Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:19

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Dezvoltarea industrială şi turistică, revitalizarea agriculturii şi transformarea României în 'grânarul Europei', o cotă unică de impozitare şi eliminarea TVA la produsele bio, reprezintă câteva dintre proiectele candidaţilor de pe primele poziţii ale listelor depuse de partidele din judeţul Hunedoara şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES.REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Alin Bena - candidat ALDE pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Sunt inginer geolog, iar de 26 de ani sunt jurnalist. Domeniul predilect al activităţii mele jurnalistice a fost talk-show-ul politic, aşa încât sunt familiarizat cu domeniul. Nu am mai făcut politică până acum, nu am fost membru al niciunui partid politic. Justeţea analizelor mele politice şi notorietatea conferită de expunerea mediatică au fost două dintre motivele selectării mele de către ALDE Hunedoara pentru prima poziţie pe lista de candidaţi la Senat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Am iniţiat proiectul ZEIS - declararea Văii Jiului ca Zonă Economică de Interes Strategic, ceea ce implică stoparea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului şi conservarea rezervei strategice de huilă a României. Declararea ca rezerve strategice ale României şi valorificarea rezervelor de aur, argint şi metale rare din haldele de steril şi iazurile de decantare din zonele fostelor exploatări miniere, astăzi închise.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Acordarea de facilităţi fiscale investitorilor în turism şi industria ospitalităţii pentru zonele din România cu monumente de patrimoniu UNESCO (sunt 7 astfel de monumente sau grupuri de monumente în România), astfel încât zonele respective să devină poli de dezvoltare economică ale regiunilor respective.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Avantaje: selecţia internă a candidaţilor obligă partidele politice să promoveze în fruntea listelor oamenii cei mai capabili. Competiţia internă între candidaţi are valoarea unor alegeri preliminare. Votul pe listă responsabilizează în mai mare măsură partidele decât votul uninominal. Dezavantaje: completarea listelor cu candidaţi de conjunctură

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Marius Surgent - candidat ALDE pentru Camera Deputaţilor

