Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:18

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Proiectele de infrastructură cum ar fi Autostrada Olteniei, rezolvarea unor probleme cum ar fi irigaţiile, absorbţia fondurilor europene, sprijinirea unor categorii sociale cum ar fi tinerii şi fermierii, sunt principalele priorităţi pe care le au în vedere candidaţii care ocupă primele locuri pe listele partidelor politice din judeţul Dolj şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Care au fost motivele pentru care partidul dvs. v-a selectat pentru a ocupa prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Senat/Camera Deputaţilor?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ2. În ce constă proiectul pe care dvs. îl oferiţi alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Care este părerea dvs. despre votul pe lista de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Ion Cupă, candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Am coordonat proiectul ALDE în Dolj de la început. A fost un efort politic şi organizatoric uriaş în încercarea de a construi o organizaţie competitivă. Testul alegerilor locale a confirmat acest efort, situându-ne şi în Dolj pe locul trei între toate forţele politice. Cred că modul în care am înţeles să-mi asum acest proiect şi să îl duc spre performanţă a contat decisiv în nominalizarea mea pe prima poziţie în lista ALDE Dolj pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Dacă voi primi votul de încredere al alegătorilor doljeni, eu voi activa cel mai probabil în comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Obiectivul meu principal este să determin Guvernul să asume investiţii publice anuale de 6% din PIB pe cinci mari direcţii: infrastructură-agricultură-educaţie-sănătate-energie. Aici va fi cheia consolidării creşterii economice. Aş parafraza un vers frumos şi spun: dacă creştere economică nu e, nimic nu e!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Pentru primul an de mandat proiectul meu politic are trei priorităţi: bugetarea Legii irigaţiilor, finalizarea şi adoptarea Legii salarizării unitare pe care o aşteaptă toată lumea, stabilirea prin lege a unor condiţii unitare de acordare a ajutorului de stat prin care companiile româneşti/capitalul autohton să nu mai fie defavorizate în raport cu cele internaţionale sau multinaţionale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Totul depinde de capacitatea partidelor de a pune oameni serioşi, fie pe listă, fie în candidatură uninominală. Avantajul esenţial la votul pe listă este că partidul îşi poate promova pe locurile eligibile oamenii de care are nevoie în comisiile parlamentare. Dezavantajul este că alegătorul este obligat să opteze pentru un partid, fără a putea interveni în ordinea de pe lista acelui partid.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Avantajul esenţial pentru votul uninominal este acela că leagă parlamentarul de o comunitate mai mică decât judeţul şi anume colegiul. În mod normal, alegătorii ar trebui să fie mai bine reprezentaţi şi mai mult consultaţi în baza acestui mod de scrutin. Dezavantajul este acela că, în goana de a câştiga cât mai multe colegii, partidele desemnează candidaţi preponderent pe criteriul notorietăţii şi al capacităţii financiare de susţinere a campaniei. S-a dovedit că acest lucru afectează calitatea actului parlamentar şi creează dezechilibre majore de reprezentare a profesiilor utile, pentru activitatea în comisii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Florea Voinea, candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Cred că experienţa politică acumulată în ani de zile a contat cel mai mult în desemnarea mea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. În primul rând, vreau să dăm cu adevărat tinerilor din această ţară o şansă să acceseze banii europeni prin creditarea avantajoasă a cofinanţării proiectelor europene. De asemenea, îmi doresc să dăm drumul la programul 'Prima Afacere' prin care să acordăm finanţare nerambursabilă start-up-urilor. Acestea vor fi scutite de impozitul pe venitul salarial şi de plata contribuţiilor sociale datorate de angajator pentru o perioadă de trei ani. Nu în ultimul rând, cred că este o urgenţă să creăm condiţii prin legea cooperativelor moderne să ajutăm agricultorii, fermierii români să-şi valorifice la un preţ corect munca lor şi să acceseze mai uşor banii europeni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Votul uninominal a eşuat repede în România, pentru că toate partidele au pus miza în cea mai mare parte pe candidaţii cu bani şi/sau notorietate, ceea ce a dus la un dezechilibru de reprezentare a intereselor sociale şi la un deficit de competenţă în comisiile parlamentare. Votul pe listă rezolvă limitele votului uninominal, însă are propriile sale limite legate de faptul că alegătorul este "obligat" sa voteze un partid fără posibilitatea să intervină pe lista propusă de acesta.