Antena 3 Be EU Be EU: Petiții despre urșii bruni din România pe masa Comisiei de specialitate a Parlamentului European

Be EU: Petiții despre urșii bruni din România pe masa Comisiei de specialitate a Parlamentului European

de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   22:58
Be EU: Petiții despre urșii bruni din România pe masa Comisiei de specialitate a Parlamentului European

Parlamentul European lucrează în această săptămână în Comisiile de specialitate iar pe ordinea de zi a Comisiei de petiții se află o serie de petiții din România.

Aceste petiții se referă la problema urșilor în România. Petiționarii acuză gestionarea deficitară a problemelor produse de ursul brun.

Ei se plâng că Guvernul nu protejază suficient siguranța și proprietatea cetățenilor care trăiesc în habitatele respective.

Autorii petițiilor susțin că numărul atacurilor urșilor bruni împotriva oamenilor și a animalelor domestice este în creștere și, implicit, au crescut și pagubele aduse proprietăților private și producției agricole. 

În Comisia Economică a Parlamentului European a avut loc un schimb de opinii între eurodeputații membri și Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.

Discuția s-a concentrat pe modificările legislative, mai exact pe Legea serviciilor digitale și Legea piețelor digitale.

Comisia Juridică a analizat săptămâna aceasta raportul pe 2020 privind drepturile copiilor dar a pus accent și pe impactul violenței partenerului intim și al drepturilor de custodie asupra femeilor și copiilor.

Săptămâna viitoare, Parlamentul European lucrează în grupuri și comisii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close