând cu construcţia de autostrăzi, drumuri expres, reabilitare drumuri naţionale, judeţene şi locale, finalizarea infrastructurii de apă, canalizare şi asfaltare în toate localităţile, alimentarea cu energie electrică a fiecărei locuinţe şi localitate, sprijinirea IMM-urilor prin modificarea şi modernizarea legislaţiei în domeniu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR La nivelul judeţului meu, Bihorul trebuie să-şi finalizeze lucrarea de construcţie a tronsonului Borş-Suplacul de Barcău al autostrăzii Transilvania, să fie finalizată alimentarea cu apă potabilă a tuturor localităţilor, racordarea la apă, canalizare şi energie electrică a tuturor locuinţelor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Aş fi preferat votul uninominal, deoarece eu cred că răspunderea celui ales creşte proporţional cu numărul de cetăţeni care i-au încredinţat mandatul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Paul Purea, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Am fost nominalizat pentru specialitatea mea şi pentru performanţele mele profesionale. Eu sunt un chirurg care am demonstrat în Germania ce înseamnă cu adevărat performanţa, conducând două clinici universitare, de chirurgie toraco-abdominală şi de chirurgie traumatologică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Dacă voi ajunge parlamentar, presupun că voi activa în comisia de sănătate, sănătate care a devenit o prioritate pentru partidul nostru, îndeosebi pentru preşedintele Traian Băsescu. Sunt foarte multe proiecte pe care aş vrea să le pornesc. În primul rând, aş vrea să schimb atitudinea faţă de sănătate, în sensul că sănătatea a fost trecută întotdeauna pe un plan secund, ceea ce a afectat o bună parte din populaţia ţării. În al doilea rând, pentru Oradea-Bihor, aş vrea să realizez o înfrăţire cu clinicile de chirurgie şi nu numai, de medicină, din Germania, unde am activat şi să aduc la noi specialişti de renume cu care să facem schimb de experienţă şi să ajungem şi noi la parametri europeni în ce priveşte asistenţa medicală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Sunt şi avantaje, şi dezavantaje. Vorbesc mai întâi de dezavantaje pentru că sunt alese partide cu reprezentanţii lor mai buni sau mai răi şi sunt neglijate personalităţile care ar putea, pe lista uninominală, să reuşească. Eu am candidat şi independent, ştiu ce înseamnă electoratul românesc. Ţin foarte mult la cel bihorean, pe care-l iubesc, (...) bihorenii, pentru mine, sunt adevăraţi wikingi. Cu bihorenii nu te joci, ei sunt dintr-o bucată şi ştiu să aprecieze omul. Eu cred că fie pe listă, fie uninominal, valoarea omului, a specialistului primează în alegerile ce vor avea loc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Gavrilă Ghilea, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. În primul rând, a contat experienţa pe care am acumulat-o în ultimii 16 ani în administraţia publică, perioadă în care am fost ales consilier local, viceprimar al Municipiului Oradea, consilier judeţean, vicepreşedinte al Consiliului judeţean Bihor, prefect de Bihor, senator.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Pe de altă parte, cred că a contat şi modul în care m-am achitat de responsabilităţile asumate în fiecare dintre aceste funcţii publice. Bunăoară, am fost al doilea cel mai longeviv prefect de Bihor, cu un mandat de aproape 3 ani şi jumătate, în cea mai grea perioadă pentru România, din punct de vedere social şi economic, de după război.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR De asemenea, ca senator, m-am remarcat printr-o activitate susţinută, fiind cel mai activ parlamentar bihorean din punct de vedere al numărului de întrebări, interpelări şi declaraţii politice adresate în Plen.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Întrucât acced la al doilea mandat de parlamentar, aş dori mai întâi să duc la bun sfârşit o parte din proiectele legislative iniţiate în calitate de senator şi care acum se află în diferite faze procedurale la comisiile de specialitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Intenţionez să iniţiez şi alte proiecte legislative - modificarea Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, în sensul majorării şi unificării cotelor procentuale cu care se va reduce baza impozabilă a sponsorilor, dar şi modificarea şi completarea legislaţiei în vigoare în vederea încurajării achiziţionării şi exploatării autovehiculelor electrice şi hibride de către persoane fizice, agenţi economici şi instituţii publice fiind doar două dintre acestea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Nu în ultimul rând, voi subscrie şi priorităţilor legislative asumate de Grupul parlamentar liberal, Legea privind creşterea salarizării personalului din administraţia publică locală, Codul incompatibilităţilor aleşilor locali, Legea privind prevenţia în sănătate ori Legea privind dublarea salariilor medicilor fiind doar câteva dintre acestea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Începând cu 2016, s-a revenit la votul în baza scrutinului de listă, care a mai fost practicat după 1989 la alegerile parlamentare, până în anul 2004 inclusiv. Acest sistem de vot respectă principiul reprezentării proporţionale, mandatele de parlamentar fiind atribuite în funcţie de procentul de voturi obţinut de partid în alegeri la nivel naţional, astfel încât structura Parlamentului să reflecte cât mai fidel opţiunile exprimate de cetăţeni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Experimentul sistemului mixt, aplicat în alegerile parlamentare din 2008 şi 2012, când votul a fost uninominal iar repartizarea mandatelor a fost de tip reprezentare, se pare că nu a convins, din cauza unor anomalii care, fie nu au fost anticipate, fie au fost greu de gestionat într-un singur tur de alegeri. Evident că, în aceste circumstanţe, a fost preferabilă revenirea la sistemul de vot consacrat în alegerile parlamentare de după 1989, la care s-au adus unele îmbunătăţiri, în special în ceea ce priveşte ajustarea normelor de reprezentare atât pentru deputaţi cât şi pentru senatori.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Cornel Popa, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Consider că am demonstrat din toate poziţiile ocupate până acum, atât de parlamentar cât şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, când judeţul s-a situat pe primul loc în Regiunea Nord-Vest la atragerea de fonduri europene în valoare de 109 milioane euro.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Dezvoltarea infrastructurii judeţului este o prioritate pentru mine. Vom continua proiectele începute şi vom demara noi proiecte şi pot aminti aici: finalizarea Autostrăzii Transilvania; construirea inelului de centură metropolitan pe patru benzi care va lega Oradea de viitoarea Autostradă; construirea şoselelor de centură Beiuş - Ştei şi Aleşd Sud - Aleşd Nord; electrificarea şi dublarea liniei de cale ferată Oradea-Cluj; construirea în Episcopia Bihor a terminalului intermodal de transport rutier - feroviar; extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Consider că votul pe listă întăreşte munca în echipă şi mesajul echipei de candidaţi ajunge mai bine la întregul electorat al partidului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Nicuşor Avramescu, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Motivele pentru care PRM m-a pus pe prima poziţie la Camera Deputaţilor sunt: caracterul meu, vertical şi integru, ce nu cedează în faţa presiunilor şi nici a corupţiei cum o fac cei mai mulţi din partide care devin comis voiajori şi se mută acolo unde au un ciolan de ros chiar dacă este şi fără carne, experienţa de viaţă urmare a pregătirii profesionale de economist şi jurist, lucrând ca şi expert contabil şi lichidator judiciar de peste 20 de ani, stabilitate şi puternica mea credinţă în doctrina PRM şi nu în cele din urmă, cunoaşterea vieţii politice sociale şi economice a ţării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Priorităţile mandatului de parlamentar pe care îl voi lua:
- trimiterea la lada de gunoi a actualei clase politice care s-a ocupat de interese personale şi nu de cele naţionale, care ne-au adus la sapă de lemn
- eliminarea sărăciei
- în domeniul fiscal, impozitarea în raport de cuantumul venitului realizat atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice-impozitarea progresivă
- reducerea impozitului pe clădiri la procentul anterior
- redeschiderea spitalelor închise de Boc pe care nici Ponta şi nici Cioloş nu s-a preocupat să le deschidă şi alocarea fondurilor necesare pentru utilare şi salarizarea personalului medical
- alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ pentru a avea un sistem eficient de pregătire a generaţiei următoare şi salarizare corespunzătoare a personalului ce deserveşte sistemul.
- eliminarea imunităţii preşedintelui ţării din Constituţie
- extinderea protecţiei sociale a persoanelor care provin de la casele de copii, după ce termină cursurile liceale sau profesionale prin asigurarea unor locuri de cazare şi hrană pe timp de 5 ani până reuşesc să se integreze în societate
- înfiinţarea unor centre -10 în fiecare judeţ- pentru îngrijirea bătrânilor care nu se mai pot întreţine, prin atragerea de fonduri europene.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Consider că votul pe listă este cel semnificativ şi nu cel uninominal. Oamenii aderă la doctrina unui partid care are o serie de candidaţi. Alegătorul va şti că trebuie să sancţioneze partidul şi nu candidatul. Votul uninominal este un nonsens. Nu poţi promova o lege fără sprijinul unui partid.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Dumitru Paraschiv, candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Consecvenţa. Eu nu mi-am schimbat niciodată partidul. Din acest motiv am fost ales. Eu nu am trecut de la un partid la altul. Eu am rămas consecvent. Şi experienţa de viaţă, dar şi dorinţa de a-mi ajuta semenii cu tot ceea ce îmi stă în putere.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Dacă voi fi parlamentar, noi le vom oferi românilor o stabilitate. Vom lupta pentru oameni, pentru drepturile lor. Noi nu promitem salarii mărite, aşa cum fac alţii, noi vrem stabilitate. Mi-ar plăcea să lucrez în Comisia juridică, pentru că am foarte multă experienţă în domeniu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Votul pe listă are un mare avantaj faţă de votul pe candidaţi: cunoaşterea omului. Pentru că partidul, organizaţia respectivă, este cel care îi cunoaşte cel mai bine. Votul pe candidaţi este imprecis, deoarece alegătorii îi cunosc doar superficial. De aceea eu sunt pentru votul pe liste, nu pe candidaţi. S-a văzut deja ce înseamnă votul şi una şi alta.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Ioan Romoşan, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Eu sunt cadru universitar, jurist şi am o anumită vechime în administraţia publică, de vreo 11 ani, până în 1997, când am intrat în avocatură.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Proiectul meu nu poate fi legat decât de sistemul justiţiei. Sunt foarte multe legi alambicate, confuze, care ar trebui modificate. Înspre acest domeniu al justiţiei, privită în sens larg, ca şi realizare a echităţii sociale. Evident, cu luarea unor reglementări care să instaureze în plan social sistemul valorilor, care este clar bulversat în societate, în toate domeniile. În prezent, după părerea mea, impostura a devenit principiu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Părerea mea este că cel mai bun sistem de vot este votul uninominal pur. Nu ce am avut noi, în ultimele alegeri din 2008 încoace. Votul pe listă conservă voturile populaţiei, în sensul că se fac redistribuirile, dar din păcate duce la un sistem de 'dictatură', termenul să-l luăm mai moale nu foarte dur, o decizie discreţionară a şefilor de partide. Poate că ar fi o variantă, probabil complicată administrativ, vot pe listă cu opţiunea cetăţeanului, de a selecta el pe listă, să facă el ordinea prin vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Rămân la ideea că votul cel mai bun este cel uninominal, în stare pură, adică majoritară. Dacă eşti votat şi ai jumătate plus unu, intri, dacă nu, intră altul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Gavril Cornuţiu, candidat PRU pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Am lucrat 44 de ani în sistemul sanitar ca medic, şef de secţie, preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, lider judeţean de specialitate, membru în Comisia Naţională de specialitate a MSF, membru în Bordul Asociaţiei Naţionale de Specialitate. Practic jurnalism la nivel local şi medical, la nivel naţional, de 20 de ani. Am publicat 170 de lucrări ştiinţifice şi 40 de cărţi. Sunt Profesor Universitar de specialitate. În termeni sociologici, cred că cel mai mult a contat credibilitatea socială a numelui meu.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Proiectul pe care îl ofer alegătorilor este o concepţie (model) inedită de sistem sanitar adecvat societăţii actuale. Cel pe care îl avem este cel moştenit din comunism (altfel de societate) care de 26 de ani este ciopârţit şi cârpit continuu, nefiind adecvat societăţii actuale. Principalele priorităţi pe care le-aş urmări ca parlamentar ar fi elaborarea unui model viabil de siguranţă a aprovizionării optime cu medicamente a populaţiei şi a spitalelor. În portofoliu am mai multe idei de reglementări novatoare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. În mod normal, acolo unde există partide cu ideologii proprii pentru populaţie contează partidul, persoanele care îl reprezintă este problema partidului. La noi, neexistând, în mod propriu-zis, partide cu o ideologie socială distinctă, normal ar fi votul uninominal. Din păcate, scala de valori în societatea românească fiind profund bulversată, impresia determinantă pentru alegători nu este valoarea candidatului, ci notorietatea lui, ceea ce propulsează personalităţi hilare în Parlament. În felul acesta nu este eficient decât un sistem hibrid, care nu este cea mai sigură garanţie a valorii celor selectaţi în Parlament. În plus, modul actual de a vota al românilor este de tip afectiv ('este de-al nostru') şi nu raţional ('ar fi cel mai eficient').

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Gheorghe Bogdan, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Experienţa în administraţia publică, dobândită pe perioada celor cinci mandate de primar al comunei Drăgăneşti, precum şi implicarea mea ca şi deputat în perioada 2012-2016 au constituit argumentele ce i-au determinat pe colegii de partid să mă susţină pentru continuarea activităţii în Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Priorităţile mele sunt cele enunţate deja în Programul de guvernare cu care PSD vine în faţa românilor. Dat fiind interesul meu pentru agricultură şi ca profesie, dar şi ca membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Protecţia Mediului din Camera Deputaţilor, intenţionez să susţin adoptarea rapidă a Codului apei şi solului, îmbunătăţirea legislaţiei din agricultură prin eliminarea reglementărilor paralele, reglementarea mai strictă a condiţiilor legale privind achiziţionarea terenurilor etc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Decizia desemnării candidaţilor pe liste o are partidul respectiv în funcţie de calităţile acestora. Avantajul listei este dat de faptul că partidul poate delega specialişti pe domenii de activitate şi astfel îşi asumă responsabilitatea politică pentru persoanele pe care le trimite în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Uninominalul înseamnă răspunderea parlamentarului în faţa cetăţeanului care l-a ales. În 2012 am fost ales uninominal, în Colegiul 5 Ceica cu 53%, iar în mandatul pe care l-am avut consider că am dus la îndeplinire tot ceea ce am promis cetăţenilor care m-au ales, iar dacă aş fi fost pus în faţa unor alegeri uninominale, nu aş fi întâmpinat dificultăţi în a câştiga scrutinul electoral.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Florian Bodog, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Am fost selectat pentru a candida pe primul loc pe lista PSD Bihor pentru Senatul României în primul rând pentru că am reuşit să-mi îndeplinesc cu eficienţă obiectivele şi priorităţile asumate în primul meu mandat în Parlamentul României. Prin activitatea mea susţinută, am fost cel mai activ parlamentar al PSD Bihor şi unul dintre cei mai activi parlamentari bihoreni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Încrederea care a fost investită în mine de către colegii de partid şi conducerea partidului şi locul onorant pe care îl ocup pe lista de candidaţi mă responsabilizează şi mai mult pentru a continua ceea ce am făcut şi până acum: să fac legi bune pentru oameni, să urmăresc cu atenţie activitatea Guvernului şi să îmi exercit dreptul de control parlamentar al acestuia, totodată, să rămân la dispoziţia cetăţenilor şi să-i ajut în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină. Mă bucură faptul că, prin activitatea mea, am reuşit să am o contribuţie semnificativă la unele dintre cele mai importante legi din ultimii ani, legi care au un efect benefic direct în viaţa oamenilor. Cel mai bun exemplu este legea privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, o lege a normalităţii pentru societatea românească.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Domeniile mele personale de interes vor rămâne Sănătatea şi Educaţia, de altfel, domeniile mele de expertiză. Sper să pot continua activitatea începută în Comisia de Sănătate Publică şi să promovăm legi şi iniţiative care să îmbunătăţească serviciile medicale asigurate pacienţilor, precum şi condiţiile de lucru şi salarizarea personalului medical.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Pe lângă aceasta, în calitate de senator, sper să pot susţine prin votul meu toate măsurile viitorului guvern PSD, măsuri prin care să creştem nivelul de trai al românilor. În candidatura mea pentru Senatul României se oglindesc toate valorile sănătoase ale programului de guvernare pe care PSD îl propune românilor pentru perioada 2017-2020. Acestea includ, ca să dau doar câteva exemple, creşterea salariului minim pe economie până la 1750 lei în anul 2020, eliminarea CASS pentru pensionari, reduceri semnificative de taxe şi impozite care să stimuleze mediul de afaceri autohton şi să contribuie la consolidarea clasei de mijloc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Cât priveşte munca mea în folosul bihorenilor, mă angajez să reprezint cu aceeaşi integritate şi hotărâre interesele bihorenilor şi să susţin toate proiectele de dezvoltare ale judeţului Bihor şi ale municipiului Oradea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Fiecare sistem electoral şi fiecare tip de vot are atât avantaje, cât şi dezavantaje. Nu există un sistem perfect. Anul acesta s-a revenit la votul pe listele de partid pentru că votul uninominal practicat în ultimii opt ani şi-a arătat limitele. Din păcate, el nu a reuşit să producă schimbarea clasei politice şi nici calitatea parlamentarismului din România nu a crescut. În mod oarecum firesc, în aceste condiţii, în Parlament s-a decis să se revină pe votul pe liste, sistem care are menirea de a responsabiliza partidele politice. Ele sunt obligate să-şi îmbunătăţească procesele interne de selecţie a candidaţilor astfel încât să poată răspunde cât mai bine aşteptărilor populaţiei. Asumându-şi candidaţii pe care îi trimit în Parlament, partidele îşi asumă întreaga responsabilitate politică pentru programul de guvernare pe care îl vor implementa prin cei aleşi, care devin instrumente directe ale democraţiei şi a voinţei poporului. Se asigură astfel o coeziune şi o stabilitate guvernamentală mai pronunţată. Totodată, se încearcă o profesionalizare a Parlamentului, ceea ce iarăşi este foarte important dacă vrem să avem legi bune.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Singurul dezavantaj pe care îl văd eu este că oamenii nu mai au posibilitatea de a vota o persoană, ci trebuie să voteze un partid, chiar dacă pe listele acestuia figurează nume care nu sunt agreate. Nu cred însă că legitimitatea sau reprezentativitatea lor vor avea de suferit. Totodată, sunt convins că viitorii parlamentari aleşi pe liste vor fi motivaţi să aibă o legătură cât mai strânsă cu oamenii din judeţul în care au fost aleşi. Dincolo însă de această discuţie despre avantajele şi dezavantajele unor forme de scrutin electoral, ceea ce cred eu că este cel important este că alegătorii din România pot să-şi exprime voinţa şi opţiunea politică într-un mod democratic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Szabo Odon, candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Sper că pentru aptitudinile pe care le-am demonstrat în societatea civilă, mai apoi în poziţia de preşedinte executiv al UDMR Bihor, consilier judeţean şi ulterior, în cel de deputat. Mai simplu şi franc, nu am rude, fini, afini etc. în poziţii în UDMR care m-ar fi putut susţine. Din acest motiv, sper că datorită competenţelor pe care le am.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Trei direcţii simple. Una ar fi simplificarea legislativă. Nu cred că lipsesc azi foarte multe legi, ci dimpotrivă avem multe, complexe care de multe ori se contrazic între ele. Trebuie simplificare şi coerenţă. Alta ar fi debirocratizare. Statul nu trebuie să lucreze pentru hârtii, ci pentru oameni. Administrăm mult, ne acoperim responsabilităţile cu hârtii. Cât mai multe semnături cu atât mai bine, aşa se simte în siguranţă un birocrat. Trebuie schimbat radical. Al treilea lucru: îmi doresc un învăţământ performant. Trebuie aerisită programa şcolară şi scăzut decalajul urban-rural. Finanţarea per capita trebuie regândită din temelii şi oferită o masă caldă la şcoală. Profesorilor trebuie să le crească statutul în societate, dar şi salariile. Educaţia pe primul loc, acest lucru trebuie să fie deviza pentru anii următori.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Am susţinut întotdeauna acest tip de vot. Pe listă. Este un vot reprezentativ. Opţiunile cetăţenilor de la un nivel semnificativ se regăsesc în forul de decizie cel mai important dintr-o societate democratică şi anume în Legislativ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Cseke Attila, candidat UDMR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Răspunsul explicit poate fi oferit de către cei care m-au desemnat, dar cred că experienţa acumulată şi combativitatea în implementarea unor deziderate de politici publice au contribuit în mod prioritar la această alegere onorantă pentru mine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Menţinerea contactului direct cu alegătorii este cel mai important proiect, de care este legată şi eficienţa în participarea la procesul de legiferare democratică. Una dintre priorităţile UDMR Bihor este reprezentarea fermă a intereselor judeţului Bihor, necesitatea ca Oradea şi judeţul Bihor să devină centru regional în cadrul unei eventuale regionalizări. Autostrada Transilvania trebuie construită din asfalt şi nu din hârtie. Continuarea descentralizării, abandonată după transferarea către autorităţile administraţiei publice judeţene şi locale a managementului spitalelor din 2010, inclusiv a celei