Antena 3 CNN Be EU Be EU. La fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută. Europarlamentar: „E o problemă prezentă în toate clasele sociale”

Be EU. La fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută. Europarlamentar: „E o problemă prezentă în toate clasele sociale”

Be EU. La fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută. Europarlamentar: „E o problemă prezentă în toate clasele sociale”
09 Iun 2018   •   10:13

Femei din toată România ne arată ce înseamnă solidaritatea. Realitatea scoate la iveală că la fiecare 30 de secunde, cel puțin o româncă este agresată de partenerul de viață. 

Autoritățile le roagă pe femei să nu le fie frică, să strige și să ceară ajutor. 76 de femei au fost ucise de parteneri în ultimii doi ani și aproape 35 de mii de plângeri penale au fost depuse anual. 

„E o problemă prezentă în toate clasele sociale, în diferite comunități, în diferite profesii. Nu are limite. Cred că e foarte important să avem o abordare comună.Unul dintre lucrurile la care UE este foarte bună, în mai multe domenii, este împărtășirea experienței. Putem învăța uitându-ne la ce funcționează și ce nu funcționează în diferite state membre. Ceea ce aș vrea eu să spun este faptul că statele membre ar semna și ar ratifica Convenția de la Istanbul... Pentru mine, ăsta ar fi cel mai important pas pe care îl poate face orice stat membru. Ceea ce face este să creeze un instrument legal prin care să putem pune capăt violențelor contra femeilor și fetelor”, a spus europarlamentarul Julie Ward. 

×
Subiecte în articol: romanca batuta be EU violenta domestica
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close