Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU. Apar primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:17

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Dezvoltarea infrastructurii locale şi rezolvarea unor probleme sociale şi culturale ale judeţului Buzău sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere candidaţii la alegerile din 11 decembrie aflaţi pe primele locuri ale listelor formaţiunilor politice din Buzău care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Mihai Cristescu, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Motivele care au stat la baza selecţiei mele pe poziţia numărul 1 la Camera Deputaţilor în Circumscripţia electorală numărul 10 Buzău pentru ALDE au fost: am întrunit condiţiile de integritate şi profesionalism impuse de conducerea centrală ALDE, sunt capabil să focalizez echipa în jurul meu şi să maximizez scorul electoral al partidului, mă bucur de respectul semenilor mei pe care i-am ajutat întotdeauna necondiţionat, desfăşor activităţi în mediul privat, sector prioritar în programul ALDE.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Programul politic cu care intru în campanie este de fapt programul ALDE 'România - a şaptea putere economică a Europei'. Vin, de asemenea, în faţa alegătorilor cu un program propriu care pune în prim plan 'Bunăstarea şi drepturile cetăţeanului': crearea de noi locuri de muncă pentru cetăţenii Buzăului reprezintă o prioritate în programul meu electoral. Consider că toate facilităţile create de administraţiile locale legate de reţele de apă, canalizare, gaze, etc. sunt tot mai greu accesibile la populaţie, acestea neavând veniturile necesare care să le permită accesul la o viaţă decentă. Scutirea de taxe şi impozite pe venit pentru cei care doresc să revină acasă de peste hotare reprezintă, de asemenea, o prioritate în programul meu măsuri concrete menită să conducă la o reformă reală în sănătate şi învăţământ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Alegerea candidaţilor pe liste este benefică în primul rând pentru partidele mari în cazul celorlalte formaţiuni politice contează foarte mult notorietatea candidaţilor de pe liste care pot maximiza scorul electoral al partidului. În ceea ce priveşte votul obligatoriu, consider că introducerea acestuia în legea electorală ar produce mari schimbări pe eşichierul politic românesc. Circa 40% din votanţii români care nu s-au prezentat niciodată la urne, sigur vor avea o altă opţiune faţă de partidele politice aflate în cursa electorală cu care aceştia în mare parte nu sunt de acord, motiv pentru care nici nu se prezintă la urne.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Viorel Dobre, candidat PER pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Trebuie să recunosc că Partidul Ecologist Român este un partid mai mic, dar în acelaşi timp este o formaţiune politică modernă cu renume, de tradiţie în politica românească şi vocaţie europeană. Cu toate acestea vă pot spune că persoanele care figurează pe listele noastre sunt selectate în baza unor criterii bine stabilite de către o comisie de etică şi integritate, externalizată, ai cărei membri fac parte din mediul academic, societate civilă, presă. Este foarte greu să vorbesc despre mine, dar vreau să ştiţi că nu sufăr de modestie atunci când vine vorba de calităţile şi rezultatele mele. Sunt un bun creştin, un om de încredere, serios şi cu o voinţă remarcabilă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Programul PER este denumit în mod generic 'ecologizarea mediului politic economic si social'. Noi vizăm un nou tip de gândire politică, o strategie care să vizeze toate palierele esenţiale - mediu, infrastuctură, agricultură, economie, educaţie, sănătate, sport, pe o perioadă lungă de aplicabilitate. Principalele propuneri ale Partidului Ecologist Român vizează stoparea defrişărilor ilegale, interzicerea tăierilor de copaci şi a exportului de buştean pe o perioadă de zece ani, interzicerea vânzărilor terenurilor agricole străinilor, creşterea punctului de pensie la 45%.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. În general la alegerile parlamentare se votează proiecte, programe, măsuri şi mai puţin oameni. E clar că cei care se regăsesc pe aceste liste trebuie să aibă aptitudinile necesare, trebuie să fie responsabili, integri. Referitor la votul obligatoriu mi-ar fi plăcut ca semenii mei să participe în număr cât mai mare acum, să vină la vot cu dorinţa de a schimba ceva după o informare cât mai profundă. Ştim cu toţii că există această demoralizare justificată de nemulţumirile, de neîmplinirile, frustrările din cei 27 de ani trecuţi de la Revoluţie, dar nu cred că absenteismul este soluţia cea mai bună. Votul obligatoriu va veni ca o consecinţă, ca o măsură faţă de situaţia în care ne aflăm.