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Ion Toma, candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. De când am intrat în politică, am în minte un obiectiv clar: cum să scoatem Oltenia din subdezvoltare şi din sărăcie. Cunosc prea bine această regiune, ştiu prea bine ce pot oamenii de aici ca să nu văd potenţialul neexploatat. Am bătut Doljul şi Oltul la pas de zeci de ori: ştiu de la olteni şi de pe teren că infrastructura este un mare minus pentru regiune, ştiu că serviciile publice trebuie îmbunătăţite, ştiu că avem nevoie de investiţii şi locuri de muncă pentru a creşte pensiile şi salariile. Ştiu că agricultura şi industria sunt motoare de creştere, dar depinde doar de noi dacă le vom fructifica, dacă îi vom convinge pe tineri să rămână aici acasă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În decizia colegilor mei de partid, cred că a contat în primul rând faptul că am încercat să fiu un campion al rezolvării problemelor oltenilor. Că am fost la putere sau în opoziţie, nu a contat. Fiecare primar şi fiecare comunitate a avut la mine o uşă deschisă. Am luptat pentru a aduce cât mai multe fonduri şi cât mai multe investiţii în infrastructură - în şcoli, spitale, dispensare, drumuri, alimentări cu apă, cu gaze şi canalizări. Nu cred că este localitate în care să nu fi adus un proiect sau să nu fi ajutat pe cineva. Sunt un om care am construit toată viaţa şi mi-am făcut o datorie din a fi purtătorul de cuvânt şi punctul de contact al oltenilor mei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ La nivel naţional, ideea de care sunt poate cel mai ataşat este cea a votului de la 16 ani. Am promovat tineri în politică şi susţin ca tinerii să aibă o voce mai importantă în luarea deciziilor publice. Sper ca în viitorul Parlament să fiu unul dintre cei care votează modificarea Constituţiei pentru a reduce vârsta de vot de la 18 la 16 ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. În această campanie, mergând din nou în fiecare comunitate din Dolj, am realizat o hartă a priorităţilor Olteniei, pe care am să o susţin în Parlament. Sper să avem în viitorul Senat o coaliţie bine consolidată a Olteniei, astfel încât să nu mai ajungem la coada listei de priorităţi, cum s-a mai întâmplat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În primul rând, voi susţine cu toată tăria construirea urgentă a Autostrăzii Olteniei, care este paşaportul nostru fără dezvoltare. Fără infrastructură decentă, investitorii şi locurile de muncă nu vor veni, iar companiile mari se vor gândi dacă mai rămân. Nu va trece lună în care să nu întreb Guvernul ce face pentru acest proiect esenţial.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În al doilea rând, cred că noi trebuie să fim mai patrioţi în economie, să îi susţinem pe cei care creează locuri de muncă aici, acasă şi îşi cheltuie banii în România. Vreau să gândim facilităţi fiscale mai ţintite, mai eficiente, pentru IMM-uri, coloana vertebrală a economiei noastre, să le facem viaţa mai uşoară şi dezvoltarea mai lină.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În al treilea rând, voi continua să susţin implicarea tinerilor în viaţa publică. Votul de la 16 ani este doar începutul. Eu cred în responsabilitatea politicienilor de a iniţia o discuţie naţională despre rolul tinerilor în dezvoltarea României. Voi propune la nivelul PMP şi al Parlamentului o astfel de dezbatere şi sper să am toată susţinerea colegilor mei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Eu am fost ales de două ori uninominal, iar acum este a doua oară când candidez pe listă. Este mai puţin important sistemul de vot; important este ca oamenii să ştie că eşti de partea lor şi să vină la tine atunci când sesizează o problemă în comunitatea lor. Dacă îţi faci un nume prin munca ta, prin respectarea cuvântului dat, sistemul electoral este doar un detaliu. Ce vreau ca oamenii să ştie este că voi continua să îi reprezint ca şi până acum, ca senator de Dolj, ca prieten şi susţinător al proiectelor şi speranţelor lor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Mario Ovidiu Oprea, candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Motivele sunt foarte simple în ce mă priveşte: n-am încălcat niciodată criteriile de integritate, mi-am