Antena 3 CNN Be EU Cele mai mari provocări pentru Europa, la alegerile europarlamentare din 2024. Iratxe Garcia Perez: "Avem o extremă dreaptă şi populişti care vor să distrugă proiectul european. Acesta este marele pericol"

Cele mai mari provocări pentru Europa, la alegerile europarlamentare din 2024. Iratxe Garcia Perez: "Avem o extremă dreaptă şi populişti care vor să distrugă proiectul european. Acesta este marele pericol"

Cu mai puţin de trei luni înaintea alegerilor europarlamentare, extrema-dreaptă rămâne una dintre principalele provocări. 

Cele mai mari provocări pentru Europa, la alegerile europarlamentare din 2024. Iratxe Garcia Perez: "Avem o extremă dreaptă şi populişti care vor să distrugă proiectul european. Acesta este marele pericol"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    30 Mar 2024   •   10:57

Chiar dacă popularii europeni și alianța socialiștilor-democrați conduc în sondaje, analizele arată că populiștii și naționaliștii ar putea câștiga suficiente mandate pentru a influența politicile europene în următorii cinci ani. 

Grupul naționaliștilor Identitate și Democrație, din care face parte şi partidul lui Marine le Pen, ar putea ajunge la 98 de mandate față de 58 câte are acum. 

"Sunt atât de multe probleme care sunt acum în mâinile Uniunii Europene şi de aceea, la alegerile din iunie, va trebui să alegem între diferite modele pentru Europa şi cred că este esenţial să putem vorbi despre toate aceste probleme", a spus Iratxe Garcia Perez, europarlamentar, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Politicianul a vorbit şi despre cel mai mare pericol pentru aceste alegeri - mişcările populiste, euroscepticii, xenofobii, extrema dreaptă şi a spus care este acesta, în opinia ei.

"Totul, pentru că totul se regăseşte în cele din urmă în aceste forţe politice de extremă dreapta care au o strategie clară şi anume aceea de a distruge din interior toată această politică europeană pe care am reuşit să o consolidăm prin dialog, prin pact, prin înţelegere. 

Avem o extremă dreaptă şi populişti care vor să distrugă proiectul european. Şi acesta este marele pericol. 

Aceasta este marea provocare, alianţa tradiţională care a existat în Uniunea Europeană între conservatori, social-democraţi şi liberali sau alianţele în care extrema dreaptă poate stabili agenda europeană", a spus Iratxe Garcia Perez.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close