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Cristinel Romanescu, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Sunt convins că cel mai important rol în această poziţionare a mea în topul listei candidaţilor pentru funcţia de deputat l-a avut corectitudinea cu care am abordat scena politică. Am fost mereu fidel valorilor liberale şi m-am opus vehement traseismului politic, la care atât de mulţi 'colegi' au recurs când obiectivele partidului nu s-au mai suprapus celor personale. De asemenea, consider că a contat şi experienţa pe care am dobândit-o de-a lungul anilor, atât în cadrul PNL, cât şi prin funcţiile pe care le-am deţinut în forumurile tenisului de masă, la nivel naţional şi internaţional. Sunt preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă de foarte mulţi ani. Actualmente sunt şi vicepreşedintele Federaţiei Europene.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Partidul Naţional Liberal duce o politică de reîmprospătare a clasei politice româneşti, iar listele de candidaţi, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor, sunt formate din oameni oneşti, corecţi, dornici de a implementa politicile liberale de dezvoltare a societăţii româneşti, dispuşi să-şi aducă aportul în schimbarea viitorului României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Obiectivul nostru principal, al liberalilor, este schimbarea relaţiei dintre stat şi cetăţean. Acesta este elementul central al programului nostru politic, Reclădirea Naţională. Statul, prin instituţiile acestuia, trebuie să-şi recâştige încrederea în ochii cetăţenilor săi. Statul trebuie să-i devină partener cetăţeanului, nicidecum duşman, aşa cum este el perceput la momentul de faţă.
Toţi ne dorim creşterea calităţii vieţii. Acesta fiind, în fapt, obiectivul fiecăruia dintre noi. Nu putem atinge acest obiectiv decât printr-o atenţie deosebită acordată unor probleme acute cu care societatea românească se confruntă la momentul actual. Există o nevoie acută de susţinere a capitalului privat românesc. Trebuie să ne îndreptăm atenţia şi către întreprinderile mici şi mijlocii, nu doar către corporaţii şi multinaţionale. În acelaşi timp, sistemul sanitar, dar şi învăţământul, rămân o prioritate pentru noi, liberalii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Sigur, dezbaterile cu privire la sistemul de vot au fost demarate acum mulţi ani şi sunt destul de ample. Deşi voi încerca însă să rezum în doar câteva cuvinte perspectiva mea personală, vreau să subliniez din capul locului că există nuanţe care probabil vor naşte discuţii pe această temă şi în viitor. Aleg votul pe liste în detrimentul celui uninominal, deoarece am trecut prin această experienţă şi s-a dovedit a nu fi cea mai bună alegere pentru România, cel puţin nu la cum se prezintă realităţile actuale. Consider că votantul ar trebui să aleagă o viziune, un program de guvernare al unui partid, şi nu un personaj sau altul. Poate rolul parlamentarului nu este încă foarte clar înţeles. Parlamentarii ar trebui să lucreze ca un tot unitar într-un scop comun, îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor românilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Teodor Atanasiu, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Colegii din filiala PNL Buzău sunt cei care m-au propus şi care au votat pentru prezenţa mea pe lista de candidaţi pentru Senatul României. Sunt câteva luni bune, dinaintea campaniei pentru alegerile locale, de când încerc să ajut această filială să crească. Am fost alături de ei săptămână de săptămână. Asta cred că le-a dat încrederea că pot fi un parlamentar de care au nevoie. În al doilea rând, glumind puţin, cred că în marea roşie de la Buzău, instaurată de PSD, colegii liberali au vrut să aibă lângă ei un om politic cunoscut pentru faptul că în toţi anii săi politici s-a bătut pe viaţă şi pe moarte cu PSD-ul. În al treilea rând, şi cel mai important, pentru că principala problema a Buzăului este reprezentată de locurile de muncă, cred că au simţit nevoia unui om cu experienţă, care poate aduce un plus în această problematică. Şi din postura de preşedinte al CJ Alba şi din postura de preşedinte al AVAS am reuşit să aduc investitori în România, iar Buzăul are şi el mare nevoie de acest lucru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Vorbim de o listă de candidaţi ai partidului, aşa că toate proiectele mele trebuie să fie în concordanţă cu cele susţinute de PNL. Sunt un om politic cu viziune