Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT. Au apărut primele REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT
Sursa foto: foto: pixabay.com
11 Dec 2016   •   20:13

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Infrastructura rutieră şi cea de irigaţii, sănătatea, agricultura şi susţinerea fermierilor pentru crearea unor centre de colectare şi depozitare a legumelor, politicile economice, reducerea birocraţiei şi justiţia sunt priorităţile vizate de candidaţii de pe primul loc al listelor depuse la alegerile parlamentare în judeţul Olt şi care au răspuns întrebărilor AGERPRES. REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE. Rezultatele pe fiecare județ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Întrebările AGERPRES au fost:

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, priorităţile pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Mihai Niţă, candidat al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. Selecţia pentru prima poziţie pe o listă a candidaţilor se face după criterii de profesionalism, pregătire politică, moralitate, corectitudine, onestitate. Am motive să cred că cei care au aprobat poziţia mea pe listă au considerat că îndeplinesc aceste criterii.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Principalele priorităţi ale noastre sunt: aplicarea Legii irigaţiilor, 269/2015; modificarea Legii 268, în vederea eliminării discriminării din rândul pensionarilor; alocarea a 6% din PIB pentru investiţii; dezvoltarea capitalului autohton.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Votul pe listă este foarte corect. Votul uninominal nu respectă ordinea valorilor, în timp ce listele oferă această posibilitate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Dumitru Niculescu, candidat al Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. Pentru că lupt pentru România, pentru că nu am avut şi nu voi avea niciodată dosar la DNA, pentru că nu am şi nu am avut niciodată, prin firma la care sunt acţionar, contracte din bugetul public.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Lupt pentru un Olt popular, în care Constituţia să fie respectată, în care egalitatea în faţa legii să constituie unul dintre principalii piloni care stau la baza unui stat democratic, asta însemnând şi o lege a răspunderii magistraţilor şi un legislativ cu 300 de parlamentari. Lupt pentru un Olt popular, sănătos, cu medici mulţumiţi, pentru o lege a sănătăţii care are soluţii pentru resetarea sistemului sanitar. Lupt pentru un Olt în care dezvoltarea să ofere oportunităţi certe de muncă şi carieră atât pentru tinerii noştri rămaşi acasă cât şi pentru cei plecaţi în afară. Lupt pentru un Olt popular în care garantarea apei de calitate şi sistemul de irigaţii să fie o certitudine, nu o promisiune.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Am fost un deputat ales prin vot uninominal, în mod cinstit, mandatul fiindu-mi dat de alegătorii judeţului Olt din Colegiul 5 Caracal. Asta nu m-a împiedicat să fac, pe toată durata mandatului, 96 de întrebări şi interpelări, să fiu semnatar al 73 de iniţiative legislative dintre care şase au devenit lege şi al aproximativ 100 de declaraţii politice, cu subiecte din întreg judeţul, nu doar din colegiul în care am fost ales. Votul pe listă nu înseamnă pentru mine o obligaţie în plus de a reprezenta alegătorii din tot judeţul, fiindcă deşi am fost ales prin vot uninominal eu asta am făcut în cei patru ani de mandat: am reprezentat întreg judeţul. Nu contează forma de alegere, ci încrederea celor care ţi-au acordat votul şi voi reprezenta Oltul la fel de bine, dacă nu mai bine şi în viitor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Siminica Mirea, candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. PNL nu a desfăşurat o selecţie standardizată pentru a-şi alege candidaţii la alegerile parlamentare. Eu cred că în desemnarea mea s-a ţinut seama de următoarele aspecte: loialitate, devotament, încredere în cauza liberală. Le mulţumesc încă odată celor ce şi-au manifestat încrederea în mine şi nu-i voi dezamăgi!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. La nivelul Senatului României voi fi un apărător corect al intereselor comunităţilor din Olt. Cred că în domenii cum ar fi: agricultura, infrastructura, e nevoie de un impuls legislativ, pentru a da dreptul oltenilor la o viaţă mai bună, acasă la ei. Văd actualizarea legislaţiei privind zonele defavorizate pe o nouă formulă de lucru, în aşa fel încât sudul României să devină atractiv pentru investitori, în aceeaşi măsură în care se află zonele limitrofe Bucureştiului. Şi asta repede, pentru că fenomenul depopulării este adevărata tragedie socială a momentului! Vreau să fiu un senator care să contribuie activ la reforma administrativă a României, după mine prima necesitate pe drumul debirocratizării acestei ţări!