fiscale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Faţă de experienţa votului uninominal, care a fost un eşec, votul pe listă acordă şansa alegătorului de a susţine succesul unuia sau a mai multor candidaţi de pe lista unei formaţiuni politice, chiar dacă nu e de acord cu întreaga listă. De asemenea, formaţiunile politice au la îndemână mai multe pârghii de a asigura disciplina internă, care este foarte importantă în existenţa unei stabilităţi politice parlamentare/guvernamentale în România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Silviu Dehelean, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. Spre deosebire de modul în care sunt aleşi candidaţii în alte partide, în USR, candidaţii sunt aleşi de către membrii filialelor locale fără niciun fel de ingerinţă din partea structurilor centrale ale partidului. În urma unor scurte prezentări ale fiecărui aspirant la statutul de candidat şi după ce toţi membrii Filialei Bihor a USR au avut ocazia să pună întrebări, am fost ales prin vot ca şi primul care îşi va exercita dreptul de opţiune pentru poziţia pe lista USR la alegerile parlamentare. După cum ştiţi, candidaţii USR din toată ţara sunt tineri, buni profesionişti şi au avut activitate civică.
Pe scurt, colegii mei din filială au considerat că sunt cel mai potrivit să candidez.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Prioritatea numărul unu a USR şi a mea, personal, este oprirea furtului şi a risipei din fondurile publice. Noi considerăm că, pe lângă activitatea DNA care este importantă, prevenirea furtului şi a risipei este şi mai importantă. Această prevenţie se poate realiza prin transparentizarea actului administrativ şi, mai ales, a sistemului de achiziţii publice, prin depolitizarea administraţiei, astfel încât funcţiile în sistemul public să fie ocupate pe bază de competenţe şi nu pe bază de apartenenţă politică, şi, nu în ultimul rând, prin debirocratizare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Deşi există mai multe priorităţi, atât ale partidului, cât şi ale mele personale, aspectul de mai sus este cel mai important.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Consider că ambele sisteme prezintă plusuri şi minusuri, astfel încât poate cel mai potrivit pentru societatea românească din acest moment să fie un sistem mixt.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Votul pe liste are ca şi principal dezavantaj faptul că nu ajută la prezentarea efectivă a celor care urmează să reprezinte cetăţenii în Parlament, ci prezintă strict poziţia şi priorităţile partidului. Astfel, nu se mai stabileşte o relaţie între cetăţean şi cel care îl reprezintă în mod direct. Ca efect negativ al votului pe listă este faptul că, în cadrul poziţiilor exprimate în dezbaterile parlamentare, va fi prioritară disciplina de partid în locul principiilor şi credinţelor fiecărui mandatar.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Ca şi avantaj faţă de votul uninominal consider că merită notat faptul că nu se mai uzează de notorietatea unor persoane care au excelat în domeniile spectacolului sau al sportului, dar care nu au neaparat calităţile şi însuşirile necesare pentru dezbaterile parlamentare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR Cristian Rusu, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 1. A fost o depunere de candidaturi şi s-au ales primii şase care au optat cum vor să candideze. Deci nu a fost o selecţie, a fost invers. A fost o alegere din partea colegilor. Criteriile, presupun, au fost de ordin profesional, pentru că ne cunoşteam de o săptămână-două, fiecare ce a făcut în viaţă, cu ce poate ieşi în faţă, la ce este competent.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 2. Având în vedere că sunt avocat de 20 de ani, proiectele mele se vor lega de sistemul judiciar. Primul priveşte predictibilitatea lui, al doilea, interconexiunea dintre mai multe reglementări şi al treilea, un acces mai fluent al contribuabilului la justiţie şi la soluţiile căutate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR 3. Cel uninominal este, categoric, mult mai cinstit. Pe noi ne dezavantajează. În mod normal, dacă ar fi fost acum uninominal, cred că USR-ul nu avea nicio problemă să ia un procent liniştitor. Dar în condiţiile în care candidăm pe listă, iar lumea votează cu PSD-ul sau cu PNL-ul indiferent cine e pe listă, ce să mai zic? Dacă era uninominal, şansele noastre erau mult mai mari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BIHOR REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
x close