1. Consider că experienţa în administraţie a fost un principal motiv pentru desemnarea mea pe locul 1 în lista pentru Camera Deputaţilor a ALDE Hunedoara. Am fost consilier judeţean, viceprimar al Devei, acum sunt consilier local la Deva - cred că este o experienţă serioasă, care cântăreşte mult în eficienţa şi concreteţea activităţii unui parlamentar. Pe de altă parte, cred că a contat mult şi experienţa mea politică: timp de 15 ani am activat politic ca secretar general şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Punctual, câteva din priorităţile mele pentru mandatul de parlamentar sunt legate de următoarele propuneri: o cotă de 33% din impozitul pe pensii să revină Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) unde pensionarul are domiciliul; vot uninominal pe listă; armonizarea legislaţiei pentru administraţiile publice locale, armonizare care să permită o adevărată autonomie locală în decizii şi simplificarea procesului decizional.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Rezultatul votului pe listă va reprezenta mai bine votul dat de electorat. Din punctul meu de vedere, consider că cel mai curat vot ar fi "votul uninominal pe listă", cetăţeanul putând să-şi exprime atât voinţa politică, cât şi opţiunea pentru un candidat anume.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Mihai Simionescu, candidat ANR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Competenţa profesională, încrederea colegilor, activitatea anterioară, inclusiv cea din cadrul ANR, şi faptul că am legături de suflet cu judeţul Hunedoara.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Principala problemă în relaţia aleşi-alegători este comunicarea. Mai exact, comunicarea responsabilă, în care rolurile sunt clar definite şi asumate. De aceea, în esenţă, propun alegătorilor proiectul unei comunicări transparente, reale şi responsabile având ca obiectiv identificarea problemelor existente şi a soluţiilor fezabile. În acest scop am schiţat un chestionar relativ simplu, asemănător în principiu celui de faţă, pe care doresc să-l transmit cât mai multor cetăţeni în cadrul unui studiu sociologic riguros. Pe baza rezultatelor obţinute se vor putea identifica problemele care pot fi soluţionate prin iniţiative legislative.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Pe de altă parte, experienţa şi bunul simţ arată că un partid relativ mic nu poate promova o agendă proprie de priorităţi legislative ci doar influenţa în mod pozitiv direcţiile convenite la nivelul coaliţiei din care face parte. Având în vedere aceste limitări voi sprijini acele iniţiative care sunt conforme programului ANR sintetizat în cele şapte puncte înscrise în documentele partidului: consolidarea instituţiilor statului; stoparea înstrăinării terenurilor; reorganizarea învăţământului; dezvoltarea capitalului românesc; îmbunătăţirea sistemului sanitar; consolidarea partenariatului strategic cu SUA; respect şi sprijin acordat Bisericii şi valorilor creştine.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Plecând de la premisa că democraţia se face cu/prin partide bine definite ideologic, votul pe liste reprezintă o revenire la normalitate, necesară consolidării democraţiei în România. Perioada votului uninominal a arătat că acesta duce la ineficienţă şi pulverizarea partidelor politice care sunt/trebuie să fie actorii principali ai unei democraţii funcţionale. Ceea ce vedem acum este şi rezultatul votului uninominal. Un sistem la care au renunţat (fără să şi-o asume explicit şi responsabil !) până şi cei care, cu tupeul caracteristic, l-au impus în România. Sunt aceiaşi care ulterior au încercat să forţeze legislaţia în sensul desfiinţării bicameralismului parlamentar şi reducerii masive a numărului de parlamentari. Persoane care, evident, s-ar simţi mult mai bine la comanda unui vapor sau chiar într-o dictatură. A lor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Aurel Adrian Miholca, candidat PER pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Partidul Ecologist Român este partidul care crede cu tărie în oameni, şansa de reprezentativitate pe care poate să o aibă fiecare cetăţean român, dar această şansă trebuie să fie însoţită de profesionalism şi o experienţă cât mai relevantă într-un anumit domeniu. Experienţa în management, în derularea fondurilor europene, vizunea cu privire la învăţământ, turism şi ecologie sunt motivele pentru care partidul a avut încredere în mine şi în echipa mea pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Doresc să vorbesc despre proiecte, judeţul Hunedoara este un judeţ cu o mare diversitate de oportunităţi. Proiectul principal este cel cu privire la ecologie, respectul pentru natură şi implicit pentru cetăţeni, un mediu sănătos creează premisele unei societăţi sănătoase. Atragerea de fonduri europene este un proiect care trebuie abordat cu profesionalism şi mai ales identificarea din timp a oportunităţilor în funcţie de liniile de finanţare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Învăţământul - creearea unei platforme online, care să prezinte în modul cel mai obiectiv situaţia reală a procesului de tranziţie de la Şcoală la Piaţa Muncii, dinamica pieţei muncii. Atragerea de investiţii în judeţ, atât autohtone cât şi străine - evenimente de prezentare a potenţialului judeţului, camera de comerţ, camera de comerţ ale altor ţări.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Turismul este cea mai importantă resursă, după cea umană, pe care o are la dispoziţie un judeţ încărcat cu atâtea veacuri de istorie - propunerea de realizare a unui circuit turistic, care să cuprindă toate obiectivele turistice din judeţul Hunedoara. Având în vedere că suntem cetăţeni ai Uniunii Europene doresc să militez ca alocaţiile copiilor, salariile şi pensiile din România să fie la nivelul celor din Uniunea Europeană.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Votul uninominal, cred că este mai relevant, cetăţeanul identifică persoana care să-l reprezinte, ori pe lista de candidaţi pot să se strecoare persoane care nu ar fi avut şanse într-o confruntare uninominală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Răzvan Giurgiu - candidat PER pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Sunt un om tânăr, integru moral, cu dorinţa de a putea schimba mentalitatea învechită a cetăţeanului, un om care nu a mai făcut politică, dar care a ajuns la maturitate şi care doreşte prin implicarea sa să poată ajuta comunitatea din care face parte. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Prioritatea noastră ca cetăţeni responsabili este mediul. Avem nevoie de legi care să interzică exporturile de masă lemnoasă pe o perioadă de minimum 25 de ani. De asemenea, nu dorim fracturarea solului pentru a obţine gaze de şist şi nici folosirea cianurilor în procesul de obţinere a aurului. Acestea sunt priorităţi în primul rând pentru cetăţean, dar şi pentru mediu, responsabilizându-ne şi oferindu-ne posibilitatea de a ne gândi la viitorul copiilor noştri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA O altă prioritate şi care are nevoie de o reglementare legislativă urgentă o reprezintă agricultura. De asemenea, doresc simplificarea procedurii de obţinere a fondurilor europene pentru sectorul agro-zootehnic şi, bineînţeles, doresc o creştere a subvenţiilor destinate către acest sector. Doresc, de asemenea, reducerea TVA -ului la 0% pentru alimentele bio. Doresc ca prin proiectul "România-Grânarul Europei" să readucem ţara în topul ţărilor producătoare de hrană de calitate. Dar asta nu se va putea face fără un sistem de irigaţii extins şi a unei reabilitări a sistemului de îmbunătăţiri funciare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA O altă prioritate o reprezintă energia. Este important să ne orientăm spre surse alternative, nepoluante de energie, în special prin stimularea investiţiilor de protecţie a mediului în sectorul producerii energiei din combustibili neconvenţionali. Din punct de vedere al turismului, ţara noastră poate ajunge o importantă destinaţie ecoturistică a Europei. Trebuie să învăţăm să ne punem în valoare locurile pitoreşti şi pe cele cu încărcătură istorică, alimentele tradiţionale, datinile atât de frumoase, dar care din varii motive nu au fost suficient valorificate. Stimularea economiei prin susţinerea de investiţii în mediul privat de afaceri. Reforma în sistemul educaţional pentru a stimula aptitudinile de comunicare şi muncă în echipa.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Personal, consider în mare parte greşit acest tip de vot pe listă. Motivele sunt destule, dar cele mai importante sunt reprezentate de posibilitatea de a masca urma unor aşa numiţi "parlamentari problemă", astfel încât aceştia să poată fi în continuare scăpaţi de către partidul de care aparţin şi să fie promovaţi în Parlament. De asemenea, votul pe listă este greşit prin posibilitatea de a desemna persoane din afara judeţului pentru care candidează şi nu cunosc realitatea socio-economică din judeţ. Da, recunosc, este şi cazul partidului din care fac parte şi care are pe liste un cetăţean din Bucureşti. Aici însă intervine aspectul pozitiv al acestui vot: oferă o şansă de a ne putea promova şi candidaţii locali la aceste alegeri parlamentare prin posibilitatea invesţiei din fonduri private făcute de candidaţii desemnaţi, dar care nu aparţin zonei pentru care candidează putând susţine şi ceilalţi nominalizaţi la aceste alegeri. Aceasta este şansa oferită de către actualii parlamentari partidelor mici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Haralambie Vochiţoiu - candidat PMP pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Activitatea mea parlamentară în mandatul 2012-2016 din Senatul României a fost cartea mea de vizită în faţa partidului. Sunt cel mai activ parlamentar hunedorean.