Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primarul din Cernihiv, la Antena 3: "Vladimir Putin este cel mai mare terorist al secolului 21"

Primarul din Cernihiv, la Antena 3: "Vladimir Putin este cel mai mare terorist al secolului 21"

Vladimir Putin este cel mai mare terorist al secolului 21! Asta declară primarul din Cernihiv, printre primele localităţi capturate de ruşi. Aici peste 300 de civili au fost ucişi, iar oraşul este distrus în proporţie de 70%. Imagini terifiante precum cele din Bucha au fost văzute şi în zona Cernihiv. Oamenii, cei puţini care au mai rămas, primesc mâncare şi apă cu porţia.

de Sabrina Preda    |   

Vladyslav Atroshenko mărturisește că imagini precum cele din Bucha au avut loc și în zona Cernihivului.

"Bineînțeles, au avut loc, dar pe teritoriul regiunii, nu în Cernihiv, deoarece trupele rusești nu au intrat în oraș, am opus rezistență. Însă în afara orașului, în zona rurală – am auzit despre cazuri repetate de violuri de femei și copii, violuri de femei în fața copiilor, tâlhării.

S-au tras conștient focuri de arme asupra caselor. Este o organizație teroristă și s-a întâmplat aceeași, ca și în Bucha. Armata rusă ar fi mai bine să o numim organizație teroristă, deoarece armata luptă cu forțele militare, iar teroriștii – cu oamenii de rând", a spus Vladyslav Atroshenko, într-un interviu acordat în exclusivitate News Hour with CNN.

Întrebat cum l-ar descrie pe Vladimir Putin, edilul din Cernihiv a răspuns:

"În câteva cuvinte, este un terorist și un criminal, criminal de război. Doar așa îl pot descrie. Putin este criminalul de război al sec. XXI - în așa mod îl pot descrie".

Primarul a adăugat că sunt nevoiți să înmormânteze oamenii în tranșee și sicriele să le lipească unul de altul în tranșee, deoarece cimitirul se află la ieșirea din oraș, unde se duceau lupte și nu puteau folosi cimitirul orașului.

O profesoară din Cernihiv a salvat 30 de orfani din orașul bombardat | ”Ne-am rugat lui Dumnezeu să trăim până dimineață”

Natalia Pesotska, o profesoară din Ucraina, din regiunea Chernihiv, a reușit să salveze 30 de copii dintr-un orfelinat și să-i ducă într-o zonă mai sigură, departe de bombardamentele armatei rusești.După 35 de zile sub bombele inamice a reușit să scoată copii în siguranță din oraș. Aceasta e povestea lor.

Nu mai puteam rămâne nici în mânăstire. Am fost evacuați de acolo la timp. Da, am supraviețuit în această biserică timp de11 zile fără lumină, fără apă. Dar din când în când ni se aducea apă de băut, iar muncitorii bisericii ne găteau pe generatoare.

 

Subiecte în articol: News Hour with CNN
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate