Antena 3 Coronavirus Începe testarea COVID-19 în farmacii: "Farmaciile nu vor fi obligate, ci va fi pe bază de voluntariat"

Începe testarea COVID-19 în farmacii: "Farmaciile nu vor fi obligate, ci va fi pe bază de voluntariat"

de Mia Lungu    |    29 Mar 2021   •   16:52
Începe testarea COVID-19 în farmacii: "Farmaciile nu vor fi obligate, ci va fi pe bază de voluntariat" Hepta

Ordinul de ministru care va permite testarea românilor pentru COVID-19 în farmacii se semnează azi. Vlad Voiculescu susţine că testarea în farmacii va ajuta la o raportare mai bună a infectărilor şi va fi făcută de profesionişti, la preţ mai mic sau chiar gratuit.

"Noi nu putem să stabilim un preț. Dar farmaciile pot oferi testare gratuit sau pot oferi contra unei sume, o suma rezonabilă,  pe care oricine să și-o poate permite, asta fost discuția." a precizat ministrul Sănătății. 

"E un demers firesc. Dacă vrem, face parte din acele instrumente pe care le avem la îndemână dacă vrem să ne ferim de răspândirea virusului. Testarea în farmacii se face de către un profesionist și duce la o raportare mai bună." a mai spus acesta

Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, a explicat la Antena 3 că farmaciile nu vor fi obligate prin Ordinul ministrului să efectueze teste.

"Există țări în care se fac testări gratuite, se fac injectari pentru COVID-19 și sigur că această este o veste bună. Sunt, însă, detalii care sunt importante. Farmaciile nu vor fi obligate și va fi pe baza de voluntariat. Trebuie stabilite condițiile minimale pe care să le îndeplinească spațiul de testare.

Dacă vor face 10-20% din numărul total de farmacii, este o cifra rezonabilă. Asta înseamnă până la 1800 de farmacii." 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close