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Vin dintr-un mandat activ, un mandat în urma căruia au rămas legi. Mai am şi câteva iniţiative aflate în fluxul, circuitul legislativ. Proiectele mele: Legea primului loc de muncă pentru tineri, Creşe pentru copiii României, a 13-a pensie, Statutul personalului feroviar, Ciclismul ca mijloc de transport ecologic trebuie finalizate. La capitolul priorităţi intră şi Legea defrişării ilegale şi Programul Naţional de Împădurire.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Nu cred că votul pe listă rezolvă lucrurile pentru că în acest mod politicienii se despart din nou de alegători şi se apropie de preşedintele de partid de care depinde poziţionarea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Petre Nica - candidat PMP pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în Partidul Mişcarea Populară e nevoie de oameni care 'ştiu şi care pot'. Activitatea mea profesională, dar şi implicarea la nivelul societăţii civile cred că stau la baza selecţiei făcute.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Priorităţile mandatului meu sunt generate exact din nevoile societăţii hunedorene. Judeţul Hunedoara are nevoie urgentă de o legislaţie corectă şi clară legată de exploatarea raţională şi în interes naţional a resurselor minerale româneşti. Minele din România nu mai pot fi închise superficial, iar Legea Minelor trebuie să fie modificată la nivelul legislaţiei europene. Voi susţine de asemenea stoparea corupţiei din instituţii prin depolitizarea acestora şi prin debirocratizare. Neasumarea răspunderii este un pas spre corupţie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Sunt adeptul votului uninominal ca metodă de evaluare corectă a candidaţilor. Acest tip de scrutin este viabil însă doar în contextul 'egalităţii de şanse'. Puterea de a pătrunde pe piaţă rămâne la îndemâna celor care lucrează în sistemul public şi care folosesc acest instrument pentru obţinerea votului. Astfel este creată acea dependenţă de cineva sau de ceva care denaturează votul democratic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Carmen Hărău - candidat PNL pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Ocup prima poziţie pe listele pentru Senat datorită activităţii şi implicării mele din ultimii patru ani, recunoscută şi apreciată atât de cetăţeni, cât şi de partid. Mi-am respectat promisiunile cu care am candidat în 2012 şi era firesc să fiu sprijinită pentru o nouă candidatură. În plus a contat experienţa pe care am acumulat-o în ultimii patru ani în Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. În plan local trebuie diversificată oferta de locuri de muncă, mai ales prin sprijinirea micilor întreprinzători în paralel cu politicile educaţionale ale tinerilor pentru meserii adaptate la cererea pieţei forţei de muncă. Absenţa învăţământului profesional, din culpa PSD, creează mari probleme companiilor care nu găsesc forţă de muncă calificată. Sprijinirea învăţământului dual care aduce împreună angajatul, angajatorul şi decidentul public devine vitală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Judeţul Hunedoara are un potenţial uriaş nefolosit: turismul. Acest domeniu are avantajul de a absorbi mai uşor decât industria persoane fără calificări specifice pe posturi ca: bucătar, ospătar, menajeră, cameristă, şofer, etc. În acest fel, tinerii vor găsi motivaţia să rămână în judeţul nostru, să lucreze aici şi să-şi întemeieze familii. În momentul de faţă, tinerii fug de Hunedoara, pleacă la studii ori în căutarea unui loc de muncă şi acest lucru trebuie rapid corectat. Trebuie să creăm aici condiţiile pentru ca ei să îşi poată face un viitor în propriul judeţ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Promovarea intereselor economice ale României în structuri internaţionale şi în raport cu agenţii economici multinaţionali este foarte importantă. Exemplu: impozitarea urgentă a profiturilor multinaţionalelor în România, înainte ca acestea să fie externalizate. Totodată, vânzarea terenurilor către cetăţenii străini trebuie făcută cu mare discernământ.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Un alt obiectiv este protejarea mineritului, a ceea ce a mai rămas din siderurgie şi a cadrelor disponibilizate, inclusiv a pensionarilor. De prea mulţi ani Valea Jiului trăieşte într-o nesiguranţă continuă. Sunt convinsă că vom putea rezolva aceste lucruri cu un guvern condus de Dacian Cioloş şi un Parlament în care PNL să formeze majoritatea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Reindustrializarea judeţului, în contextul reindustrializării României, apelând la toate mijloacele de finanţare, inclusiv ajutor de stat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Sunt de acord ca partidele să poată propune liste. Se iau deciziile în plan intern, iar la alegeri formaţiunile politice propun cea mai bună echipă de candidaţi pe care au putut-o forma. Dar mi-aş fi dorit ca românii să fie implicaţi mai mult în decizie la alegeri. Ar fi fost mai bine ca orice cetăţean care votează să poată aplica ştampila pe candidatul pe care-l doreşte cu adevărat. În final, cei care obţin cele mai multe voturi intră în Parlament. Astfel, partidele ar putea să propună alegătorilor propria echipă de candidaţi, iar cetăţenii, prin posibilitatea de a vota omul, nu lista, ar putea lua cu adevărat decizia pe care o consideră cea mai bună.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Lucian Heiuş - candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Stabilirea poziţiei mele pe lista pentru Camera Deputaţilor s-a făcut în urma unor analize sociologice, a sondajelor realizate de partid şi, nu în ultimul rând, a sprijinului acordat de primarii liberali şi a majorităţii preşedinţilor de Organizaţii PNL din judeţ. S-a ţinut cont şi de experienţa şi pregătirea mea profesională de-a lungul anilor în administraţia publică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. În Parlament voi activa în 'Comisia de buget-finanţe', pentru că asta este meseria mea şi mi se pare normal să-mi folosesc expertiza şi experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul anilor şi în calitatea de parlamentar. Principalele mele obiective, în linii mari, pentru care mă voi lupta în Parlament sunt: Eliminarea impozitului pe toate categoriile de pensii, lucru care va duce automat la creşterea pensiilor; Introducerea cotei unice de 16% pentru toate impozitele principale, respectiv pentru impozitul pe venit, impozitul pe profit, contribuţia angajatorului, contribuţia angajatului, cota standard de TVA; Încurajarea capitalului privat autohton, astfel încât antreprenorii români să-şi dezvolte afacerile şi să poată crea noi locuri de muncă; Sprijinirea proiectelor administraţiei locale hunedorene care duc la creşterea nivelului de bunăstare şi confort a locuitorilor;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Din păcate, votul uninominal s-a dovedit ineficient în România. Electoratul nostru nu este pregătit pentru astfel de alegeri, motiv pentru care s-a revenit la votul pe liste. Votul pe liste permite o reprezentare corectă a voturilor exprimate şi o selecţie a candidaţilor în interiorul partidului. Nu în ultimul rând, votul pe liste aduce o scădere a numărului de parlamentari, aspect care determină partidele să numească pe liste oameni competenţi. Cel puţin aşa s-a întâmplat la Hunedoara. Acest lucru va efectua o creştere a calităţii în viitorul Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Mircea Nicolae Mincea - candidat PRM pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Partidul România Mare a avut nişte criterii clar determinate pentru stabilirea candidaturilor, dintre care, în ceea ce mă priveşte, amintesc pe cele mai importante: Pregătirea şi experienţa profesională (jurist - avocat de 16 ani); Vechimea în partid (20 de ani) şi ataşamentul la mişcarea naţională (PRM este singurul partid în care am activat); Funcţia deţinută în cadrul filialei judeţene (Prim-vicepreşedinte); Implicarea şi rezultatele obţinute la alegerile precedente; Vârsta şi necesitatea întineririi clasei politice (38 de ani); Notorietatea pe raza judeţului Hunedoara; Disponibilitatea şi capacitatea de a susţine cheltuielile din campania electorală.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Priorităţile mele pe durata mandatului de parlamentar:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA a) Generale: Susţinerea unui proiect de revizuire a Constituţiei României pe următoarele teme: o veritabilă separaţie a puterilor în stat, atribuţiile Preşedintelui României, familia, alte drepturi şi libertăţi fundamentale;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Reformarea sistemului de justiţie prin angajarea de personal pentru degrevarea instanţelor, eliminarea unor proceduri care conduc la tergiversarea soluţionării proceselor, simplificarea procedurilor de punere în executare silită a titlurilor executorii, răspunderea magistraţilor pentru actele emise, introducerea unor sisteme de asigurare a transparenţei actului de justiţie, asigurarea unei veritabile independenţe a justiţiei în raport cu alte instituţii ale statului etc.;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Reformarea sistemului sanitar prin creşterea salariilor personalului, dotarea spitalelor cu aparatură modernă, înfiinţarea de noi unităţi spitaliceşti, verificarea achiziţiilor şi anularea contractelor încheiate în mod fraudulos, asigurarea unui pachet minim de servicii medicale pentru persoanele neasigurate, asigurarea şi garantarea integrală de medicamente compensate pentru persoanele care beneficiază potrivit legii etc.;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Reformarea învăţământului prin creşterea salariilor personalului, reabilitatea unităţilor de învăţământ aflate în stare de degradare, asigurarea utilităţilor pentru toate unităţile de învăţământ, asigurarea transportului elevilor şi cadrelor didactice, limitarea drastică a abandonului şcolar şi a analfabetismului prin susţinerea familiilor aflate la nevoie, pregătirea profesională continuă a cadrelor didactice, menţinerea unui număr corespunzător de ore săptămânal a unor materii precum: gramatică, istorie, educaţie fizică şi sport, literatură universală, informatică etc.;

Retrocedarea integrală a proprietăţilor preluate în mod abuziv de statul român;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Susţinerea campaniei de luptă împotriva corupţiei;

Aplicarea de TVA diferenţiat, iar unele produse sau servicii să fie scutite integral de TVA (alimente de bază, materii prime, turism);

Eliminarea sau scăderea de accize sau alte taxe speciale, care cresc în mod artificial preţul anumitor produse;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Susţinerea familiei prin acordarea de stimulente pentru întemeierea primei familii şi pentru naşterea de copii, deduceri din impozit pentru întreţinători de familie, în cazul efectuării anumitor cheltuieli;

Susţinerea iniţiativei private prin eliminarea birocraţiei cu ocazia înfiinţării de forme asociative, scutiri de obligaţii la bugetul de stat în primii ani de la înfiinţare, asigurarea de facilităţi pentru angajarea de tineri absolvenţi, şomeri sau persoane în vârstă şi pentru calificare profesională;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Salariul minim - 2000 lei, alocaţie pentru copii - 200 lei, creşterea valorii punctului de pensie;

Lege salarială şi de pensionare unică, fără excepţii, eliminare privilegii pentru anumite categorii profesionale;
Scăderea vârstei standard de pensionare la 63 de ani;

Asigurarea unei infrastructuri similare cu cea din vestul Europei (transport rutier, CFR, aerian);

Acordarea în agricultură de subvenţii pe hectar şi pe cap de animal egale cu cele din ţările din vestul Europei;

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Susţinerea, pe cale paşnică, a întoarcerii Basarabiei la Patria Mamă, prin înfiinţarea unei agenţii guvernamentale sub directa coordonare a primului-ministru;

Efectuarea de demersuri pentru constituirea unui parteneriat strategic cu toate statele limitrofe.

b) Pentru judeţul Hunedoara

- intensificarea şi eficientizarea dezvoltării marilor societăţi economice astfel încât CEH Hunedoara, Termocentrala Paroşeni şi Termocentrala Mintia să funcţioneze la maxim prin dimensionarea producţiei de cărbune şi păstrarea unui număr important de locuri de muncă, în paralel cu susţinerea de proiecte pentru surse alternative de energie;

- construirea unui aeroport la Săuleşti, în apropierea Devei, pentru transport intern şi internaţional;

- racordarea la autostradă a localităţilor Deva şi Hunedoara, soluţia propusă fiind la Sîntuhalm;

- reînceperea exploatării zăcămintelor aurifere din zona Brad în interesul statului român.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Partidul România Mare a avertizat de la început despre riscurile votului uninominal, arătând că societatea românească nu este încă pregătită pentru acest tip de vot. Printre avantajele votului pe listă, amintesc: reflectă exact reprezentarea formaţiunilor înscrise în competiţia electorală; accentuează utilitatea voturilor, întrucât, până la urmă, toate voturile exprimate sunt luate în considerare; toate curentele de opinie, chiar minoritare, sunt reprezentate, desigur cu limitele pragului electoral; favorizează multipartidismul şi independenţa partidelor politice; realizează o 'fotografiere' corespunzătoare a realităţii, aceasta fiind esenţa alegerilor parlamentare; permite partidelor politice să promoveze în Parlament, printr-o selecţie interne, persoane competente din punct de vedere profesional, însă care nu ar putea învinge la votul uninominal, din cauza vârstei tinere, lipsei resurselor financiare sau a notorietăţii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Totuşi, având în vedere faptul că şi acest sistem de vot prezintă importante dezavantaje practice, personal susţin votul preferenţial pe listă, care permite alegătorului să opteze pentru candidatul dintr-o listă de propuneri susţinută de un anumit partid politic.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Emanoel Andronache - candidat PRM pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. PRM m-a selectat pe prima poziţie pe lista Camerei Deputaţilor pentru Hunedoara datorită experienţei profesionale şi politice, notorietăţii din partid, consecvenţei demonstrate în timp, loialităţii, capacităţii de a conduce atât partidul, cât şi campaniile electorale la nivel judeţean. Proiectul politic preluat la numirea interimară de lider judeţean al PRM Hunedoara este în derulare şi se transpune în a conduce PRM-ul hunedorean să intre în toate competiţiile electorale şi să-şi apere cât mai demn şansele în toate bătăliile politice.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Proiectul meu politic în această campanie electorală din 2016 este acela de a promova iniţiative legislative cu specific local, prin culegerea priorităţilor economice, sociale, culturale de la cetăţenii din judeţ şi transpunerea lor în iniţiative legislative care să relanseze aceste domenii judeţene. Pe plan naţional sprijinirea capitalului românesc, şi iniţiative care să redea brandul românesc într-o Uniune Europeană în care statele trebuie să-şi redefinească rolul în economie, în apărarea intereselor cetăţenilor proprii faţă de provocările care apar într-o perioadă marcată de imigraţie, şomaj, scăderea nivelului de trai sau scăderea încrederii în instituţiile statale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Votul pe listă readuce în prim plan rolul partidului politic în cadrul democraţiei parlamentare. Ca om de partid susţin votul pe listă. Cred că votul uninominal era mai potrivit pentru oameni cu notorietate de orice fel, oameni care nu se pot adapta vieţii de partid, oameni care nu pot lucra în echipă şi au o individualitate de acţiune, comportament şi creaţie care nu fluidizează procesul legislativ din Parlament.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Cristian Resmeriţă - candidat PSD pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Motivele sunt simple: a fost propunerea organizaţiei judeţene, mai exact, propunerea organizaţiei judeţene să merg în Parlament şi, de asemenea, solicitarea personală a preşedintelui Liviu Dragnea. Practic, a fost o solicitare colectivă a colegilor noştri din partid, dublată de o susţinere a conducerii partidului. În PSD, candidaturile au un curs statutar bine definit şi o procedură cât se poate de transparentă, de vizibilă. Cred că această soluţie, de a candida acum la Senatul României, a fost şi urmarea firească a activităţii de parlamentar în mandatul 2012-2016. Noi, PSD Hunedoara, am avut o echipă foarte puternică în această perioadă, am lucrat bine împreună şi am desfăşurat foarte multă muncă în teritoriu, ceea ce nu se vede direct şi nu se 'contabilizează' nicăieri, însă această muncă de teren este practic cea mai importantă componentă a activităţii unui parlamentar.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Proiectul pe care îl susţin este comun cu al colegilor mei de pe listele cu care PSD Hunedoara se prezintă în aceste alegeri generale. Vreau să asigurăm continuarea proiectelor începute după câştigarea alegerilor locale în judeţul Hunedoara şi care au ca finalitate ieşirea din monoindustrial a judeţului, în special a Văii Jiului. Asta înseamnă locuri de muncă, menţinerea CEH (Complexul Energetic Hunedoara), susţinerea comunităţilor locale, dezvoltarea echilibrată a zonelor judeţului, plus toate celelalte puncte asumate de PSD prin programul de guvernare.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Este esenţial ca oamenii să înţeleagă faptul că nu este suficient să ai puterea pe plan local. Dacă nu ai puterea în forurile reprezentative naţionale, în Parlament, rişti să nu poţi susţine financiar proiectele locale, pentru că nu poţi amenda Legea Bugetului. În opinia mea, acesta este rolul cel mai important al parlamentarilor PSD Hunedoara pentru viitorul mandat 2016-2020.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Votul pe listă e avantajos pentru partide, şi pentru Parlament, din două motive: întăreşte partidele ca autoritate asupra propriilor parlamentari, deputaţi şi senatori, şi face ca Parlamentul să devină mai eficient, deoarece programele partidelor se vor bucura de o mai stabilă şi constantă susţinere. Un parlamentar ales pe o listă nu-şi mai permite să absenteze de la şedinţele plenului sau să spună că nu susţine o măsură asumată de partidul său în alegeri. În schimb, prin faptul că alegătorii votează liste, iar nu persoane, se diminuează oarecum răspunderea personală a parlamentarului. Votul uninominal într-un singur tur, de pildă, are o reprezentativitate mai redusă, riscând să genereze parlamente unicolore, îndeosebi într-o ţară ca România, care nu are un sistem bipartit definit şi, în plus, ridică foarte mult costurile campaniilor electorale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Laurenţiu Nistor - candidat PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Nominalizarea mea pentru a candida la Camera Deputaţilor a fost urmarea unui vot colectiv, bazat pe solicitarea colegilor din organizaţiile locale ale partidului. În PSD, nu poate nimeni merge în Parlament fără susţinerea directă a organizaţiilor locale şi fără votul membrilor de partid din teritoriu. Asta înseamnă democraţie. Desigur, a fost şi dorinţa lui Liviu Dragnea, dorinţă exprimată la Ţebea anul acesta, şi pe care o iau ca pe o înţelegere foarte precisă a ceea ce urmează să se întâmple în România după 11 Decembrie. PSD are nevoie de o prezenţă activă în Parlament şi de o echipă unită de parlamentari, care să facă faţă asaltului la adresa democraţiei desfăşurat de forţele de dreapta, care vor să impună, cu orice preţ, un prim-ministru subordonat direct celor de la Bruxelles. Vreau, de asemenea, să continuăm proiectul Hunedoara Puternică, proiect început după câştigarea alegerilor locale din acest an, iar pentru asta trebuie să fim prezenţi în Parlament cu propuneri concrete de amendare a Legii Bugetului şi a altor legi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Proiectul meu este simplu: HUNEDOARA PUTERNICĂ! Asta vrem să facem. Ne-am asumat acest proiect de dezvoltare, primul din istoria judeţului nostru, şi îl vom duce la bun sfârşit. Deja, am făcut primii paşi. Vreau să scoatem judeţul din sărăcie şi din monoindustrial, vreau să menţinem CEH-ul în stare de funcţionare şi chiar să găsim soluţii de dezvoltare, vreau o dezvoltare echilibrată a judeţului, care să meargă în ritm susţinut, pe termen lung şi mediu. Dacă izbutim ca PSD să guverneze şi să îşi aplice propriul program de guvernare pe care îl prezentăm alegătorilor, România va reveni, după o pauză de un an, pe traiectoria corectă a dezvoltării.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Votul uninominal creşte costurile campaniilor şi implicit, costurile corupţiei politice. O spun cu subiect şi predicat. Experienţele din 2008 şi 2012 au arătat că oamenii nu votează atât personalităţi, cum s-a crezut iniţial, cât partide şi programe politice. Un partid care promovează pe liste oameni competenţi şi dedicaţi binelui public va avea succes în condiţiile unei oferte electorale corecte şi bine primită de marele public. Votul pe liste are de asemenea avantajul că va reduce considerabil numărul de parlamentari şi va asigura o reprezentativitate corectă a opţiunilor alegătorilor. Vom avea un Parlament mai echilibrat şi mai eficient, deoarece forţa partidelor va creşte, iar parlamentarii aleşi pe liste vor fi mai atenţi şi mai disciplinaţi în exerciţiul funcţiei lor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Marin Badea - candidat PSR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Cred că motivul esenţial pentru care Partidul Socialist Român m-a desemnat să ocup prima poziţie pe lista candidaturilor sale pentru Camera Deputaţilor în cirscumscripţia nr 22 (Hunedoara) îl constituie expertiza mea în cunoaşterea realităţilor economice, sociale, politico-instituţionale, cultural-ştiinţifice româneşti, dar şi pe un plan mai larg (am desfăşurat de-a lungul multor zeci de ani activităţi de cercetare ştiinţifică şi în calitate de cadru didactic universitar; am publicat câteva zeci de volume pe diverse teme de istorie politică, istorie a economiei naţionale, istorie a economiei mondiale, istorie a gândirii economice etc).
             