dus la bun sfârşit proiectele iniţiate, nu am activităţi paralele muncii de parlamentar şi, ca atare, m-am dedicat total sarcinilor din Senat şi celor venite din comunităţile pe care le reprezint. Pe de altă parte, a contat şi faptul că sunt liberal de 26 de ani şi, la un moment dat, experienţa şi loialitatea chiar contează. Partidul a ţinut cont şi de rezultatele anterioare. Dacă n-ar fi fost bune sau demne de luat în seamă, oamenii 'n-ar fi investit' în funcţia mea, prin vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Priorităţile mele, în afară de cele care pot fi particularizate pentru zona pe care o reprezint sunt cele susţinute de PNL. Voi merge la Senat să încurajez, ca şi până acum, investiţiile, creşterea economică, măsurile de relaxare fiscală, reducerea abandonului şcolar, stoparea migraţiei medicilor, dezvoltarea infrastructurii, combaterea evaziunii fiscale, dezvoltarea proiectelor sociale şi curăţenia prin lupta anti-corupţie, având în vedere că, atunci când a fost cazul, am votat la vedere, împotriva oricărei încercări de a sfida sau bloca un act de justiţie corect. Cert este că prima iniţiativă după obţinerea unui nou mandat se va concretiza într-un proiect de reformă al Parlamentului, susţinut de întreg Partidul Naţional Liberal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Pentru a face din Parlament o instituţie serioasă, care lucrează pentru cetăţean, PNL este pregătit să amendeze Regulamentele de funcţionare a Camerei Deputaţilor şi Senatului, inclusiv Constituţia.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Ştim cu toţii că nicio lege nu are cum să fie perfectă, dar că toate sunt perfectibile şi se pot schimba de la un ciclu electoral la altul. Votul pe listă are un mare avantaj, acela că partidele au devenit un filtru, adică, ele au interesul să aşeze candidaţii într-o ordine cât mai clară, ţinând cont în mod real de cererile electoratului şi căutând să răspundă aşteptărilor pe care alegătorii le au şi le-au exprimat de atâtea ori. În altă ordine de idei, votul pe listă înseamnă corectitudine, pentru că astfel s-a evitat cumpărarea locurilor. Existenţa legii de finanţare a partidelor susţine şi ea această corectitudine, prin operaţiuni perfect transparente şi bine organizate. Ar fi ideal însă ca toate partidele să impună criterii de integritate şi ele să devină obligatorii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În cazul votului uninominal, avantajul era că alesul devenea obligat să vină mai des în fiecare localitate din teritoriul pe care îl reprezintă, ceea ce însemna o relaţie mult mai strânsă cu alegătorii. Dezavantajul ar fi fost însă că votul uninominal încurajează tehnicile de 'votare tactică'. Adică electoratul simte presiunea să-l voteze pe acel candidat din doi care i se pare că are şanse mai mari de victorie, chiar dacă în realitate nu îi convine niciunul. Acest sistem de vot poate face ca, în respectiva circumscripţie, adevăratul favorit să nu iasă nici măcar pe locul doi, ci pe al treilea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Ion Dăbuleanu, candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Misiunea principală a partidului a fost să selecteze oameni competenţi, care să vină cu proiecte bune de legi şi să poată pune în aplicare programul de guvernare. Deci când Partidul România Mare m-a selectat pentru prima poziţie pe lista candidaţilor pentru Senat, a avut în vedere probitatea profesională, vasta experienţă politică, vechimea în partid, caracterul etico-moral al subsemnatului, precum şi rezultatele obţinute la activităţile pe care le-am desfăşurat pe linie de partid, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, concretizate în diplome şi medalii, şi, în cele din urmă, loialitatea faţă de partid, cinstea şi corectitudinea faţă de membrii de partid şi faţă de cetăţeni.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Partidul România Mare are ca priorităţi schimbarea Constituţiei României; un program coerent şi viabil de investiţii la nivel naţional în toate ramurile de activitate ale economiei româneşti corespunzător cu realităţile din ţară; crearea de locuri de muncă în industrie şi agricultură; anularea impozitului pe profit pentru producătorii agricoli; reducerea cu 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice; subvenţionarea 100% pentru lucrările de irigaţii; înfiinţarea de centre de depozitare pentru legume şi fructe în mediul rural, pentru sprijinirea ţăranilor români; reînfiinţarea fermelor agricole animaliere şi vegetale la sate; majorarea subvenţiei APIA cu 25 %; subvenţii solide la motorină pentru agricultori; acordarea de credite cu dobândă foarte mică ţăranilor români pentru achiziţionarea de maşini şi unelte agricole.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Nu cred că revenirea la votul pe lista de candidaţi este dezirabil în momentul de faţă, ci corectarea modului de distribuire a mandatelor în legea actuală. Pe noua lege, practic cetăţenii vor vota un partid, fiind treaba partidului respectiv cu cine îşi face lista, cine va fi pe prima poziţie, cine pe a doua. Partidele politice trebuie să devină mature şi să-şi selecteze parlamentarii după criterii ideologice clare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ În varianta votului uninominal, avantajul era că cetăţenii puteau practic să aleagă între candidaţi, ţinând cont mai puţin de partidele politice. Personal nu cred că va fi mai bine, pentru că partidul respectiv îşi face acum propria selecţie şi cetăţeanul este obligat să aleagă între listele propuse de partide. S-ar reveni, astfel, la vechiul sistem de până în 2008 şi va funcţiona o formă de protest, neprezentarea la vot.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Ambele sisteme de vot au avantaje şi dezavantaje - experienţa votului uninominal a făcut să ajungă în Parlament o serie de persoane care nu erau compatibile cu funcţia de senator sau deputat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Petre Petrescu, candidat PRU pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Partidul România Unită are o serie de criterii pe baza cărora a făcut nominalizările pe listele Camerei Deputaţilor în campania electorală din anul 2016, cum ar fi pregătire profesională, expertiza profesională, lipsa antecedentelor penale etc.. Conducerea centrală a partidului a apreciat că subsemnatul, Petre Petrescu, îndeplinesc cerinţele pentru ocuparea primei poziţii pe lista PRU. Pregătirea profesională foarte bună, lipsa oricăror probleme în justiţie, precum şi expertiza în domeniul administraţiei publice (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei de buget-finanţe, membru al comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor), expertiza în domeniul politic (vicepreşedinte al PSD şi apoi secretar general timp de 8 ani) au fost câteva din motivele care au determinat nominalizarea mea pe prima poziţie pe lista candidaţilor Partidului România Unită la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Proiectul politic pe care îl propun alegătorilor împreună cu Partidul Romania Unită se referă în primul rând la renaşterea sentimentelor patriotice ale românilor, prin promovarea doctrinei naţional-democratice, iar scopul promovării acestei doctrine este protejarea cetăţeanului român!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Principalele obiective prioritare vor fi cele de promovare a intereselor Regiunii Oltenia în general, ale judeţului Dolj în special, în domeniul educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, iar foarte concret voi susţine construcţia spitalului regional de urgenţă în capitala Olteniei, Craiova, dar şi realizarea autostrăzii Craiova -Piteşti şi Craiova -Lugoj.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Consider că revenirea la votul pe listă nu este cea mai bună măsura luată în scopul modernizării clasei politice româneşti. Votul pe listă arată incapacitatea clasei politice româneşti de a se adapta modernelor cerinţe europene în domeniu, dar mai ales imposibilitatea actualilor lideri politici de a promova adevăratele valori ale democraţiei europene autentice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Lia Olguţa Vasilescu, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Aşa după cum am precizat în nenumărate rânduri, am acceptat să intru în această campanie pentru a ajuta organizaţia să obţină un scor cât mai bun. Pentru că avem nevoie de un guvern PSD şi de un scor bun la Craiova şi în judeţ. Trebuie să luptăm în această campanie electorală pentru a obţine un scor mai mare decât am avut la alegerile locale, pentru că ştim foarte bine că, dacă va exista un Guvern politic şi este al PSD, se va uita altfel către această zonă, faţă de ceea ce s-a întâmplat pe guvernarea actuală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Alegerile pentru desemnarea noului Legislativ reprezintă o etapă decisivă pentru parcursul României, fiind punctul culminant al unui întreg an hotărâtor pentru viitorul nostru. Anul în care un guvern care se pretindea tehnocrat şi apolitic a dovedit că nu este nici una, nici alta şi, cu girul direct al PNL, a scos ţara de pe traiectoria corectă pe care o aşezase Cabinetul Victor Ponta şi a împins-o către dezastru. Pe 11 decembrie avem şansa să repunem România pe făgaşul normalităţii, al dezvoltării, să redăm românilor încrederea în viitor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Nu am ascuns faptul că eu vreau să rămân primar (primarul municipiului Craiova n.r.). Aceasta este intenţia mea în proporţie de 99% şi voi merge la Bucureşti doar dacă, dintr-o altă postură, voi putea să ajut mai mult oraşul Craiova. Mă gândesc, în special, la autostrada Craiova - Piteşti, la Spitalul Regional sau la atragerea de investitori în această zonă. În paralel, vreau să ajut PSD să implementeze programul de guvernare pentru că vrem să avem cât mai mulţi români în clasa de mijloc, adică mai mulţi români cu slujbe bine plătite, acces la o educaţie de top şi servicii medicale de calitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Sincer, eu nu am fost un mare susţinător al votului uninominal. A avut şi părţi bune, dar şi multe părţi proaste. Spre exemplu, trebuia să vii cu oameni cunoscuţi, în detrimentul unor oameni utili. Votul pe listă dă posibilitatea unor politicieni tineri să ajungă în Parlament, care, altfel, ar fi avut şanse mult mai mici deoarece nu aveau notorietate. Cred că votul pe liste va permite o întinerire a clasei politice deoarece cred că România are nevoie de asta.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Claudiu Manda, candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Aceasta a fost hotărârea Biroului Judeţean, care a fost aprobată în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean. Este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate. Asta deoarece vrem ca Doljul să fie judeţul cu cele mai bune performanţe din ţară şi am convingerea că, după scrutinul din 11 decembrie, ne vom clasa pe locul I. Dintre toate organizaţiile de partid din judeţul Dolj, avem cea mai bună echipă pentru Parlamentul României. Venim cu mulţi oameni tineri, cu multe nume noi, dar şi cu oameni care au confirmat deja în politică şi în administraţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Propunem măsuri pentru dezvoltarea României: eliminăm impozitul pentru utilajele agricole, precum şi TVA la materiile prime şi serviciile din agricultură. Am eliminat deja 102 taxe, în Parlament. Vom reduce contribuţiile la asigurările sociale, vom creşte salariile şi pensiile. Voi sprijini o dezvoltare echilibrată între regiuni şi judeţe. Acum avem doar 10 judeţe puternice din punct de vedere economic care produc peste trei sferturi din cifra de afaceri a companiilor din România şi din numărul de angajaţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Ştim să atragem fonduri europene şi am dovedit-o. Dacă tehnocraţii sunt zero la acest capitol, Guvernul PSD a ajuns la 70% absorbţie. Vom aduce în ţară bani europeni care vor fi investiţi în proiectele mari, în construirea de autostrăzi şi spitale. Voi sprijini crearea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare cu ajutorul căruia vrem să atragem circa 25 de miliarde în următorii ani pe care să îi investim în următorii 4 ani. Acest Fond va fi un motor esenţial pentru dezvoltarea României şi alimentarea creşterii economice. Aceasta este soluţia să repornim motoarele economiei, să dezvoltăm clasa de mijloc, să creăm locuri de muncă bine plătite şi să avem bunăstare în România.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Cred că votul pe liste este un real câştig pentru toată clasa politică românească şi va fi un câştig pentru viitorul Legislativ. Votul pe liste ne-a permis să promovăm un număr foarte mare de tineri, oameni care nu au mai candidat până acum pentru Parlament. Noi, la Dolj, vom avea probabil cea mai tânără echipă şi cel mai mare număr de femei parlamentar. La fel ca şi la alegerile locale, atunci când am obţinut două treimi din numărul de mandate de consilieri judeţeni. Este cea mai bună dovadă că PSD se înnoieşte. Nu ştiu în ce măsură acest lucru ar fi fost posibil cu votul uninominal.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Adrian Prisnel, candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Noi, în USR Dolj, am crescut de la "firul ierbii", ne-am adunat de nicăieri, diverşi, timizi, dar hotărâţi. Ne-am întâlnit de multe ori, am rezolvat multe situaţii şi am ajuns să ne cunoaştem şi să avem încredere unul în altul. Eu nu am fost ales de partid, ci de colegii din filială, de oamenii care m-au cunoscut la nivel uman, mi-au observat calităţile şi neajunsurile şi care, punând totul în balanţă, m-au ales pe mine. Un astfel de filtru nu veţi găsi la niciun alt partid.