Antena 3 CNN Coronavirus Care sunt măsurile incluse în decretul pentru prelungirea stării de urgenţă

Care sunt măsurile incluse în decretul pentru prelungirea stării de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, măsurile incluse în decretul privind prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile.

Care sunt măsurile incluse în decretul pentru prelungirea stării de urgenţă
Sursa foto: Presidency
de M.Z.    |    14 Apr 2020   •   15:32

Astfel, în domeniul Educaţiei, şcolile rămân închise şi se suspendă toate activităţile didactice care presupun prezenţa fizică în instituţiile de învăţământ, iar activităţile se vor desfăşura online.

În Justiţie, activitatea de judecată continuă numai în cauzele de urgenţă deosebită. 

În Sănătate, preţurile la medicamente şi aparatură medicală vor fi plafonate.

În domeniul Transporturilor, Guvernul stabileşte condiţiile pentru asigurarea serviciilor de transport, de călători şi de marfă.

O altă măsură se referă la plafonarea preţurilor la alimentele de strictă necesitate, la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanţi şi medicamente.

„Am adăugat în decret, însă, o menţiune specială pentru situaţia în care se va constata o scădere a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pe pieţele regionale. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în preţul plătit de consumator”, a mai afirmat preşedintele României.

Klaus Iohannis dă asigurări că Guvernul va asigura securitatea alimentară a cetăţenilor prin continuarea aprovizionării, producţiei, procesării, transportului şi furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea stării de urgență în România pentru încă 30 de zile, el spunând că nu există semne de încetinire a epidemiei, iar „numărul persoanelor infectate și decesele provocate cresc zilnic într-un ritm altert”.

"Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare (...) ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar. Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Altfel, vom avea un val de îmbolnăviri foarte mare”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă.

Încă 246 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrare în România în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns în acest moment la 6.879 de cazuri de persoane infectate şi 346 de decese, arată ultima informare de marţi a Grupului de Comunicare Strategică.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close