Antena 3 CNN Actualitate Cum fură hackerii bani din conturile românilor. Mesajele care te lasă fără bani

Cum fură hackerii bani din conturile românilor. Mesajele care te lasă fără bani

Șase bănci din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli clienţii.

de Georgiana Adam    |   

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender trag un semnal de alarmă și atenționează asupra unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor bănci cunoscute din România.

Mesajele hackerilor sunt scrise coerent şi îndeamnă la actualizarea datelor personale, descărcarea unor extrase de cont, confirmarea unor tranzacţii, deblocarea unui cont suspendat temporar sau reactivarea plăţilor online cu cardul.

Unele mesaje le sugerează ţintelor să acceseze link-uri care duc către o pagină frauduloasă unde îşi vor introduce datele de acces pentru contul online corespunzător fiecărei bănci. 

Cum fură hackerii bani din conturi

”Totul se desfășoara în mediul online(...). De cele mai multe ori atacatorii încearcă să convingă victima să dea click pe un link, fiind redirecționați către o pagina fictivă”, a spus Liviu Arsene, specialist la Bitdefender, la Antena 3.

A doua metodă este cea a fişierelor ataşate în diverse e-mail-uri, iar cei care le accesează se infectează cu ameninţări informatice.

Mai multe bănci din România sunt folosite ilegal de către hackeri pentru a păcăli clienţii

Bitdefender recomandă utilizatorilor să folosească direct pagina de internet a companiei pentru a se conecta la diverse conturi.

Se recomandă verificarea cu atenţie expeditorul e-mail-ului şi adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente ataşate.

Subiecte în articol: banci bitdefender
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept