Antena 3 CNN Be EU Be EU: Relația UE-Turcia, tot mai tensionată

Be EU: Relația UE-Turcia, tot mai tensionată

Be EU: Relația UE-Turcia, tot mai tensionată
01 Dec 2016   •   14:26

Apar reacții importante după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că va deschide granițele Turciei și toți emigranții vor putea călători liberi.

"Am luat cunoștință (de aceste declarații), tot așa cum luasem cunoștință acum mai bine de un an, în cursul unei întrevederi încordate, masculine și virile pe care am avut-o cu Erdogan în Antalya. Am încheiat un acord, el trebuie respectat și va fi",  a declarat Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, conform La Libre Belgique. 

Referitor la un atac cibernetic care ar fi avut loc asupra Austriei, SEBASTIAN KURZ, Ministrul de Externe al Austriei, spune că „Nu vom fi intimidați de astfel de atacuri. Austria nu-și va schimba poziția referitoare la Turcia".

 

 

A reacționat și președintele Germaniei. Joachim Gauck. "Ca intreg, ar trebui sa ne gandim la o pauza, in timpul careia sa discutam ce obiectiv vrem sa atingem si cu ce viteza. Noi am dezvoltat un mare concept al Uniunii Europene, un proiect de pace la care generatii dintre noi nu au indraznit sa viseze. Insa urmand calea unei Uniuni tot mai stranse, uneori am fost atat de rapizi incat nu toti cetatenii au putut sa tina pasul sau au vrut sa faca acest lucru", a spus Joachim Gauck.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close