Antena 3 CNN Coronavirus Bunică de aproape 102 ani și fiica sa de 80, vindecate de COVID-19, în Alba. Erau vaccinate când s-au îmbolnăvit

Bunică de aproape 102 ani și fiica sa de 80, vindecate de COVID-19, în Alba. Erau vaccinate când s-au îmbolnăvit

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, localitatea cu cea mai mare rată de infectare din judeţul Alba, s-a vindecat de COVID-19. Aceasta a fost externată vineri din Spitalul Municipal Blaj, împreună cu fiica sa de 80 de ani, și ea infectată și ulterior vindecată.

Bunică de aproape 102 ani și fiica sa de 80, vindecate de COVID-19, în Alba. Erau vaccinate când s-au îmbolnăvit
Sursa foto: Primaria Sancel
de Mia Lungu    |    24 Sep 2021   •   15:30

Ambele femei erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase, însă, în final, au reuşit să învingă boala. Informaţia a fost confirmată, pentru Agerpres, de către primarul comunei Sâncel, Ilie Frăţilă.

"Nana Ană", așa cum i se spune în sat, este cea mai vârstnică persoană din comunitatea de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Nana Ana nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

În comuna Sâncel se înregistra vineri o rată de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.

×
Subiecte în articol: vaccinată bunica Alba vindecata COVID-19
Parteneri
Peste un milion de familii de români vor trăi mai bine din această lună
x close