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Am avut, de asemenea, o intensă prezenţă ca jurnalist, primul articol mi-a fost publicat în martie 1965, prima apariţie audio-video în martie 1967, continuând şi în prezent să exprim în spaţiul public punctele mele de vedere ca om politic de stânga. Din 2005 activez în rândurile Partidului Socialist Român ocupând de aproape 4 ani funcţia de prim-vicepreşedinte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Dacă se va întâmpla să ocup un loc de deputat în Parlamentul României, primul meu obiectiv ar fi să contribui la o mai bună imagine a Parlamentului; forul legislativ suprem trebuie să-şi redobândească prestigiul de cea mai importantă instituţie a ţării şi cu aceasta încrederea pe care trebuie s-o inspire tuturor cetăţenilor. Mă gândesc, de asemenea, la un proiect de act normativ care să împiedice traseismul politic la nivelul Parlamentului, un fenomen ce s-a dovedit realmente nociv şi, desigur, la alte iniţiative menite a contribui la o legislaţie modermă, stabilă, predictibilă, dintre care aş mai aminti doar o lege referitoare la responsabilitatea magistraţilor fie ei judecători, fie procurori.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Votul pe lista de candidaţi, spre deosebire de modul cum a fost conceput şi pus în practică în 2008 şi, respectiv, 2012 votul uninominal, pune în evidenţă cu mai multă claritate responsabilitatea partidelor în desemnarea celor care aspiră la un fotoliu de parlamentar şi, de asemenea, spiritul de răspundere pe care trebuie să-l etaleze aceştia din urmă. Cei aleşi pe sistemul uninominal au mimat doar că ar fi fost mai aproape de electoratul din colegii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Iuliu Winkler - candidat UDMR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Pentru Organizaţia Judeţeană Hunedoara a UDMR, alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt cea mai mare provocare din ultimii ani ţinând cont de şansa noastră, chiar fragilă, de a recâştiga un mandat de deputat. Dată fiind această miză, ca preşedinte al UDMR Hunedoara am decis să mă implic cât mai activ în campania electorală, inclusiv prin candidatura mea la Senat, cu scopul de a spori gradul de coalizare a comunităţii noastre în aceste alegeri. Dacă vom reuşi o mobilizare cât mai mare a electoratului nostru, atunci avem şanse sporite să recâştigăm mandatul de deputat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Toate proiectele mele pornesc de la proiectul României europene. UDMR îşi doreşte o Românie profund şi definitiv ancorată în Europa. Îmi doresc o Hunedoară europeană, iar pentru realizarea unui astfel de proiect, în afara dezvoltării economice, este absolut necesară schimbarea şi modernizarea mentalităţilor. Este ştiut faptul că un astfel de proces este dificil şi îndelungat. Cu toate acestea, prin toate acţiunile mele şi planurile pe care le susţin doresc să stimulez acele resorturi care să ducă la schimbarea şi modernizarea mentalităţilor. Este greu, dar am văzut că se poate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA De pildă, cooperarea între administraţie, mediul academic şi cel de afaceri reprezintă una dintre componentele care pot să aducă rezultate remarcabile în dezvoltarea locală şi să contribuie esenţial la modernizarea mentalităţilor. Un exemplu în acest sens îl constituie triunghiul de cooperare dintre administraţie, Universitatea din Petroşani şi mediul de afaceri, la crearea căruia am adus şi eu o contribuţie modestă susţinând colaborarea cu clusterul 'Valea Energiei' din Belfort-Montbeliard şi cu Institutul Tehnologic din Belfort. Sunt convins de faptul că o evoluţie a acestui parteneriat va contribui în mare măsură la progresul Văii Jiului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Un alt element esenţial în clădirea Hunedoarei europene, a României europene, este consolidarea dialogului social. UDMR dialoghează în mod constant cu toate componentele comunităţii maghiare, fie că vorbim de bisericile istorice, de asociaţiile cadrelor didactice, sau de diverse structuri asociative ale societăţii civile, dar şi ale mediului de afaceri. Experienţa mea în domeniul dialogului social mă determină să-mi afirm convingerea că folosirea acestui instrument poate să genereze cele mai bune soluţii, modificând radical relaţia cetăţeanului cu statul, implicând într-o mai mare măsură actorii de pe scena societăţii în dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. În 2008, am declarat că introducerea sistemului de vot uninominal este o ruletă rusească. Ori de câte ori am avut ocazia atât eu, cât şi alţi colegi din UDMR am avertizat asupra faptului că acest sistem de vot va reprezenta o catastrofă pentru viaţa politică din România. Am înţeles ideea generoasă de la care s-a plecat, însă, am văzut şi pericolele care pândeau ca urmare a aplicării sistemului de vot uninominal. S-a crezut că un astfel de sistem va apropia alesul de electorat, îl va responsabiliza mai mult. Din păcate, nu a fost deloc aşa, iar în ultimii 8 ani am văzut efectele catastrofale ale aplicării acestui sistem. Acest sistem a dus la un dezastru în Parlamentul României, a produs cea mai îngrozitoare decredibilizare a acestei instituţii fundamentale pentru democraţia noastră. Afirm categoric că este nevoie de schimbarea clasei politice actuale, dar reforma dorită şi aşteptată de cetăţeni va veni numai prin reformarea internă a partidelor politice sau, de ce nu, de la partide politice noi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Sistemul de vot pe liste reintrodus prin noua lege electorală respectă principiul proporţionalităţii şi astfel respectarea opţiunilor electoratului. Ultimii 8 ani au demonstrat, fără echivoc, faptul că importante categorii ale societăţii nu au fost reprezentate în Parlament, ori acest lucru nu poate decât să dăuneze democraţiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Szell Lorintz - candidat UDMR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1.Candidatura mea pentru Camera Deputaţilor vine în contextul procesului de înnoire, de schimbare de generaţii, care se desfăşoară de ceva vreme în UDMR. Preşedintele Kelemen Hunor a arătat în repetate rânduri că în UDMR a ajuns la maturitate o generaţie a cărei experienţă de viaţă nu include dictatura, ai cărei reprezentanţi au alte aşteptări de la politică. Eu fac parte din această generaţie! Cred că întreaga mea activitate, începută de pe băncile liceului şi axată pe politicile pentru tineret, fie că am realizat-o în cadrul unor ONG-uri, fie în sânul UDMR, şi mai târziu în cadrul instituţiilor statului român, m-a recomandat pentru candidatura de azi. Sunt onorat să conduc lista de candidaţi ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Evident că voi continua să lucrez în domeniul politicilor de tineret. Cred că pot să valorific experienţa acumulată în elaborarea unei legislaţii eficiente şi care să sprijine tinerii din România, implicit tinerii din Hunedoara şi pe cei care fac parte din comunitatea maghiară.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Apoi, proiectul meu va pivota în jurul viziunii strategice a UDMR pentru judeţul nostru, 'Hunedoara 2020', care îşi propune armonizarea direcţiilor de dezvoltare ale judeţului cu viziunea europeană cuprinsă în Strategia 'Europa 2020'. Judeţul Hunedoara are o complexitate aparte, iar viziunea noastră, a UDMR, a concluzionat faptul că o dezvoltare echilibrată se poate obţine doar prin definirea unor poli de dezvoltare. Pentru noi este clar faptul că există diferenţe semnificative între problemele cu care se confruntă de exemplu Ţara Moţilor, sau Ţinutul Pădurenilor sau Valea Jiului. Ca atare, toate aceste probleme, dar şi potenţialul aparte al fiecărei zone trebuie tratate diferenţiat. De pildă, dezvoltarea infrastructurii este esenţială pentru deschiderea Văii Jiului, pentru a anula izolarea în care s-a scufundat această zonă a judeţului.

