Antena 3 CNN Be EU Ce face Uniunea Europeană pentru a ține în frâu prețurile energiei. Patrizia Toia, europarlamentar: "Lucrurile se pot schimba în bine"

Ce face Uniunea Europeană pentru a ține în frâu prețurile energiei. Patrizia Toia, europarlamentar: "Lucrurile se pot schimba în bine"

Parlamentul European trece printr-una dintre cele mai importante sesiuni. Regulamentul privind integritatea și transparența pieței energiei angro.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2023   •   09:55

"Este un regulament important și, mai presus de toate, vreau să subliniez că pare ceva foarte tehnic sau foarte specific, dar, de fapt, este ceva care prezintă interes pentru toți cetățenii, deoarece un regulament bun privind transparența și integritatea pieței energiei, deci a costurilor, a modului în care se fac acestea, este ceva care are repercusiuni asupra vieții oamenilor, asupra facturilor noastre pentru întreprinderi.

Prin urmare, cred că este foarte important să abordăm această temă.

Mă refer la regulile pe care le putem defini. Există deja un regulament, aceasta e o revizuire.

Vrem să definim aceste reguli, pentru integritate, transparență și, prin urmare, control, pentru a avea un mod corect de formare a prețurilor, fără manipulare", a spus Patrizia Toia.

Citește și: Comisia Europeană închide în mod oficial mecanismul de cooperare și de verificare pentru România şi Bulgaria 

Întrebată care sunt cele mai importante schimbări aduse de acest regulament, Toia a spus:

"Am făcut un mare efort. Mă refer la grupul din care fac parte, al socialiștilor democrați, sub conducerea coordonatorului nostru, domnul Dan Nica, este de acord cu aceste lucruri pe care le-am făcut.

Am încercat să facem un efort să nu facem o revizuire doar pe lucruri mărunte.

Am încercat să mergem direct la fondul problemei, pentru că noi credem că lucrurile se pot schimba în bine.

Am întărit practic posibilitatea de intervenție a autorității europene și celei care reglementează piețele de energie, astfel încât această autoritate să poată interveni atunci când apar cazuri în care este clar că există un abuz de piață", a mai precizat Patrizia Toia.

×
Subiecte în articol: Patrizia Toia beEU
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close