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Cele două sisteme de vot nu au nimic în comun. Uninominalul corespunde unui alt tip de societate decât cea românească. S-a văzut din practică faptul că el (sistemul de vot uninominal n.r.) a fost introdus prematur. Dar, utilitatea lui nu trebuie renegată. E un proiect la care, cu siguranţă, cred că se va reveni. Votul pe listă ar trebui să reformeze clasa politică. Nu numai la noi, la liberali, ci şi la celelalte partide. Votul pe listă este mai bun, dar şi el are lacunele sale. Acelaşi lucru se poate spune şi despre votul uninominal. Până acolo, eu cred că noul parlament va creşte gradul de responsabilitate al aleşilor, care astăzi sunt candidaţi pentru scrutinul din 11 decembrie.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Gigel Ştirbu, candidat PNL pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. Consider că activitatea mea parlamentară a fost motivul pentru care ocup primul loc pe listă de la Camera Deputaţilor a judeţului Olt. Am fost unul dintre cei mai activi parlamentari, având 76 de iniţiative legislative şi peste 100 de luări de cuvânt în şedinţele plenare. Dacă vreţi să vedeţi măsura reală a lucrurilor, faceţi o comparaţie între activitatea mea şi a celorlalţi deputaţi de Olt, Emil Moţ şi Dan Ciocan, care au motivat "somnul" din şedinţe prin faptul că nu aveau nimic de spus.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Am mai multe proiecte pentru următorul mandat în Parlament, dar vă pot vorbi despre cele două proiecte de suflet ale mele. Primul proiect se leagă de modificarea legislaţiei în vederea înlesnirii asocierii producătorilor din zonele legumicole pentru accesarea fondurilor europene şi pentru dezvoltarea unor depozite de colectare şi refrigerare a produselor legumicole. Proiectul al doilea se referă la scăderea vârstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc în Slatina şi zonele areale, care vor fi stabilite de legiuitor, din cauza poluării excesive produse de platforma industrială a Slatinei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. S-a demonstrat eşecul votului uninominal prin faptul că în Parlament au intrat oameni nepregătiţi pentru a fi reprezentanţi ai celor care i-au trimis acolo. S-a demonstrat că votul uninominal a fost introdus prea repede în România, iar românii nu erau pregătiţi pentru aşa ceva.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Paul Stănescu, candidat al Partidului Social Democrat (PSD) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. A fost o decizie politică a organizaţiei PSD Olt şi cred că motivele care au stat la baza acestei decizii au fost în strânsă legatură cu activitatea mea politică şi administrativă. Rezultatele bune obţinute împreună cu organizaţia PSD Olt în calitate de preşedinte consider că au stat la baza alegerii mele pe prima poziţie la Senat, fapt pentru care le mulţumesc încă odată colegilor mei pentru încredere şi îi asigur că nu îi voi dezamăgi nici pe ei şi nici pe locuitorii judeţului Olt.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Proiectul PSD are ca obiectiv principal să aducă bunăstare românilor şi cât mai mulţi români în clasa de mijloc. Obiectivele mele ca parlamentar sunt strâns legate de programul PSD şi ele vizează în principal: creşterea cu 40% a salariului minim brut; o lege a salarizării unitare; creşterea punctului de pensie anual până la 45% în 2021; reformarea sistemului de sănătate şi educaţie; o lege pentru sprijinirea fermierilor români; taxe şi impozite mici şi stimularea mediului de afaceri; mai multe oportunităţi pentru tineri: locuinţe noi şi sprijin pentru demararea unor afaceri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Consider că este un vot care conferă partidelor posibilitatea de a desemna cei mai buni candidaţi pe liste. Este unul care dă legitimitate fiecărui partid de a-i reprezenta pe alegători în Parlamentul României. Responsabilitatea partidului consider că este mult mai mare decât la votul uninominal şi acest lucru cred că este unul bun, pentru că persoanele alese pe lista unui partid vor trebui să ducă la bun sfârşit programul acelui partid. Oamenii cred că trebuie să voteze astăzi programe şi proiecte, iar cei care sunt investiţi cu votul lor de încredere să le pună în practică. PSD asta îşi propune în aceste alegeri şi oamenii aflaţi pe listele noastre, în proporţie de 85%, sunt persoane noi, bine pregătite profesional, care au drept scop punerea în aplicare a programului de guvernare al PSD. Consider că faţă de votul uninominal este un avantaj în sensul că răspunderea nu se va capacita pe persoane, individual, ci pe partide, care reprezintă oriunde în lume motorul democraţiei.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Florin Iordache, candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. Faptul că deschid lista PSD la Camera Deputaţilor este un lucru care mă onorează, deoarece confirmă încă o dată încrederea pe care social-democraţii din Olt o au în mine. În acelaşi timp, cred că este şi o uriaşă responsabilitate faţă de cetăţenii acestui judeţ şi faţă de speranţele lor într-un viitor mai bun alături de PSD. Ca oltean născut aici, îmi doresc şi eu la fel de mult ca oricare dintre concetăţenii mei să avem un judeţ mai prosper şi sunt convins că alături de colegii mei din PSD vom reuşi să facem acest lucru în următorii patru ani.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Prioritatea mea de zi cu zi va fi interesul cetăţenilor din Olt. Agenda mea trebuie să fie aceeaşi cu a lor, iar astăzi oamenii de aici îşi doresc locuri de muncă, pensii şi salarii decente, taxe mai mici şi o infrastructură funcţională. Programul de guvernare al PSD vine cu soluţii concrete în toate aceste zone deosebit de importate şi vă asigur că vom reuşi să dezvoltăm acest judeţ la un nivel în care oamenii să nu mai fie tentaţi să plece peste hotare în căutarea unei vieţi mai bune, ci să rămână aici, acasă, alături de familie şi de cei dragi.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Ştim cu toţii că sistemul de vot uninominal a permis în trecut intrarea în Parlament a unor oameni care poate nu ar fi meritat să fie acolo şi să reprezinte cetăţenii. De aceea, cred că revenirea la votul pe liste reprezintă un avantaj deoarece va creşte gradul de profesionalizare al Parlamentului. Spun acest lucru gândindu-mă la strategia PSD, care a urmărit să pună pe liste candidaţi care se bucură de o bună reputaţie profesională, indiferent dacă e vorba de jurişti, economişti, ingineri, profesori sau medici. Vrem ca în toate comisiile de specialitate ale viitorului legislativ să avem oameni care înţeleg şi cunosc foarte bine acele domenii, astfel încât legile pe care le fac să răspundă pe deplin solicitărilor şi aşteptărilor cetăţenilor, fie că vorbim de zona socială, fonduri europene, educaţie sau sănătate.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Oana Osmen, candidat al Uniunii Salvaţi România (USR) pentru Senat

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. Nu există un motiv anume, criteriul a fost acela al competenţei şi experienţei profesionale. Sunt avocat cu peste 15 ani de activitate, iar organizaţia de la Olt a considerat că sunt omul potrivit pentru a candida pe unul dintre primele locuri.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Obiectivele mele sunt şi cele ale USR, respectiv reducerea numărului de parlamentari, birocraţie zero, o transparenţă a actului decizional în ce priveşte organizarea licitaţiilor şi achiziţiilor publice. În ce priveşte judeţul Olt, voi urmări crearea unui cadru legislativ care să urgenteze conectarea Slatinei la infrastructura rutieră, respectiv realizarea unei autostrăzi Piteşti-Craiova şi a centurilor ocolitoare pentru municipiul Slatina şi oraşul Balş. Voi urmări de asemenea modificarea legislaţiei privind asocierea agricultorilor cu scopul de a facilita organizarea agricultorilor, asocierea acestora pentru a putea intra pe piaţa marilor retaileri, pentru că avem nevoie de centre de colectare şi depozitare a legumelor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Din punctul meu de vedere, noi am făcut o campanie reală şi am fost în teren şi consider că este mult mai avantajos votul uninominal, pentru că atunci cei care candidează ar fi responsabilizaţi. În cazul nostru toţi candidaţii au fost în teren, dar în această campanie eu nu m-am întâlnit, în teren, cu contracandidaţii de la alte partide. Ar fi avantajos pentru viitor să nu mai existe liste, să fie vot uninominal, pentru că oamenii ar avea posibilitatea să-i cunoască pe candidaţi şi candidaţii să fie responsabilizaţi, ar trebui să facă o campanie reală. Repet, personal nu m-am întâlnit cu vreun contracandidat în teren. Acest vot pe listă ajută foarte mult partidele mari, unde candidaţii pot să ajungă în Parlament fără să fie cunoscuţi de alegători. Un alt dezavantaj al votului pe liste este că trimite în Parlament oameni puşi de partid şi nu oameni competenţi, iar acei oameni nu se mai întorc în teren şi nu mai sunt interesaţi de cei care i-au votat. Ei au doar nişte tăbliţe cu adresa şi numele parlamentarului, la cabinet.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT Vlad Gheorghe, candidat al USR pentru Camera Deputaţilor

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 1. În cadrul USR, candidaţii au trecut printr-un proces de selecţie ce a avut două componente: CV care să conţină atât studii şi experienţa profesională, cât şi implicarea civică şi un scurt program de proiecte pe care ar dori să le implementeze ca parlamentar. De asemenea, fiecare candidat a putut să susţină în faţa colegilor o prezentare a elementelor esenţiale din cele două documente menţionate. În cazul meu, experienţa în acţiuni civice a fost un avantaj, activând în mediul ONG încă de la terminarea facultăţii, pe lângă cea pe care o am în implementarea proiectelor cu fonduri europene (inclusiv în agricultură).

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 2. Priorităţile mele pe timpul unui mandat de deputat sunt: eliminarea privilegiilor parlamentare, depolitizarea instituţiilor publice şi investiţiile în educaţie. Acestea sunt doar o parte din ceea ce intenţionez să fac în calitate de deputat, lista completându-se cu: eliminarea birocraţiei în obţinerea de fonduri europene prin introducerea noţiunii de ghişeu unic pentru obţinerea tuturor finanţărilor de aceeaşi natură (inclusiv documentaţie standardizată), program naţional de susţinere a achiziţiei de utilaje agricole de către tineri (similar cu programul Prima Casă), şi multe altele.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT 3. Sistemul de vot uninominal a fost implementat greşit în Romania, în sensul că a dus la anomalia cunoscută deja de toată lumea: numărul de parlamentari a devenit astronomic, total supradimensionat faţă de nevoile reale de funcţionare ale unui for legislativ. Noi, USR, dorim limitarea numărului de parlamentari şi, prin urmare, nu susţinem niciun sistem care ar putea creşte din nou acest număr. În acelaşi timp, programul nostru este bazat pe transparenţa totală şi responsabilitatea funcţionarului / demnitarului faţă de cetăţean, ceea ce înseamnă că oricând oamenii vor avea cale deschisă de contact direct cu oricare dintre parlamentarii USR. Aşa că, indiferent că este sistem uninominal sau pe liste, noi vom asigura contactul continuu al cetăţeanului cu cel/cei care îl reprezintă în Parlament.

×
Subiecte în articol: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE JUDEȚE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 JUDEȚE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 OLT REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri parlamentare alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora exit poll alba exit poll arad exit poll arges exit poll bacau exit poll bihor exit poll bistrita exit poll botosani exit poll brasov exit poll braila exit poll buzau exit poll caras-severin exit poll calarasi exit poll cluj exit poll constanta exit poll covasna exit poll dambovita exit poll dolj exit poll galati exit poll giurgiu exit poll gorj exit poll harghita exit poll hunedoara exit poll ialomita exit poll iasi exit poll ilfov exit poll maramures exit poll mehedinti exit poll mures exit poll neamt exit poll olt exit poll prahova exit poll satu-mare exit poll salaj exit poll sibiu exit poll suceava exit poll teleorman exit poll timis exit poll tulcea exit poll vaslui exit poll valcea exit poll vrancea exit poll bucuresti alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2016 rezultate alegeri rezultate alegeri parlamentare REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016 rezultate alegeri senat rezultate alegeri camera deputatilor rezultate alegeri parlament exit-poll exit-poll alegeri parlamentare exit-poll alegeri parlamentare 2016 exit-poll 2016 exit-poll diaspora alegeri parlamentare 2016 rezultate alba ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARAD ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE ARGEȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate bacau alegeri parlamentare 2016 rezultate bihor alegeri parlamentare 2016 rezultate bistrita ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BOTOȘANI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRAȘOV ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE BRĂILA alegeri parlamentare 2016 rezultate buzau ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CARAȘ-SEVERIN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CĂLĂRAȘI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CLUJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE CONSTANȚA alegeri parlamentare 2016 rezultate covasna ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DÂMBOVIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE DOLJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GALAȚI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GIURGIU ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE GORJ ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HARGHITA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE HUNEDOARA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IALOMIȚA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE IAȘI alegeri parlamentare 2016 rezultate ilfov ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MARAMUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate mehedinti ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE MUREȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate neamt alegeri parlamentare 2016 rezultate olt alegeri parlamentare 2016 rezultate prahova alegeri parlamentare 2016 rezultate satu-mare alegeri parlamentare 2016 rezultate salaj alegeri parlamentare 2016 rezultate sibiu alegeri parlamentare 2016 rezultate suceava ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TELEORMAN ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE TIMIȘ alegeri parlamentare 2016 rezultate tulcea ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VASLUI ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE VÂLCEA ALEGERI PARLAMENTARE 2016 REZULTATE
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close