Pentru dezvoltarea infrastructurii, avem nevoie de finanţare consistentă şi de finalizarea cât mai rapidă a legăturilor Văii Jiului cu judeţul Caraş-Severin, de reabilitarea şi modernizarea drumului naţional spre Târgu Jiu, dar şi de modernizarea legăturilor rutiere cu judeţul Vâlcea.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA În procesul de deschidere a Văii Jiului, Universitatea din Petroşani joacă un rol cheie. De aceea, voi sprijini proiectele de colaborare cu partenerii francezi din Belfort în vederea intensificării schimburilor de stagiari, de doctoranzi, a participării comune în programul Erasmus. Mai cred că viziunea 'Valea Jiului-Valea Energiei', discutată cu partenerii noştri francezi, are un caracter profund european şi poate fi cheia viitorului Văii Jiului.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. UDMR nu a agreat, de la bun început, sistemul de vot uninominal şi a argumentat în privinţa pericolelor care apar în momentul aplicării acestuia. Am ajuns să avem o clasă politică decredibilizată şi aceasta, în primul rând, din cauza unui Parlament care nu a fost capabil să reprezinte interesele cetăţenilor. Tocmai aceasta a fost, de fapt, marea problemă a sistemului de vot uninominal, lipsa reprezentativităţii.

În judeţul Hunedoara, UDMR a câştigat, în 1992, în 1996 şi în 2000, prin redistribuire, un mandat de deputat în sistemul de vot pe liste. Şi acum, şansa noastră de a câştiga acest mandat este tot prin redistribuire. Deşi numărul de mandate de deputat pentru judeţul nostru a scăzut de la 8 la 6, iar din punct de vedere numeric comunitatea noastră a scăzut, totuşi eu rămân optimist cu privire la posibilitatea noastră de a recâştiga un mandat de deputat.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Cristian Bulfon - candidat USR pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1.Se spune că problemele unei comunităţi sunt cunoscute cel mai bine de oamenii care-i aparţin, prin naştere sau adopţie, şi de aceea poate părea destul de bizar ca pe listele judeţului Hunedoara pentru alegerile parlamentare să apară oameni care nu sunt 'ai locului'. Uniunea Salvaţi România a luat naştere din transferarea în plan naţional a Uniunii Salvaţi Bucureştiul, partidul neluat în seamă de 'consacraţii' politici, dar care a produs o surpriză de proporţii la nivelul Capitalei la alegerile locale din această vară.
După acest moment, creşterea notorietăţii a devenit mai mult decât evidentă şi din ce în ce mai mulţi oameni au dorit să ni se alăture. Aşa au luat naştere şi filiale din judeţul Hunedoara - la Deva şi Petroşani, care la început fiind, au dorit ca reprezentarea judeţului să fie făcută de oameni care deja au activităţi cu rezultate în funcţiile obţinute după alegerile locale. Astfel, au luat în calcul activitatea şi rezultatele obţinute de mine în cadrul consiliului local al Sectorului 1.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Nu mi-am propus proiecte fanteziste sau faraonice, ci soluţii reale, simple şi de bun simţ pentru rezolvarea unor nevoi sociale pe care le observ sau care mi-au fost semnalate de concetăţenii mei şi pe care le-am materializat în câteva proiecte de hotărâri, cum ar fi: deschiderea curţilor şi terenurilor de sport ale şcolilor din Sectorul 1, refacerea inventarului verde prin plantarea de copaci şi arbuşti, transformarea unui cinematograf dezafectat în centru socio-cultural pentru comunităţile Sectorului 1, implicarea în refacerea şi modernizarea clubului copiilor 'Cireşarii' aflat într-o stare avansată de degradare din cauza lipsei oricărei investiţii în ultimii opt-nouă ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Astfel, am fost propus de către colegii de aici să candidez la Senat pe lista judeţului Hunedoara, propunere ce m-a onorat dar m-a şi motivat, deoarece am văzut că munca mea chiar produce rezultate apreciate de oameni. Vreau să mă implic pentru că vreau 'să fac' şi nădăjduiesc că voi ajunge să fiu apreciat şi respectat de hunedoreni care, poate acum, mă consideră doar 'un regăţean de acolo de unde se dă ora exactă'. Dar sper că peste puţin timp să mă vadă ca pe un om asemenea lor, venit să le fie alături pentru a rezolva împreună măcar o parte din multitudinea de nevoi şi nedreptăţi ce ne afectează pe toţi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. Pentru mine, România nu înseamnă doar Bucureştiul, iar oamenii au de multe ori aceleaşi nevoi şi speranţe, indiferent de zona geografică unde se află. De aceea, doresc să particip la efortul USR de a face 'altfel de politică', identificând şi dezvoltând la nivelul judeţului Hunedoara, iniţiative şi proiecte, folositoare oamenilor de aici.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Una din temele pe care vreau să le abordez este starea precară (ca să folosesc un eufemism) în care se află sistemul educaţional în România. Consider că prin educaţie li se poate da o şansă oamenilor să aibă o viaţă mai bună şi, tot prin aceasta, rezolvarea nevoilor sociale poate fi mai lesne realizată. Astfel, şcoala trebuie să-şi recapete locul normal în sistemul educaţional, pentru că sunt extrem de îngrijorătoare derapajele morale, educaţionale şi comportamentele prezente din ce în ce mai mult în societatea noastră - şi care se datorează în foarte mare parte carenţelor educative, generate printre altele şi de distrugerea sistemului de învăţământ. Pentru asta, doresc să mă implic responsabil şi serios în readucerea educaţiei pe făgaşul corect de calitate, eficienţă şi competenţă, astfel încât să ofere tinerei generaţii baze solide de valori etice şi morale, cunoştinţe şi competenţe reale pentru a porni în viaţă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA În altă ordine de idei, doresc desfiinţarea blocajelor instituţionale şi eliminarea birocraţiei stufoase, a indiferenţei, necinstei şi aroganţei de care dă dovadă administraţia de fiecare dată când cetăţeanul ajunge la mâna ei, şi slugărnicia şi linguşeala afişate de aceiaşi administraţie, atunci când este vorba de o comandă politică.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA La fel, voi milita pentru eliminarea imunităţii parlamentare pe care o consider doar un mecanism perfid de apărare a 'aleşilor' ce comit ilegalităţi, de multe ori sub spectrul penal, şi o insultă la adresa întregii societăţi.

De asemenea, sunt pentru anularea pensiilor speciale, care nu au nimic de a face cu contribuţia la sistemul de pensii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Nu vreau să fac promisiuni deşarte - lumea e sătulă de ele - dar pot să spun că-mi va păsa de oamenii şi problemele lor, deoarece aceste probleme sunt şi ale mele şi-mi voi da toată silinţa să particip la rezolvarea lor. Vreau să fiu un parlamentar al oamenilor, să-i ascult, să-i înţeleg şi să mă implic în rezolvarea nevoilor şi problemelor lor şi să desfiinţez falsele bariere de comunicare şi empatie create de dispreţul şi nepăsarea celor ce timp de 26 ani, după ce au fost aleşi, au uitat că datorează totul celor ce i-au creditat cu speranţă şi încredere. În acest fel voi dovedi că sintagma 'orice alegi, toţi sunt la fel', poate dispărea din vocabularul nostru.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 3. Se aleg mai mulţi candidaţi, ce vor fi votaţi pe o listă, astfel partidele au un rol mai important şi astfel votul este mai mult o opţiune pentru un partid decât alegerea unui om. În acest fel, votantul alege o listă şi nu un candidat, dând astfel girul şi unor persoane pe care individual nu le-ar fi votat. La acest tip de vot, cele mai avantajate sunt partidele şi formaţiunile politice, şi mult mai puţin candidaţii independenţi. Prin această procedură se condiţionează atingerea unui prag electoral (procent) minim ce trebuie realizat la nivel naţional. Asta înseamnă că partidele şi formaţiunile politice ce obţin un număr mai mic decât procentul minim nu vor primi niciun mandat, chiar dacă pe listele lor se află personalităţi marcante. Însă vor fi avantajate partidele ale căror programe sunt mai larg recepţionate de către alegători.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Votul pe listă duce la dispariţia legăturii dintre ales şi alegători, aceştia din urmă votând o lista cu numeroase persoane şi astfel, votează programul unui partid şi nu un candidat. Algoritmul de calcul se face atât la nivel local, cât şi naţional, fiind greu de înţeles şi creând astfel premizele formulării de contestaţii şi întâmpinări din partea formaţiunilor politice ce se consideră dezavantajate sau nedreptăţite.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Stelian Ene - candidat USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 1. Candidaţii Uniunii Salvaţi România sunt desemnaţi prin votul filialei judeţene; colegii din Hunedoara - oameni fără activitate politică anterioară, dar mânaţi de dorinţa de înnoire, schimbare în bine a României - m-au propus pe această poziţie pentru că am demonstrat în activitatea mea ca lider de grup USR în consiliul local al Sectorului 3 că pot lupta pentru transparenţă, integritate şi reformă administrativă, respectarea şi informarea corectă a cetăţenilor. Prin prezenţa mea pe listele parlamentare ale judeţului va exista un transfer de know-how şi de atitudine, spirit care ne-a împins în luptă la Bucureşti, astfel încât în următorii 4 ani să construim filiale puternice în judeţ şi să putem aborda alegerile locale din 2020 cu candidaţi locali, capabili să schimbe felul în care se face politică şi administraţie în Hunedoara. Un factor decisiv a fost activitatea mea anterioară în societatea civilă
unde demascat frauda academică şi am luptat pentru o reformă autentică, coerentă a sistemului de educaţie românesc.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA 2. În primul rând, este esenţială atât susţinerea directă a sistemului de justiţie, cât şi transparentizarea activităţilor statului şi a modului în care sunt cheltuiţi banii publici. România modernă este aceea a respectului pentru cetăţean şi lege, a instituţiilor publice având obiective şi funcţionalitate clară şi a funcţionarilor competenţi. Am început în Bucureşti, dar ne propunem să ducem reforma administraţiei în întreaga ţară.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Prioritară este reducerea risipei banului public. De aceea, ne dorim reforma achiziţiilor publice prin realizarea unor sisteme de analiză care să identifice eventualele anomalii, de exemplu diferenţe de preţ între valoarea pe piaţă şi valoarea de achiziţie şi corectarea acestora. Risipa banului public trebuie să înceteze şi susţinem, în acelaşi sens, anularea pensiilor speciale ce nu au legătură cu munca.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA Unul dintre obiectivele programului nostru care poate relansa economia este reindustrializarea modernă a României, prin crearea unor clustere industriale, în preajma întreprinderilor şi a centrelor universitare existente care să genereze locuri de muncă plătite competitiv şi să absoarbă forţa de muncă foarte valoroasă pe care o avem. Un astfel de proiect propun pentru Hunedoara, altădată unul din judeţele puternic industrializate ale ţării. Locuitorii acestui judeţ au fost, înainte şi după Revoluţie, victimele unui experiment social care a distrus vieţi. Forţa de muncă tehnică din zonă poate fi valorificată în activităţi industriale noi, dar şi în servicii şi turism, prin recalificare, iar centrele universitare din Hunedoara şi Petroşani pot avea contribuţii esenţiale.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA În privinţa educaţiei, susţin alocarea a 6% din PIB pentru a atrage profesori competenţi. Nu putem avea un învăţământ performant în condiţii de subfinanţare. Alături de salarii mai mari, cred că este necesară pregătirea profesională corectă a cadrelor didactice care nu se poate realiza în lipsa resurselor, a mentorilor, a infrastructurii şcolare. Reforma învăţământului românesc trebuie să fie structurată, coerentă, să plaseze elevul în centrul educaţiei şi să ofere şanse egale tuturor beneficiarilor educaţiei, indiferent de mediul de rezidenţă sau de venituri, să se concentreze pe formarea de competenţe şi deprinderi reale pentru a reduce analfabetismul funcţional şi abandonul şcolar, două realităţi ce ating cote alarmante în România. Câteva direcţii prioritare sunt depolitizarea învăţământului, evaluarea eficientă a cadrelor didactice şi numiri pe criterii de competenţă

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 HUNEDOARA rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close