Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Ideea procurorului verde european este una românească"

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Ideea procurorului verde european este una românească"

Investițiile în tranziția la energia verde vor fi monitorizate de procurorii de la Parchetul european care vor primi atribuții și în acest sens. Aceștia vor verifica când și unde vor fi folosite fondurile europene pentru acest domeniu.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: "Ideea procurorului verde european este una românească"
de Gabriel Dano    |    06 Noi 2021   •   10:49

Deoarece fiecare stat are sisteme judiciare diferite și divese practici la nivel de tribunale,țările UE vor va avea proprii procurori care se vor ocupa de probleme la nivel național.

"Este o idee românească, este o idee pe care eu am propus-o, pe care grupul nostru, Renew Europe, a îmbrățișat-o și sunt sigur că va fi o idee care să prindă foarte bine. Avem chiar un răspuns formal din partea Ursulei von der Leyen spunând că este interesată de acest subiect, ceea ce în termenii diplomatici de aici de la Bruxelles este foarte bun.

Este o idee care a plecat de la o necesitate, nu doar pentru că am stat noi să ne gândim ce am mai putea să mai facem, ci știți foarte bine că noi am avem foarte multe probleme pe mediu, suntem o țară foarte afectată de acest lucru", a explicat europarlamentarul român Vlad Gheorghe, în emisiunea Be EU, moderată de Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: be EU
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close