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Vreau ca fiecare copil să primească în şcoală sprijinul material şi moral de care are nevoie pentru a reuşi. Simularea în educaţie nu mai poate fi acceptată, nu ne mai putem preface că predăm, că studiem, că inspectăm sau finanţăm. Trebuie sa prioritizăm altfel, să mărim porţia din buget alocată educaţiei şi să o direcţionăm spre creşterea calităţii actului educaţional, pentru ca peste cinsprezece, douăzeci de ani, când presiunea dezvoltării tehnologice va distruge multe din joburile actuale, copiii noştri să aibă şansa de a fi competitivi. Părinţii, mai ales cei aflaţi în situaţie de instabilitate economică, trebuie consiliaţi, îndrumaţi, ajutaţi să ia cele mai bune decizii în interesul pe termen lung al copilului lor. Dacă ratăm sau amânăm momentul, vom fi săraci, puţini şi lipsiţi de perspectivă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Vreau creştere economică şi locuri de muncă bine plătite în judeţul Dolj. După 27 de ani sub PSD, economia judeţului este cu 30% sub nivelul mediu naţional, iar şomajul este incredibil de mare - 9,5%. Trebuie să înţelegem natura motivelor pentru care investitorii nu vin în Dolj şi să le tratăm cu seriozitate. Pe lângă problemele de infrastructură, pentru a atrage investiţii, trebuie să scăpăm de corupţie, să învăţăm să ne ţinem de cuvânt, atât la nivel personal, cât şi ca stat, şi să susţinem creşterea calificării forţei de muncă prin subvenţionarea programelor de training în companii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Vreau eliminarea imunităţii parlamentarilor pentru situaţiile de drept comun. Vreau transparenţă în modul în care se cheltuiesc banii publici. Vreau eficientizarea, profesionalizarea, digitizarea administraţiei şi îmbunătăţirea relaţiei acesteia cu cetăţeanul.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Votul uninominal favorizează notorietatea în dauna substanţei, iar cel pe liste ascunde ticăloşii în spatele celor nepătaţi, însă, la un vot preponderent informat, diferenţele nu sunt mari. Rolul jurnalistului este, în ambele cazuri, esenţial.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ Cosmin Stăicuţ, candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 1. Procesul de selecţie al candidaţilor a fost făcut de fiecare filială în parte, fiind deschis tuturor membrilor. Fiecare membru care a dorit să candideze a prezentat un proiect personal de priorităţi şi l-a susţinut în faţa celorlalţi membri, iar după am votat componenţa listelor de candidaţi. Eu am fost ales să ocup primul loc pentru Senat de către colegii mei din filiala Dolj. Acest lucru reprezintă pentru mine o alegere care mă onorează, dar, mai mult decât atât, reprezintă o mare responsabilitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 2. Printre priorităţile mele, pe parcursul mandatului de parlamentar, ar fi: stimularea investiţiilor în infrastructură prin crearea unui cadru financiar predictibil şi realist, prin simplificarea şi debirocratizarea legislaţiei privind proiectele mari de investiţii şi printr-o structură responsabilă de proiectele de autostrăzi cu un management transparent şi competitiv; limitarea imunităţilor parlamentarilor doar la declaraţiile politice şi la votul exprimat, precum şi eliminarea votului secret în parlament; depolitizarea administraţiei publice şi eliminarea risipei banului public; promovarea şi susţinerea legii confiscării extinse a averilor pentru a recupera integral prejudiciile aduse statului ca urmare a faptelor de corupţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ 3. Votul uninominal este mai uşor de înţeles, este mai uşor de administrat şi mai ieftin. Alegătorii aleg direct persoana pe care o doresc din cei ce candidează şi o pot pedepsi direct pe aceasta în caz de corupţie sau de neîndeplinire a promisiunilor asumate. Însă sistemul uninominal încurajează polarizarea politică într-un sistem cu numai două partide, alegătorii tind să voteze cu unul dintre cei doi care ar avea şanse de victorie mai mare, chiar dacă nu le convine în realitate nici unul, pentru a nu irosi votul (problemă reclamată de mulţi alegători din SUA la ultimul scrutin). În prezent, consider că, pentru societatea noastră, este mai bun un sistem electoral cu votul pe listă pentru a permite accesul unui număr ridicat de partide în politica românească. Partidele mari existente în România manifestă o reticenţă crescută la schimbare şi reînnoire a candidaţilor propuşi, deci există riscul să fii pus în situaţia să alegi oameni pe care nu-i consideri reprezentativi pentru tine.

×
Subiecte în articol: rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close