Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul unui medic român care "luptă" în Italia: Mi-am scris testamentul, nu glumesc! Mi-e frică cu adevărat...

Mesajul unui medic român care "luptă" în Italia: Mi-am scris testamentul, nu glumesc! Mi-e frică cu adevărat...

Un mesaj de la un medic român aflat pe "câmpul de luptă" în Italia, cu coronavirusul, a fost publicat pe o reţea de socializare. Cel care a făcut public mesajul doctoriţei din Italia este DJ-ul Silviu Andrei care spune că a ales să transmită aceste rânduri, pentru că l-au "dărâmat".

Mesajul unui medic român care "luptă" în Italia: Mi-am scris testamentul, nu glumesc! Mi-e frică cu adevărat...
Sursa foto: Facebook
de M.Z.    |    27 Mar 2020   •   11:28

"Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetiţă, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea şi Cristi, soţul ei şi prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia.

Carmen a studiat medicina în Italia şi acum luptă pe frontul covid-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieţii noastre, în Spitalul din Alba, provincia Cuneo, Asl Cn2.

Astăzi, Carmen mi-a scris pe whatsapp un mesaj care m-a dărâmat şi mi-a smuls un val de lacrimi. 

Îl redau integral ca să înţelegeţi amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să LUPTE! pentru oameni în linia întâi.

" - Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pt cel puţin 12 ore cu un duşman necunoscut. Suntem în război.... persoane ce mor ... repede, singuri, sofocaţi de o polmonită interstiţiala bestială.

Nu sunt reguli...se îmbolnăvesc toţi, şi mai tineri, şi mai bătrâni. Ieri a murit cumnatul unei colege...62 ani, fără patologii precedente...

Aseară, în tura de noapte, alţi 3 erau gravi...nu ştiu ce să mai cred...Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat...

Când ajung acasă încerc să mă izolez... nu mai dorm în aceeaşi cameră cu Cristi (şi asta mă doare, căci am nevoie de suport, de îmbrăţişări), nu o îmbrăţişez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot!

E un coşmar, chiar şi atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spaţii moarte....de durere!

- Oricum mi-am scris testamentul...important e ca Iris să nu rămână singură (nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic şi imunitar valid şi robust mă pot salva. Silviule, nu subevalua situaţia. 

Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puţin de 2-3 m distanţă, pune-ţi mascherina (mască) când ieşi, mănâncă regulat şi sănătos...Consumă multe citrice şi evită alcoolul...", se arată în mesajul medicului român.
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close