liberală, mai ales în ceea ce priveşte economia, de aceea voi încerca prin tot ce pot ca relaxarea fiscală să fie o prioritate. Generalizarea cotei unice de 16% atât în cazul contribuţiilor sociale, cât şi în cazul TVA reprezintă o necesitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU În ceea ce priveşte locurile de muncă, înfiinţarea fondului român de dezvoltare urban - rural şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României sunt două proiecte ce pot ajuta Buzăul foarte mult. Există decalaje între zonele României, există decalaje chiar între judeţe vecine, iar Buzăul e mereu la coadă. Cele două proiecte pot fi de real ajutor pentru buzoieni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Nu în ultimul rând, nu mă voi opri să militez pentru importanţa intabulării şi comasării terenurilor agricole, lucru ce depinde de finalizarea cadastrării. Deşi proiectul meu de lege privind prima intabulare gratuită a terenurilor agricole şi forestiere a fost respins în Parlament, nu mă voi opri să susţin acest demers pentru că este crucial pentru revitalizarea agriculturii româneşti, pentru renaşterea satului românesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Cred că reîntoarcerea la votul pe listă este un lucru normal. Acest sistem aduce responsabilitatea integral în curtea partidelor. Ele răspund pentru listele de candidaţi, pentru ce fac parlamentarii, iar în acelaşi timp partidele îşi pot impune o viziune unitară de legiferare şi guvernare. Experimentul votului uninominal a fost un eşec şi trebuie să o recunoaştem. Deşi am sperat că va curăţa Parlamentul, că va aduce resursă umană pregătită, efectul a fost invers.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Cât despre votul obligatoriu, un liberal nu poate fi de acord cu acest lucru. Importanţa votului este imensă, iar dreptul l-am câştigat cu greu, după decenii în care acest drept fundamental al democraţiei a fost doar un teatru ieftin mimat de comunişti.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Adrian Mocanu, candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Aceasta este o întrebare pe care, în mod normal, trebuie să o adresaţi celor din conducerea partidului, pentru ca dânşilor îmi pare că este adresată. Pot să bănuiesc doar că în opţiunea respectivă au fost cântărite mai multe argumente: rezultatele electorale pe care le-am obţinut în judeţul Buzău de-a lungul carierei mele politice, calitatea de parlamentar în funcţie, atitudinea mea generală de om politic de opoziţie etc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Proiectul pe care PMP îl propune buzoienilor este, în mare, orientat spre un naţionalism constructiv, puternic ancorat în logica europeană si pro-atlantică. Avem o privire orientată spre unirea României cu Republica Moldova. În plan economic, ne propunem o absorbţie performantă a fondurilor UE, prin intermediul cărora să realizăm o dezvoltare puternică a investiţiilor în infrastructură, pe care dorim să le orientăm spre Muntenia şi Moldova în mod prioritar. Ca deputat, îmi propun să susţin reforma sănătăţii şi a învăţământului, două dintre cele mai mari probleme ale românilor. De asemenea, voi continua să sprijin administraţiile publice locale prin mijlocirea alocării de la buget a sumelor necesare modernizării şi construcţiei de şcoli, grădiniţe, drumuri etc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Revenirea la votul pe listă a fost o concluzie logică la care au ajuns opinia publică şi clasa politică. Aceasta pentru că votul uninominal a permis situaţii stranii şi inoportune, cum ar fi favorizarea oricărui candidat care dispunea de forţa financiară superioară contracandidaţilor, dar şi alegerea unui număr mai mare de parlamentari decât era normal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Dorin Bădulescu, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Proiectele mele vizează câteva priorităţi: Primarii pot deturna voinţa consilierilor locali, de aceea trebuie rearanjată Legea administraţiei publice locale astfel încât CL să devină total independent de Executiv, să aibă un aparat propriu în cadrul primăriei astfel încât CL să nu mai fie dus în eroare de expunerea de motive ale Executivului care să lucreze pentru CL.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Pe partea de relaţia statului cu cetăţeanul, cu firmele, această relaţie trebuie îmbunătăţită, avem organe de control foarte multe care sancţionează, dar nu previn anumite fenomene de tip contravenţional. La o primă constatare contravenţională să fie aplicat avertismentul, de mult prea multe ori societăţi comerciale abia înfiinţate, fără experienţa unor controale, sunt sancţionate cu sume foarte mari şi ajung la închidere. Creşterea capacităţii de consultanţă şi de prevenţie a organelor de control de tip evaziune fiscală sau încălcări ale legislaţiei muncii vor trebui extinse pentru a stopa fenomenul contravenţional. Oamenii sunt de bună credinţă, însă greşesc din cauza hăţişului legislativ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Alt proiect este crearea unor zone turistice speciale, după modelul zonelor economice speciale din trecut. Nu infrastructură pentru atragerea investitorilor, crearea unei astfel de legi speciale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Adi Buga-Sfiteş, candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1.Valoarea. Caracterul şi, evident, modestia.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Programul meu se numeşte 'Legi clare şi simple' şi vizează toate domeniile de activitate. Iată câteva dintre cele 35 de proiecte prezentate alegătorilor: Legea confiscării totale a averilor dobândite ilicit, renunţarea totală la imunitatea parlamentară, o nouă lege a alegerilor locale pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, alinierea salariilor, pensiilor şi alocaţiilor pentru copii la nivelul celor din UE, o nouă lege a educaţiei naţionale, interzicerea scoaterii la licitaţie a locuinţelor cetăţenilor aflaţi în dificultate financiară, interzicerea folosirii aditivilor alimentari cancerigeni şi a organismelor modificate genetic, abrogarea legilor de privatizare a PETROM, BCR şi a tuturor întreprinderilor înstrăinate fraudulos, o nouă lege electorală - uninominal pe listă de partid, repartiţii pentru tineri după terminarea studiilor, sistem sanitar gratuit - alocarea echitabilă a PIB, pedeapsa cu moartea pentru crime cu premeditare, pentru viol asupra copiilor şi pentru actele de mare corupţie care pun în pericol siguranţa economică a României.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Am în proiect votul uninominal pe liste de partid în care alegătorul primeşte două buletine de vot, unul cu partidele şi altul cu distinşii candidaţi. Ordinea finală a candidaţilor va fi stabilită de alegători, nu de partid. Votul obligatoriu încalcă libertatea individuală. Nu e corect să fii obligat să alegi între cancer şi SIDA.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Fănel Popoiu, candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. PRM este singurul partid naţionalist, fără corupţie, traseişti politic şi nu poate fi acuzat că parlamentarii săi ar fi furat cât au fost în Parlamentul României. Mai mult, PRM a dus o luptă crâncenă împotriva partidelor şi politicienilor mânaţi de interese de grup, al celor care au pus umărul la distrugerea României. În PRM sunt foarte mulţi oameni valoroşi, devotaţi unui crez, ideal, oameni de nădejde şi cu caracter. Faptul că partidul m-a desemnat să fiu primul pe lista candidaţilor pentru Senat în judeţul Buzău a fost munca susţinută în cadrul organizaţiei, experienţa, caracterul, dar şi valoarea în sine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. PRM nu propune legi fanteziste, ci legi pentru ţară. Ca propuneri legislative în regim de urgenţă ar fi: stoparea corupţiei prin confiscarea averilor făcute ilegal, interzicerea migraţiei politice şi stabilirea a două mandate de parlamentar pentru aleşi, redresarea sistemului sanitar şi a învăţământului, stoparea distrugerii regimului silvic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3.Legea electorală în forma actuală este accesibilă şi valabilă pentru populaţie, dar trebuie eliminat pragul electoral, iar condiţia de strângere a 200.000 de semnături trebuie eliminată.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Ionuţ Ilie, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Sunt membru fondator al partidului, am înfiinţat prima organizaţie a PRU în judeţul Buzău. Totodată, activitatea sindicală ca secretar general al Federaţiei Columna pe care am fondat-o împreună cu Cornel Radu, locul 1 la Senat. Am activat ca sindicalist în judeţul Buzău, înfiinţând sindicate şi reprezentând oamenii în administraţia publică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Buzoienii au trimis oameni în Parlament, dar nu au fost reprezentaţi niciodată, o prioritate o reprezintă legătura cu oamenii şi reprezentarea corectă a acestora. Un nivel de trai stabil, salarii decente, 2.000 de lei salariu minim, respectarea Legii pensiilor în sensul corectării anuale a valorii punctului de pensie, ajutoare de stat acordate doar companiilor româneşti, reînfiinţarea Daciadei, înfiinţarea unui spital municipal la Buzău şi a opt spitale regionale în ţară.

3. Votul pe listă mi se pare normal şi corect. O formaţiune politică trebuie să gândească unitar şi să acţioneze în conformitate cu programul de guvernare, cei neînregimentaţi politic pot candida independent.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Cornel Radu, candidat PRU pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Sunt cinstit, corect, nepătat în vreun fel şi întotdeauna am muncit în slujba celor mulţi, cu venituri modeste şi mă refer la salariatii din judeţul Buzău, pe care i-am apărat şi i-am servit cât am avut posibilitatea legală, ocupând încă din anul 1990 funcţia de preşedinte al Federaţiei Judeţene a Sindicatelor Buzău, devenită ulterior, datorită modificarilor legislative în domeniu, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor C.N.S.L.R. - Frăţia Buzău. Un alt motiv pentru care am primit această onoare din partea PRU îl constituie experienţa dobândită de-a lungul carierei mele profesionale, având în vedere că pe lângă activitatea sindicală, am fost ales în două mandate consecutive în funcţia de consilier judeţean al Consiliului Judeţean Buzău. De asemenea, am contribuit activ la înfiinţarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Buzău, unde alături de alţi colegi am participat la întocmirea primului Statut de funcţionare al Casei de Sănătate, statut care, cu mici modificări produse de legislaţia ulterioară, este viabil şi azi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Principalele priorităţi - aducerea nivelului de trai al românilor (salariaţi şi pensionari) la nivelul de trai din Uniunea Europeană, crearea de locuri de muncă în special pentru cei tineri, recuperarea resurselor româneşti înstrăinate de cei ce ne-au "reprezentat" fără demnitate în ultimii 26 de ani, recuperarea în folosul românilor a tuturor bunurilor şi averilor dobândite în mod fraudulos, poziţionarea României în cadrul Uniunii Europene acolo unde de altfel îi este locul, adică între primele 7 state europene, subvenţionarea investitorilor români prin fonduri guvernamentale şi fonduri atrase de la Uniunea Europeană, construirea unui spital municipal în Buzău, având in vedere ca este inadmisibil ca o reşedinţă judeţeană să nu aibă un astfel de spital, care ar putea decongestiona Spitalul judeţean, sufocat practic la această oră de numărul mare de pacienţi din tot judeţul, reabilitarea întregii infrastructuri judeţene şi nu în ultimul rând redarea demnităţii de a fi român, respectarea tradiţiilor, valorilor sociale, culturale şi familiare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. În ceea ce priveşte votul pe lista de candidaţi, acesta mi se pare limitativ în sensul că nu dă aproape nicio şansă unui eventual candidat independent, dar poate avea avantajul creării unei adevărate echipe între candidaţii de pe o listă, echipă ce trebuie să acţioneze de aşa manieră încât să realizeze tot ce a promis alegătorilor, aceasta constituind un avantaj faţă de votul individual pe colegii. Cu privire la votul obligatoriu, acesta este un drept şi nu o obligaţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Ionela Dobrică, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Fac muncă politică de mai bine de 6 ani, am fost alături de colegii din judeţ, de primari în patru campanii electorale. De fiecare dată când au avut nevoie de ajutorul meu am fost acolo: la deszăpeziri iarna, la door to door în comune, la împărţit flyere.  Din octombrie am fost aleasă de către colegii mei din TSD preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat Buzau. Pe lângă activitatea politică, am fost şi sunt implicată în acţiuni de voluntariat: am format alături de mai mulţi tineri grupul de voluntari 'Cred în Buzău', am ajutat oamenii să îşi cureţe grădinile din faţa blocurilor, iar când a fost nevoie de ajutorul nostru, al TSD, la deszăpezirea din localităţile grav afectate de zapadă, am fost acolo. De asemenea, ştiu că şi experienţa dobândită în administraţia publică centrală a fost un plus. În perioada în care am fost subsecretar de stat în MCSI, una dintre responsabilităţile avute a fost relaţia dintre Minister şi Parlament, am susţinut punctele de vedere ale Guvernului în plenul celor două Camere, dar şi în comisiile de specialitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Reducerea decalajului nivelului de trai dintre localităţile din mediul urban şi cele din mediul rural este principalul meu proiect. Îmi doresc ca fiecare buzoian, indiferent de localitatea în care trăieşte să aibă un nivel de trai decent. Bunicii noştri au nevoie, după o viaţă plină de greutăţi, să se bucure de liniştea pensiei, tinerii să îşi găsească un loc de muncă lângă familiile lor, iar copiii să beneficieze de cele mai bune condiţii în şcoli.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU În acest moment PSD este singurul partid care a venit în faţa românilor cu un plan de guvernare coerent care să poata rezolva problemele cu care oamenii se confruntă zi de zi. Pe lângă toate aceste lucruri, îmi doresc să readuc respectul în relaţia dintre alegător şi politician, căci în acest moment românii şi-au pierdut încrederea în instituţiile statului, în Parlament în mod special, iar România nu poate deveni un stat puternic dacă românii nu au încredere în cei pe care îi aleg.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Lucian Romaşcanu, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. După cum se ştie, PSD a început un proces de reformare profund, una din direcţiile de acţiune fiind împrospătarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare. La Buzău, pentru prima oară în istoria PSD Buzău, sunt doar buzoieni. În ceea ce mă priveşte, o carieră îndelungată şi de succes în poziţii de top în mari companii multinaţionale, cuplată cu postura de membru fondator al PSD Buzău, m-au adus în vederea conducerii partidului când se creionau listele. Odată primită propunerea, răspunsul meu a fost prompt afirmativ. Este o onoare imensă să fii trimis de comunitatea în care te-ai format în Parlamentul României, iar experienţa acumulată mă face să cred că o voi reprezenta cu cinste şi competenţă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Cu convingerea că PSD va forma Guvernul, prioritatea zero va fi participarea la elaborarea pachetului legislativ pentru transpunerea în fapt a programului de guvernare. Apoi, în condiţiile respectării legilor în vigoare, voi fi aproape de comunităţile judeţului Buzău în susţinerea atât a propunerilor lor legislative, cât şi a proiectelor lor de dezvoltare locală. În ceea ce priveşte comisiile, aş dori să fac parte în primul rând din comisia pentru cultură şi media, dar mă simt atras şi de zona de politica externă, decizia rămânând totuşi a grupului senatorial al PSD.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Votul pe listă este net superior votului uninominal de la alegerile trecute, vot ce a avut drept consecinţă un parlament cu 588 de parlamentari. Sigur, există o eventuală subiectivitate în întocmirea listelor. Totuşi, în contextul aşteptărilor populaţiei manifestate extrem de acut în ultima perioadă, răspunderea conducătorilor politici se va regăsi în liste curate, cu oameni competenţi şi cu un trecut încărcat doar profesional. Un alt avantaj al listelor ar putea fi oprirea prin lege a migraţiei, lucru respins de CCR în condiţiile votului uninominal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Valeriu Mocanu, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 1. Ordinea de pe lista de candidaţi pentru Senat s-a decis în cadrul unei şedinţe a Filialei Buzău la care au participat membri şi simpatizanţi. Membrii au hotărât prin vot secret ordinea pe lista de candidaturi prin cumularea punctajului oferit pentru fiecare. Am fost onorat de aprecierea şi de încrederea colegilor, şi de asemenea felicitat de aceştia. Au participat doar membrii din judeţul Buzău, fără nici un fel de ingerinţă de la nivel superior.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 2. Ca informatician consider că pot aprecia corect şi contribui la crearea unui cadru legal pentru eficientizarea aparatului administrativ. Doresc o interconectare reală a datelor instituţiilor statului, modernizarea fluxurilor informatice şi a sistemelor din administraţia publică. Doresc transparenţă şi sisteme flexibile care să conducă la căi rapide de comunicare între stat, cetăţean şi investitor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Cariera de profesor mi-a permis cunoaşterea din interior a sistemului de învăţământ, pentru care susţin creşterea finanţării până la 6% din PIB, majorare care trebuie să vizeze nu doar salarii mai mari pentru profesori, cât şi pregătire profesională şi asigurarea de resurse suplimentare în şcoli.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU Voi susţine prioritar dezvoltarea infrastructurii, căile de comunicaţie moderne fiind temelia pe care se vor dezvolta toate celelalte componente economice şi sociale. Autostrăzile Arad-Constanţa şi Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni vor fi priorităţi zero pe toată durata mandatului de parlamentar.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU 3. Apreciez votul pe listă şi nu consider necesar votul obligatoriu.

***

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU În Circumscripţia electorală judeţeană nr.10 Buzău, 11 partide politice şi un independent îşi dispută zece locuri de parlamentar, şapte deputaţi şi trei senatori. În această circumscripţie electorală sunt 427 secţii de votare, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral fiind de 394.866 de persoane.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 BUZĂU REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close